Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 27 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • In Parcul Lunca Muresului - oficiali romani si maghiari - si-au dat mana in lupta impotriva incalzirii globale

Intalnire romano-maghiara petru lupta impotriva incalzirii globaleParcul Natural Lunca Muresului a primit ieri vizita unei delegatii oficiale din partea comisiei de mediu a Parlamentului Ungar, a Ambasadei Republicii Ungare in Romania si a comisiei pentru administratia publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic a Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei.
Intrunirea reprezentantilor Parlamentelor celor doua state vecine se regaseste intr-un amplu proiect de lupta comuna impotriva incalzirii globale, pe de o parte, iar pe de alta parte de gasire a solutiilor de adaptare la aceasta schimbare de clima. 
Ca reprezentanti ai tarii gazda, presedintele comisiei amintite din Parlamentul Romaniei si deputatul Constantin Igas au vorbit despre necesitatea unei coalitii a tarilor implicate impotriva acestor fenomene. 
"Pana acum trei patru ani, se dadea mult prea putina importanta aspectelor legate de mediu. Acum insa, tot mai multi sunt cei care analizeaza aceste aspecte in conditiile in care cu totii am asistat la atacuri violente ale naturii. Asadar, comisiile de mediu din cele doua parlamente au convenit sa stabileasca un set de masuri, pe doua paliere: unul privind constientizarea populatiei cu privire la efectele incalzirii globale si a modului in care se poate incetini acest proces, iar pe de alta parte, trebuie gasite solutii pentru indreptarea problemelor deja aparute", afirma Relu Fenechiu.
Reprezentantul comisiei maghiare de mediu, Kalman Katona, declara: "Aceasta este cea de-a doua intalnire  acelor doua comisii de mediu. Ideea e ca, avand un trecut asemanator, in sensul ca ambele tari am fost socialiste, avem si probleme comune, de aceea trebuie gasit un echilibru intre interesul economic si cel pentru protejarea mediului pe care sa il prezentam, impreuna, comisiei europene. Exista multe probleme, precum Rosia Montana, emisiile de dioxid de carbon si lista poate continua".
In contextul oficializarii acestui demers comun, presedintii celor doua comisii au semnat si o declaratie comuna, urmand ca sirul dezbaterilor pe aceasta tema sa continue.

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Gheorghe Falca, trimis in judecata pentru coruptie

Primarul Gheorghe Falca este trimis in judecataPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, cel care este si finul presedintelui Traian Basescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, pentru fapte de coruptie.
Potrivit anchetatorilor, Falca ar fi primit de la Francisc Demeter si Radu Vasil, doi oameni de afaceri locali, un imobil mai valoros cu 111.550 de euro decat apartamentul dat la schimb pentru efectuarea tranzactiei.
Schimbul respectiv s-ar fi efectuat, spun procurorii, pentru ca primarul Falca sa-i favorizeze pe cei doi afaceristi in obtinerea, la un pret subevaluat, a unui teren apartinand Consiliului Local Arad. 
Alaturi de edil, au mai fost trimise in judecata trei persoane. La aflarea vestii, Falca a declarat sec: "Tot timpul am spus ca politicienii trebuie verificati...".
Prejudiciul: aproape 3 milioane de euro
Concret, finul presedintelui Basescu este acuzat ca ar fi primit de la cei doi afaceristi o casa cu o suprafata de 242 de metri patrati in centrul localitatii Arad. 
La schimb, a dat un apartament de bloc cu trei camere, proprietate personala, de 90 de metri patrati. 
Anchetatorii au stabilit ca diferenta valorica dintre cele doua imobile este de 111.550 de euro.
Ulterior, primarul Falca, folosindu-se de calitatea sa oficiala de edil al Aradului, ar fi intreprins demersuri pentru ca Francisc Demeter si Radu Vasil sa dobandeasca un teren cu suprafata de 52.434 de metri patrati, situat in zona centrala a municipiului Arad.
In acest scop, edilul ar fi constituit, peste noapte, o comisie de negociere speciala al carei presedinte a fost (surpriza!) chiar Domnia Sa.
Anchetatorii arata in rechizitoriu ca astfel, prin subevaluare, valoarea terenului a fost stabilita la 838.944 de euro, iar la doar o zi de la incheierea tranzactiei cumparatorii l-ar fi vandut cu 2.936.304 euro. 
Diferenta de pret rezultata: 2.097.360 de euro, in intregime prejudiciul suferit de Consiliul Local Arad.

