Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 23 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Haos in cartierul Alfa

In cartierul Alfa se lucreaza la instalatul conductelorCartierul Alfa a fost transformat de autoritati intr-un imens santier. Un lucru benefic de altfel, daca se are in vedere ca pana la toamna locuitorii vor avea drumuri si trotuare noi.
Problema este insa ca, reprezentantii firmelor care lucreaza prin zona deschid mai multe puncte de lucru, muncitorii se apuca sa sparga trotuarele si drumul, dupa care isi iau uneltele si se muta in alta parte, asta in timp ce zona parasita arata ca dupa razboi.
Canalizare sparta
Intre blocurile 4 si 5 de pe strada Aurel Suciu (Faleza Sud) am intalnit ieri o echipa de la CET care a dezgropat niste conducte de apa calda pentru a le inlocui dupa ce fusesera distruse de dejectiile provenite de la canalizarea blocurilor.
Muncitorii povestesc ca atunci cand au facut sapaturile au gasit tevile acoperite cu un strat de excremente de jumatate de metru.
Si cum nu aveau unde sa le arunce, lucratorii de la CET le-au luat cu roaba si le-au pus sub un balcon.
Oamenii spun ca vor sta acolo pana vor termina de curatat, pentru ca abia atunci va veni o masina pentru a ridica dejectiile cu pricina.
"Totul a pornit din cauza ca conductele noastre au fost astupate cu mizeriile din canalizarea sparta. Locatarii blocurilor de aici nu s-au plans pentru ca nu facem mult deranj", a declarat maistrul de zona Ionel Bortis.
Cu incetinitorul
La cativa metri distanta o alta problema, drumuri sparte pentru a face loc rigolelor si lucrari facute cu incetinitorul.
Intrebati pentru ce firma lucreaza muncitorii ne-au spus ca nu stiu, dar ca este vorba de o firma cu nume spaniol.
In cartierul Alfa lucrarile se desfasoara anevoios Un kilometru mai in fata, in dreptul blocului 55, scara A, unde am ajuns la solicitarea unei aradence ce locuieste acolo, am putut constata ca trotuarul a fost inlocuit cu piatra destul de mare sa provoace neplaceri trecatorilor.
"De o luna de zile au pus piatra aici si nu au mai facut trotuarul. Imi strica pantofii dar si usa de la bloc, unde pietrile ajung vrei nu vrei. Nu e posibil asa ceva", se plange Emilia Stadler.
In urma deplasarii facute de noi prin Alfa am putut constata ca nepasarea constructorilor a atins cote maxime pe strada Pionerilor, unde santurile sapate pentru largirea drumurilor au fost lasate pur si simplu in parasire.
Bolovanii scosi au fost amplasati frumos pe trotuar, iar santul a devenit un depozit pentru hartii, ambalaje din plastic si semne de avertizare daramate.
Cat despre utilaje, acestea par a fi abandonate.
"De o luna au spart in fata la noi la bloc si nu au lasat nici macar o carare, sa poti sa treci. Constructorii au obiceiul sa vina pe aici dimineata, stau putin si pleaca, iar dupa amiaza se mai pornesc utilajele. Au inceput sa lucreze aici, apoi s-au mutat in alta parte. Pacat de bordurile duse care se distrug", ne spune Cristian Bociort, un alt locuitor din Alfa nemultumit de mersul lucrarilor. La fel este si Corneliu Tagau.
Se lucreaza dezordonat
"Se lucreaza dezordonat si prea greoi. Bordurile acelea, care au fost puse in drum, puteau fi amplasate in alta parte si nu incurcau pe nimeni", ne spune barbatul aratand inspre o o gramada de materiale de constructie lasate in mijlocul caii de acces pentru masini.
"Iar utilajele din zona nu au mai fost folosite de o saptamana. Ar trebui ca cineva de la Primarie sa supravegheze lucrarile", a incheiat Tagau.
Din cauza dezordinei lasate de muncitori, o fata a ajuns la spital.
Dupa cum ne povesteste mama ei, Andreea Ioana Toma a facut o entorsa la piciorul drept.
"Din cauza denivelarilor s-a intamplat ce s-a intamplat cu fata mea. A trebuit sa chemam salvarea sa o duca la spital. Acum are tot piciorul in ghips", sustine Maria Toma.

