Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 23 februarie 2007
Stirile TVA aici
  • Excelenta Ecaterina Jäger!

Aradencei Ecaterina Jager i s-a decernat premiul de excelentaVicepresedinta AHNR Arad a fost premiatala concursul national "Femeia anului 2006"
Concursul "Femeia anului 2006", organizat de revista Avantaje si Avon, i-a adus aradencei Ecaterina Ani Jäger "Premiul de Excelenta pentru Initiativa in Ajutorarea Semenilor"
Ecaterina Jäger este vicepresedinte al Asociatiei Handicapatilor Neuromotor din Romania, iar acest premiu rasplateste (intr-un fel) cei 16 ani in care nu a incetat sa militeze pentru drepturile femeilor aflate in scaun cu rotile.
A fost o onoare...
"Nu am facut niciodata nimic pentru a obtine ceva, cu atat mai putin un premiu. Tot ce am facut am facut pentru ca fetele cu handicap trebuie scoase din monotonia in care traiesc si trebuie sa fie mai independente. A fost o onoare sa primesc acest premiu, mai ales ca am fost inconjurata de nume rasunatoare. A fost pentru prima data in viata mea cand am simtit ca nu mai pot sa vorbesc" - marturiseste excelenta Ecaterina Jäger.
Ea a devenit persoana cu handicap in urma unui accident stupid de circulatie, petrecut in 1975, cand se afla in al treilea an de liceu. 
Pana atunci facuse gimnastica de performanta. 
La 19 februarie, Ecaterina Jäger a implinit 50 de ani. 
Doua persoane o motiveaza, zilnic, sa mearga mai departe: mama - care, "dupa ce m-a nascut, nu a incetat sa ma creasca" - si Ana-Maria Joldea - "fetita de opt ani a prietenilor mei, pe care o iubesc peste masura".
FACT-BOX
Premiile "Femeia anului 2006"
Premiul de popularitate si titlul "femeia anului 2006" a fost castigat de Mihaela Radulescu - pentru implicarea sa activa atat in actiuni caritabile, cat si in promovarea culturii si a valorilor autentice. 
Alaturi de Ecaterina Ani Jäger, au mai obtinut premii de excelenta urmatoarele personalitati: Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei, Dina Loghin de la Fundatia Sanse Egale pentru Femei din Iasi, Leslie Hawke, presedintele Asociatiei Ovidiu Rom, Mezzosoprana Ruxandra Donose si Oana Pellea.

D.D. - Adevarul

  • Un nou consilier

Partidul Liberal Democrat are un nou consilier in persoana lui Tiberiu RancuPartidul Liberal Democrat are inca un consilier judetean. 
Acesta este Tiberiu Rancu, ales in 2004 pe listele PSD. 
Tiberiu Rancu spune caa ales aceastaformatiune politica, dupace s-a convins caacum isi poate pune in aplicare programul propus alegatorilor in urmacu doi ani si jumatate. 
Odatacu inscrierea lui Tiberiu Rancu, numarul consilierilor judeteni din cadrul Partidului Liberal Democrat a ajuns la 4. 
De asemenea, in ultimele 2 saptamani, in Partidul Liberal Democrat s-au inscris 10 consilieri locali dar si viceprimarul din Siria. 
Liberal Democratii spun cain zilele urmatoare si alti politicieni vor semna adeziunea la aceastaformatiune. 
Partidul Liberal Democrat asteaptainscrierea in registrul formatiunilor politice. 
In data de 1 martie, judecatorii Tribunalului Muncipiului Bucuresti vor judeca recursul depus de PNL, impotriva numelui folosit de formatiunea lui Theodor Stolojan. 
Liberal democratii sunt optimisti si spun cainfiintarea oficialaa partidului este doar o problemade timp.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Pecica – orasul santier

