Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 20 decembrie 2007
Stirile TVA aici
  • O fetita de doi ani, abandonata in strada

Fetita abandonata in stradaS-a intamplat in Arad, intr-o seara de marti,  in Postul Craciunului. 
Un copil un copil de cel mult doi, lipsit de aparare este gasit pe o piatra rece de pe strada Udrea, plangand a suferinta, a neputinta, a deznadejde. 
Este gasit de un aradean, de un om cu suflet care l-a luat acasa si l-a imbracat. 
Apoi, a sunat la Politie anuntand ca a gasit un copil abandonat in strada. O fetita. 
Cat despre parinti nicio informatie. 
Putem presupune insa ca au vrut sa scape pur si simplu de copil, si l-au abandonat, probabil fara nicio remuscare, fara macar sa le pese ca fetita nu ar fi apucat dimineata, din cauza gerului crunt. 
Practic nu i-au oferit micutului nici cea mai mica sansa de supravietuire, lasandu-l pe un maldar de pavele.
Fetita de aproximativ doi ani de zile a fost gasita de femeia care are grija de copilul familiei Dehelean. 
Femeia se indrepta spre statia de tramvai, cand a auzit plansul micutei. 
"Femeia care are grija de nepotelui meu a venit in casa si l-a anunsat pe fiul meu. Acesta l-a adus in cabinet. Avea doua bluzite, niste adidasi si un pantalon. Era ud si inchetat. Cand l-am dezbracat si am incercat sa-l curatam, am observat ca piciorulsele ii erau sloi de gheata", ne-a declarat Carmen Dehelean. 
"Mi s-a povestit ca micuta a inceput sa strige «Tata, ia-ma» si «Mami, mami»", a continuat doamna Dehelean. 
Copila nu avea scutece si era inghetata, pentru ca era uda de cateva ore bune. 
A fost anuntata imediat Politia care s-a deplasat la fata locului. 
Ore in sir, oamenii legii au fost convinsi ca fetita s-a pierdut de parinti si au asteptat un telefon pentru sesizarea disparitiei. 
Cu toate acestea, spre mirarea tuturor, parintii  nu au sunat nici pana la aceasta ora. 
Cu certitudine, fata a fost uitata de cea care i-a dat viata, care probabil a vrut sa scape de copila.
Micuta nu isi poate spune numele – poate nici nu si-l cunoaste, ca rod al "educatiei" primite de la cei ce-au abandonat-o – dar gangureste vesela, in Centrul de primire a minorilor in sistem de urgenta unde a fost dusa de politisti, inainte ca aceastia sa porneasca pe urmele parintilor. 
Ieri, la orele pranzului, am vizitat-o si noi pe micuta. 
Am gasit o copila cu ochii mari, negri, cu gene extrem de lungi, de o frumusete deosebita. 
Se uita in jur mirata de atentia ce i se acorda, dar si incantata de prezenta copiilor din jurul ei. 
Nu pare sa mai simta lipsa parintilor si intinde bratele spre oricine ii arata un strop de afectiune. 
Ne gandim, in timp ce-o privim, ce suflet de "mama" poate avea femeia care a abandonat-o, fara sa-i pese ca micuta ar fi murit, fara doar si poate, intr-o  noapte atat de friguroasa. 
Atat familia care a salvat copila, cat si cei care au primit-o in Centru sunt socati de un asemenea gest, de o asemenea cruzime. 
La Centru ni se spune ca este pentru prima data cand se intalnesc cu un asemenea caz. 
Parintii copilei nu doar ca au renuntat la copilul de aproximativ doi ani, dar l-au si condamnat la moarte. 
Astfel, consideram ca oamenii legii ar trebui sa trateze aceste caz asemenea unuia de crima, pentru ca femeia care si-a "uitat" fetita pe maldarul de pavele este o criminala.

Camelia Catean - Glasul Aradului

  • Televiziune univesitara on-line

De maine va functiona postul de televiziune universitara Goldis TVVineri, 21 decembrie, ora 12, va avea loc deschiderea oficiala a postului de televiziune digitala "GOLDIS TV - Net".
Prima televiziune studenteasca on-line din Romania se deschide maine la Universitatea de Vest  "Vasile Goldis" Arad (pe str. Unirii, nr. 1-3, la Facultatea de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative).
Cu o simpla accesare pe www.goldistv.ro , ca la orice site, vizitatorii pot intra in cele sase canale pregatite de o echipa tehnica si un nucleu de tineri jurnalisti din cadrul universitatii aradene: viata academica; cultural; cursuri, divertisment, publicitate si arhiva.
Noul post de televiziune universitara pe internet va fi condus de lect. univ. dr. Virgiliu Jireghie, ca director executiv, iar conf. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultatii de Stiinte Umaniste , Politice si Administrative, va fi presedintele consiliului director al postului.
"Internetul, aceasta tehnologie revolutionara ce cuprinde o sfera din ce in ce mai larga cu informatii locale, nationale si mondiale, poate fi accesat oriunde in lume. De aceea deschiderea paginii web a televiziunii noastre se face intr-un mod simplu si rapid din orice locatie unde exista legatura on-line" - ne-a spus lect. univ. Virgiliu Jireghie.
"Cu Goldis TV navighezi usor, cu o interfata simpla si placuta, care ajuta vizitatorii la aflarea informatiei dorite in cel mai scurt timp. De vineri inainte zilele vor fi mai simple, alaturi de televiziunea noastra, doar cu un simplu click"
"Goldis TV - a completat conf. univ. dr. Marius Grec - va fi unul din importantele posturi de televiziune din Romania oferind o gama de servicii si continut on-line utilizatorilor de internet din tara si romanilor din strainatate"
.

