Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 25 iunie 2007
Stirile TVA aici
  • PLD Arad si-a ales liderii locali - Dacian Tolea, presedinte pe municipiu

Dacian Tolea a fost ales presedinte pe municipiu la PLDMembrii PLD din municipiul Arad si-au ales noua structura de conducere in cadru Conferintei Municipale a PLD Arad, care s-a desfasurat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Teatrul Ioan Slavici. 
Lucrarile au fost prezidate de presedintele interimar Sever Jurca, care a prezentat in fata celor 201 delegati principalele obiective pentru perioada urmatoare a PLD. 
In functia de presedinte al Organizatiei Municipale a PLD Arad a fost ales Dacian Tolea, singurul candidat de altfel, cu 192 de voturi din totalul de 198, valabil exprimate.    
Cei prezenti au adus in discutie rezultatul obtinut la Arad de catre Traian Basescu in urma referendumului din luna mai. 
Conform celor declarate de unul dintre participantii la intrunire, venirea lui Theodor Stolojan la Arad a fost decisiva in obtinerea unui scor de peste 82% in favoarea presedintelui Basescu. (n.n. consideram ca, in primul rand, strategia foarte bine coordonata de senatorul PD de Arad, Nicolae Iotcu, a facut ca Traian Basescu sa se bucure de o sustinere asa de mare in Arad).  
Asa cum era de asteptat, PNL nu a scapat de atacurile fostilor colegi de partid, iar membrii liberali au fost invitati sa se alature PLD.
In cadrul conferintei de presa de ieri, presedintele Dacian Tolea i-a prezentat pe vicepresedintii biroului municipal, prezenti la conferinta de presa: Marius Ioja, Delia Nasui, Elena Vancu, Dan Cancel si Florin Nicoara - vicepresedinti, iar Mircea Hent - trezorier. 
Din birou mai fac parte 12 membrii, iar patru sunt supleanti.
Dacian Ţolea a precizat ca obiectivele conducerii municipale a PLD sunt contactul permanent cu aradenii din municipiul Arad si castigarea alegerilor locale.
Intrebati de catre redactorul ziarului "Informatia Aradului", daca vreun membru al biroului municipal, dintre cei prezenti la conferinta de presa, au participat sau au fost interesati de recentele intalniri pe care le are primarul Gheorghe Falca cu aradenii din cartiere, Dacian Tolea a subliniat: "Eu personal am fost foarte ocupat in aceasta saptamana, dar am vazut  intr-adevar ca a existat o intalnire la Scoala generala nr.5. Va spun sincer, fara falsa modestie si fara sa ma scuz ca toti cei care au lucrat la organizarea acestor alegeri am lucrat pana seara tarziu" (n.n. poate la anul sau peste patru ani si vicepresedintii PLD se vor intalnii cu aradenii. 
Totusi, sa nu anticipam si sa-i lasam pe liberali-democrati sa ne contrazica prin fapte, nu vorbe).    

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Bolnavii se coc in saloanele Spitalului Judetean

