Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 21 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Judetul Arad, 82,8% pentru Basescu

Golitul urnelor a insemnat castig pentru presedintele BasescuLa referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, de sambata, Judetul Arad a inregistrat cea mai slaba prezenta la vot dupa revolutie.
Au participat 183 910 din totalul de 397478.
Din acestia, 82,8% au votat impotriva demiterii.
Totodata, insa, acesta a fost, de departe, cel mai "calm" scrutin de pana acum.
Incidente, pe care putem sa le consideram nesemnificative, s-au inregistrat doar in municipiu.
Cetatenii pe care i-am intervievat pe parcursul unui periplu prin mai multe localitati ale judetului s-au aratat nemultumiti in special de organizarea referendumului intr-o zi de sambata, multi oameni nevenind la vot fie pentru ca erau la munca, fie din motive legate de religie (este cazul adventistilor de ziua a saptea).
Propaganda vizuala, inexistenta
In localitatile din judet, chiar si in orase, propaganda vizuala a fost ca si inexistenta, cele cateva afise lipite pe geamurile unor localuri neinsemnand mare lucru.
Una peste alta, la procentajul de 43,6% s-a ajuns abia pe ultima "suta de metri", pana la orele 18,00-19,00 fiind extrem de greu de depistat localitati in care prezenta la urne sa fi depasit 25-30%.

S.T. - Adevarul

  • Noul Spital Judetean de Urgenta Arad intra in linie dreapta

Anul acesta se incepe studiul de fezabilitate pentru noul spital de urgente din AradMinistrul Sanatatii a anuntat in aceasta saptamana ca studiile de fezabilitate pentru construirea a 28 spitale de urgenta regionale si judetene vor fi finalizate pana la 31 mai.
Printre acestea se afla si cel preconizat a se ridica in Arad.
Ministerul mai doreste ca in perioada iulie-octombrie sa se realizeze o licitatie comuna pentru proiectarea si construirea acestora.
In acest sens,  Ministerul Sanatatii intentioneaza sa obtina avizele Consiliului Interministerial pentru lucrari in domeniul public pana la data de 15 iunie, iar adoptarea Hotararilor de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici va fi finalizata pana la 30 iunie, a declarat ministrul Eugen Nicolaescu.
El a mai precizat ca a prezentat Executivului o Nota privind calendarul de construirea unor spitale de urgenta si reabilitarea unor spitale judetene. 
Potrivit acestuia, se vor construi 20 spitale judetene de urgenta noi in Alba Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Oradea, Bistrita, Brasov, Braila, Resita, Calarasi, Galati, Giurgiu, Deva, Turnu-Severin, Piatra-Neamt, Slatina, Ploiesti, Sibiu, Suceava si unul la Bucuresti, in sectorul 3, pentru inlocuirea spitalului Caritas,  care este retrocedat.
Totodata vor mai fi realizate 8 spitale regionale de urgenta in centrele universitare de traditie: doua in Bucuresti si cate unul in Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Mures, Timisoara.

