Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 25 august 2007
Stirile TVA aici
  • Au inceput "Zilele Aradului" - Cinci zile de distractie pentru aradeni

Zilele Aradului - Primarie deschisa pentru toti vizitatoriiSarbatoarea "Zilele Aradului", devenita deja o traditie pentru municipiul nostru, a inceput. 
Prima actiune din cadrul acesteia s-a desfasurat miercuri la orele 11,00, cand aradenii au putut sa faca turul Palatului Primariei. 
Zeci de cetateni au raspuns invitatiei de a vizita Sala Festiva, Galeria primarilor, biroul primarului si turnul Primariei. 
Pana la biroul primarului ghidul grupului de aradeni a fost o functionara din cadrul primariei. 
De la biroul primarului de invitati s-a ocupat edilul sef, Gheorghe Falca. 
Acesta le-a prezentat in biroul personal o serie de acte administrative si obiecte ce apartineau Primariei Arad in anul 1944, precum si cateva proiecte pe care acesta le are in vizor pentru municipiu. 
De acolo cei prezenti au putut sa urce in turnul primariei, insa numai cate patru persoane, acesta fiind neincapator pentru mai multe.
Mai tarziu, la orele 14,00, in Sala Festiva a Primariei Arad, au fost primite delegatii straine ale oraselor care sunt infratite cu municipiul nostru: Zrenjanin din Serbia, Hodmezovasarhely, Pecs, si Gyula din Ungaria.
Deschiderea oficiala a Zilelor Aradului a avut loc la orele 20,00, la Baza Activ, unde au fost invitate mai multe personalitati aradene, acordandu-se titluri si distinctii pentru acestea.
Pe tot parcursul zilei, in oras s-a a avut loc Parada trasurilor cu care au circulat personaje costumate in haine de epoca. 
Acestea i-au chemat pe aradeni sa sarbatoreasca impreuna "Zilele Aradului" 2007.
Mai tarziu aradenii au fost invitati la promenada in parc si pe Faleza Muresului.
Pe toata durata sarbatorilor Zilelor Aradului, in Parcul Eminescu, au loc concerte de fanfara.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Politistii alaturi de soferi pentru ca "Viata are prioritate"

Politistii doresc sa reduca numarul accidentelorNici mai mult nici mai putin de 112 accidente au avut loc pe soselele aradene de la inceputul anului. 
Numarul este identic cu cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. 
In aceste accidente, 45 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 86 au fost ranite. 
Politistii aradeni spun ca au demarat o serie de campanii pentru a-i "educa" pe soferi in spiritul unei atitudini preventive pe sosele. 
Acest scop il are si campania "Stop accidentelor! Viata are prioritate", pe care politistii o deruleaza pe soselele aradene si in municipiu.
Politistii de la SPR s-au aflat ieri pe strada Padurii, acolo unde i-au informat pe conducatorii auto asupra riscului la care se expun daca circula cu viteza. 
In acest sens au impartit fluturasi pentru ca "Viata are prioritate"
Fluturasii cuprind informatii legate de faptul ca viteza excesiva se pedepseste prin aplicarea punctelor de penalizare si a unor amenzi contraventionale. 
Asta daca soferul vitezoman nu are ghinionul sa fie implicat intr-un accident rutier. 
"Viteza este principala cauza a producerii tragediilor pe soselele aradene. Am avut cazuri in care soferii au fost opriti in trafic, au fost sfatuiti sa reduca viteza, iar la cativa kilometri au intrat in copac", ne-a informat subinspector de politie Razvan Meszar, Serviciul Politiei Rutiere.
Politistii i-au sfatuit pe soferi: "Va rugam sa circulati cu prudenta, sa purtati centura de siguranta, iar la drumuri lungi sa fiti pregatiti cu triunghiuri reflectorizante, trusa medicala si extinctor. Trebuie sa stiti ca viteza este principala cauza a producerii accidentelor. Va reamintim ca limita maxima de viteza in localitati este de 50 de km/h, iar in afara acestora regimul de viteza este de 130 km/h pe autostrazi, 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele nationale si 90km/h pe celelalte categorii de drumuri."
"Incercam prin aceste campanii sa reducem numarul de accidente care au loc pe raza judetului Arad. Stim ca prin aceste campanii si prin actiuni de informare vom reusi sa reducem numarul mare de accidente", a continuat subinspector Razvan Meszar.
Chiar si actiunile politistilor aradeni pe drumurile nationale s-au inasprit, mai ales in zonele recunoscute pentru teribilele accidente care au avut loc.

