Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 22 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Basescu a ales vinul afrodisiac

Basescu a apreciat Cadarca de MinisPresedintele Traian Basescu a ales, sambata, un vin afrodisiac drept vinului anului de la Festivalul Vinului din Arad. 
Seful statului a stat catva ore in oras pentru a vizita festivalul vinului si pentru a premia cele mai alese soiuri de vin.
Traian Basescu a sosit la Arad la ora 12.00, la invitatia primarului Gheorghe Falca. 
Presedintele s-a dus direct la hotel, cel mai luxos din centrul Aradului, unde a fost cazat.
Baia de multime
Dupa aproximativ o ora, Traian Basescu a iesit din hotel si impreuna cu sotia Maria si lideri ai PD a parcurs pe jos drumul pana in piata unde are loc festivalul vinului. 
Pe drum s-a oprit, a dat mana si s-a fotografiat cu aradenii.
In piata, Traian Basescu a fost asteptat de peste 1.000 de oameni, cei mai multi pentru a-l felicita, a-l sustine si a da mana cu el.
Cei mai norocosi s-au si fotografiat cu presedintele. 
Printre oamenii din piata s-au aflat insa si cativa tineri liberali si taranisti care fluturau vaporase din hartie si pancarte pe care scria "Domnule presedinte, la Arad am gasit o flota la fel de valoroasa ca cea de la ultima expertiza".
Traian Basescu nu a spus nimic, ci doar a zambit si a trecut la degustarea de vinuri, iar in final a ales ce i-a placut. 
"Este vorba de Cadarca de Minis din Podgoria Aradului. Daca nu va suparati pe mine, un singur lucru va rog sa-mi permiteti dumneavoastra si celor care ne asculta aici, despre Cadarca de Minis... este un vin afrodisiac. (...) l-am rugat pe domnul presedinte sa ne ajute sa alegem cel mai bun vin. Va mai spun un secret: are (Traian Basescu-n.r.) niste papile gustative extraordinar de fine", a spus Geza Bala, cel care a avut rolul de maestru de ceremonii la degustatul vinului.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Pentru a XV-a oara, Festivalul International de Teatru Licean Francofon AMIFRAN si-a primit oaspetii

