Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 22 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Oferta imobiliara de miliarde

Timp de patru zile la Expo Arad e deschis Targul "Ar Invest"Aradenii au fost invitati, de organizatorii Targului de case Ar-Invest, sa viseze de ieri, timp de patru zile.
La Expo Arad International, fiecare isi poate alege sau poate visa la o locuinta pe gustul sau si chiar sa contracteze credite imobiliare, caci organizatorii evenimentului s-au gandit la toate inainte de a deschide portile targului.
80 de expozanti, printre care 24 de primarii, cei mai tari agenti imobiliari din Arad, zece banci, firme de constructii si cele care au legatura cu aceasta activitate au ocupat de ieri standurile halei expozitionale ale Camerei de Comert Arad si ii asteapta pe aradeni sa-si aleaga locuinta pe care o doresc.
"Avem firme care deruleaza proiecte de investitii, banci care ofera credite, constructori, proiectanti, consultanti si reprezentanti ai administratiei publice locale", a declarat organizatorul evenimentului, Ecaterina Radulescu.
Dezvoltare spectaculoasa
Vicepresedintele Consiliului Judetean Gavril Buza a punctat faptul ca acum se scrie istorie, ca "niciodata nu as fi crezut ca ne vom dezvolta asa si ca se va pune problema fortei de munca", adaugand faptul ca targul nu face altceva decat sa deschida usile la o certitudine de pe piata: dezvoltarea spectaculoasa a Aradului.
Si Nicolae Bacanu, presedintele Camerei de Comert, s-a aratat convins de faptul ca "aici se intampla ceva", dar si de faptul ca "cei care au ceva in portofel, pot veni aici nu numai ca sa viseze", in timp ce primarul Iustin Cionca, unul dintre participantii cu vechime la Targul Ar-Invest a prezentat castigurile pe care Pecica le-a avut in urma participarii la prima editie a targului de case.
Timp de patru zile, cei interesati vor putea afla si care este modalitatea de a accesa fonduri nerambursabile, ce mega-proiecte au dezvoltatorii imobiliari din Arad si nu numai si care sunt proiectele cu greutate ale unor primarii precum Arad, Pecica, Ineu, Sebis. 

A.B. -Adevarul

  • Expozitie cu obiecte foarte vechi

La Muzeul Arad vor putea fi studiate obiecte vechi de mii de aniLa muzeul din oras se deschide, joi, de la ora 17.00, o expozitie de arheologie in premiera, care le ofera vizitatorilor posibilitatea de a vedea obiecte vechi de mii de ani.
Intitulata "Sfarsitul epocii bronzului in sud-vestul Romaniei. Cultura Garla Mare", expozitia prezinta artefacte din Cultura Zuto Brdo - Garla Mare, care s-a dezvoltat intre anii 1600-1150 i.e.n., pe ambele maluri ale Dunarii, pe luncile si terasele joase ale fluviului.
Expozitia, care este organizata de Complexul Muzeal Arad in colaborare cu Muzeul Regiunii Portilor de Fier Drobeta Turnu Severin si Muzeul Olteniei Craiova, poate fi vizitata la sala 1 din Palatul Cultural, intrarea dinspre Bulevardul Dragalina, pana in 14 octombrie.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Universitatea "Aurel Vlaicu", apreciata si in tarile arabe si musulmane

Lectorul Taha Abed el Kader a facut loby in tarile musulmane pentru UAVTot mai multi studenti prefera sa-si aprofundeze studiile la universitatea de stat aradeana
Directorul responsabil cu integrarea studentilor straini la Universitatea "Aurel Vlaicu" a avut parte de o vara fierbinte.
Lectorul universitar Taha Abed el Kader a fost plecat in tarile arabe, acolo unde a facut lobby universitatii de stat din Arad.
"A fost o vara plina pentru mine. Am fost plecat, impreuna cu doamna rector Lizica Mihut, in Israel si Egipt. Am fost primiti la doua facultati, cu care am incheiat legaturi profesionale", a declarat Taha Abed.
Perceptia universitatii aradene in Israel, cat si in Egipt, a fost una foarte buna, dupa cum spune lectorul universitar.
Urmare a vizitelor in cele doua tari s-au deschis doua birouri ale Universitatii "Aurel Vlaicu", in care potentialii studenti pot fi informati asupra studiilor care pot fi urmate la institutia de invatamant aradeana.
"S-au inscris multi straini la universitatea noastra, mai ales ca pretul de inscriere la master este de doar 5400 de dolari", mai spune Taha Abed el Kader.
In prezent, numarul studentilor straini care doresc sa invete la Universitatea "Aurel Vlaicu" este in crestere.
"Au inceput sa vina mai nou studenti si din Siria si Irak. Prin relatiile mele am reusit sa fac cunoscuta universitatea in aproape toate tarile arabe si musulmane. Carta Universitatii, editata in limba araba, a ajuns in tarile arabe, iar semnalele sunt pozitive, fapt ce reiese din numarul de studenti straini care studieaza la facultatea noastra. Avem o reclama buna si in licee. In continuare, ca proiect de viitor, voi face o vizita in Liban si Iordania, acolo unde cel mai probabil vom mai deschide birouri ale Universitatii "Aurel Vlaicu". De fapt, acesta si este obiectivul meu si al universitatii, de a face o reclama cat mai buna universitatii", a recunoscut Taha Abed el Kader.
Acesta, aflat din 2002 in slujba Universitatii "Aurel Vlaicu", are numai cuvinte de lauda la adresa rectorului Lizica Mihut.
"Este o femeie de cuvant. Usa doamnei Lizica Mihut este in permanenta deschisa pentru toata lumea. Universitatea "Aurel Vlaicu" s-a schimbat mult in bine de cand este condusa de doamna rector", a mai afirmat directorul responsabil cu integrarea studentilor straini la universitatea de stat aradeana.

