Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 21 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Dascalii intra in greva

Profesorii de la Grupul Scolar CFR vor intra in grevaProfesorii de la Grupul Scolar Industrial de Cai Ferate vor declansa maine o actiune de protest.
Cei 80 de membri ai Sindicatului "Augustin Maior", afiliat Federatiei Educatiei Nationale vor intra, astazi, in greva japoneza.
Dascalii, care predau la Grupul Scolar Industrial de Cai Ferate,  acuza nerespectarea acordului incheiat intre sindicate si Guvern, in ceea ce priveste elaborarea unei noi legi a salarizarii personalului bugetar si refuzul Guvernului de a raspunde favorabil solicitarilor repetate cu privire la negocierea majorarilor salariale pentru anul 2008 inainte de aprobarea bugetului, in vederea identificarii fondurilor necesare pentru asigurarea salariului minim de 880 de lei pentru personalul din invatamant aflat pe functii sau posturi care necesita studii superioare.
Sindicalistii mai cer asigurarea fondurilor necesare pentru ca majorarea suplimentara de 10 %, acordata pentru personalul didactic cu gradul I, sa fie aplicata pentru toti cei care predau.

L.S. - Adevarul

  • Irakieni capturati

Un grup de 26 de irakieni a incercat sa treaca fraudulos prin Vama NadlacPolitistii de frontiera au capturat in noaptea de luni spre marti, in punctul de trecere a frontierei Nadlac, mai multi irakieni ascunsi intr-un tir. 
Camionul, inmatriculat in Germania, transporta, potrivit documentelor de bord, detergenti, sapunuri si cosmetice din Turcia pentru Danemarca. 
Politistii au descoperit printre cele 30 de colete cu detergenti si sapunuri nu mai putin de 26 de irakieni, cu varste cuprinse intre 17 si 35 de ani.
"Acestia au declarat ca au achitat suma de 5.000 de euro soferului", a  precizat Alexandra Retegan, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera. 
Soferul masinii, un grec, a recunoscut ca stia de prezenta irakienilor in camion, dar le-a spus autoritatilor ca i s-a facut mila de irakieni si a decis sa-i ajute sa ajunga in vestul Europei. 
Irakienii au fost retinuti si li s-au intocmit dosare penale pentru tentativa la trecerea ilegala a frontierei, iar soferului dosar penal pentru calauzire in scopul trecerii frontierei de stat.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Colaborare in situatii de urgenta

Consiliul Local din Almas va detine presedintia in acest anReprezentatii primariei si ai Consiliului Local al Comunei Almas impreuna cu partenerii lor, Consiliul Local Buteni, Consiliul Local Darvas si Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" al judetului Arad din cadrul proiectului "Cresterea capacitatii de reactie a comunitatilor rurale printr-un management eficient al situatiilor de urgenta la nivel transfrontalier" finantat prin Programul PHARE CBC 2004 Romania - Ungaria au organizat in 12 noiembrie 2007 cea de a doua intalnire a Comitetului Trasfrontalier al Situatiilor de Urgenta la Nivel Rural.
Manifestarea a avut loc in localitatea Darvas din Ungaria pe parcursul unei zile.
Intalnirea ce a reunit membrii Comitetului din comunele Almas, Buteni si Darvas a avut drept scop elaborarea proiectului analizei SWOT si a propunerilor strategice de interventie in situatii de urgenta si identificarea posibilitatilor de actiune procedurala, de interventie in cazul situatiilor de urgenta si a necesitatilor de implicare sub raportul resurselor umane, materiale si financiare din cele trei comune.
De asemenea, intalnirea a fost un bun prilej pentru membrii acestui Comitet de a desemna detinatorul presedintiei pentru acest an, respectiv  Consiliul Local Almas.

C.A.- Informatia Aradului

  • "Saptamana parintilor" la Scoala generala "Aurel Vlaicu", intre divertisment si experiment socio-didactic!