Mihai Mican -Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Peste sase milioane de euro pentru reabilitarea cladirii Colegiului National "Moise Nicoara"

Colegiul "Moise Nicoara" interiorUna dintre cele mai impozante cladiri ale invatamantului preuniversitar aradean este cea a Colegiului National "Moise Nicoara".
Necuprinsa de foarte multi ani, in programele de reabilitare a cladirilor importante ale orasului, cladirea respectiva intra acum in atentia autoritatilor, pentru reabilitarea ei fiind necesari peste 6 milioane de euro.
Istoricul cladirii
Construita intre anii 1869 – 1873, impozanta cladire a fost realizata dupa planurile arhitectului Diescher din Pesta, in stil neoclasic.
In structura sa arhitecturala apar si elemente ornamentale renascentiste, iar fatada principala are si un grup statuar "Alma Mater" care simbolizeaza cultura si invatamantul.
Imobilul este cuprins in Lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii si Cultelor, fiind considerat reprezentativ pentru invatamantul aradean preuniversitar.
De-a lungul deceniilor, in aceasta cladire a functionat una dintre cele mai importante scoli aradene, renumita in intreaga tara pentru generatiile de tineri ce i-au urmat cursurile si s-au impus, mai tarziu, in cultura, stiinta si arta romaneasca.
Devenit adevarat fanion al invatamantul preuniversitar al orasului nostru, Colegiul National "Moise Nicoara" necesita acum, potrivit expertizelor tehnice realizate, ample lucrari de reabilitare, intrucat au fost constatate o serie de deficiente ce trebuie rezolvate cat mai curand.
Datele tehnice ale cladirii
Colegiul National "Moise Nicoara" functioneaza in aceasta cladire ce are subsol, parter si un etaj, fiind realizata pe structura de rezistenta de zidarie din caramida plina.
Inchiderile si compartimentarile sunt realizate din zidarie de caramida, tamplarie de lemn dubla la ferestre si usi din lemn.
Intregul ansamblu arhitectural este format dintr-un corp central masiv si doua corpuri laterale, cu coridoare interioare amplasate pe perimetrul a doua curti interioare.
Deficientele constatate
Potrivit Raportului de expertiza, in acest moment cladirea colegiului nu mai corespunde normelor impuse de Autoritatea de Sanatate Publica, la acest aspect adaugandu-se si alte deficiente de ordin tehnic.
Astfel, numarul grupurilor sanitare, raportate la numarul de elevi si de cadre didactice, nu sunt suficiente; cantina scolii este total necorespunzatoare, ne-
avand asigurate conditiile de depozitare, prelucrarea si prepararea hranei elevilor, iar personalul care lucreaza la cantina nu are spatiul necesar:
In plus, numarul salilor de clasa este, la randul sau, insuficient pentru numarul de elevi scolarizati aici si pentru activitatile desfasurate in conformitate cu programele scolare.
Nici peretii cladirii nu mai corespund normelor, fatadele fiind degradate, igrasia isi face simtita prezenta aproape peste tot, iar tamplaria din exteriorul si din interiorul cladirii este foarte degradata si nemaiprezentand siguranta in exploatare.
Tavanul, din mai multe zone ale imobilului este foarte degradat, din cauza infiltratiilor de apa.
Cel mai afectat este tavanul holului central si cel al salii festive, specialistii constatand ca invelitoarea din tigla a intregii cladiri este foarte degradata, iar apa care patrunde prin ea nu a afectat doar tavanul propriu-zis, ci si ornamentele si picturile.
Deosebit de periculoasa este, la aceasta ora, si cornisa cladirii, care, pe langa faptul ca este deteriorata, se si desprinde de structura de rezistenta a cladirii.
Colegiul National "Moise Nicoara" va fi reabilitat cu bani de la autoritatiLucrari propuse