C.A - Informatia Aradului

  • Sarbatoare de hram si Ruga Bailor, la Lipova

Prin contributia sotilor Constantin si Dorina Milos la Lipova Bai a fost ridicata o biserica - Virtual Arad News (c)2007Baile Lipova si-au inceput sezonul prin sarbatoarea hramului bisericii ridicate de patronii bailor, sotii Constantin si Dorina Milos.
Numerosi credinciosi, turisti, oameni veniti din imprejurimi doar pentru a petrece o dupa-amiaza splendida in incita bailor - au participat ieri la sarbatoarea hramului sfantului lacas, continuata apoi cu Ruga Bailor intr-un cadru natural mirific.
Biserica cu hramul "Sfinfii Imparati Constantin si Elena" a fost tarnosita in anul 2005 de catre episcopul Timotei Seviciu, fiind ridicata prin contributia integrala a sotilor Constantin si Dorina Milos.
"Ne-am ocupat mult de renovarea si modernizarea bailor - spune Constantin Milos - si dupa ce am reusit sa aducem statiunea la nivel european ne-am gandit sa construim un lacas de cult, un reper spiritual al acestor locuri care va dainui peste timp. Este implinirea noastra de suflet si suntem deosebit de mandri de aceasta piatra pretioasa!"
Dupa terminarea Sfintei Liturghii de catre parintele Gheorghe Dehelean s-a continuat cu Ruga Bailor, un spectacol folcloric cu public numeros, de la copii veniti in excursie pana la pensionari dornici de liniste, frumusete naturala si buna dispozitie.
Pe scena in aer liber au incantat publicul cantaretii consacrati ai melosului popular banatean, Nicoleta Voica, Viorel Leric, Nicu Novae, Ramona Vita, acompaniati dc formatia "Petrica Vita" si Filarmonica de Stat Arad condusa de Petrica Pasca.
La reusita deplina a spectacolului dedicat Rugii Bailor au contribuit din plin cunoscutele formatii de dansuri populate din Ghioroc, Santana, Conop, Alios.
Biserica din incinta Bailor Lipova este de tip misionar, toate serviciile fiind gratuite.
Sfantul lacas de cult a fost donat de catre sotii Milos, episcopiei ortodoxe din Arad.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Piata hobby – bucuria celor mari si mici

Animalele din piata hobby - centru de atractie pentru mari si miciIn fiecare duminica, bucuria celor mari si mici vine odata cu o scurta vizita in piata hobby din Arad.
De cativa ani, la fiecare sfarsit de saptamana, zeci de aradeni isi etaleaza frumoasele vietati, fie ele papagali, iepurasi, hamsteri ori pestisori frumosi colorati, in parcul de langa Casa de Cultura a Sindicatelor.
Chiar daca spatiul de aici nu este unul tocmai ideal pentru un targ, comerciantii nu ezita sa-si aduca la expozitie si cel mai mic amanunt care ar putea fi atragator in fata sutelor de vizitatori.
Incepand de la pui de iepurasi, unul mai frumos decat altul, de diferite culori, papagali de o frumusete cum nu s-a mai pomenit, porcusori de Guinea, hamsteri, porumbei, pestisori de acvariu, si chiar catei, piscute ori diferite accesorii de pescuit, piata hobby ofera cadoul ideal pentru orice copil.
Este foarte greu sa treci pe aici si sa nu ramai atintit pe unul din animalutele care te privesc cu atata caldura si te roaga parca sa le duci acasa.
Ce sa mai vorbim de uimirea celor mici, carora nu le-ar ajunge o saptamana de zile sa admire toti iepurasii si papagalii de aici.
"Vai mami ce dulce e pestisorul acesta. E rosu si are codita neagra. Vezi? Nu-l luam acasa? Am eu grija de el si ii dau zilnic de mancare!" – spune o fetita de numai 5 anisori, Cristina.
Parinte fiind, cum ai putea sa-i refuzi?
Bineinteles ca fiecare incearca sa nu-si dezamageasca copilul si dupa posibilitati, face un sacrificiu, cumparand in cele din urma o vietate.
Pe de alta parte insa comerciantii nu sunt prea multumiti de vanzari: "Vin foarte multi in fiecare duminica. Copiii sunt cei mai fideli clienti. Ei se minuneaza pe tot ce vad aici. Din pacate insa nu de fiecare data dorintele lor se implinesc. Nu vindem foarte bine, nu pot spune ca traiesc din asa ceva. Si eu la randul meu sunt pasionat de pesti, am acasa cateva acvarii, de aceea m-am apucat sa-i mai si vand. Preturile nu sunt deloc mari, insa salariile aradenilor sunt mici si nu toti isi permit sa dea banii pe un peste sau un papagal", spune Mihai C., comerciant.
Accesoriile de pescuit au mare trecere.
Se stie ca dintotdeauna au existat pescari inraiti care nu pot sta un weekend fara sa prinda ceva.
Ei bine, in piata hobby se poate gasi tot ceea ce are nevoie un pescar: undite de toate modelele si marimile, momeala, si foarte multe accesorii pe care doar profesionistii le cunosc intrebuintarile.

