Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 22 martie 2007
Stirile TVA aici
  • Conform ministerelor de resort - Aradul nu va avea prea curand nici curse aeriene nici sediu pentru DSV

Ministrul transporturilor Berceanu nu doreste reintroducerea curselor Tarom pe aeroportul Arad - Virtual Arad News (c)2007In urma unei interpelari adresate de senatorul Dan Ungureanu, ministrul transporturilor Radu Berceanu a spus un nu categoric curselor aeriene pe ruta Arad-Bucuresti, cel putin in ceea ce priveste compania Tarom.
Motivatia principala a refuzului o constituie concurenta deosebita cu care se confrunta in prezent compania Tarom, precum si apropierea geografica a oraselor Arad si Timisoara si respectiv  distanta mica  de numai 60 km la care se afla situat Aeroportul Timisoara (care a atras o mare parte a potentialului trafic din zona).
Mai exista evident posibilitatea ca alti operatori sa gaseasca atractiva infiintarea unor curse regulate care sa cuprinda si Aeroportul din Arad.
Nici in ceea ce priveste construirea unui nou sediu pentru DSV Arad, raspunsul primit de senatorul aradean nu este in masura sa ne bucure prea mult.
Astfel, ministrul de resort, Dan Stefan Motreanu a confirmat ca actualul sediu de pe Calea Bodrogului urmeaza a fi demolat pentru traseul unei autostrazi, dar pentru noua locatie (preconizata a fi in perimetrul Unitatii Militare din Gai) mai trebuie efectuate multe documente premergatoare (dintre care cea mai importanta este transmiterea terenului) care necesita timp si bani.
Totodata raspunsul ministerului nu cuprinde nici o asumare a vreunui termen, proiect sau implicare a institutiei in aceasta problema.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Juriu contestat la UNITER

Teatrul de Stat "Ioan Slavici" a contestat componenta juriului UNITERCriticul bucurestean Alice Georgescu este contestata de conducerea teatrului aradean.
Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad a luat la cunostinta componenta juriului care atribuie Premiile UNITER pentru anul teatral 2006 si constata ca acesta este format din personalitati proeminente, de mare autoritate in lumea teatrala romaneasca.
Dupa cum se stie, teatrul aradean este nominalizat la patru sectiuni cu spectacolul "Iubirea Fedrei" de Sarah Kane pus in scena de Mihai Maniutiu: cel mai bun spectacol, cea mai buna scenografie (Doru Pacurar), cel mai bun actor in rol principal (Zoltan Lovas), cea mai buna actrita in rol principal (Irina Wintze).
"Constatam cu stupoare ca unul dintre cei cinci membri ai juriului – criticul de teatru Alice Georgescu – s-a antepronuntat asupra spectacolului nostru (in Ziarul de Duminica, supliment al Ziarului Financiar din data de 16 martie 2007). Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad se vede obligat sa recuze calitatea de membru al juriului doamnei Alice Georgescu, considerand ca impartialitatea absolut necesara unei astfel de responsabilitati a fost – prin demersul sau jurnalistic - incalcata", se arata in comunicatul de presa remis de catre conducerea teatrului aradean.
Mai semnalam si faptul ca toti cei nominalizati la sectiunea Critica din cadrul Galei Premiilor UNITER semneaza o scrisoare deschisa adresata conducerii Uniunii oamenilor de teatru din Romania, in care solicita inlocuirea criticului Alice Georgescu din componenta juriului final, deoarece si in cazul criticilor semnatari Alice Georgescu s-a antepronuntat.
"Prin reaua credinta si lipsa de etica de care a dat deja dovada, d-na Georgescu devine incompatibila cu statutul de membru al juriului final, care ar trebui sa fie mai presus de orice suspiciune, aducandu-ne noua un prejudiciu de imagine si stirbind, totodata, prestigiul UNITER-ului si inalta sa tinuta unanim recunoscute", se arata in scrisoarea semnata de Florica Ichim, Liviu Malita si Anca Maniutiu.

