Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 24 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Pana in 2013, in judetul Arad se va investi peste 1 miliard de euro in infrastructura

Ministrul Ludovic Orban a prezentat investitiile in structura rutiera si feroviaraPrezent la finele saptamanii trecute la Arad, Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban a prezentat investitiile in infrastructura rutiera si feroviara ce se vor face in perioada urmatoare in judetul nostru.
Acesta a  declarat ca in judetul Arad vor fi efectuate, pana in 2013, lucrari pe drumurile nationale, a caror valoare depaseste un miliard de euro. 
Totodata, ministrul a mai spus ca in acest an se deruleaza in judetul Arad lucrari la drumuri, in valoare de 81,8 milioane euro.
Referitor la lucrarile de refacere demarate pe DN 7, Orban a precizat ca valoarea totala a investitiei de pe teritoriul judetului Arad, pentru cei 158 de kilometri, este de 143.501.998 lei. DN 7 este considerat cea fiind cel mai circulat drum din vestul Romaniei, el facand legatura cu Occidentul si nu a mai fost reabilitat din anul 1995. 
Sursa de finantare este cea de credit furnizor, adica societatea care a castigat licitatia facand lucrarile din banii proprii, urmand ca la finalizare sa primeasca banii de la Guvern.
Ludovic Orban crede ca nivelul taxei de drum este mare
Ministrul Transporturilor a mai declarat de asemenea ca majorarea taxei de drum i se pare destul de mare si ca va discuta cu specialistii din domeniu daca e necesara mentinerea sau diminuarea acesteia.
"Aceasta majorare este prevazuta in Ordonanta 15 adoptata in 2002. Unul dintre obiective era de a aduce rovigneta la un nivel mediu european. Etapa asta de crestere de peste 60 la suta in cursul anului acesta a fost gandita si in baza unor negocieri cu reprezentantii Comisiei Europene. Mi se pare o crestere destul de mare si voi analiza impreuna cu specialistii daca vom mentine sau vom diminua aceasta crestere, astfel sa facem povara mai putin grea", a explicat totusi  Orban.
Acesta a mai adaugat de asemenea ca situatia in care se gaseste Romania la ora actuala nu este una obisnuita, fiind "stare de alerta de grad zero in ceea ce priveste infrastructura"
"Din pacate, 17 ani de zile sectorul transporturilor si in special al infrastructurii de transport a fost copilul vitreg al guvernarilor care s-au succedat si din cauza asta riscam sa blocam cresterea economica daca nu modernizam intr-un ritm accelerat infrastructura de transport. Pentru a putea sustine aceste investitii e nevoie de resurse financiare mari si cred ca si cetatenii romani care poseda autoturisme sau care efectueaza transport de persoane sau marfuri pot sa faca un efort suplimentar pentru a sustine acest program de investitii ambitios", a declarat Ludovic Orban.
Tarifele anuntate recent de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru utilizarea retelei nationale de drumuri, rovinieta, cu o durata de un an, va varia intre 40 de euro pentru un autoturism non-euro si 28 de euro pentru un autoturism Euro II si peste.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Monumentul Unirii, fara aradeni

Primarul Gheorghe Falca este nemultumit pentru ca in comisie nu se gasesc aradeniPrimarul Gheorghe Falca este nemultumit de faptul ca in comisia care va stabili cine va realiza Monumentul Marii Uniri nu se afla nici un aradean, dar cu toate acestea sustine ca a colaborat bine cu reprezentantii Ministerului Culturii.
"Am colaborat bine cu cei de la Ministerul Culturii cu privire la organizarea concursului pentru monument. Exista insa un regret ca nu au acceptat, asa cum am propus noi, ca din comisie sa faca parte si cativa aradeni", a declarat Falca.
Finalistii desemnati de la Bucuresti urmeaza sa viziteze pe rand Aradul, sa vada locul unde urmeaza sa le fie amplasata opera, si sa faca propuneri autoritatilor locale in legatura cu locul exact al monumentului.
Monumentul va fi ridicat in zona lacului Padurice, proiectul urmand sa fie ales de juriu dintre lucrarile facute de Mircea Spataru, Ioan Ladea si Bogdan Iacob, respectiv Florin Codre.

L.S. - Adevarul

  • Parcul "Eminescu" - vandalizat sub ochii indiferenti ai cetatenilor si autoritatilor locale!