Lucian Serban - Adevarul

  • Lucrari de refacere

Se efectueaza lucrari la stadionul GloriaLucrarile la stadionul Gloria sunt in toi! 
De 2 saptamani buldozerele niveleaza pista, se reface terenul si gazonul. 
Lucrarile au inceput la initiativa Universitatii "Vasile Goldis" care a decis sa refaca stadionul pe cont propriu. 
Stadionul de la Boul Rosu este una dintre cele mai vechi arene, si la sfarsitul anilor 90 a fost dat in concesiune universitatii, care pana in anul 2004 trebuia sa trebuia sa ridice o baza sportiva la standarde europene. 
Banii trebuiau sa provina din fonduri proprii, de la administratia locala si fonduri Phare. 
Pentru ca proiectele au intarziat sa apara, administratia locala nu s-a implicat, iar acordarea banilor s-a tergiversat, universitatea aradeana a inceput moderrnizarea pe cont propriu.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • In urmatorii ani, sase mall-uri se vor construi la Arad

Inca sase noi mall-uri urmeaza sa se construiasca in viitor la AradSase proiecte care prevad construirea unor mall-uri sunt in diverse stadii de executie in municipiu. 
Febra constructiei de centre comerciale a inceput sa puna stapanire pe orasul nostru. 
Nu mai putin de sase centre comerciale de tip mall vor domina, in acest an, piata investitiilor in constructii in domeniul comercial.
Astfel, omul de afaceri George Paunescu a anuntat ca, in aceasta vara, va incepe constructia unui mall, in parteneriat cu o firma straina, care il va proiecta si administra. 
Valoarea proiectului este estimata la 40-60 de milioane de euro si are termen de executie 20 de luni.
De asemenea, documentatiile necesare construirii unui complex comercial de tip mall in cartierul Gradiste se afla in faza de autorizare la administratia publica locala. 
Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu, suprafata pe care firma beneficiara a proiectului vrea sa ridice un mall este de peste 73.000 de metri patrati.
Si compania Africa-Israel Investments a cumparat un teren de 8,1 hectare in Arad cu 14,5 milioane euro, unde va investi 50 de milioane de euro in constructia unui mall. 
Acesta va avea o suprafata de 50.000 de metri patrati si va fi finalizat in 2009.
Un alt mall va fi ridicat pe terenul pe care s-a aflat fostul Stadion Strungul. 
Lucrarile de constructie vor incepe in vara acestui an.
Tot un complex comercial va fi construit si pe soseaua de centura NV a municipiului, dupa ce un investitor a achizitionat un teren de la o persoana privata. 
Si compania de dezvoltare imobiliara Globe Trade Center Romania (GTC) a anuntat ca a achizitionat un teren de 33.000 metri patrati in Arad, unde va construi un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 25.000 metri patrati.
Si compania irlandeza Mivan a decis sa investeasca in Arad. 
Mall-ul va fi construit pe o suprafata de aproximativ 30.000 metri patrati si va purta denumirea "Tiago Mall", iar finalizarea constructiei este prevazuta pentru 2010.
"Aradul este unul dintre cele mai importante orase din Romania si se afla printre cele mai mari centre urbane din regiune ca suprafata si populatie. Localizat langa granita cu Ungaria, Aradul este preferat de investitorii straini, fiind cel mai important punct de tranzit care conecteaza Romania de Europa de Vest", a declarat primarul Gheorghe Falca.

