Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 26 februarie 2007
Stirile TVA aici
  • Demolari suspendate la combinat

A fost sistata demolarea Combinatul Chimic Arad - Virtual Arad News (c)2007Demolarea cladirilor dezafectate ale Combinatului Chimic din Vladimirescu nu va mai avea loc. 
Cel putin nu in aceste luni, desi intentia de demolare si o serie de proceduri necesare imploziei de la combinat au fost facute anul trecut.
In 2006 au fost cateva probleme legate de avizele pentru demolare, firma care dorea sa stearga de pe fata pamantului constructiile apartinand fostului combinat din Vladimirescu depinzand de rezultatul unor analize de la Constanta. 
Acestea aveau menirea de a confirma sau infirma prezenta strontiului (substanta radioactiva care poate produce cancer) in solul din vecinatatea combinatului. 
Analizele au fost facute initial la Arad, unde s-a depistat prezenta acestui element chimic, ce-i drept in cantitati mici.
Intreaga procedura necesara pentru avizarea operatiunii de demolare a imobilelor fostului combinat chimic erau oricum una complicata. 
Din informatiile pe care le detinem, firma care dorea sa demoleze combinatul a renuntat la intreaga operatiune, din cauza unor probleme financiare pe care le intampina acum. 
Dana Danoiu, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Protectie a Mediului, ne-a confirmat faptul ca demolarile au fost suspendate iar procedura nu s-a reluat. 
Se vorbea anterior de faptul ca firma care a cumparat combinatul dorea sa realizeze, dupa demolarea prin implozie (care ar fi fost cea mai mare din vestul tarii) si alte demolari mecanice, o zona industriala.

A.B. - Adevarul

  • Candidat la Parlamentul European

Presedintele CJA - Iosif Matula va candida pentru postul de europarlamentarPresedintele Consiliului Judetan Iosif Matula va candida pentru un post de europarlamentar.
Propunerea vine din partea colegilor sai de la Partidul Democrat care sustin ca Romania are nevoie la Bruxelles de oameni cu experienta in administratie.
Democratii aradeni il sustin neconditionat pe Iosif Matula iar pentru asta vor pleca duminica la Bucuresti, unde se vor intalni si cu alti colegi din tara.
Anuntul vine intr-un moment important pentru judetul Arad, cand, guvernul a alocat 26 de milioane de lei pentru lucrari de amenajare a unor vai.
Iosif Matula este de profesie inginer chimist si a lucrat ani de zile in invatamant.
El are experienta politica si administrativa, fiind viceprimar al orasului Chisineu Cris iar mai apoi presedinte al Consiliului Judetean.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Rapidul de Budapesta a zdrobit o masina de lux

Accident feroviar produs de un autoturismAccident feroviar, sambata dimineata, putin dupa ora 4, in judetul Arad, la cativa kilometri de frontiera  romano-maghiara. 
Rapidul 370, care circula pe ruta Bucuresti-Curtici-Budapesta, a lovit o masina de lux care se defectase pe calea ferata si a fost abandonata acolo de proprietarul ei. 
Incidentul nu s-a soldat cu raniti, insa cateva sute de calatori au stat in camp doua ore, pana cand trenul a fost repus in circulate. Soferul care si-a lasat masina pe sine este acum de negasit.
Dupa ce rapidul a iesit din gara Sofronea, mecanicul locomotivei a vazut un barbat pe mijlocul liniilor care incerca disperat sa opreasca trenul. 
Era insa prea tarziu: garnitura nu a putut fi oprita si s-a produs impactul.
Iosif Bulut, mecanic de locomotiva, zice ca a observat individul care isi agita bratele, dar l-a vazut tarziu, fiindca nu avea lanterna sau ceva care sa il fi scos in evidenta, in intuneric.
Rapidul a tarat masina aproape jumatate de kilometru, inainte de a se opri. 
Calatorii spun ca nu s-a auzit mare lucru, au simtit doar o zdruncinatura cand trenul a lovit masina.
Adrian Nicoara, seful statiei Curtici, ne-a relatat ca in urma accidentului circualatia trenurilor a fost blocata pe ambele sensuri, iar Caile Ferate urmeaza sa demareze o ancheta.
Autoturismul, inmatriculat in Italia, a fost facut zob in urma impactului. 
Politistii au periat zona, sa se asigure ca impactul nu s-a soldat cu victime. 
Masina nu a putut fi ridicata de pe sine, desi mai multi calatori au sarit din vagoane ca sa le dea ceferistilor o mana de ajutor. 
In cele din urma, dupa doua ore de eforturi, primarul Ioan Babau, de la Sofronea, a adus un tractor care a tras mormanul de fiare de pe sine. 
Politistii nu exclud posibilitatea ca masina sa fi fost implicata intr-un alt accident inainte de a fi ajuns pe sinele de cale ferata.
O femeie sustine ca a observat urme de sange in masina, in ciuda faptului ca raportul oficial nu vorbeste despre victime. 
Zona impactului a fost complet degajata in jurul orei sapte, sambata dimineata. 
Pe la pranz a fost prins si soferul care abandonase masina pe linii. 
El are 24 de ani si sustine ca a ajuns pe calea ferata evitand o pisica, dupa ce a dus muncitori la o firma italiana de textile, in Curtici. 
Masina s-a blocat intre sine si nu a mai putut fi urnita. 
Problema tanarului este insa alta: el a fost depistat cu alcoolemie 0,19 la mie, pentru care va raspunde.