Primarul Iustin Cionca din Pecica vrea sa modernizeze orasul"Modul in care am gandit dezvoltarea localitatii, in noul Plan Urbanistic General, da posibilitatea sane organizam mai bine, sa schitam mai bine strategiile de dezvoltare ale orasului Pecica, in deplinaconcordantacu prioritatile pe care le au cetatenii", ne marturisea recent  Iustin Cionca, primarul orasului.
Iar ceea ce parea doar un plan bine intocmit pe hartie, prin eforturile Executivului orasului, acesta a inceput saprinda un contur tot mai evident si in realitate. 
Iar dovada ca asa stau lucrurile sunt si instantaneele surprinse in urma cu putin timp pe mai toate strazile orasului, din care va prezentam si dumneavoastra cateva dintre cele mai sugestive.
Apa si gaz
Alimentarea cu apaa orasului, realizataprin Programul Samtid, va fi finalizata in intregime pana la sfarsitul anului, chiar daca s-au inregistrat unele intarzieri cauzate de inadvertentele aparute intre proiectul tehnic si realitatea din teren: "Cauza acestor intarzieri o reprezinta slaba calitate a proiectului tehnic, realizat de Consultanta Halcrow, care a facut proiectul din birou, fara sa se deplaseze in Pecica. In momentul executiei lucrarii am constatat ca proiectul nu corespunde realitatii. Au fost necesare multe modificari, pentru care aprobarile se obtin foarte greu", sustine primarul Iustin Cionca. 
Conducta de gaz din Pecica va crea un plus de confort localnicilor Dar, lucrurile au fost puse la punct, cu implicarea tuturor factorilor de raspundere, asa incat graficul de executie al investitiei sase respecte cu sfintenie de aici inainte.
La reteaua de gaz, in schimb, nu au existat astfel de poticneli, iar lucrarea inregistreaza progrese evidente pe zi ce trece. 
Si pentru ca iarna a fost aproape ca vara, in ultimele cateva zeci de zile s-au realizat 17 kilometri de retea, cu 5 kilometri in plus fata de planul initial. Lungimea totala a retelei de gaz  este de aproximativ 75 de kilometri, iar pecicanii vor avea gaz la...aragaz inainte de a rugini frunzele.
Santierele...viitorului
Dar intentiie edililor din Pecica, de a schimba in bine viata locuitorilor si fata orasului, nu se opreasc aici. 
In 2007 se are in vedere modernizarea si pavarea trotuarelor, drept pentru care s-a si alocat suma de 1 milion de lei noi. 
De asemenea, amenajarea pietei agroalimentare, a spatiilor verzi cu mobilierul stradal aferent sau refacerea artezienei de la Octogon, sunt alte proiecte care vor prinde viata in acest an.
La randul ei, Casa de Cultura are alocata suma de 400 000 de lei pentru investitii, dar se va incerca si obtinerea de bani din fondul special destinat oraselor mici. 
Orasul Pecica a devenit un imens santier"Dorinta autoritatilor este de a o transforma intr-o institutie complexa, care poate functiona si ca salade spectacole, cinematograf etc. Tot in aceeasi cladire urmeaza sa fie amenajat studioul postului local de televiziune, care a inceput deja sa emita", a afirmat cu mandrie primarul Iustin Cionca.
In loc de concluzii
Surprinzator sau nu, planurile administratiei nu s-au oprit aici, existand preocupari in privinta sporirii numarului de locuri de munca, a constructiei de locuinte, a realizarii de drumuri si poduri sau pentru asigurarea unor conditii deosebite la scoli si gradinite sau in domeniul sanitar. 
Acum, sa nu se inteleaga ca primarul nu are si el contestatarii sai, cu toate aceste realizari ale sale, dar, asa cum se spune, intr-o familie nu-i poti multumi pe toti, darmite intr-un oras ca Pecica unde, insasi relizarile primarului in functie reprezinta tot atatea motive de frustrare si nemultumire pentru opozantii sai. 
Oricum, si eu, dupace am stat si l-am ascultat cateva ore bune pe Iustin Cionca vorbind cu insufletire inclusiv despre zecile de proiecte europene pe care fie le-a accesat deja, fie e pe punctul sale acceseze, mi-am zis "Hai, dom-le, chiar asa?!" 
Insa, cand m-a imbiat sa-mi pun cizmele de cauciuc in picioare si sa o apucam pe care strada doresc eu, ca sa ma conving ca nu a exagerat cu nimic, nu mi-a mai ramas decat sa fac fotografiile de rigoare si sa concluzionez pentru mine: 
"E adevarat, multe le-a facut cu mintea lui si cu aprobarea consilierilor pe care a stiut sa-i atraga de partea sa. La fel de multe le-a facut si cu sprijinul politic de rigoare, stiut fiind ca fieful P.D.-ului din judet e la Pecica. Si, pana la urma, care-i problema, daca le face pentru concetatenii sai, dovada ca au avut incredere in el si l-au ales din primul tur de scrutin al alegerilor locale? Cred ca nici una, iar asta explica de ce Pecica a cunoscut in ultima perioada un boom al investitiilor de tot felul".