Bolnavii sufera si de caldura in spitalPacientii se coc in spitalele aradene ca intr-un cuptor. Se intampla de ani de zile, dar conducerea spitalului nu prea are ce face in aceasta situatie, alte probleme fiind prioritare. 
Cu toate acestea, bolnavii sunt extrem de nemultumiti, deoarece, pe langa suferinta bolii, acestia mai sunt nevoiti sa suporte si caldura infernala din saloane.
Si-au improvizat draperii, prefera sa deschida toate geamurile pentru a se face curent si isi pun prosoape ude pe frunte pentru a se mai racori. 
Medicii si asistentele nu au parte de un tratament mai bun, suferind de caldura alaturi de bolnavi.
La etajul cinci al Spitalului Judetean, un medic ne-a explicat ca nu exista nicio solutie pentru caldura din saloane, doar daca cineva s-ar incumeta si ar sponsoriza spitalul cu aparate de aer conditionat. 
"Asta este, ne topim si acasa, in apartamente, nu doar la spital. Asta este treaba. Trebuie sa ne adaptam la aceste conditii", ne-a explicat o doamna doctor de la sectia de Neurologie. 
Cu toate acestea, nu putem trece cu vederea caldura sufocanta din unele saloane ale spitalului, marea majoritate, deoarece anumite sectii, mai speciale, sunt prevazute cu aparate de aer conditionat. 
Aerul conditionat se gaseste doar in acele rezerve unde pacientii au nevoie de conditii speciale pentru recuperare post-operatorie.
La etajul trei, o pacienta, intr-un salon proaspat renovat si curat, abia mai respira din cauza aerului insuportabil. 
"E musai sa suport ca nu am ce face. Asta este. Daca nu avem ce face trebuie sa ne adaptam. Deschidem geamurile si facem curent, cat se poate face ca nu exista nicio adiere de vant. Nu este normal sa ne coacem in spital ca in cuptor", ne-a declarat Rosalia Simonici. 
Langa patul pacientei, vadit deranjat de caldura insuportabila, sotul acesteia suferea impreuna cu ea: "Este greu, bani nu sunt, caldura e mare. Mai tragem draperia sa-i fie mai umbra macar."
In salonul de vizavi, aceeasi situatie. Caldura ca in cuptor, peste 40 de grade. 
"Este insuportabila caldura. Platim enorm de mult din salariile noastre la sanatate si uitati de ce avem parte. Nu este normal sa murim de cald in spital. Plus ca pe langa conditiile astea mai suntem nevoiti sa ne cumparam si medicamentele. Inclusiv calmantele", ne-a declarat apartinatoarea unui bolnav. 
Pacientul s-a plans de caldura, spunand ca nu mai suporta. 
"Dimineata mai e cum e, ca e umbra pe partea asta. Dar dupa-amiaza ne sufocam aici cu toate geamurile deschise. Este ingrozitor de cald", ne-a declarat Teodor Milian.
Medicii si asistenti spun ca si ei sufera din cauza caldurii si ca nu este normal ca pacientul sa stea in astfel de calduri insuportabile. 
"Este groaznic de cald in saloane. Ar trebui sa existe peste tot aparate de aer conditionat", ne-a explicat o asistenta.
Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, doctor Mirandolina Prisca, spune ca in unele sectii sunt montate aparate de aer conditionat. 
"Avem aparate de aer conditionat peste tot la Terapie Intensiva, la Cardiologie au fost montate acum doi ani din sponsorizari, la Neurologie, Gastroenterologie. In birourile noastre nu avem aer conditionat pentru ca nu sunt bani pentru ca toate incaperile spitalului sa fie prevazute cu astfel de aparate. Este cald, dar facem tot posibilul sa achizitionam cat mai multe", ne-a declarat Mirandolina Prisca.

Camelia Catean & Rebecca Barbu - Observator

  • Promisiuni

Deputatul Mihai Calimente spera in trecerea rapida a Cetatii Aradului in circuitul civilCetatea Aradului poate intra in circuitul civil in cel mai scurt timp. 
Aceasta este parerea deputatului Mihai Calimente, dupa ce a purtat mai multe discutii cu ministrul apararii Teodor Melescanu. 
Pentru acest lucru este asteptata insa o decizie a Consiliului Local Arad, care trebuie sa cedeze unitatea militara din Gai catre Ministerul Apararii.  
Dupa aceea, militarii din cetate se pot muta fara nici o problema la unitatea de la Gai.  
Deputatul aradean mai spune ca si Consliul Judetean are restante la capitolul hotarari. 
Mai exact, consilierii judeteni trebuie sa voteze o hotarare prin care sa transforme drumul Arad Ineu, din drum judetean in drum national si astfel, Minisetrul Trasporturilor poate acorda fonduri pentru reabilitarea acestui traseu.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Liderii DKMT vor sa refaca traseele turistice din euroregiune