Printr-un studiu de fezabilitate, comandat de Consiliul Local Municipal Arad, se inainteaza mai multe propuneri privitoare la reabilitarea acestei cladiri.
In primul rand, se doreste reamenajarea totala a subsolului cladirii, care, la aceasta ora, este total nefunctional.
Inainte de 1990, in acest spatiu a functionat o statie de imbuteliere a fostei fabrici aradene Vinexport (devenita, ulterior, Arvinex), iar mai apoi un depozit de vinuri.
Dupa ce aceasta societate comericala a parasit spatiul respectiv, aici nu s-a mai investit nimic, el ajungand, acum, intr-o avansata stare de degradare.
Studiul de fezablitate prevede refacerea totala a pardoselii de la subsol si adoptarea unei solutii care sa permita evacuarea apelor din acest spatiu, pentru ca apoi aici sa se amenajeze spatii destinate procesului de invatamant – sali de clase, cabinete si laboratoare.
In plus, se urmareste si amenajarea unei cantine moderne, cu zone distincte de depozitare, manevrare a alimentelor, preparare a hranei si de servire a mesei.
Studiul ce urmeaza a fi suspus aprobarii plenului Consiliului Local Municipal mai prevede refacerea intregii invelitori a cladirii, refacerea jgheaburilor si a burlanelor, executarea de reparatii la sarpanta, consolidarea planseelor de peste etaj, consolidarea consolelor de sustinere a balcoanelor de la intrare si dinspre curte (care prezinta pericol de prabusire), izolarea termica a planseului de peste etaj, refacerea tuturor fatadelor (principala si secundare), realizarea unui sistem de izolatie pentru stoparea igrasiei, refacerea trotuarelor din jurul imobilului si realizarea de rigole pentru colectarea apelor, inlocuirea intregii tamplarii (atat a celei exterioare, cat si a celei interioare), modernizarea salii de sport si a vestiarelor, amenajarea de grupuri sanitare noi si modernizarea celor existente, refacerea pardoselilor si zugravelilor din toate salile de clasa, reabilitarea salii festive, a instalatiilor electrice si de incalzire, a canalizarii pluviale si menajere, precum si realizarea unei rampe care sa permita accesul in cladire a persoanelor cu dizabilitati.
Nu a fost uitat nici podul cladirii, unde se propune realizarea unui observator.
Valoarea si sursele de finantare
Potrivit acestui Studiu de fezabilitate, valoarea acestei ample lucrari de reabilitare este de 23.092.531 de lei (echivalentul a 7.366.508 de euro) din care valoarea lucrarilor de constructii-montaj este de 20.507.836 de lei ( 6.541.992 de euro).
Finantarea acestui obiectiv de investitii se va face din fonduri ale bugetului local si fonduri ale Ministerului Educatiei si Cercetarii. Durata prevazuta pentru realizarea tuturor acestor lucrari este de trei ani de zile iar valoarea investitiei se va actualiza potrivit evolutiei ulterioare a preturilor, in conformitate cu indicii comunicati de Comisia Nationala de Statistica.
Banii pentru reabilitarea cladirii Colegiului National "Moise Nicoara" pot fi accesati in baza Hotararii de Guvern nr. 300 din 2007, care prevede repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii, pentru finantarea in anul 2007 a unor cheltuieli de capital ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat.
Asadar, pentru reabilitarea acestui monument istoric sunt necesare mai mult de 6 milioane de euro.
O data studiul de fezabilitate intocmit, urmeaza ca el sa fie aprobat de Consiliul Local Municipal Arad, pentru ca dupa aceea sa poata fi accesati bani de la Guvern si sa poata fi alocati alti bani si de la bugetul local.
Cladirea respectiva este una simbol a invatamantului aradean si din cauza faptului ca de zeci de ani nu s-au mai facut interventii majore aici, acum necesita reparatii si modernizari foarte ample, altfel risca sa nu mai primeasca nici macar autorizatie sanitara de functionare.

