Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Nasterea Mantuitorului sa ne reaprinda in suflet lumina credintei, a iubirii si dorinta de a face mai mult bine!

Joi, 27 decembrie 2007

Stirile TVA aici
  • Mesaj regal de Anul Nou

Regele Mihai a transmis romanilor un mesaj de Anul NouDe la Savarsin, unde si-a petrecut Craciunul, Regele Mihai le- a transmis romanilor un mesaj de Anul Nou.
"Dupa primul an in Uniunea Europeana, se poate spune ca democratia si libertatile au locul lor stabil in societatea romaneasca", spune Majestatea Sa Regele Mihai, in mesajul sau pentru romani.
"Stiu ca sunt ramaneri in urma in sanatate si educatie, in conditiile de viata ale oamenilor in varsta si ca exista motive de dezamagire. Dar economia continua sa creasca si sa se elibereze de trecut, politica are dinamism, iar in Legislativul european avem, pentru prima oara, reprezentanti alesi."
Fostul suveran mentioneaza si ca de acum incolo "putem sa incepem sa facem diferenta intre prosperitate si identitate, intre libertati si indatoriri, intre exercitiul politic si respectarea valorilor fundamentale".
"Ne trebuiesc institutii solide, indreptate catre viitor",
mai spune regele Mihai, care adauga ca Romania are nevoie de o "Constitutie europeana care sa dea un rol limpede, neechivoc si complementar institutiilor Statului. Este o chestiune de onoare, de respect pentru traditiile noastre si pentru democratie. Astfel se poate desavarsi constructia economica si sociala a tarii noastre."
Regele Mihai isi incheie mesajul de Anul Nou transmis, astazi, 26 decembrie, de la Castelul Savarsin, unde si- a petrecut Craciunul, alaturi de familie, cu o previziune: "Ţara noastra va avea un loc in sistemul international daca va sti sa respecte democratia, cultivandu- si instinctul binelui national".

M.F. - Adevarul

  • Brazi aruncati la gunoi

Brazii care nu s-au vandut au fost abandonati de vanzatoriSute de brazi au ramas nevanduti in pietele din oras. 
Suparati de cum le-au mers afacerile, comerciantii si-au luat marfa acasa. 
Multi au lasat-o insa si pe caldaramul din piete, iar angajatii societatii de salubrizare au avut ceva de lucru sa adune sutele de brazi, pentru ca marti dimineata, pietele sa fie curate. 
Dimineata, in Piata Mare din Arad nu mai era nici crenguta de brad, iar in piata Mihai Viteazul mai era un singur comerciant cu brazi din import.
Preturile au scazut, asa ca pe un brad frumos pe care cu o zi inainte se cereau cateva sute de lei, in prima zi de Craciun se vindea cu 50 de lei, toti fiind la acelasi pret. 
Altii, mai norocosi, au putut lua, in noaptea de Craciun, pe gratis pomii lasati in urma de comerciantii suparati de cum au mers vanzarile. 
Comericantii spun ca anul acesta vanzarile le-au mers cam slab si dau vina pe marile hipermarketuri care le-au luat o parte buna din clienti. 
Vanzatorii de brazi spera insa sa-si poata duce marfa nevanduta, in Serbia sau in Moldova, unde Craciunul e, potrivit calendarului pe stil vechi, peste cateva zile.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Captura de heroina de 600 de mii de euro!

