Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 23 august 2007
Stirile TVA aici
  • Vin temperaturi de 38 de grade Celsius

Prognozele meteo arata din nou caniculaCentrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a avertizat 25 de judete si Capitala ca urmeaza o noua perioada de canicula, cand temperaturile vor ajunge la 38 de grade Celsius.
Astfel, ieri a fost transmisa catre cele 26 de prefecturi vizate atentionarea cod galben pentru perioada 22-24 august.
Judetele unde se vor inregistra temperaturi ridicate sunt Arad, Arges, Bacau, Buzau, Braila, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea si municipiul Bucuresti.
Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca vor fi temperaturi caniculare in Banat, sudul Crisanei, in cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei si Moldovei.
De asemenea, si in jumatatea de vest a Dobrogei vremea va fi caniculara mai ales dupa-amiaza, temperaturile ajungand si pana la 35 de grade Celsius, iar local, in Campia Romana se vor inregistra valori de 37-38 de grade C. 
Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a recomandat populatiei sa evite expunerea la soare intre orele 11.00 si 17.00 pe toata perioada

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Vijelia a descoperit Tricoul Rosu

Actiune dificila pentru indepartarea urmarilor vijeliei la Tricoul RosuO furtuna puternica, insotita de o ploaie torentiala, tunete si fulgere s-a abatut luni noaptea asupra municipiului si judetului Arad.
Peste 30 de localitati au ramas fara curent electric, patru linii de medie tensiune fiind afectate, iar o parte din acoperisul fostei fabrici Tricoul Rosu, cladire care se demoleaza in momentul de fata, a fost smuls.
Nu mai putin de 50 de metri patrati de tabla a ajuns in strada, iar o bucata de 20 de metri patrati a ramas suspendata deasupra trotuarului, la aproximativ 20 de metri inaltime, existand pericolul sa se prabuseasca peste masinile parcate in zona sau peste trecatori.
Martorii povestesc ca vijelia a durat aproximativ 10 minute.
Strada blocata
Pompierii, care au fost anuntati putin dupa ora 1.00 noaptea au intervenit cu doua echipaje si au reusit in cele din urma sa taie tabla care atarna.
Operatiunea a durat mai bine de o ora, timp in care politia a evacuat zona si a blocat accesul pe strada.
Actiunea pompierilor a fost dificila deoarece acoperisul era subred, iar inaltimea mare.
"Interventia a fost foarte grea deoarece s-a lucrat la inaltime. Tabla care a cazut de pe acoperis putea sa loveasca autoturismele din parcare sau, chiar sa ajunga in balcoanele oamenilor, dusa de vantul puternic", a declarat locotenent colonelul Stefan Coman, seful Serviciului de Protectie Civila din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

L.S.- Adevarul

  • Investitii pentru servicii mai bune la CTP

CTP doreste servicii mai bune pentru aradeni"Extinderea sistemului GPS de management al traficului pentru parcul auto si cel de tramvaie apartinand CTP Arad", a fost unul dintre proiectele care au fost adoptate la sedinta de consiliu desfasurata recent.
In prezent, Compania de Transport Public Arad, este unicul operator de transport in comun din municipiul Arad, dispunand de un parc auto de 407 unitati, constituit din 202 tramvaie si 205 autobuze.
Reteaua de transport public din oras cuprinde 30 de trasee din care 8 trasee sunt deservite de autobuze si 22 trasee sunt deservite de tramvaie.
Numarul de calatorii efectuate de transportul electric in anul 2006 s-a ridicat la 37,8 milioane, in medie avand loc 105.000 de calatori pe zi la o populatie de circa 180.000 de locuitori.
Pe aceste considerente, dar si pentru atragerea de noi clienti pentru compania de transport, primaria doreste imbunatatirea serviciilor societatii.
Astfel s-a propus achizitionarea de noi echipamente pentru tramvaie, panouri de informare pentru statiile de tramvai, achizitionarea de echipament pentru o noua tehnica de calcul.
Valoarea totala a investitiei pentru achizitia, implementarea si configurarea sistemului este de 795.301,77 RON, echivalentul a 254.285 Euro, sursa de finantare propusa fiind bugetul local si alte surse atrase conform legii.
Valoarea beneficiului care se va realiza pe o perioada de 7 ani de la implementarea sistemului este de 3.747.208,84 lei, echivalentul a 1.198.110 euro, aceasta suma rezultand din: cresterea incasarilor cu 2%;  economii de personal; venituri din activitatea de publicitate si reclama; economii din utilizarea echipamentelor de imbarcare (echipamente care permit ca pe viitor sa fie implementat sistemul de contactless ticketing).
Consilierul independent Edeleni Coloman nu a fost de acord ca aceasta investitie sa fie facuta din fondurile consiliului local, precizand ca nu consiliul local este beneficiarul:
"Era mai corect ca investitia sa fie facuta de CTP, pentru ca ei sunt cei care vor incasa profit din aceasta, nu consiliul local. Sau ar mai fi o solutie: daca tot investeste consiliul local, atunci profitul sa fie incasat de catre consiliul local. Altfel aceasta investitie va afecta fiecare cetatean, pentru ca banii lor investiti nu vor mai ajunge din nou la consiliul local…", a spus Edeleni.
Printre altele, consilierul independent s-a aratat nemultumit de managementul companiei:
"Eu cred ca la CTP ar trebui sa se faca o analiza de management. Poate ca unii directori de acolo au obosit…"
Propunerea lui Edeleni nu a fost luata insa in seama, proiectul trecand la vot asa cum a fost intocmit initial.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Pregatiri pentru iarna