Mihaela Cerna - Observator

  • Inaugurare printre lacrimi

Pe strada Frunzei s-a dat in folosinta un nou bloc socialO parte dintre locatarii blocului social de pe strada Frunzei, nemultumiti de ce au primit.
Autoritatile locale din Arad au inaugurat, astazi, un bloc cu 30 de apartamente, din care 25 cu o camera si cinci cu doua camere, destinat persoanelor evacuate din casele retrocedate.
Primaria a investit aici 18 miliarde de lei vechi, in timp ce trei miliarde au provenit de la Fondul National de Dezvoltare, prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei. 
Imobilul, un fost camin de nefamilisti al unei societati comerciale, a fost achizitionat de municipalitate in urma cu doi ani, pentru amenajarea unor locuinte sociale.
"Aici nu e loterie"
Trebuie spus insa ca nu toti cei care si-au luat in primire casele au fost multumiti de modul in care s-a facut atribuirea si nici de spatiul pus la dispozitie.
Oamenii au inceput sa vocifereze inca inainte de tragerea la sorti.
"Din punctul meu de vedere nu e bine ca se trage la sorti. Aici nu ne putem juca cu viata si sanatatea unui om. Aici nu e loterie. Cei de la Primarie ar trebui sa aiba in vedere varsta si bolile pe care le are o persoana, eu avand cardiopatie ischemica si astm bronsic, ma nenorocesc daca ma trimit la etajul trei sau patru", ne-a spus Petre Cociuba, un pensionar de 76 de ani, parca presimtind faptul ca "norocul" il va trimite la un etaj superior. 
In urma tragerii la sorti, avea sa constate ca apartamentul 16, pe care l-a ales, se afla tocmai la trei. 
O alta nemultumire a oamenilor a fost in legatura cu numarul de camere al locuintei. 
Gyurgyevca Reinhardt, mama unuia dintre beneficiarii investitiei facute de Primarie, sustine ca, trei persoane fiind in familie, i s-ar fi promis doua camere.
"Suntem trei persoane in familie, dar cu toate acestea vedem ca ni s-a taiat o camera. Din cauza starii de sanatate, trebuind sa fac tot timpul tratament. Nu putem sta toti trei in aceeasi incapere. Am incercat sa intru in audienta la domnul primar, dar nu am fost primita, spunandu-mi de la secretariat ca pentru locuinte nu se tin audiente”, ne povesteste cu lacrimi in ochi  Gyurgyevca Reinhardt.
Unii locatari care au primit locuinte in blocul social s-au declarat multumitiBune si rele
Dupa ce persoanele cu handicap au fost repartizate in apartamentele pe care si le-au ales, ceilalti au fost invitati sa vina in fata urnei, pentru a extrage biletul cu numarul casei pe care o vor ocupa de acum inainte. 
Apoi fiind bifata si aceasta operatiune, noii locatari si-au vizitat locuintele.
Din pacate, unii au avut neplacuta surpriza sa vada ca tencuiala de pe pereti era fisurata pe alocuri.
"Imi place mult acest apartament. Bine ca este la parter, pentru ca sotul meu nu are un picior si nu ar putea urca scarile. Dupa parerea mea, statul a gresit atunci cand a retrocedat fostilor proprietari casele, pentru ca acum sunt multe care au ramas nefolosite, iar noi am ajuns in strada", spune Maria Figher. 
O alta chiriasa, Adela Babiuc, a inceput sa planga. 
"Imi place foarte mult cum arata apartamentul, dar e mic. Am o fata bolnava de plamani, care are si un handicap. Acum trebuie sa dorm cu ea in pat, iar ea tot timpul tuseste si scuipa", spune Adela Babiuc.
Cand i-am prezentat nemultumirile oamenilor, primarul Gheorghe Falca a fost foarte deranjat, spunand ca repartizarile s-au facut in conformitate cu prevederile legii. 
Pe de alta parte a spus ca, luna viitoare vor incepe lucrarile la alte trei blocuri destinate aradenilor care au fost evacuati odata cu punerea in aplicare a Legii 10.
Date tehnice
Blocul dat ieri in folosinta este izolat in totalitate cu ampora, apartamentele fiind dotate cu termopane si contoare pentru gaz si centrala termica proprie.
Valoarea totala a investitiei este de 21 de miliarde de lei vechi, din care 3,26 miliarde au fost folositi pentru achizitionarea imobilului, iar 17,83 miliarde pentru efectuarea lucrarilor de reabilitare reamenajare. 
In ceea ce priveste chiria, aceasta va fi de aproximativ 30-40 de lei pe luna.