C.L. - Adevarul

  • Taxa contestata

Oamenii de afaceri contesta taxa de salubrizareSute de patroni contesta taxa de salubrizare.
Nemultumiti de nivelul mare al taxei peste 600 de patroni din Arad au semnat un protest pe care l-au depus la Primaria muncipiului Arad.
Acestia sustin ca nivelul taxei este nejustificat de mare in comparatie cu cantitatea de deseuri produsa si cer autoritatilor sa revizuiasca hotararea de consliu local.
Initiativa patronilor este sutinuta si de Partidul Conservator care este de parere ca taxa de salubrizare trebuie perceputa in functie de obiectul de activitate al fiecarei societati.
Oamenii de afaceri au exemplificat ca nu este normal ca un cabinet de consultanta sa plateasca aceiasi taxa de salubrizare ca si o alimentara.
Cu toate ca memoriul a fost depus la primarie in data de 12 februarie, pana acum, micii intreprinzatori nu au primit nici un raspuns.
Contactat telefonic, primarul Gheorghe Falca a afirmat ca nu are cunostinte despre sesizarea depusa de conservatorii aradeni si a adaugat ca s-a obisnuit cu criticile venite din partea acestei formatiuni.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Curatenie pe arterele circulate si in parcurile din municipiu

In actiunea de curatenie un rol important il au si eleviiIn premiera, ieri, Primaria Arad a organizat actiunea "Ziua Curateniei", in cadrul  Campaniei "Curatenia de primavara 2007", ce se desfasoara in perioada 19-31 martie.
Cu acest prilej, Primaria Municipiului Arad, in colaborare cu mai multe unitati scolare, institutii si societati a desfasurat intre orele 13-15,  mai multe actiuni de salubrizare a orasului.
Cei care au ajutat la curatenie au fost sase clase de elevi ai Scolilor Generale nr. 4 si nr. 21, elevi de la Colegiul National de Protectie a Mediului Arad, Cercetasii Romaniei, Agentia de Protectie a Mediului si Garda de Mediu, precum si societatile Polaris M Holding SRL, Selgros Cash & Carry si  Yazaki.
Echipati cu manusi si saci pentru colectarea deseurilor, participantii au actionat in mai multe zone circulate din municipiu, in parcuri si pe malul Muresului.
Actiunile de colectare a deseurilor de pe traseu s-au facut in functie de zonele arondate participantilor, astfel: pe strada Stefan Augustin Doinas si in parcul de la Padurice au intervenit elevii Scolii Generale nr.4, in parcul UTA, pe strazile Poetului si Fat Frumos cei de la Scoala Generala nr. 21. Elevilor de la Colegiul National de Protectie a Mediului le-a revenit Piata UTA, strazile Cocorilor si Padurii (pana la intersectia cu str.Liviu Rebreanu). Cercetasii  Romaniei au facut curatenie in zona strazilor Padurii (de la intersectia cu str. L.Rebreanu spre Faleza Sud) si Caramidarilor.
Si societatile implicate in actiunea "Ziua Curateniei" au salubrizat mai multe zone. Astfel, angajatii de la Yazaki au facut curatenie in Parcul Copiilor, Agentia de Protectie a Mediului si Garda de Mediu, pe Malul Muresului, in portiunea cuprinsa intre Hotelul Parc si restaurantul Perla, iar cei de la Selgros au actionat in P-ta Garii si pe Calea Aurel Vlaicu.                 

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Conop - comuna care imbratiseaza Muresul