A inceput sezonul conservelor din gospodarieGospodinele se pregatesc pentru iarna.
Este perioada conservelor, iar legumele si fructele au preturi din ce in ce mai bune.
In piata de gros de la Obor comerciantii sunt prezenti ince de la primele ore ale diminetii. 
Aceasta este noua locatie a comerciantilor en-gros  care au fost mutati, in urma cu o luna din piata Catedralei.
Comerciantii vin cu masinile si isi expun marfa al carei pret se negociaza in functie de cantitatea cumparata.
Un kg de rosii  costa 1,2 lei, la fel si castravetii si vinetele.
Cartofii sunt mai ieftini, 1 leu kilogramul.
Piata de legume si fructe functioneaza, zilnic, cu exceptia zilei de duminica, intre orele 5 si 11 dimineata.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Strandul din statiunea Moneasa va fi modernizat

Strandul de la Moneasa isi schimba infatisarea - Virtual Arad News (c)2007Potrivit documentatiei depuse la Consiliul Judetean Arad societatea comerciala care detine Strandul din statiunea Moneasa urmareste extinderea si refunctionalizarea strandului si amenajarea unui teren de sport, in aceasta statiune.
Terenul pe care se vor opera aceste modernizari, situat in intravilanul comunei Moneasa, este delimitat de Teatrul de Vara, de Parcul statiunii, de DK 792 b si de padure, suprafata totala a terenului fiind de 10.704 metri patrati.
Aceasta suprafata este ocupata in prezent de Vila nr. 5 Ghiocelul, Vila nr. 6 Dalia, cu o suprafata de 1724 mp, si Strandul Termal, cu o suprafata de 8.980 mp.
Prin investitia care urmeaza sa se faca aici se urmareste extinderea si refunctionalizarea strandului, amenajarea terenului de sport, in scopul realizarii a trei unitati functionale de referinta: Strand, constructii pentru turism (sat de vacanta si vile) si teren de sport.
In zona strandului se intentioneaza construirea unei unitati turistice de cazare, cu spatii de alimentatie publica si pentru petrecerea timpului liber, regimul de inaltime al viitoarei cladiri fiind de P+2+M
Totodata, vor fi reamenajate si modernizate bazinele din strand, spatiile verzi, vestiarele si vor fi executate si alte lucrari de utilitate publica, inclusiv racordarea la utilitatile existente in zona.
Proiectul de modernizare a satului de vacanta cuprinde, la randul lui, 15 unitati de cazare, de tip case de vacanta, cabina pentru portar, alei si platforme noi, spatii verzi amenajate, o zona de campare, gard de protectie, amenajari exterioare de utilitate publica si racordarea la utilitatile din zona.
Acelasi proiect prevede ca Vila Ghiocel - care este de patrimoniu - sa ramana  in picioare, dar ca Vila Dalia sa se demoleze, iar in locul ei sa se amenajeze un teren de sport.
Alimentarea cu apa ter-mominerala se va face de la izvoarele nr. I si 2 am-plasate ?n incinta Vilei Nu-farul.

M.C - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]