L.S. - Adevarul

  • Aradul muzical – Festivalul de Muzica Religioasa

Primaria a gazduit simpozionul de muzica religioasaIn organizarea Societatii "Amicii Regelui Mihai", mai vechiul festival a primit o forma mai deosebita.
In 24.10. 07, a avut loc in sala mare a Primariei o masa rotunda "Muzica religioasa in mileniul III", moderata de Protopopul greco-catolic Sorin Seviciu.
Directionarea discutiilor de catre dl. prof. Buta spre: "muzica de cult sau muzica religioasa", "muzica religioasa si gustul muzical", "cultic si liturgic", "care cantari sunt  sfinte ?", a determinat pe cei prezenti (muzicieni, preoti si pastori, tineri teologi aflati pe bancile scolii, mireni) sa se angreneze intr-o discutie teoretica ce a plutit in sfere inalte.
Totusi, s-a dezbatut rolul traditiei si innoirilor in muzica religioasa, ceea ce ne-a apropiat putin de practica muzicala.
Am concluzionat ca aceasta intalnire poate fi socotita o utila si interesanta introducere la o dezbatere legata de imbunatatirea relatiei muzica – biserica, relatie veche de cand au aparut primele manifestari religioase ale oamenilor, dezbatere ce va avea loc cu un alt prilej de acest gen, relatie ce trebuie adancita si fructificata la maximum, spre folosul tuturor.
Moment festiv
In aceeasi sala a Primariei, in 25 octombrie, A.R.M. –ul, organizator al festivalului, a realizat un moment festiv legat de Ziua Armatei si ziua de nastere a Majestatii Sale Regele Mihai, ocazie cu care corul Liceului de Arta a intonat Imnul regal. 
Presedintele societatii, viceprimarul Tiberiu Dekany a dat cuvantul reprezentantilor partidelor istorice, PNL si PNTCD, respectiv domnilor Mihai Calimente si Claudiu Cristea, apoi presedintelui societatii regaliste din Cluj.
Acestia au evocat rolul monarhiei in faurirea Romaniei moderne si a primelor alinieri europene ale tarii noastre in 1877 si 1881.  
De asemenea au creionat rolul Regelui Mihai in momentele grele din timpul razboiului (este singurul sef de stat din acea vreme care mai este inca in viata) si a opozitiei sale fata de tavalugul distrugator al comunismului, batalie pierduta pe moment, dar niciodata abandonata.
A fost proiectat si un film recent al Televiziunii, in care Cristina Topescu intervieveaza membrii familiei regale.
Muzica vocala religioasa
Festivalul a continuat imediat cu un concert vocal care s-a desfasurat la Biserica Rosie.
Deschiderea a facut-o Corul Bisericii Romano - Catolice Arad – Centru, condusa de prof. Istvan Szasz cu "Psalitte cum luja", cantec gregorian din secolul al XIV – lea. Formatia a avut o frumoasa evolutie si cu "Salve Regina" de Lodovico Grossi da Viadana (sec. XVI – XVII),  (acompaniament de orga al Oanei Maria Bran), cu "Veni sancte Spiritus", incheind manifestarea cu "Alleluia" de Gabrieli.
Corul Bisericii Adventiste din Arad, bine pus la punct de prof. Mariana Toma, au cantat "Tatal nostru" de N. Jelescu, urmat mai apoi de "Se-apropie invingatorii", un gospel pe text de Cl. Tolici.
La capitolul voci soliste, prof. Nicoleta Brola, acompaniata la orga de prof. Eva Terek, a interpretat aria "Cei ce vestesc Evanghelia" din oratoriul "Messias" de G. Fr. Haendel, pentru ca impreuna cu prof. Corina Redis si aceeasi acompaniatoare sa ne talmaceasca duetul "Crucifixus" din "Requiem-ul" lui Gabriel Faure.