A.M. Stoica - Informatia Aradului

  • "La Arad, istoria nu se uita. Se repeta!"

Meciul UTA-Poli Timisoara a ridicat tribunele in picioarePeluza unde s-a aflat galeria aradeana a fost exploziva, miile de suporteri aradeni desfasurand o coregrafie impresionanta, ca un semn de continuitate a traditiei "Batranei Doamne" in fotbalul romanesc
Cu trei ore inainte de debutul "derby"-ului de ieri, pe strazile Aradului era agitatie mare.
Trebuia sa vina "dusmanii" din Timisoara.
In jurul orei 14, cei 400 de suporteri veniti de pe Bega au facut drumul de la gara pana la stadion pe jos, sub atenta observare a cordoanelor de jandarmi.
La stadion, au fost asteptati de aradeni, insa incidentele majore au lipsit.
Suporterii si-au luat apoi locul in peluza cu doua ore inaintea derby-ului cu Poli Timisoara si au pregatit in amanunt coregrafia ce avea sa uimeasca un stadion intreg.
Dupa ce s-au incalzit cu celebrul mesaj anti – Timisoara, lansat de tribuna a doua, suporterii au cantat imnul echipei si apoi, in debutul meciului, timp de cinci minute, au desfasurat o coregrafie impresionanta.
Identitatea, culorile si palmaresul lui Poli, luate la misto de suporterii UTA-ei
Steguletele alb-rosii, care au fost fluturate de fani, au imprejmuit un super - banner, pe care statea o echipa a UTA-ei, ce a dorit sa insemne o continuitate a traditiei Batranei Doamne, de la infiintare si pana acum.
De altfel, bannerul de pe gard, care facea parte tot din coregrafie, era graitor: "La Arad, istoria nu se uita. Se repeta!".
Dupa acest spectacol de zile mari oferit de suporterii aradeni, au urmat celebrele cantece: "De la Dunare la Sena..", "Batrana Doamna, noi mereu te vom iubi", sau "Vom fi utisti pana la capatul lumii".
Nu au lipsit nici trivialitatile la adresa rivalilor de pe Bega, "fetitele liliachii" fiind indemnate sa plece acasa.
Au urmat bannere de efect, gen "Decizia TAS ati constestat, pentru un palmares nemeritat", "Voi, olteni si moldoveni, toti va dati timisoreni", "Nu aveti culori, palmares, demnitate, an de an cautati alta identitate" sau "Timisoara Crew, tare ca piatra, iute ca sageata", ultimul facand aluzie la lupta nedreapta, pe strazi, a fanilor timisoreni, care au aruncat cu pietre spre suporterii aradeni, atat la Timisoara cat si la Arad.
Steagul factiunii violete "Ultranativ", sfartecat in bucati in galeria aradeana!
Punctul culiminant, asteptat cu nerabdare de fanii alb-rosii, a venit imediat dupa golul lui Hora, atunci cand in galeria aradeana si-a facut apartia un banner al echipei adverse, capturat de SUR in urma cu aproximativ o luna. Era vorba despre gruparea Ultranativ, al carei banner a fost confiscat de catre aradeni chiar in Timisoara, aceasta dorindu-se a fi o revansa dupa ce bannerul Red Fighters a fost ars la meciul tur, in galeria banatenilor.
Fanii aradeni au sfartecat in bucati "podoaba" timisorenilor, care au ramas fara glas si replica. Dupa ce utistii au "savurat" momentul timp de zece minute, a urmat o adevarata palma pentru fanii lui Poli: "Acum ca v-am desfiintat, Ladies& Gentlemen (n.r. o alta grupare a CVUCS) va da tonul la cantat."
Fotbalistii au incins, la final, hora bucuriei cu suporterii
Prestatia intregului stadion, de-a lungul partidei, a fost una extraordinara, deoarece toti spectatorii, mai ales cei de la tribuna a II-a, s-au alaturat cantecelor si scandarilor venite dinspre galerie, astfel ca sustinatorii lui Poli au fost redusi la tacere.