Andrei Ando - Observator

  • Balul Martisorului

Pensionarii se pregatesc de balConform traditiei, filiala municipala a Ligii Judetene a Pensionarilor din Arad le pregateste o surpriza colegelor si colaboratoarelor apropiate.
"Pentru a marca zilele de 1 si 8 Martie, in care sarbatorim Femeia, vom organiza un Bal al Martisorului. Actiunea va avea loc in 6 martie, la Cantina Municipala" - spune Ilie Cerna, presedintele Ligii Judetene a Pensionarilor Arad.
El tine sa mai precizeze ca Balul Martisorului este organizat pe baza de invitatii emise de filiala municipala a Ligii. 
Sunt asteptate in jur de 125 de persoane. 
Acestea vor primi o felicitare si un martisor, vor avea parte de o gustare si, mai ales, de multa muzica (populara si usoara) si mult dans.
Balul Martisorului va incepe la ora 16,00 si se va intinde pana seara, la ora 22,00.

D.D. - Adevarul

  • Un egal cat o victorie - Steaua Bucuresti - UTA Arad 0- 0

Daniel Tudor a aparat cu constiinciozitate poarta "Batranei Doamne"Oradea, duminica, 25 februarie; ora 14:00; stadion Municipal, teren moale; spectatori 10.000.
Steaua: Cernea – Stancu (’73 Cristocea), Goian, Ghionea (’68 Ov. Petre), Gigel Bucur – Nicolita (’51), Radoi, Paraschiv, Bostina – Badea, Thereau (’80 Iacob). Rezerve: Andrey, Saban, Croitoru, Ochirosii.
Antrenor: Cosmin Olaroiu.
UTA: Tudor - Mihut, Chirita, Balint, Vasiljevici (’69 Balan) – Hidisan, C. Todea, Varga (’6 Thiago), Pascovici (’62 Stojanovic)– Simon, Edson. Rezerve: Mirne, Tudose, Djokovici, Apostu.
Antrenor: Marius Lacatus.
Cartonase galbene:
Coman (’20), Radoi (’ 45 si ’58), Paraschiv (’86), Goian (’90 3) - Pascovici (’36), Chirita (’45 si ’87), Thiago (’47), Hidisan (’61), Vasiljevici (’69).
Cartonase rosii: Radoi (’58) – Chirita (’87).
Arbitri: Lucian Dan (Aiud) – Nicolae Maghesan (Tirnaveni) si Sebastian Gheorghe (Suceava). Rezerva: Tiberiu Lajos (Timisoara).
Observatori federali: Alexandru Boc (Bucuresti) si Nicolae Grigorescu (Timisoara).
"Batrana Doamna"
a inceput anul 2007 cu un rezultat excelent.
In primul meci oficial al acestui an, in a treia etapa a returului, UTA a fost egala campioanei Romaniei, Steaua Bucuresti.
Chiar daca partida s-a disputat la Oradea, pe teren neutru, terenul Stelei fiind suspendat, punctul obtinut de UTA este extrem de important, atat in economia clasamentului, cat mai ales pentru moralul jucatorilor.
10.000 de spectatori au tinut sa asiste la un joc de mare lupta, in care ocaziile mari de gol au putut fi numarate pe degetele de la o mana.
S-a jucat tare, fara menajamente, dovada numarul mare de cartonase acordate de arbitrul Lucian Dan din Aiud, cel care a avut cateva decizii care au nemultumit ambele tabere.
Trebuie spus ca UTA a beneficiat si de greseala de arbitraj a asistentului Meghesan, cel care a semnalizat eronat un ofsaid la Iacob, care a reusit sa trimita mingea in plasa portii lui Tudor in minutul 85.