Corina Redis, insotita de data aceasta de prof. Ramona Vladut, avand-o la orga tot pe Eva Terek, au redat maretia duetului din "Gloria" de Antonio Vivaldi.
Profesoarele Felicia Barb si Radiana Barb au interpretat duetul "Angiol di pace" de Vincenzo Bellini si duetul "Pie Jesu" din amintitul "Requiem" de Faure.
A rasunat in Biserica Rosie si un tertet, cel numit "Suscepit Israel" din "Magnificat" de J. S. Bach, talmacit tot de Felicia Fleter, Radiana Barb, carora li s-a adaugat Corina Redis si organista Eva Terek.
Revenim la solo, consemnand si ampla arie "Quoniam" din Missa lui Gioacchino Rossini, interpretata de Bogdan Ilisie, avand aceeasi acompaniatoare la orga.
Recital muzical religios la Biserica RosieConcert vocal-simfonic
Manifestarii anterioare i-a succedat obsnuitul concert al Filarmonicii, in care dr. Dorin Frandes a condus orchestra si corul instruit de Robert Daniel Radoias.
Programul a inceput cu un cor impresionanat din actul al II-lea al operei Turandot, "Ai tuoi piedici prostriam", urmat de elegia "Crizantemi" conceputa de Giacomo Puccini pentru orchestra de coarde.
Corul mut din actul al II-lea al operei Madame Butterfly a aceluiasi Puccini a redat in interpretarea filarmonistilor aradeni starea de asteptare, de speranta a revederii, prescrisa de partitura.
In interpretarea orchestrei lui Dorin Frandes, Intermezzo-ul din operea Manon Lescaut a sugerat ecoul lirismului duetului de dragoste din al doilea act.
Shmuel Barzilai nascut intr-o familie de cantori si format ca atare la Viena, Tel Aviv, Ierusalim, a abordat o foarte cunoscuta arie, E lucevan le stele, aria lui Cavaradossi din actul al III-lea al operei Tosca.
Totdeauna, in asemenea ocazii, cunoscatorii raporteaza prestatia solistului la cea a marilor interpreti din trecut sau prezent.
Astfel, inceputul ariei ni s-a parut timid, oarecum sters.
Cu Te Deum-ul din actul I al operei Tosca, corul si orchestra s-au raliat Festivalului de Muzica Religioasa organizat de asta data de Societatea Amicii Regelui Mihai, redand atmosfera ritualului religios, exploatand bogatia timbrala a ansamblului.
Pe aceasta linie, a muzicii religioase, s-a inscris tot restul programului, daca ne gandim la cele spuse de unul dintre marii nostri compozitori, Sigismund Toduta, cel ce a initiat doctoratele in muzicologie la noi, in legatura cu radacinile muzicii crestine si in general ale muzicii corale europene, aflate in muzica ebraica de cult.
Corul, instruit de Robert Daniel Radoias, a impresionat cu "Shehecheyanu" (Binecuvantat esti Tu) in prelucrarea lui Ralf Schlossberg si antrenantul folksong "Hava Nagila", mult aplaudate de public.
Cantorul vienez Shmuel Barzilai, acompaniat de orchesra, a continuat programul cu cantece ca: Eli Eli (Dumnezeul meu), Kewakarat (Precum pastorul), Sh’ma Israel (Asculta Israel), Kol Haolam Kulo (Lumea e o punte-ngusta), Osse Shalom (Acela care face pacea), cantece de autor in aranjamentul lui Elli Jaffe.
Solistul, stapan pe  modalitatea de expresie ornamentata, melismatica, a reusit sa entuziasmeze pe cei prezenti.
Inca o dovada a universalitatii limbajului muzical ne-a servit-o una dintre melodii,  care avea intonatii asemanatoare celor dintr-o doina romaneasca.
Cum lumea este mica, amintim faptul ca imnul de stat al Israelului modern are o melodie care se canta mai de mult in Moldova pe textul "Cucuruz cu frunza-n sus".

Hugo Hauptmann – Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]