Liderii DKMT vor sa refaca traseele turistice din euroregiuneAdministratiile judetene din Timis, Arad si Caras-Severin, impreuna cu cele din judetele maghiare si sarbe, care fac parte din euroregiunea DKMT, vor sa marcheze traseele turistice importante din zona Banatului (romaesc, sarbesc si maghiar).
Edilii vor sa puna in evidenta cele mai importante edificii, muzee sau locuri de vizitat si, totodata, sa puna in valoare constructiile de patriomoniu cu care ne putem mandri.
Pentru ca lumea sa fie constienta de bijuteriile arhitectonice din jur, acestea vor fi postate pe internet, vor fi publicate in brosuri si vor fi trasate pe hartile turistice.
Manastiri incarcate de istorie
In judetul Timis, dar si in celelalte judete din DKMT, exista o multime de cladiri istorice de patriomoniu. 
Exista aici manastiri cu legende impresionante, cu importante moaste sfinte ale crestinatatii: capul Sfantului Gheorghe se afla intr-o manastire sarbeasca, omonima, la cativa kilometri de Timisoara, unde a fost ascuns de turci, pe vremuri.
Prin urmare, spatiul s-ar preta excelent la un traseu mistic, cu atat mai mult cu cat in Timisoara s-au asezat zilele trecute moastele sfantului Anton de Padova, iar in Arad, la manastirea Radna, este un traditional loc de pelerinaj.
Manastirea de la Partos, locul unde s-a retras unicul sfant al banatenilor, Iosif cel Nou, si unde de Ziua Crucii (14 septembrie) si de sarbatoarea Sfantului Iosif cel Nou de la Partos (15 septembrie) vin in pelerinaj foarte multi credinciosi este de asemenea un loc cu potential turistic.
O alta abordare ar fi un traseu "art-nouveau", mai ales ca, cel putin in Timisoara, constructiile in acest stil deosebit de frumos sunt numeroase. |n plus, exista deja o propunere de traseu in proiectul DKMT, prin Timisoara, mai exact "traseul splendorilor artistice ale stilului secession".
Secession este un stil in care s-au realizat majoritatea cladirilor monumentale de la inceputul secolului XX. 
Cel mai de seama arhitect ce a conceput cladirile in acest stil a fost Laszlo Szekely.
Traseul stilului secession ar cuprinde 27 de obiective in Timisoara, de la Scoala Profesionala de Silvicultura la Padurea Verde, Hidrocentrala si Uzina Electrica de pe strada Chopin, Baile Hungaria de pe splaiul Galati, internatul Liceului Evreiesc, pana la Palatul Episcopiei Ortodoxe Sarbe, Biserica si manastirea ordinului piarist si Monumentul Sfanta Maria.
RELICVE
Castele "ucise" de comunism
Spre regretul iubitorilor de arta, mare parte din conacele si castelele din Banat au fost efectiv ucise de comunisti: unele au fost transformate in CAP-uri, altele, temporar, au fost folosite drept grajduri pentru animale. 
Iar dupa ce au fost nenorocite de comunisti, care dupa marea colectivizare le-au golit de tot ce era de valoare, dupa revolutie, aceste imobile de patrimoniu au fost lasate in paragina.
Conacul Mocioni din Foieni, castelul de la Banloc, castelul din Murani sunt numai cateva exemple. 
Castelul de la Banloc este unul din cele mai cunoscute monumente istorice ale Banatului. |n 1935, plin de datorii, ultimul descendent al familiei Karatsony l-a vandut printesei Elisabeta. 
A trecut prin colectivizare, iar, anul trecut, castelul a fost revendicat de Paul Lambrino. 
Castelul de la Gad pur si simplu s-a prabusit. 

Georgeta Petrovici - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Doua zile de rock in port

Festival rock la Port ArthurScena Port Artur din Arad a fost, pentru doua zile, 22 si 23 iunie, gazda Rockfest-ului 2007, organizat de Primaria Arad si Casa de Cultura a Municipiului. Festivalul a debutat vineri, cu lansarea albumului "22" al trupei Cargo.
Printre cei care au urcat pe scena, se numara trupe precum Six, No Sound, Febosix, Grimegod, Godmode, Rebel. 
Aradenii din trupele Boeuf si Hab-ar au avut grija sa profite de faptul ca erau "acasa", printre prietenii lor, creand o atmosfera la care doar marile vedete ale festivalului au putut aspira.
Desi presati de timp, cei de la Luna Amara au ridicat toti rockerii prezenti de pe iarba, urmati fiind in seara de vineri de trupa Cargo.
"Sobolanii" din final
Sambata, a performat marea atractie a festivalului, trupa OCS (Omul cu Sobolani), una dintre putinele formatii romanesti care dezvolta la maximum conceptul de "muzica de calitate" si care au inteles importanta versurilor in muzica. 
Surprizele Rockfest-ului au fost trupa Grimus din Cluj- un fel de Incubus mioritic si brasovenii The Others, cu un rock cu influente psihedelice.
Dupa trei bis-uri ale trupei OCS, s-a declarat incheiat Rockfest-ul 2007, cu ale sale doua zile de muzica de calitate, mare de tricouri negre, multe halbe de bere, par lung, fluturand pe ritmuri de rock, jandarmi care parca se asteptau la o revolutie, mititei, basi puternici si electrizanti si copii care defilau printre oameni, in incercarea de a vinde produse fosforescente si palpainde.
Dupa un asemenea sfarsit de saptamana, tot ce se poate spune despre acest festival este ca initiativa Primariei Arad  si a Casei de Cultura este cat se poate de laudabila si cere o continuare in 2008.

Alina Matis - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]