Anca Pascutiu - Observator

  • Ancheta interna la penitenciar

La Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad urmeaza sa se faca o ancheta internaUn coleg de celula a recunoscut ca a avut o altercatie cu victima pentru tigari si mancare.
O noua ancheta la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Arad, dupa crima de duminica. 
Dupa ancheta procurorilor legata de crima, ieri o noua ancheta, de aceasta data interna, a fost demarata la penitenciar.
Potrivit directorului penitenciarului, Dan Halchin, anchetele interne se declanseaza in astfel de cazuri si ca acum se asteapta certificatul medico-legal pentru a vedea ce s-a intamplat exact. 
In alta ordine de idei, potrivit unor informatii, gardienii nu au intervenit prompt in scandalul declansat in celula, care a dus la decesul tanarului. 
Se spune ca acestia ar fi intervenit doar dupa 15 minunte de la momentul declansarii bataii, cu toate ca obligatia lor e de a verifica celulele din 7 in 7 minunte.
Este posibil ca ancheta interna declansata acum sa aiba legatura cu posibila interventie tardiva a gardienilor. 
A recunoscut 
Revenind la ancheta procurorilor, Pavel Palcu sustine ca detinutul (Marius Caldariu, de 19 ani) a decedat in urma leziunilor suferite dupa o bataie cu un coleg de celula, condamnat si el pentru talharie, care a recunoscut faptul ca a avut o altercatie cu victima. 
Suspectul, in varsta de 21 de ani, din Arad, sustine ca s-a batut cu victima, pentru ca dorea sa ii ia hrana si tigarile, dar ca nu a vrut sa o omoare. 
Acum risca un adaos de 15 ani la pedeapsa initiala. 
Victima era noua in colectivul de la penitenciar, fiind transferata de cateva zile de la Timisoara.  
Procurorii s-au aratat multumiti de faptul ca cei de la penitenciar au procedat cu profesionalism luand toate masurile de securizare a locului faptei si izolandu-i pe colegii de celula ai victimei.  

A.B. - Adevarul

  • Din 2011 - Zona Libera Curtici va functiona dupa modelul societatilor italiene

Zona Libera Curtici vrea sa adopte modul de functionare italianO delegatie a Consiliului Judetean Arad, condusa de presedintele Iosif Matula, a efectuat recent o deplasare in Italia.
Scopul acesteia a fost participarea la doua actiuni distincte si anume vizita in Provincia Padova la invitatia lui Vittorio Casarin, Presedintele Provinciei Padova, precum si vizita in Provincia Autonoma Trento.
Deplasarea la Padova a facut parte din activitatile cuprinse in Acordul de colaborare existent intre cele doua unitati administrative.
Astfel, delegatia CJA s-a intalnit cu presedintele Casarin si asesorii provinciali pentru agroturism si infratiri, Flavio Manzolini si respectiv, Mauro Fecchio.
Apoi a urmat o vizita la Zona Industriala Padova, la Interporto Padova, si la Parcul Stiintific si Tehnologic Mip Engineering, societatea de logistica a ZIP.
Delegatia aradeana a mai participat si la o conferinta de presa cu prilejul incheierii oficiale a Proiectului LO. DE.
– O noua provocare pentru o dezvoltare locala integrata in Europa Centrala si zona Balcanilor, in care CJ Arad a fost partener.
Totodata delegatia CJA a mai efectuat o vizita la Camera de Comert din Padova si a avut o intalnire cu presedintele Camerei de Comert, dl. Gianfranco Chiesa si directorul Padova PromEx, dl. Franco Conzato.
Scopul acestor intruniri a fost acela de a explora modul de organizare si functionare al acestor societati, cu scopul de a folosi acest model pentru Zona Libera Arad dupa anul 2011, cand Zona va inceta sa functioneze in actualul regim.
Printre altele, presedintele Matula a folosit prilejul intalnirii cu reprezentantii Camerei de Comert pentru a prezenta situatia actuala a mediului de afaceri italian in judetul Arad si pentru a promova Targul de Mediu al Camerei de Comert Arad "EcoMediu", care va avea loc in luna noiembrie 2007.
Discutiile cu presedintele Casarin au reliefat clar interesul partii italiene de a dezvolta si pe mai departe relatiile existente, ramanand in seama executivului identificarea de viitoare proiecte comune.
Interesul CJ Arad s-a manifestat pentru domenii ca agroturism si mediu.
In cursul acestei vizite presedintele Iosif Matula a fost insotit de dna Mihaela Stanescu, Sef Serviciu Relatii Externe si Integrare Europeana.

Nadia Bodran - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]