Nicolae Oprean - Informatia Aradului

  • Comunicat de presa

Secretarul executiv Teodora Hotaran de la PSD prezinta calendarul actiunilorOrganizatia Municipala a Partidului Social Democrat Arad a demarat la inceputul acestei saptamani campania de strangere de semnaturi in vederea sustinerii candidatilor PSD la alegerile pentru Parlamentul European. 
Conform deciziilor adoptate in cadrul sedintei Biroului Executiv Municipal de luni, 19 februarie 2007, Organizatia Municipala va participa activ la aceasta actiune, fiind necesara implicarea tuturor militantilor PSD care activeaza la nivelul municipiului Arad, astfel incat numarul de semnatari solicitat de Secretariatul General al PSD sa fie atins in cel mai scurt timp.
"Calendarul actiunilor pe care le desfasuram la Arad in contextul alegerilor din 13 mai a fost stabilit inca din luna ianuarie, cand am hotarat in Biroul Municipal principalele etape ale pregatirii si desfasurarii acestui scrutin. In prezent derulam campania de strangere de semnaturi iar pana la data de 20 februarie au fost transmise catre Organizatia Judeteana o lista cu aproximativ 500 de pozitii", a declarat Secretarul Executiv al Organizatiei Municipale a PSD Arad, Teodora Hotaran.