Cadrele didactice de la Scoala generala "Aurel Vlaicu" au initiat programul "Saptamana parintilor"Prin programul gandit de cadrele didactice ale Scolii generale "Aurel Vlaicu" se urmareste, conform intentiilor facute publice de acestea printr-o superba documentare trimisa redactiei noastre, "cunoasterea potentialului uman si profesional al scolii si dezvoltarea unei relatii active intre scoala, familie si comunitatea locala."
"Saptamana parintilor" este un program complex, care propune zilnic o mare diversitate de activitati, antrenand elevii, cadrele didactice, parintii, precum si invitati – experti din diferite domenii de interes pentru comunitatea scolii.
Activitatile ii invita pe toti cei interesati sa participe, pentru ca "Scoala noastra are portile deschise pentru toti cei care au nevoie de educatie, indiferent de etnie si religie" – este "rezumatul" ideilor cuprinse in programul dedicat manifestarilor.
Spicuim doar din acestea – spatiul nepermitandu-ne mai mult: Luni, de exemplu, sarbatoarea-experiment s-a deschis cu tema Sa ne cunoastem intre noi – activitate subsumata proiectului de parteneriat « Impreuna cunoastem tara » (2007-2008) ; Timiditatea si performantele scolare – lectorat cu parintii; Va asteptam, dragi parinti ! – activitati de abilitati practice avand ca produs final obiecte dedicate parintilor; Cine sunt eu, ce vreau, ce pot? – lectorat cu elevii si parintii clasei pe teme de orientare scolara si profesionala – sunt alte cateva.
Din programul de ieri, retinem: Sinceritatea – punctul de sprijin al unei comunicari eficiente parinte-copil – lectorat cu parintii.
Pentru astazi, temele propuse "suna" astfel: Stim sa invatam ? Sa exersam corect ! – lectorat cu parintii ; Limba si literatura romana pentru parinti – lectie demonstrativa cu participarea parintilor clasei; Ce stiu despre copilul meu? – chestionar pentru parinti. - Cat suntem de creativi! – activitate de educatie plastica impreuna cu parintii - Optimizarea relatiei scoala-familie - activitati aplicative cu parintii.

Lucian Valeriu - Observator

  • Bara investeste inca o luna!

Nicolae Bara a decis sa mai finanteze echipa UTA inca o lunaNicolae Bara a decis sa finanteze UTA pana la mijlocul lunii decembrie, mai precis pana dupa jocul de la Mioveni, ultimul din acest an.
"Este o masura temporara. Voi asigura plata salariilor restante si a celorlalte cheltuieli iar pe data de 15 decembrie 2007 Municipalitatea va trebui sa preia echipa. Imi pare rau ca ma prezint in fata consilierilor dupa un insucces dar eu inca mai consider ca proiectul meu a fost bun la inceput"", a spus omul de afaceri in sedinta extraordinara a CLM la care a asistat luni.
El a avut de dimineata o intalnire cu Sandu Ion, primarul Falca si alte oficialitati locale, dar si reprezentanti ai suporterilor.
Sandu Ion a plecat de la intalnire si a lasat de inteles ca s-a retras definitiv din proiectul UTA.
Bara s-a prezentat ieri in vestiar la jucatori anuntandu-i ca este alaturi de ei pentru inca trei-patru saptamani.
Altfel, sub conducerea lui Marin Barbu, echipa a reluat pregatirile pentru meciul de duminica (ora 14.00) cu Rapid dupa o saptamana in care au recurs la greva.
De la antrenament au lipsit, din diferite motive, o serie de jucatori ca Varga, Roszel, Hutan, Drida, Vasiljevic, Djokovic, Chita, Baltoi si Mircea Ilie.
Sandu Ion a plecat de la intalnire la ora 12 si a lasat de inteles ca s-a retras definitiv din proiectul UTA: "Am convingerea ca se vor gasi solutii de salvare a echipei UTA. Eu am iesit din Comitetul Director, am renuntat la tot, dar daca se gaseste un proiect bun sunt dispus sa investesc mai departe. Insa, numai daca este ceva pe termen lung", a spus Sandu Ion.
Cel care va prelua echipa din decembrie o va face fara datorii mari, TVA-ul ramas in urma transformarii investitiei in contracte de publicitate urmand a se face esalonat, pe cinci ani.
Niciun ban de la Consiliul Local
Consilierii locali au decis sa amane adoptarea unui proiect privind salvarea echipei UTA.
Proiectul de sprijin al echipei UTA din bugetul anului viitor a fost retras de initiatori, dupa o ora si jumatate de discutii, dupa ce serviciul juridic l-a etichetat, in repetate randuri, ca nelegal.
Sandu Ion si-a transformat investitia
Sandu Ion a semnat ieri un protocol prin care a renuntat la banii investiti la UTA, transformandu-i in contract de publicitate.
Bara a fost in vestiarul UTA
Inaintea sedintei de antrenament a echipei UTA, Nicolae Bara a intrat timp de cinci minute la jucatori, anuntandu-i ca timp de o luna le asigura salariile si participarea la competitie.
Drida si Edson sunt indisonibili
Drida si Edson sunt indisponibili si nu intra in calculele lui "Magiun" pentru meciul de duminica de la ora 14, in direct la Antena 1, cu Rapid.
Nici Roszel nu va juca duminica.
Chita, Ilie si Baltoi, blocati in tara
Chita, Ilie si Baltoi nu au ajuns la antrenamentul de duminica fiind blocati pe arterele din tara din cauza vremii nefavorabile.
Ei au ajuns ieri seara la Arad si urmeaza sa intre in programul echipei

Arad Expres


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]