Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 26 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Leoni Wiring Systems si-a sarbatorit opt ani de existenta

"Ziua portilor deschise" la LeoniEvenimentul a fost marcat prin "Ziua portilor deschise"
Societatea aradeana Leoni Wiring Systems, producator de cablaje auto, a sarbatorit sambata "Ziua portilor deschise", eveniment organizat cu ocazia aniversarii a opt ani de existenta. 
Astfel, toti aradenii interesati si curiosi sa cunoasca una dintre primele firme din Zona Industriala Vest, au avut ocazia sa o viziteze. 
Compania a asigurat transportul gratuit din ora in ora, cu plecare din statia Podgoria, incepand cu ora 10 si pana la ora 13. 
La manifestare, pe langa sute de angajati si vizitatori au participat si oficialitatile locale si judetene. 
Situata in Zona industriala Vest compania ofera locuri de munca la sute de aradeni, fiind prima investitie importanta din municipiul Arad. 
"Este bine cand astfel de companii aleg sa investeasca in municipiul Arad pentru ca, de exemplu, numai in aceasta fabrica au ales sa munceasca sute de persoane. Noi suntem deschisi in continuare pentru colaborarea si cu alte companii pentru ca dorim sa oferim aradenilor un loc de munca bine platit si conditii de munca la cele mai ridicate standarde", a declarat viceprimarul Tiberiu Dekany. 
Timp de cinci ore, cei care au ales sa participe la evenimentul companiei au fost invitati sa viziteze sectiile din fabrica, fiind foarte impresionati de conditiile de lucru, ordinea si curatenia din interiorul sectiilor.

Observator

  • Ajutoare de la motociclisti

Motociclistii din toata Europa au adus ajutoare umanitare pentru copiiVama Nadlac, a fost luata cu asalt de sute de motociclisti din toata Europa.
Multi dintre ei vin de la mii de kilometri pentru a aduce, asa cum fac in fiecare an, ajutoare umanitare pentru copiii saraci din Romania.
Caravana umanitara pe doua roti a devenit deja o traditie.
Anul acesta, motociclistii au strans bani si bunuri cu care ii vor ajuta pe copiii de la un orfelinat din Deva.  De la an la an numarul participantilor la astfel de actiuni umanitare creste.
Pentru actiunea de anul viitor, organizatorii promit ca vor strange peste o mie de motociclisti.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • Depozit clandestin

Depozit clandestin de motorina furataJandarmii au descoperit intr-o parcare de TIR-uri, aproape de localitatea Simand, la marginea drumului european Arad-Oradea, un depozit clandestin de combustibili auto.
Anchetatorii au stabilit ca V. Mihai Marius, de 24 de ani, din Simand, cumpara motorina de la soferii de T.I.R. care opreau in parcare, iar ulterior o revindea, altor soferi, bineinteles, la un pret mult mai mare.
Jandarmii au confiscat 700 de litri de motorina, depozitata in diferiti recipienti de plastic si butoaie metalice.
Tanarul aradean s-a ales cu dosar penal pentru "depozitare de substante toxice periculoase in zona de protectie a apelor" si "poluarea prin evacuare constienta pe sol a unor substante periculoase", iar dosarul sau a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Arad.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Gradinita si scoala de arte

Primarul Beliului - Pavel Tica prezinta proiecte importante legate de comunaDoua proiecte de anvergura, cu finantare externa, se ridica in acesta perioada la Beliu
Primarul Pavel Tica, edil sef la Beliu inca din 1996, a fost foarte mandru sa ne prezinte doua dintre proiectele sale cele mai importante pe care le realizeaza in comuna. 
Cum edificiile ce se inalta sunt finantate in procent mare din fonduri comunitare, prin intermediul Ministerului Integrarii Europene, cu atat mai mare bucuria primarului de Beliu.
Arte si meserii
Primul proiect important, castigat de catre autoritatile locale, este noul sediu al Scolii de Arte si Meserii, care va functiona pe langa Grupul Scolar Beliu. Costurile totale, la care se ridica aceasta lucrare, ating suma de 270. 000 de euro. „Suta la suta din finantare este asigurata din programul PHARE, prin Ministerul Integrarii Europene”, declara Pavel Tica.
Gradinita noua
Tot in acest an, a inceput si construirea unei gradinite ultra-moderne, cu program normal, in localitatea Beliu. Atunci cand va fi gata, undeva in aceasta toamna, la gradinita se vor muta cei 90 de prescolari din Beliu.
Si la acest obiectiv, cea mai mare parte din suma totala investita, care se ridica la 185. 000 de euro, provine tot din finantare PHARE. Diferenta fata de proiectul scolii de arte este co-finantarea, in sensul ca un aport financiar, pentru ducerea la bun sfarsit a lucrarilor, provine atat de la Consiliul Judetean Arad, cat si de la Consiliul Local Beliu.

N.O. - Adevarul

  • Zerind, o localitate in continua moderniza

Primarul din Zerind este preocupat de modernizarea localitatiiAlexandru Simandi, primarul comunei Zerind, a declarat in cadrul conferintei de presa de ieri ca a acordat o atentie deosebita infrastructurii scolare din comuna.
"Am incercat, pe cat posibil, sa reabilitam cladirile scolilor si gradinitelor din comuna, sa investim in confortul copiilor", a declarat primarul Alexandru Simandi.
Astfel, la gradinitele din Zerind si Iermata Neagra s-a investit in salile de clasa, la scoalile comunei s-a introdus incalzirea centrala, s-au schimbat usi si ferestre.
Tot la capitolul "Educatie", s-a amenajat o noua locatie pentru biblioteca din comuna.
O alta problema, cea a alimentarii cu apa a comunei se va rezolva prin O.G. 7/2006, unde comuna Zerind are un proiect eligibil, aflat in derulare.
Proiectul cuprinde extinderea retelei de apa potabila, introducerea canalizarii si amplasarea unei statii de epurare si a unei statii de tratare a apei.
Valoarea proiectului este de 3.600.000 RON.
Drumurile din Zerind si Iermata au fost intretinute anual, in cei trei ani de mandat, executandu-se si o toaletare a santurilor si repararea unor podete.
"Avem un proiect de reabilitare a strazilor din comuna: strazi, trotuare, santuri, podete, in centrul civic al comunei. Proiectul este la stadiul de Studiu de Fezabilitate", a  mai declarat Alexandru Simandi, primarul comunei Zerind. 
Cultura nu a fost nici ea neglijata.
"Avem o tabara de creatie, axata in special pe pictura, deja traditionala in Zerind, aflata la cea de a cincea editie. Am investit in caminele culturale, atat in cladiri, schimband geamuri si usi, cat si in dotari", considera primarul Simandi.
Tot la capitolul cultura poate fi trecuta organizarea "Zilelor comunei Zerind", sarbatoare aflata la cea de a treia editie, dar si reabilitarea galeriei de arta.
Pentru buna functionare a institutiilor din comuna s-a investit atat in cladirea Primariei – repararea acoperisului, schimbarea usilor si geamurilor, amenajarea unor birouri tehnice (agricol, amenajare teritoriala, casierie) – dar si in dotari cu tehnica de calcul, mobilier, chiar si o masina de serviciu.
De asemenea, s-a reabilitat sediul Politiei, care acum functioneaza intr-o noua locatie.
Primarul de Zereind a precizat ca iluminatul in comuna este unul modern, s-au schimbat toate corpurile de iluminat vechi cu unele economice.
S-a introdus gazul metan in Primarie, in scoli.

Daniel Albu - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]