Daniel Berar - Observator

  • Un cartier nou se contureaza in Micalaca

La Micalaca va creste numarul de blocuri ANLMicalaca Est va deveni, in cativa ani un nou cartier al Aradului, unde vor locui peste 600 de familii.
Pe langa blocurile ANL care se construiesc acum, in zona sunt aproape de finalizare alte blocuri realizate de investitori privati care vor putea fi achizitionate prin credit ipotecar.
Primarul Municipiului Arad – Gheorghe Falca – a declarat ca Primaria va amenaja utilitatile, reteaua de strazi si spatii verzi, si de asemenea are in plan constructia unei sali de sport si a unui liceu, in zona, care va deveni cel mai tanar cartier al orasului.
128 de apartamente pentru tineri
Santierul ANL Micalaca Est a inceput luna trecuta, iar aici se vor ridica 4 blocuri pentru familiile de tineri pana la 35 de ani.
Este vorba in total de 128 de apartamente cu 1 si 2 camere, care au termen de finalizare  24 de luni.
Constructia blocurilor este finantata de Agentia Nationala pentru Locuinte iar Primaria Municipiului Arad va asigura din bugetul local realizarea retelelor de utilitati in zona.
Un alt grup de blocuri ANL pentru tineri, cu inca 128 de apartamente se afla in faza de proiect, studiile de fezabilitate fiind deja aprobate.   
Dupa incheierea investitiei, apartamentele din blocurile ANL vor fi repartizate cu chirie solicitantilor in functie de criteriile stabilite de Consiliul Local Municipal, pe baza prevederilor legale.
Perioada de depunere a dosarelor se va stabili de Consiliul Local.
Situatia sociala a fiecarui solicitant este evaluata de o comisie pe baza unei grile de punctaj, in functie de numarul de membrii din familia respectiva, in ce conditii locuieste in prezent, daca a mai avut cereri depuse pentru locuinta la Primarie, etc.
"Ne bucuram ca in Arad sunt multe constructii noi"
Aradenii din zona Micalaca cu care am stat de vorba au avut o parere foarte buna despre investitiile in curs de realizare: "Este foarte bine ca se construieste, ne bucuram sa vedem ca in Arad sunt tot mai multe constructii noi. Am vazut ca s-au realizat mai multe blocuri de locuinte in ultima vreme. Pentru tineri este o idee foarte buna, pentru ca in ziua de azi daca nu ai bani si nici nu ti se faciliteaza cumva cumpararea unui apartament nu iti poti permite sa ai o casa", ne-a spus – Maria Indricau – o pensionara din zona.
In Arad au fost construite pana in prezent 96 de apartamente din fonduri ANL, in cele 6 blocuri (albastre) din cartierul Micalaca III.
Trei dintre blocuri, 48 de apartament cu 1 si 2 camere au fost predate locatarilor la sfarsitul anului 2007. 

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Sediu nou pentru ape

Sediu ultra modern pentru Serviciul de Gospodarire a ApelorSistemul de Gospodarire a Apelor Arad, "Centrul de Interventie rapida in caz de inundatii si poluari accidentale" si-a inaugurat, joi, noul sediu situat pe strada Liviu Rebreanu.
Cladirea in care isi vor desfasura activitatea de acum incolo 80 de angajati a fost construita cu bani primiti exclusiv de la Administratia Apelor Romane.
Astfel, noul sediu beneficiaza de un laborator de protectia apelor ce urmeaza sa fie acreditat, de un compartiment de resurse de ape, de o statie hidrologica si patru statii hidrometrice in Arad, Savarsin, Lipova si Nadlac si administreaza 190 de km de diguri pentru apararea localitatilor si terenurilor agricole.
Sistemul de Gospodarire a Apelor Arad mai administreaza si trei acumulari nepermanente cu un volum total de stocare de 2,325 de milioane de metri cubi.

I.C.- Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]