In teren inca din primul minut pentru UTA sunt cinci jucatori noi fata de anul trecut, Mihut, Cristi Todea, Varga, Pascovici si Edson, astfel ca este de asteptat ca omogenitatea jocului sa nu fie la parametri cei mai inalti.
Nu trec decat cinci minute si Varga se accidenteaza dupa o intrare tere a lui Paraschiv si ii lasa locul unui alt nou venit, brazilianul Thiago.
Todea nu se lasa mai prejos si intra tare la Radoi, astfel ca doctorii au mai mult de lucru decat jucatorii in startul partidei.
Nimic notabil la cele doua porti decat abia dupa un sfert de ora cand cei doi fundasi centrali ai Stelei sunt aproape de deschiderea scorului.
Mai intai Goian trimite cu capul, Tudor este batut, dar mingea loveste transversala, ajunge apoi pana la Ghionea, care trimite de doua ori cu capul dar Tudor respinge in prima faza si apoi retine, in spatele liniei de poarta considera stelistii, pe linie considera arbitrul.
Meciul se disputa mai mult la centrul terenului, cu Steaua incercand sa se apropie de poarta UTA-ei si cu alb-rosii aparandu-se destul de bine.
Steaua mai da ceva emotii galeriei aradene la un corner cand mingea trece prin fata portii fara sa intervina cineva (minutul 37), pentru ca repriza sa se incheie cu doua ocazii mari de gol, cate una la fiecare poarta.
Mai intai, in minutul 45, o pasa excelenta a lui Thiago il gaseste pe Simion singur cu Cernea, dar din 10 metri suteaza pe langa poarta.
In prelungirile primei reprize, Thereau trimite cu capul din 7-8 metri, dar Tudor retine excelent.
A doua parte a meciului incepe cu o lovitura libera pentru Steaua de la 22 metri dupa un hent al lui Thiago, dar sutul lui Bostina este deviat peste poarta de zid.
Acelasi aspect al jocului ca si in prima repriza, pana in minutul 58 cand Radoi intra ca la K1 la Thiago si vede al doilea galben si, implicit, cartonasul rosu.
Marius Lacatus il schimba dupa cateva minute pe Pascovici cu sarbul Stojanovici incercand sa atace mai mult poarta lui Cernea, insa fara prea mare succes.
Steaua trece peste faza de construcie si arunca mingi la bataie pentru Thereau si Badea, in urma duelurilor aeriene beneficiind de o multime de lovituri libere acordate de arbitrul Lucian Dan, unele eronat.
Bostina trimite de putin pe langa dintr-o asemenea lovitura libera, in minutul 75.
Pe final intra in joc si Iacob, cel care castiga majoritatea duelurilor aeriene, reusind sa si inscrie in minutul 85, dar golul este anulat pentru un ofsaid, totusi, inexistent.
In minutul 87 Chirita este si el eliminat pentru al doilea galben, dupa un fault mai tare la Badea, Bostina mai bate o lovitura libera, in bratele lui Tudor, insa si partida se incheie nedecis.
Un punct mare pentru UTA, de moral, datator de sperante pentru viitor.
Pentru "Batrana Doamna" urmeaza un meci foarte important, sambata la Arad poposind FC Arges Pitesti, echipa aflata pe un loc retrogradant.

Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]