Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 24 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Pentru un Mures mai curat

Peter Paulovici explica motivatia expozitiei foto din expeditia pe MuresAradul a gazduit o expozitie dedicata cooperarii transfrontaliere pentru protejarea naturii.
Daca anul trecut, Asociatia pentru Ocrotirea Naturii din Szeged a organizat o expeditie pe raul Mures, expeditie derulata de la Tisa (judetul Hunedoara) la Tisa (Ungaria), ieri a avut loc, la Arad o expozitie foto dedicata evenimentului.
Oficiile de gazda au fost facute de viceprimarul Levente Bognar si de catre Peter Paulovici, vicepresedintele asociatiei maghiare.
"Este vorba despre o actiune transfrontaliera care a avut ca obiectiv o mai buna cunoastere a traditiilor culturale a locuitorilor de pe malul Muresului, dar si protectia mediului. Fotografiile prezentate aici sunt rezultatul acelei expeditii, urmand ca pe viitor sa scoatem si o carte. Ne-am dorit sa nu reflectam doar aspectele negative, cum ar fi poluarea, ci si cele pozitive. De aici vom mai merge la Pecica si Lipova", a declarat Paulovici.
Conform participantilor la expeditie Muresul are inca de suferit de pe urma gunoaielor, a metalelor grele de pe valea Ariesului, a fermelor de animale din apropierea cursului, dar si a apelor uzate netratate, dar, in ultimii 15 ani, gradul de poluare a inceput sa scada.
O noua expeditie
O noua expeditie pe Mures va avea loc si anul acesta, intre 1 si 11 iulie, de data aceasta plecandu-se de la Deva.
"Speram ca ni se va permite si acum sa trecem frontiera pe rau, acest eveniment fiind programat sa aiba loc in data de 9 iulie. Se doreste a fi un moment simbolic deoarece acum, Romania e membra a Uniunii Europene", a mai spus Paulovici.

L.S. - Adevarul

  • Retea anihilata

Reteaua traficantilor de imigranti e pe punctul de a fi anihilataO retea de trafic de carne vie a fost anihilata dupa citeva luni de supravegheri de procurorii DIICOT si structurile specializate ale ministerului de interne.
Reteaua trafica persoane din Republica Moldova spre Italia.
Pentru fiecare persoana traficantii primeau la destinatie intre 3000 si 3500 euro.
Reteaua era condusa de Aurel Verdes din Republica Moldova, si de alti doi cetateni moldoveni.
Ei racolau persoane care vroiau sa munceasca la negru in Italia.
Acestea erau aduse la Bucuresti unde complici romani se ocupau cu falsificarea de carti de identitate romanesti.
Moldovenii erau apoi transportati la Arad unde erau predati partii aradene a retelei care ii caza si ii transporta peste granita.
Pentru credibilitate, pe unele carti de identitate false se aflau chiar si stampile de prezenta la vot la alegerile din anul 2004.
In urma cercetarilor, au fost identificati 15 membri ai retelei, cetateni moldoveni si romani dintre care trei din Moldova si doi aradeni au fost arestati.
Capul retelei este inca in libertate.
Se presupune ca reteaua a traficat peste 200 de persoane.
Cercetarile continua pentru depistarea si prinderea tuturor membrilor retelei.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Bursa de contacte, la Arad

Delegatia germana doreste cooperare cu firme aradenePeste 20 de firme germane au evaluat sansele de cooperare cu societati aradene.
O numeroasa delegatie germana, organizata sub patronajul ministrului Economiei si al Muncii din Saarland, Hanspeter Georgi, formata din reprezentanti ai autoritatilor landului Saar si oameni de afaceri, s-a aflat, ieri dupa-masa, la Arad, pentru intalniri cu firme aradene, in cadrul unei burse de contacte desfasurata la sediul societatii Contor Group.
Sanse de cooperare
Pentru reprezentantii celor 26 de firme germane, discutiile cu cele 60 de societati aradene au insemnat o prima evaluare a sanselor de cooperare, iar pentru autoritati, consolidarea relatiile de afaceri bilaterale.
"Sunt mandru ca azi, la Arad, am luat contact cu doua firme ce provin din landul Saar, Praktiker si Grupul Contor. Poate in urma intalnirilor dintre firmele germane si cele aradene vom vedea rezultate concrete. Nu vad piedici in dezvoltarea relatiilor economice romano-german, poate nu s-au folosit suficient sansele oferite pana acum. De aceea ne aflam la Arad, pentru a profita de ocazia contactelor directe", a spus ministrul Georgi.
La randul sau, Tudor Caracioni, directorul general al Contor Group, a apreciat ca in urma acestei burse se poate realiza o baza pentru o colaborare romano-germana.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Baile Termale din Gai - zona de agrement nu doar pentru pensionari