Primarul Conopului - Petrica Moldovan are planuri de viitor indrazneteComuna Conop este situata in partea de Est a judetului Arad, la 15 km de orasul Lipova si la 45 de km de municipiul Arad.
Cu o populatie de aproape 2.500 dc locuitori, Conop are in componenta cinci localitati, asezate atat pe malul drept al Muresului (Milova, Odvos si Conop) cat si pe cel stang (Chelmac si Belotint), ca o imbratisare perena a cunoscutului rau.
Inconjurata de dealuri comuna Conop este populata de oarneni harnici care se ocupa indcosebi cu agricultura, fiind recunoscuti in zona pentru felul cum stiu sa-si lucreze pamantul, de altfel destul de saracacios pentru cultura mare.
Din anul 2.000 in fruntea comunei se afla Petrica Moldovan, un om caruia ii plac munca, ordinea si initiativa personala, pe care le promoveaza in interes obstesc.
Ca sunt la al doilea mandat eu zic ca e un lucru benefic pentru comuna
Petrica Moldovan si-a castigat mandatul de primar in anul 2.000, fiind ales de cetateni pentru programul generos cu care a participat la alegeri.
Avand idei constructive atat pe termen scurt, cu termene precise, cat si pe termen mai indelungat, care necesitau niste ani buni pentru indeplinirea lor, primarul a pornit la o munca asidua in vederea transpunerii lor in fapt.
Iata ce ne spune Petrica Moldovan despre inceputul primului sau mandat: "Stiam inca de la inceput la ce m-am inhamat. Lucrurile se urneau greu, multora nu, le venea sa creada ca le voi duce pe toate pana la capat. Mi-am ales prioritatile si ant pornit la treaba. Prima investitie ca importanta pe care am demarat-o a fost repararea digului de protectie de la Chelmac, pe malul stang al Muresului. Acest dig fiind rupt permiteau apelor raului sa intre in curtile oamenilor, inundandu-le proprietatile. Investitia a costat opt miliarde de lei vechi. Faptul ca sunt la al doilea mandat eu zic ca e un lucru benefic pentru comuna, pentru ca in acest fel imi pot canaliza proiectele demarate . De exemplu, inca din acea perioada am inceput o regularizare de vale la Milova pe sase km, cu opt baraje care reduc viteza apei si, deci, riscul de inundatii. Aceasta lucrare, care costa peste 34 miliarde lei va ti finalizata in aceasta vara, deci in perioada celui de-al doilea mandat. Cine stie, poate ca daca in 2004 nu eram reales, acest proiect nu era urmarit sa se realizeze cum l-am urmarit eu."
Proiecte realizate, planuri de viitor
Anul 2006 a fost pentru comuna Conop unul benefic.
Astfel, s-au decolmatat peste sapte km de canale in toate localitatile, s-a pietruit o mare parte dintre drumurile comunale.
In vederea unei mai bune gospodariri a fondului forestier a luat fiinta un ocol silvic privat, care are in administrare peste 1.700 ha de padure.
Referitor la infrastructura drumurilor exista trei proiecte.
Cel mai important se face prin SAPARD, proiect depus in anul 2002 si aprobat in 2005.
Conopul tinde sa isi ocupe locul in familia europeana - Virtual Arad News (c)2007Dupa cum ne spune primarul Petrica Moldovan este unicul proiect pe SAPARD in judetul Arad, care se refera la drumuri, in valoare de 913.000 de euro si consta in pietruirea si asfaftarea a sase km drumuri comunale.
Acesta a fost aprobat, licitat, urmand ca in luna aprilie a acestui an sa demareze lucrarile si sa se finalizeze in luna luna octombrie, cand se va face receptia.
Este in faza de finalizare un studiu de fezabilitate pentru modernizarea drumului comunal DC 83 pe relatia Ususau-Bata.
La acest proiect s-au asociat comunele Ususau, Barzava, Bata si Conop, coordonator de proiect fiind ales Petrica Moldovan, primarul comunei Conop.
Toate aceste comune sunt foarte intcresate de urgentarea proiectului intrucat in prezent sunt cateva localitati de pe aceasta relatie, izolate, fara utilitati.
Un proiect de o importanta vitala pentru locuitorii comunei Conop este acela referitor la construirea unci punti pietonale, care face legatura intre malul stang si malul drept al raului Mures, in dreptul localitatilor Chelmac si Conop.
S-a considerat foarte importanta aceasta punte (larga de 3,20 m, pe un singur sens trece pe ea lejer un autoturism) deoarece la Chelmac si Belotint exista doar scoli cu clasele I-IV, elevii mai mari venind la scoala la Conop cu o barca si un pod plutitor pentru masini.
Noul pod (punte) este situat peste cota de inundatie cu trei metri, numai proiectul costand 38 miliarde de lei.
"Cu Vasile Mos, viceprimarul, am o colaborare buna"
"Desigur, v-as putea spune cu mult mai multe realizari. Le-am ales doar pe cele mai semnificative, cele mai importante pentru comuna noastra. Despre faptul ca intentionez sa realizez un studiu de fezabilitate pentru introducerea apei si canalizarii, nu mai dezvolt. Despre transportul copiilor de acasa la cele cinci scoli, la fel. Vreau totusi sa accentuez ca fara aportul consiliului local, al functionarilor primariei si a celorlaiti colaboratori mi-ar fi fost poate mai greu in realizarea proiectelor mele. Cu Vasile Mos, viceprimarul comunei am o colaborare buna, ne sprijinim reciproc."
tine sa ne mai spuna Petrica Moldovan, primarul comunei Conop, cea care imbratieaza de mii de ani raul Mures.

Petre Don - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]