Festivalul International de Teatru Licean "Amifran" a ajuns la editia a XV-aIeri, la orele amiezii, sala mare a Teatrului Clasic "Ioan Slavici" Arad a fost plina de viata, de sute de tineri care au venit special la Arad pentru sarbatoarea teatrului francofon - Festivalul AMIFRAN. A fost pentru a XV-a oara consecutiv cand prof. Florin Didilescu - Papa Didi - si-a asumat rolul de gazda si a rostit cuvintele magice prin care festivalul a fost deschis.
Cei peste trei sute de tineri au venit la Arad din mai toate colturile tarii, dar si din strainatate, iar pret de o saptamana Aradul va fi animat si de veselia si de bucuria lor - a celor care s-au intalnit aici vegheati de spiritul inconfundabil al AMIFRAN.
Festivalul AMIFRAN din acest an are oaspeti de seama, din tara si din strainatate. 
Cei care au deschis oficial festivalul au fost cei mai mici dintre "amifrani", adica MINIAMIFRAN care, dupa deschiderea oficiala, au prezentat spectacolul "Salut Jeannot", de Noel Piercy. 
De altfel, trebuie spus ca, la fel ca in fiecare an, si de aceasta data elevii francofoni nu au pierdut timpul si, imediat dupa deschiderea oficiala, au inceput sa prezinte spectacolele, in ordinea programarii.
Prima zi a Festivalului AMIFRAN a mai programat spectacolele Liceului "Jean Louis Calderon" din Timisoara ("Les engouffrés", de L. Touati), Liceului "March Bloch" din Bischheim, Franta ("Fantaisies vénitiennes", de Carlo Goldoni) si Universitatii de Stiinte Umaniste din Smolensk, Rusia ("Amour, délice et or", de M. Berquier-Marinier).
Seria spectacolelor de astazi va fi deschisa, la ora 14,00, de Liceul Pedagogic "Mihai Eminescu" din Targu Mures, care va prezenta "L’amour sur thčmes de jazz", dupa texte de Jacques Prévert. 
Vor urma Liceul "Iturrama" din Pamplona, Spania ("Une histoire de mythes", de Auskalo), Fundatia Culturala "Amfiteatru" din Constanta ("Un oeil jeté par la fenętre", de Phillippe Dorin), Liceul "Papiu Ilarian" din Dej ("La guerre de Troie n’aura pas lieu", de J. Giraudoux), Liceul "Horvŕth Mihŕly" din Szentes, Ungaria ("La nouvelle star" – creatie colectiva), iar ultimul spectacol al zilei, care va incepe la ora 21,00, va fi cel al Colegiului National "Mihai Eminescu" din Baia Mare ("La mort dans lame(s)", dupa Pascal Martin, Thierry Wurtz si Christian Chamblain).
Cele 21 de spectacole ale liceenilor sunt programate in dupa-amiezele si serile zilelor de duminica 21, luni 22, marti 23 si miercuri 24 octombrie intre orele 14.00 –18.00 si 20.00 – 22.00 pe scena mare a Teatrului Clasic ,"Ioan Slavici" Arad. 
Pe parcursul a trei dimineti, participantii, constituiti in 14 ateliere internationale, vor lucra, impreuna cu animatori profesionisti francofoni, pe diverse teme legate de teatru: miscare scenica, expresie corporala, vorbire scenica, jocuri teatrale, improvizatie, clown, marionete, scenografie, etc. 
Miercuri, 24 octombrie, la ora 10,30. tot pe scena teatrului aradean, va avea loc evaluarea activitatilor din cadrul atelierelor sub forma unui "spectacol al atelierelor"
Animatorii sunt formatori profesionisti din Franta, Belgia, Rusia, Québec si Romania. 
Tot cu rol de evaluare, dar si pentru formarea viitorilor consumatori de teatru, vor fi organizate si 8 dezbateri cu publicul (,"en coulisses") in care vor fi analizate spectacolele vizionate.
Nici in acest an, Festivalul AMIFRAN nu omite traditionalul concurs pe teme de cultura franceza din finalul festivalului. 
Acesta isi propune sa evoce un nume de referinta al dramaturgiei universale, aniversat in anul 2007, Alfred Jarry, de la a carui moarte se implinesc 100 de ani. 
Concursul din acest an este plasat sub semnul ciclului Regelui Ubu.
Una dintre noutatile acestei editii o constituie programarea unei "dupa amieze a debutantilor"
Aceasta va avea loc marti, 23 octombrie, intre orele 14.00 –18.00, iar in cadrul intalnirii vor interveni liceeni din Slobozia, Corabia si Targu Jiu, aflati pentru prima oara in festivalul de la Arad.
Tot ca o noutate, adusa odata cu aceasta cea de a XV-a editie a festivalului, se inscrie si stagiul de formare "Le français par le théatre", organizat impreuna cu Centrul Cultural Francez din Timisoara si Ministerul Educatiei si Cercetarii si ai carui beneficiari sunt profesori de franceza din mai multe judete ale tarii. 
Condus de formatori specializati din Franta si Romania, stagiul isi propune sa dezvolte aptitudini si competente legate de practicarea teatrului in limba franceza in cadrul atelierelor teatru din scolile din Romania. 
Stagiul este integrat "Festivalului International de Teatru Licean Francofon" tocmai pentru a oferi profesorilor participanti oportunitatea de a trai acest eveniment care-si propune sa fie momentul anual de evaluare a activitatilor teatral - francofone ale liceenilor din Romania.

Mihaela Cerna - Observator

  • Prima trupa de bodypainting

In prezent bodypainting-ul este vazut ca artaPrima trupa de bodypainting din Romania a luat fiinta la Arad.
Trupa de studenti este sustinuta de Universitatea de Vest "Vasile Goldis" si este formata din dansatori, coregrafi, pictori si s-a lansat in cadrul expozitiei de FITNESS si FREE TIME.
Trupa studenteasca JUST 4 ART  este prima infiintata in tara si printre putinele din Europa.
Bodypaintingul este considerat o arta moderna a corpului, iar ideea decorarii trupului uman este antica, originile acesteia sunt prezente pe tot globul in cazul mai multor civilizatii.
Practica bodypaintingului avea mai multe motive de la identificarea triburilor, la pictura de razboi sau metoda de atragere a partenerilor.
Acum bodypaintingul este vazut ca o arta.
Artistii picteaza trupuri in diferite stiluri formate in timp de la abstract, fantezist, tribal sau la cel iluzionist.
Bodypaintingul implica artistul, subiectul, dar si privitorul, iar muzica desavarseste spectacolul. 
Lansata oficial saptmana trecuta, trupa Just 4 art se pregateste, acum pentru balul bobocilor de la universitatea Vasile Goldis care va avea loc pe 16 noiembrie.  