Captura de heroina la vama maghiaraEste cea mai mare captura comuna a celor doua autoritati, din momentul integrarii noastre in Uniunea Europeana, si coincide exact cu momentul intrarii Ungariei in spatiul Schengen, adica a desfiintarii granitelor dintre Ungaria si occident. 
Practic, traficantul nu ar mai fi fost controlat la nici o frontiera, daca reusea sa treaca de Nadlac!
Vamesii romani si unguri au reusit captura anului, in vama Nagylak, omologul Nadlacului, pe sensul de iesire din Romania. 
In respectiva vama controlul se realizeaza in comun, de lucratorii vamali romani si maghiari. 
La sfarsitul saptamanii trecute ei au capturat un cetatean bulgar care transporta 10,5 kilograme de heroina cu masina personala. 
Valoarea drogurilor este de 150 de milioane de forinti, adica peste 600 de mii de euro. Bulgarul, in varsta de 65 de ani, capturat de filtrul comun romano-maghiar, se indrepta spre Elvetia. 
El calatorea cu un Mercedes si a declarat ca vrea sa isi cumpere o alta masina de lux din occident. 
Numai ca vamesii au constatat ca bancheta Mercedesului a fost modificata si i-au cerut cetateanului bulgar sa le puna autoturismul la dispozitie pentru un control amanuntit, in zona de securitate. 
Drogurile au fost depistate de un caine special dresat, care a semnalat stupefiantele in partea din spate a Mercedesului. 
Masina a fost demontata in bucatele, heroina fiind in bancheta, ambalata in 20 de pachetele. 
Potrivit ofiterului de presa al politiei de frontiera VPOP Dél-Alföldi Regionális Parancsnokság, Némedi Varga Éva, barbatul bulgar este cercetat pentru trafic de droguri de mare risc, in Ungaria.

Andrei Ando - Observator

  • Sarbatorile fac victime

Aproape 300 de aradeni au ajuns la serviciul urgente cu probleme digestiveDin cei 282 de aradeni care s- au prezentat luni si marti la spital, 22 au acuzat probleme digestive.
Luni si marti, cadrele de la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Arad nu au dus lipsa de pacienti chiar daca, spre deosebire de alte spitale din tara, unde sute de oameni au ajuns la urgente din cauza excesului de mancare si bautura, aradenii au fost mai cuminti la acest capitol.
Astfel, la Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean Arad, din cei peste 280 de aradeni care au ajuns la spital, 22 dintre acestia au acuzat probleme digestive din cauza excesului de mancare. 
Anul acesta traumatismele, fracturile si entorsele, au fost motivul principal pentru care aradenii s-au prezentat la unitatile sanitare. 
In ajunul Craciunului, la UPU s-au prezentat 98 de adulti si 53 de copii. 
Dintre acestia, doar sapte adulti au facut exces de mancare.
In tot acest timp, majoritatea copiilor care au ajuns la UPU au fost diagnosticati cu viroze si laringite. 
In ziua de Craciun numarul celor care au facut abuz de mancare s- a inmultit insa. 
Nu au lipsit nici cazurile neurologice sau cardiace, patologiile fiind diferite.
Politia si pompierii au reusit sa- si petreaca Ajunul si Craciunul in liniste, la aceste servicii nefiind semnalate cazuri grave, dincolo de tamponari si accidente usoare.

I.C. - Adevarul

  • Fara probleme la retrocedari in Covasant

Retrocedari de pamant la CovasantDesi da mai mari sau mai mici dureri de cap primariilor judetului, Legea 247/2005 ( cea cu retrocedarile de pamanturi, urmasa Legii 18/1991, respectiv Legii 1/2000), pare sa fi fost inteleasa si tratata cu responsabilitate de catre edilii comunei Covasant
In dorinta de a vedea cum sta treaba vizavi de aplicarea acestei atat de mediatizate legi am stat de vorba cu secretara consiliului local  – Marinela Ciutina -, prin amabilitatea careia am aflat anumite date concrete in ceea ce priveste situatia existenta in comuna.  
"Exista 99 de cereri depuse pentru restituirea de terenuri, insa pana in momentul de fata au fost aprobate de catre comisie 19 pozitii, insumand 15,19 hectare de teren agricol si 22 de pozitii, insumand 11,21 hectare de teren forestier. Avem multe dosare respinse, intrucat oamenii au solicitat de doua sau chiar mai multe ori acelasi teren, pe care-l primisera cu ani in urma si pe care erau deci proprietari de ceva vreme.In alte cazuri, solicitantii nu aveau toate documentele necesare, unele dintre actele ce trebuiau, conform legii, sa fie depuse la dosar au lipsit, motiv pentru care cererile acestora au fost respinse. Cu toate aceste nu pot spune ca avem probleme sau cazuri deosebite, astfel incat in aplicarea acestei legi nu am avut mari batai de cap  " – afirma Marinela Ciutina, secretara Consiliului Local din Covasant. 
In concluzie, pana in momentul de fata au fost solutionate favorabil un total de 41 de dosare depuse in acest sens. 

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]