La Baile Termale Gai sunt prezenti localnici de toate varstelePensionarii din Arad au un loc special in care merg aproape zilnic pentru tratament si relaxare. 
Desi, dupa cum spuneam, este un loc in care predomina persoanele de varsta a III a, nu inseamna ca Baile Termale din Gai nu sunt vizitate si de tineri.
Presedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), Vasile Neagu, in subordinea caruia se afla aceste bai, declara ca de saptamana viitoare si tinerii vor avea unde sa faca plaja si baie, deoarece bazinul olimpic se afla in renovare.
"Acum vopsim bazinul olimpic in albastru si il umplem cu apa rece. Acest bazin este special amenajat pentru tineret".
De fapt, toata zona de agrement, pentru ca asa au devenit de-a lungul anilor aceste bai are, o alta fata. 
S-au facut reparatii, s-au modernizat vestiarele, s-a refacut  fatada de la bazinul acoperit, plus cele 30 de vestiare.
Practic putem vorbi ca Baile Termale ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor  au fost modernizate. 
In incinta acestor bai, gasim si fizioterapie, unde se fac consultatii: luni, miercuri si vineri de la ora 13.00, iar tratament se face de luni pana vineri intre orele 9.00 – 16.00. Consultatiile se fac in urma  recomandarii medicale.
Membrii CARP au reducere de 20 % la astfel de tratamente. 
Administratorul Bailor Termale este Victor Rosu, care afirma ca de la o zi la alta numarul celor care doresc sa isi petreaca timpul liber in aceasta locatie creste considerabil, mai ales in zilele calduroase. 
Aceasta zona de agrement se afla printre putinele din Arad, care ofera o gama atat de variata de servicii.
De la bazin acoperit, la bazin in aer liber, la tratamente cu jacuzzi. Intrarea in incinta se face pe baza biletelor a caror pret, pentru membrii CARP, este de 1 leu.
Tot pentru membrii CARP, dar care doresc tratament la vane, intrarea fiind de 1,5 lei. 
Copiii, studentii si militarii au de asemenea reduceri, pentru ei pretul biletului de intrare este de 1 leu. 
Pentru celelalte persoane, intrarea in incinta costa 4 lei. 
Cei care doresc tratament la vane, platesc 5 lei, iar cei care doresc tratament in jacuzzi, platesc 6 lei. 
Pe langa plaja, baie, tratament, persoanele care aleg aceasta locatie au si un loc special unde sa se racoreasca cu cate un suc, sau de ce nu, o bere.
Nu mai vorbim de mici si langosi. Terasa care se afla in incinta Bailor a fost si ea refacuta, pentru ca omul care merge sa petreaca o zi la Bai sa aiba tot confortul si sa beneficieze de toate serviciile la preturi modice.
"De ani de zile vin la aici. Pentru mine si sotul meu a devenit o traditie. In ultima perioada am adus si nepotelul. Este foarte sanatos si pentru el. Aici ne petrecem toate verile", declara Maria Vas.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Bani de la Guvern pentru 13 localitati

Presedintele CJA - Iosif Matula declara ca Guvernul a aprobat fonduri pentru mai multe localitatiGuvernul a aprobat, in cadrul sedintei din data de 16 mai, repartizarea sumei de 4.565 de mii lei, pentru judetul Arad, mai exact pentru 13 localitati care au depus proiecte pe O.G. 7/2006.
Este vorba despre prima transa din acest an pentru cele 13 localitati, pentru inceperea efectiva a lucrarilor din cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural.
Mentionam, in continuare, localitatile, obiectivele aflate in lucru si sumele alocate: Barsa - reparatii podete - 5.000 de lei;
Brazii - retele de distribuitii apa potabila;
Secas - 57.000 de lei;
Conop - punte pietonala peste raul Mures - 519.000 de lei;
Craiva - pod de beton armat peste Valea Maraus - 20.000 de lei;
Gurahont - constructie si extindere sisteme de canalizare a apei - 600.000 de lei;
Halmagel - alimentare cu apa in sistem centralizat a satelor Halmagel, Tarnavita, Tohesti - 369.000 de lei;
Macea - extindere retea apa potabila - 173.000 de lei;
Savarsin - canalizare ape uzate menajere cu epurare mecano-biologica - 594.000 de lei;
Seleus - dezvoltare alimentare cu apa in Seleus, Moroda si Iermata - 592.000 de lei;
Sagu - sistem canalizare si statie de epurare pentru Sagu si Cruceni - 533.000 de lei;
Varfurile - construire podet din beton armat - 14.000 de lei;
Vinga - canalizare si statie de epurare- 600.000 de lei;
Zerind - dezvoltare alimentare cu apa si infiintare retea canalizare la Zerind si Iermata Neagra - 489.000 de lei.
"Subliniem importanta realizarii acestor obiective, a continuarii finantarii acestora, indiferent de culoarea politica a administratiei locale. Aceasta deoarece cetatenii sunt cei care vor beneficia de aceste realizari, fie ca este vorba de alimentare cu apa, introducerea canalizarii, reparatii podete", a precizat presedintele CJA, Iosif Matula.

A. P. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]