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Copiilor institutionalizati li s-a intins o mana de ajutor

Bursa locurilor de munca pentru tineri institutionalizati in centre de protectie a copiilorReprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca  Arad au intins o mana de ajutor tinerilor proveniti din centrele de protectie a copilului.
Special pentru ei s-a organizat o bursa a muncii.  
Desi la bursa si-au anuntat prezenta mai multi agenti economici, participarea acestora a fost destul de slaba. 
Tinerii aflati in ultimul an de invatamant au participat la bursa in speranta ca isi vor gasi si ei un loc de munca si vor putea sa aiba un ban a lor.  
Abandonati de cei care le-a dat viata sau ramasi orfani, tinerii se pregatesc sa paseasca spre o noua etapa a vietii.  
Le este greu. Nu au experienta, si spre deosebire de alti tineri de varsta lor nu are cine sa ii incurajeze. 
"Sunt in ultimul an de scoala. Am venit sa imi caut un loc de munca. Implinesc 18 ani si vreau sa am si eu bani de buzunar. Am gasit ceva la o spalatorie auto", declara R.V.  
Putinii agenti economici care au participat la bursa au oferit o gama diversificata de locuri de munca. 
Cei care s-au hotarat sa paraseasca tara, au stat de vorba cu agentii care ofera locuri de munca in strainatate, insa numarul tinerilor cale aleg aceasta cale este destul de redus.  
La bursa de ieri au participat peste 200 de tineri proveniti din centrele de protectie a copiilor. 
Tineri s-au aratat putin dezamagiti de numarul agentilor economici care sa le ofere un loc de munca. 
"Nu stiu de ce unii fac si in aceste timpuri discriminari. Si noi suntem tot oameni. Putem munci la fel ca un copil care a crescut alaturi de familie. Asa ne-a fost scris sa nu avem pe nimeni langa noi in toti acesti ani. De aceea vrem sa ne cautam un loc de munca. Sa avem bani pentru a ne putea intemeia o familie, pentru ca asta ne dorim cel mai mult. Sa simtim caldura unui camin", declara Marian T.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Drum turistic european

Drumurile turistice europene prezentate de profesorul GureanuReprezentantii "Condor Club" Arad, Asociatia "Turistilor Montani", Asociatia "Veniti cu Noi", Centrul Cultural Judetean Arad si Administratia parcului natural "Lunca Muresului" s-au intalnit pentru a dezbate traseul pe care-l va avea drumul turistic European, pe portiunea judetului nostru.
"Dorim sa stabilim traseul itinerariului turistic E 7 in functie de obiectivele existente, fie ca este vorba de obiective naturale, fie de cele antropice", spune profesorul Dorel Gureanu, presedintele "Condor Club" Arad.
Dupa mai bine de doua ore, participantii s-au pus de acord ca cel mai bine, atat pentru judetul nostru, cat si pentru turisti, este traseul Nadlac, Igris, Manastirea Bezdin, pana unde se va merge pe digul Muresului, pentru ca de la Felnac, Calugareni, Zadareni turistii sa mearga pe drum.
Ei vor ajunge la a treia insula, Centrul de vizitare a parcului natural "Lunca Muresului", ca mai apoi sa faca o escalada prin centrul Aradului, urmand Mandruloc, Paulis, Minis si Ghioroc, unde se termina sectorul de campie si incepe cel montan, care urmareste coasta muntilor Zarandului si a Savarsinului, pana la Obarsia.
De aici, traseul coboara prin Corbesti, Petris si patrunde in judetul Hunedoara prin localitatea Zam.

M.S.- Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]