V. F. - Adevarul

  • Balul de Cristal, un regal umanitar impotriva suferintei

Balul de Cristal va reuni cele mai proeminente personalitati ale vietii publiceAradul isi va incheia in mod fericit bilantul pe 2007, cel pozitiv, firesc, intr-o zi semnificativa (in acest an) 21 decembrie, ziua in care am pasit intr-o alta era. 
Evenimentul poarta denumirea de "Balul de Cristal" si se va desfasura, asemenea anului trecut, sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei si al Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei.
Entuziasmati de reusita editiei trecute, in care organizatorii, sponsorii acestei nobile actiuni au reunit la "masa omeniei" cateva dintre cele mai proeminente figuri ale vietii publice si private locale, in dorinta de a realiza un lucru bun impreuna , in acest an, aceasta dorinta a devenit deviza acestui eveniment. 
Iata ce ni se spune din partea celor care sustin manifestarea: "dincolo de notiuni teoretice, stau, intotdeauna, faptele. Dupa succesul avut in 2006, cand prin contributia societatii civile s-au produs cateva schimbari semnificative in vietile unor aradeni si a unor institutii aflate in nevoie, iata o editie 2007 desfasurata la un nivel mult mai inalt. In 2007 si-au unit eforturile pentru succesul Balului de Cristal atat Casa Regala care a acceptat din nou sa acorde girul Sau acestui eveniment, cat si Primaria Arad prin persoana domnului primar Gheorghe Falca si, la fel ca la editia precedenta, fundatia Concordia si cluburile Rotary si Lions din Arad. Balul de Cristal 2007 se doreste a fi un eveniment de trezire spirituala si morala, la nivelul intregii societati aradene, aratand, inca o data, forta pe care o are societatea civila pusa in slujba Binelui. Spectacolul de Gala la care sunteti invitati, voi, cei ce ati raspuns chemarii Organizatorilor, este un semn de multumire pentru gestul nobil pe care l-ati facut, intelegand ca numai daruind poti sa primesti".
Daca anul trecut, Andrada (18 ani) din Sanleani a fost cea catre care s-a indreptat atentia gesturilor nobile de la Balul de Cristal, tanara avand nevoie de suma de 20.000 euro pentru a fi operata in China, in acest an, un copil de doar noua luni se afla in evidenta Omeniei Balului.
Daria s-a nascut cu o tumoare pe creier
Ieri, Daria Sarmaseanu a implinit... 9 luni, tot atatea cat dureaza si suferinta ei si a familiei. 
Copil frumos, dorit si extrem de bine ingrijit, fetita a facut, la doar trei zile de la nastere, o intoleranta lactica. 
A fost dusa de urgenta la spital, dar investigatiile ecografice au scos in evidenta un adevar cutremurator: micuta sufera de agenezie de corp calos, prin existenta unui chist intraventricular stang, care comprima si deviaza linia mediana si structura spre dreapta ». 
Disperati, parintii au apelat la ajutor umanitar, strigatul lor indreptandu-se catre toti aceia care inteleg cu inima drama acestui copil. 
Micuta a fost transportata de urgenta la Clinica de neurologie din Götteborg si a fost deja operata, urmand ca a doua operatie sa aiba loc in luna februarie a anului viitor. 
Pentru aceasta este nevoie de suma de 20.000 euro, bani de care familia modesta a Dariei nu dispune, la care se adauga si tratamentul postoperator indelungat.
Balul de Cristal isi va desfasura actiunea umanitara, vineri, la Palatul Cultural, innobilat de dorinta tuturor celor prezenti, firesc, sub patronaj regal - de a ajuta, in pragul nasterii Mantuitorului lumii, suflete cu destine condamnate.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Protest la frontiera

Protest la Vama Nadlac a soferilor de TIRPeste o suta de soferi de TIR au claxonat minute in sir in Vama Nadlac, in semn de protest fata de modul in care autoritatile de frontiera maghiare efectueaza controalele. 
Soferii romani se plang ca sunt sicanati de autoritatile maghiare, care le cauta nod in papura. 
Transportatorii din tara noastra sustin ca in cazul camioanelor din Romania controalele se fac mult mai incet si extrem de minutios. Soferii de TIR spun ca aceste transporturi sunt printre ultimele din acest an, iar marfa trebuie sa ajunga cat mai repede la destinatie. 
Politistii romani de frontiera spun ca se asteapta ca in zilele urmatoare, traficul sa creasca atat pe sensul de iesire, cat si pe cel de intrare in tara. 
Prin urmare, numarul lucratorilor in punctele de trecere a frontierei va fi suplimentat in perioada sarbatorilor de iarna. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Perioada de reduceri de preturi

Importante reduceri de preturi cu ocazia sarbatorilor de iarnaMagazinele aradene (si nu numai) profita de aceasta perioada si lanseaza diferite oferte.
Zeci de magazine din Arad au reduceri in momentul de fata, iar ca urmare incasarile au crescut fata de perioada anterioara.
Afisele enorme din vitrine ne invita parca la shopping.
Nu conteaza ca este vorba de o reducere de 5 lei, tot reducere este.
Unele magazine cu renume au oferte bune, reducand astfel pretul la unele produse cu pana la 50%.
Cizmele, sacourile, pantofii si articolele elegante au mare trecere in aceasta perioada si nu e de mirare.
Pentru petrecerile de Craciun respectiv pentru noaptea de Revelion, fiecare vrea sa fie special.
Si Centru Comercial Ziridava a fost asaltat de cumparatori zilele aceste.
Fie cumpara un telefon la reducere, o bluza sau un parfum lumea vrea sa se innoiasca.
Pentru noi sau pentru cei apropiati, cu ocazia Sarbatorilor de iarna toata lumea face cumparaturi.

Denisa Hut - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]