Biroul de presa al PSD Arad

  • Sepreus, o comuna cautata de personalitati marcante

Primarul Sepreusului - Teodor Pintean sustine dezvoltarea sectorului privatComuna Sepreus este situata in partea de nord a judetului Arad, la 20 de km distanta de orasul Chisineu-Cris, 30 km de Ineu si la 60 km de municipiul Arad. 
Comuna este asezata in partea de nord a Campiei Teuzului, are o populatie de 3000 de locuitori si un teritoriu administrativ care ocupa o suprafata de 5768 ha. 
Administratia comunei este amplasata intr-o cladire deosebita, care concureaza pentru titlul de cea mai frumoasa primarie din judet si din tara. 
Activitatea economica de baza a localitatii este agricultura. 
Odata cu trecerea la economia de piata, in comuna Sepreus a luat amploare dezvoltarea sectorului privat, alaturi de cel individual, din gospodariile taranesti.
Incepand cu anul 2004, primarul ales al comunei Sepreus este Teodor Pintean.
"Cel mai greu consiliu local din judetul Arad"
Dupa cum ne-a spus Teodor Pintean, la Primaria Sepreus functioneaza cel mai greu consiliu local din judet, intrucat dintre cei 11 membri care il compun, nu mai putin de sapte au candidat la alegerile din 2004 pentru functia de primar. 
"Acest fapt nu ne deranjeaza prea tare, insa unii dintre cei care au pierdut nu sunt tocmai bucurosi de actiunile initiate de mine, si voteaza ca atare. Sigur, nu ma asteptam ca in Consiliul Local Sepreus sa se cante la unison, ca-n corul antic, dar unele hotarari se iau cu destula dificultate, ceea ce nu este tocmai in folosul cetatenilor. Cand am preluat functia de primar, in Sepreus nu era nici macar o gradinita functionala, desi copii aveam destui care s-o populeze. Ca atare am trecut imediat la reparatia capitala a celei vechi, pe care am dat-o in folosinta chiar in acel an. De asemenea, am cheltuit peste un miliard si jumatate de lei pentru repararea centralelor de incalzire care erau vechi precum si pentru modernizarea intregii cladiri. La fel cu Caminul Cultural. Pentru ca nu era functional, am trecut de urgenta la repararea interioarelor si exterioarelor, astfel ca in prezent acesta arata superb, fiind dotat cu mobilier nou, cu tot ce trebuie ca aici sa se desfasoare spectacole si sa se organizeze diferite manifestari ocazionale, cum ar fi nunti, botezuri, banchete etc. Vreau sa fac precizarea ca aceste lucrari ne-au costat foarte putin, intrucat am folosit din plin munca necalificata din randul celor ce beneficiau de Legea 76, platind doar muncitorii calificati" ne-a vorbit primarul Teodor Pintean despre primele initiative ce le-a initiat in noua sa calitate.
Primaria din Sepreus este gazduita de o cladire arhitectonic valoroasa - Virtual Arad News (c)2007Printul Radu de Hohenzollern si Gheorghe Funar, doua dintre personalitatile care au vizitat Sepreusul
Recunoscuta ca o comuna primitoare, cu oameni calzi, ospitalieri Sepreus a fost, in ultimii ani, gazda unor personalitati de seama din sfera politicului, a culturii sau a altor domenii de activitate, pe care le-au cinstit cum au stiut ei mai bine. 
Astfel, Preasfintia Sa Timotei Seviciu, si Printul Radu de Hohenzollern au fost prezenti in comuna aradeana, care, pentru contributia adusa de domniile lor la crearea unui climat de stabilitate, au fost onorati cu titlul de Cetatean de Onoare a comunei Sepreus. 
De asemenea, au primit vizita fostilor presedinti ai Romaniei, Emil Constantinescu si Ion Iliescu, precum si cunoscutele figuri politice, Petre Roman, Ion Ratiu, Gheorghe Funar si altii. 
Fapt ce dovedeste ca in Sepreus nu conteaza culoarea politica atunci cand este vorba de oameni care au ceva de spus.
Realizari, proiecte de viitor
In comuna s-au introdus pana acum circa 11 km de apa curenta, dintre care peste 5 km in perioada mandatului primarului Pintean. 
Tot o reusita este si alocarea a 350 milioane lei pentru renovarea cladirii primariei, care din punct de vedere arhitectural, alaturi de cea din Chisineu-Cris, este una dintre cele mai frumoase primarii din judet. 
Intrucat se consuma suparator de mult cu iluminatul public, primaria a hotarat, cu sprijinul consiliului local, montarea a 150 de lampi dintre cele 300 existente, precum si montarea de contoare pentru consum de noapte si de zi, pentru ca energia electrica consumata se plateste diferentiat; in acest fel facandu-se economii insemnate in folosul comunitatii. 
De asemenea, Primaria Sepreus a infiintat un nou serviciu de paza, platit, asigurandu-se totodata si un echipament adecvat angajatilor. 
Nu de mica importanta este realizarea in centrul comunei a unei piete agroalimentare, a doua parculete ale copiilor situate unul chiar langa primarie iar celalalt langa gradinita, dotate cu leagane, balansoare tobogane etc. 
Pentru a asigura un cadru ambiental modern, edilii au realizat iluminatul de noapte cu reflectoare specifice, a principalelor institutii ale comunei, cum ar fi Scoala Generala, Caminul cultural cele patru biserici s.a. 
"Printre proiectele carora dorim sa le dam prioritate se numara noi masuratori topo in vederea extinderii apei curente si a canalizarii, forarea unui put care sa asigure necesarul de apa, in valoare de 500 milioane lei, amenajarea unei parcari si a pavarii spatiului din fata Caminului cultural (200 mil. lei) si, cea mai valoroasa realizare, la Scoala Generala I-IV, unde se vor cheltui 40.000 de euro pentru realizarea unei incalziri centrale moderne" a tinut sa ne mai spuna primarul comunei Sepreus, Teodor Pintean., care este si un familist convins, tatal a patru copii si bunicul a doua nepoate gemene, Beatrice si Roxana, care sunt slabiciunea lui.

Petre Don - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]