Parcul "Mihai Eminescu" a fost vandalizatAnul 2007 a insemnat multa munca privind reabilitarea zonelor orasului, a cladirilor istorice, simple cladiri sau imobile imbracand o fata noua, curata, civilizata. 
S-a trudit, se trudeste mult si se cheltuieste enorm pentru ca Aradul sa intre in randul citadelelor europene. 
Ce poti spune atunci cand toate aceste eforturi la care se adauga, firesc, constientizarea populatiei privind respectarea civilizata a valorilor istorice si culturale ale orasului – grupuri barbare de adolescenti vandalizeaza tot ce le iese in cale: ziduri, cladiri, monumente, scrijelind cu graffitti dejectii "artistice", plecand de la amoruri comprimate in formule, tipuri de droguri, nume de formatii rock si pana la concise expresii porno la care se alatura desene/caricaturi edificatoare?!
Parcul "Eminescu" nu a scapat nici el de opera barbara. 
Crucea eroilor care si-au dat viata in al Doilea Razboi Mondial pentru libertatea si integritatea pamantului stramosesc este impregnata de un rosu vulgar, semne fasciste, vulgaritati si desene de epoca (pre)istorica a libertatii democratiei. 
Tinerii folosesc piedestalul monumentului drept obstacol numai bun pentru sariturile cu skate-boardul, fumeaza, se catara pe cruce, se saruta rastigniti unul peste celalalt, apoi fac concursuri de urlat, sarit si aruncat cu telefoanele mobile.
Da, toate acestea se intampla sub ochii nostri, ai celor care platim taxe grele pentru ca orasul nostru, frumosul Arad, sa arate civilizat, european. 
Unde am ajuns, totusi, daca orice spatiu public trebuie pazit cu bastonul de cauciuc, cu arma si catusele, cand nici macar un parc nevinovat nu mai scapa de ghearele preistorice ale unor vagabonzi?!

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Ilustratii erotice

Biblioteca Judeteana gazduieste o expozitie de carte eroticaBiblioteca Judeteana A.D. Xenopol gazduieste, in aceste zile, o expozitie cu totul inedita, in premiera nationala. 
O suta de carti vechi si rare sunt expuse la Arad, toate avand ca tema comuna ilustratia la cartea erotica.
Fondul de carte erotica, din secolul al XVIII-lea al bibliotecii aradene, numara 379 de piese. 
Dintre acestea, 26 sunt in expozitia de la Budapesta, asa ca au ramas suficiente carti acasa pentru a face o expozitie locala.
Expozitia de la Arad, intitulata, "Amour et érotisme au Siecle des lumieres" s-a deschis aseara, la ora 18, la sala Clio si reuneste peste o suta de carti erotice franceze, altele decat cele trimise in expozitia de la Budapesta, organizata de catre Biblioteca Nationala a Ungariei. 
Expozitia, organizata in cadrul Saptamanii Francofoniei, ramane deschisa pana in 29 octombrie. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Zilele orasului Curtici

Primarul Curticiului - Nicolae Anitei spera ca orasul sa intre in Cartea RecordurilorOrasul Curtici va intra in curand in Cartea Recordurilor! 
Afirmatia ii apartine primarului localitatii si a fost facuta cu ocazia sarbatorii Zilelor orasului, manifestare care a avut loc in acest sfarsit de saptamana Sarbatoarea orasului s-a intins pe durata a 3 zile. 
Cu un buget considerabil mai mic decat al manifestarilor similare desfasurate in alte localitati, consiliul local si primaria din Curtici au reusit realizarea unui eveniment de exceptie. 
Vineri seara a avut loc Balul Bobocilor grupului Scolar "Ion Creanga"
5 perechi de boboci si boboace, frumosi si emotionati s-au intrecut in probe care de care mai hazlii, spre deliciul celor cateva sute de spectatori care au umplut Caminul Cultural din localitate. 
Atmosfera a fost intretinuta de invitatii speciali: Paula, Rebel, Boritza Mercea si Trident Sambata au avut loc spectacole pe stazile orasului, iar seara locuitorii au luat din nou cu asalt Caminul Cultural, unde a avut loc un spectacol ce a inclus prezentari de moda, concursul "Miss Curtici", muzica populara si usoara.
Doru Octavian Dumitru si formatia Pacifica au fost capetele de afis. 
Duminca a fost ziua dedicata muzicii polulare. 
Ansambluri din tot judetul s-au dat conscursul pe scena din Curtici. 
Primarul orasului a tinut cu orice prêt ca Zilele Orasului din acet an sa fie ceva deosebit. 
Nicolae Aanitei are insa si alte planuri mari. 
Intrucat Curticiul este cel mai mare producator de rosii din tara, primarul doreste sa organizeze un "festival al paradaicilor"
Se doreste si ridicarea unui "Monument al Rosiei", la inaugurarea caruia curticenii doresc sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai mare salata de rosii din lume. 
Cortina a cazut peste Sarbatoarea din acest an a orasului. 
Acum Curticenii se pregatesc cu sarg pentru recolta de rosii de la anul. 
Gustoasa sau nu, gigantica salata de rosii ce urmeaza a fi preparata trebuie neaparat sa inscrie numele orasului in Cartea Recordurilor

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]