Numele lui Bogdan Apostu a fost strigat indelung de galerie, dupa ce acesta a fost la un pas sa se ia la bataie cu trioul de culoare al Timisoarei, Mansour - Omoduemuke - Emeghara.
Faza din meciul UTA Arad - Poli Timisoara La finalul partidei s-a declansat isteria in zona galeriei, unde fotbalistii UTA - ei au ramas fara tricouri, care au fost acaparate de fani.
Jucatorii i-au salutat si le-au multumit minunatilor suporteri si apoi au incins o hora a bucuriei. Antrenorul Marius Lacatus a fost ovationat si el de fani, "Fiara" fiind impresionata de atmosfera creata la Arad.
Caramarin: "Baietii au facut tot ce era posibil"
Caramarin, cel care a fost introdus la pauza de Vali Velcea, a pus inframgerea in fata UTA- ei mai mult pe seama colegilor sai, acesta fiind probabil multumit ca nu a fost folosit ca titular:
"Poate ca nu am fost la fel de concentrati si mobilizati, din cauza finalei de Cupa. Baietii au facut tot ce era posibil si nu cred ca ne-am dezamagit suporterii. Eu zic ca daca nu era finala de Cupa castigam fara probleme la Arad.” Caramarin crede ca diferenta a facut-o absentele in aparare a lui Canu si Mc Kain, care au fost suspendati pentru meciul de la Arad: „S-a simtit absenta jucatorilor nostri de baza din aparare, care sunt extrem de importanti in angrenajul nostru."
Balint isi doresete asemenea "derby"- uri in fiecare saptamana
Gyuszi Balint crede ca diferenta in meciul dintre UTA si Poli a facut-o publicul aradean: "Ma bucur foarte mult ca am reusit sa ne luam revansa dupa meciul din turul campionatului. De asemenea, sunt foarte fericit ca am reusit sa le satisfacem orgoliul aradenilor, care isi doreau enorm de mult sa batem Poli. Diferenta a fost facuta de public, care ne-a impins de la spare."
Fotbalistul UTA-ei spune ca succesul este unul meritat si si-ar dori sa joace in asemenea partide in fiecare saptamana: "Prin ambitie si orgoliu, am reusit sa ne apropiem victoria, care cred ca este una perfect meritata. Am facut un joc bun, ne-am creat multe ocazii si am inscris doua goluri. Poli este o echipa buna, ce se bate sus si care este in finala Cupei Romaniei. Deci victoria este cu atat mai importanta."
Ioan Hora: "Sunt in al noualea cer!"
Jucatorul meciului, Ioan Hora, spune ca dupa golul reusit in fata rivalilor de la Poli a plutit de bucurie: "Important este ca am cistigat, si mai ales impotriva marii rivale. Sunt in al noualea cer, va dati seama ca sunt extrem de bucuros pentru gol si pentru pasa de gol. Am visat inca de la juniori sa ajung mare, dar inca sunt pe drum. Sunt inca prieten cu fotbalistii, trebuie sa raman cu picioarele pe pamant si sa imi vad de treaba", a spus cu modestie Hora, un fotbalist de mare perspectiva.
Chiar daca a fost disputat de UTA si Poli, Hora spune ca nu este vorba de nici o revansa: "Nu am vrut sa le demonstrez nimic celor de la Poli. Eu vreau sa imi fac datoria pentru UTA si doar atat."
Tanarul fotbalist al Batranei Doamne povesteste pe scurt cele doua goluri: "La golul marcat de mine, stiam ca Vasiljevic bate lung si domnul Lacatus mi-a strigat ca e atac lung. Am stat la recuperare si ma bucur ca a venit mingea la mine. La al doilea gol, reusit de Edson, este datoria mea de mijlocas dreapta sa centrez pentru atacanti."
Atmosfera, in opinia lui Hora, a fost una fantastica, jucatorul UTA-ei multumindu-le suporterilor pentru incurajari.

Sorin Haut - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]