Camelia Catean - Observator

  • Bazin olimpic

Primarul Falca doreste construirea unui nou bazin de poloPrimarul Gheorghe Falca a spus ieri ca orasul va avea un bazin de polo sau chiar unul olimpic.
Aradenii au primit unda verde de la Compania Nationala de Investitii, iar acum autoritatile locale pun la punct ultimele detalii tehnice ale locatiei viitorului bazin.
"Am reusit sa convingem ca Aradul merita sa aiba ori un bazin olimpic, ori un bazin  de polo. Diferenta este foarte mica. In luna noiembrie se va finaliza proiectarea pentru un astfel de bazin. Pana atunci, Primaria trebuie sa puna la dispozitie o locatie. In urmatoarele doua saptamani vom analiza o locatie buna pentru a continua in zona respectiva sa avem un centru sportiv", a declarat Falca.
Autoritatile spun ca vor alege zona in asa fel incat in jurul bazinului sa se poata dezvolta un mare centru sportiv, cu mai multe discipline.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Incepe dezinsectia

A inceput o noua campanie pentru dezinsectie in AradSe stropeste impotriva tantarilor.
Primaria municipiului Arad impreuna cu societatea Polaris M Holding demareaza de miercuri actiunea de dezinsectie in muncipiul Arad.
Pentru inceput, stropirea se va executa manual si cuprinde cartierele Alfa, Micalaca, Gai, Aradul Nou, Vlaicu dar si strandul Neptun.
Cele 6 zone vor fi stropite cu prioritate pe tot parcursul acestei saptamani, avand in vedere ca aici sunt principalele locatii pentru desfasurarea evenimentelor prilejuite de Zilele Aradului.
De saptamana viitoare, actiunea de dezinsectie continua, insa, de aceasta data va fi folosita aviatia utilitara astfel incat sa fie acoperita o suprafata cat mai mare.
Stropirea impotriva tantarilor se desfasoara in functie de starea meteo.
Solutiile folosite sunt omologate de Ministerul Sanatatii si nu afecteaza oamenii sau animalele.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad 

  • Cherelusenii s-au intors acasa

Fiii satului din Cherelus s-au intors acasaFiii satului Cherelus s-au intalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru prima data, dupa 33 de ani, ultima manifestare de acest gen organizata aici avand loc in anul 1974.
Inca de sambata trecuta dimineata, satenii imprastiati in toata tara s-au reunit pe terenul de fotbal pentru a urmari si chiar pentru a participa la o antrenanta competitie, "Cupa de Vara Cherelus 2007".
Meciurile s-au desfasurat pe durata intregii zile, iar trofeul a fost castigat de formatia gazda "AS Vulturul Cherelus".
Cum fiii satului au dorit si ei sa faca putina miscare, si-au facut o echipa si au provocat "vulturii" la un meci demonstrativ.
Echipa celor care s-au intors acum acasa a castigat cu 2-1.
Slujbe si diplome
A doua zi, localnicii s-au strans la biserica, unde au participat la o slujba religioasa.
Credinciosii au putut apoi asista la sfintirea unei cruci ridicate in fata lacasului de cult, prin bunavointa unor oameni inimosi si cu dare de mana.
Dupa cremoniile religioase, invitatii s-au mutat in incinta caminului cultural, aici avand loc festivitatile de acordare a unor diplome si titluri de cetatean de onoare.
Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad si fostul vicepremier Gheorghe Seculici au primit titluri de excelenta, iar senatorul Nicolae Iotcu si Ioan Herlo, fostul secretar al comunei au fost facuti cetateni de onoare, asta in timp ce, investitorul Giacomo Mauro, cel care a creat peste 150 de locuri de munca la Cherelus a devenit "omul de afaceri al deceniului 1997 - 2007".
Dupa ce fiecare "oficial" a rostit cate un scurt discurs, pe scena a urcat educatoarea pensionara Paulina Girz, care a tinut sa spuna cateva cuvinte celor prezenti.
"Nu exista profesie in care sa nu am cativa fosti elevi. Acum, ca ati venit aici, va urez tuturor bine ati venit", a spus fosta educatoare.
Imprastiati de ploaie
Pentru a continua manifestarile organizatorii au invitat pe toata lumea in curtea scolii, pentru a asista la un spectacol de muzica populara, nu inainte insa ca atmosfera sa fie incinsa de cateva cantece patriotice care i-au facut pe cei mai multi sa se ridice si sa aplaude in picioare.
In ceea ce priveste spectacolul propriu zis, acesta a fost sustinut de Aniela Tegzes, Anamaria Gal, Emilia Borza, ansamblul folcloric Siriana Siria (care a incantat publicul interpretand un traditional joc de la Sicula) si de Rapsozii Zarandului.
Din pacate vremea nu a tinut cu satenii, spectacolul fiind oprit de vant si ploaie. Ca un facut, s-a luat si curentul. Petrecerea a continuat totusi la camin.
Primarul, principalul "vinovat"
Principalul "vinovat" de organizarea acestei intalniri a fost primarul comunei Sicula, Aurel Mircea Radita.
Acesta povesteste ca, avand multi prieteni si cunoscuti din sat pe care nu i-a mai vazut de ani de zile, s-a gandit ca ar fi bine sa-i stranga cineva pe toti cei plecati.
"Prima manifestare de acest gen am organizat-o, in 2005, la Sicula, urmand ca anul viitor, de Paste, sa facem o intalnire la Gurba", a spus edilul.
Sapte gaste
Pentru a-si intampina asa cum se cuvine oaspetii, satenii s-au pus pe treaba si au reconstruit chioscul (Sapte Gaste) situat langa camin si ridicat o data cu acesta.
"Vrem sa reinviem o veche traditie, aici urmand sa organizam o serie de manifestari in aer liber, asa cum se facea si pe vremuri", spune Aurel Mircea Radita.

L.S. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]