Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 20 aprilie 2007
Stirile TVA aici
  • Nu pot fi schimbati din functii

Ministrul Dobre a vizitat noul sediu al Serviciului PasapoarteMinistrul Victor Paul Dobre nu are un plan pentru inlocuirea prefectilor PD.
Victor Paul Dobre, ministrul secretar de stat in cadrul Ministerului Internelor si Reformei in Administratie (MIRA) a vizitat, ieri, la Arad, imobilul de pe Vicentiu Babes, acolo unde Prefectura a mutat sediile Serviciilor Pasapoarte si Inmatriculari Auto. 
Vizita ministrului a fost una scurta, acesta fiind grabit sa ajunga in alt judet, la ora 11.00.
"Am fost acum mai bine de un an si am vazut serviciile publice comunitare si spatiile in care isi desfasurau activitatea. Am gasit o solutie cu domnul prefect. Am gasit, desigur, intr-o anumita masura, si resursele financiare necesare. Azi cred ca serviciile activeaza in conditii net superioare fata de cele din trecut. Din punct de vedere al imaginii institutiei, asigurarea conditiilor corespunzatoare pentru serviciile publice, care practic lucreaza cu aproape toti cetatenii, este extrem de importanta si tine de respectul fata de cetateni", a declarat, dupa vizitarea sediului, Victor Paul Dobre.
Fara razboi
Intrebat de ziarul Adevarul daca problemele dintre prefectul si primarul de Arad au ajuns la urechile sale, ministrul a sustinut ca nu este treaba sa si ca "eu coordonez Prefecturile. Cei de la primarie si consiliul judetean sunt autoritati alese. Relatia trebuie stabilita la nivelul fiecarui judet, iar din punctul meu de vedere e important sa functioneze cum trebuie".
Ministrul a recunoscut ca a avut, ieri de dimineata, o intalnire cu primarul de Arad si ca oficialul i-a cerut sprijin pentru promovarea unor hotarari de Guvern, legate de creditul pentru canalizare (cu Banca Mondiala) si de trecerea unor imobile ale Armatei in proprietatea autoritatilor locale.
Schimbarea prefectilor
Schimbarea prefectilor propusi de PD pe functii nu este, potrivit lui Dobre, o prioritate pentru minister. In plus, ministrul a recunoscut faptul ca acestia sunt aproape imposibil de schimbat, odata deveniti inalti functionari publici, si ca in cazul acestora se poate aplica doar legea mobilitatii functionarilor publici.
"Nu exista un plan de schimbare al domnului Popescu, de pilda, sa il duc la Tulcea, si tot asa, dar exista un cadrul legislativ care vorbeste de mobilitatea inaltilor functionari publici. In baza hotararii de mobilitate s-a mutat primul prefect, de la Bihor, pe postul de secretar de stat.
Un inalt functionar public nu poate avea o misie mai mare de cinci ani. De asemenea, nu poate fi mutat decat o data pe an. Nu exista, oricum, un plan secret de mutare a prefectilor"

Secretarul de stat a mai punctat si faptul ca, "in momentul in care ai intrat in corpul Inaltilor Functionari Publici nu mai pleci de acolo decat daca vrei tu sau daca esti exclus, in conditiile legii, fapt extrem de greu".
Declaratie: "Nu mai pleci de acolo decat daca vrei, sau daca esti exclus, in conditiile legii, care e extrem de greu" - Victor Paul Dobre

A.B. - Adevarul

  • Mai multa transparenta

Partidul Conservator cere autoritatilor mai multa transparentaPartidul Conservator cere autoritatilor locale mai multa transparenta la contractarea imprumuturilor publice.
Acestia se refera la una dintre declaratiile primarului Gheorghe Falca, facute intr-o emisiune televizata, in care spunea ca muncipiul Arad ar putea fi indatorat cu inca 10 milioane de euro.
Conservatorii spun ca fiecare imprumut trebuie analizat serios, astfel incat, acesti bani sa poata fi platiti fara o majorare de impozite si taxe.
Partidul Conservator cere autoritatilor locale sa organizeze dezbateri publice pentru fiecare imprumut contractat.
Solicitarea conservatorilor vine dupa ce, primarul Gheorghe Falca a declarat ca va contracta un nou imprumut pentru repararea unor drumuri din cartierele Subcetate, Micalaca si Gradiste.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Vantul puternic a ridicat din nou zgura de la CET

Furtuna a ridicat nori de prafVantul puternic de ieri dupa-amiaza a ridicat din nou zgura rezultata in urma arderii carbunelui din halda de steril a CET-ului.
Este pentru a doua oara saptamana aceasta cand nori de praf acopera cartierele din vecinatatea centralei.
Directorul CET, Lucian Barniciu, a declarat ca nu exista nicio solutie pentru aceasta situatie, din cauza vantului.
"Cand vantul este puternic, zgura este imprastiata si ajunge in cartierele Gradiste si Aurel Vlaicu. Aceasta este problema principala cu care se confrunta centralele pe carbune", a explicat acesta.
Mai mult, Lucian Barniciu ne-a asigurat ca toate instalatiile de stropire sunt in functiune.
"Cu toate acestea, stropul este luat de vant cu tot cu zgura. Pentru a impiedica imprastierea zgurei depozitele sunt stropite fara intrerupere", a explicat directorul CET.
Cu aceeasi problema s-au confruntat locuitorii din Gradiste si duminica trecuta, cand vantul a avut intensitate.
Lucian Barniciu a confirmat si ca a fost sunat de catre Garda de Mediu pentru a rezolva problema.
Cu toate acestea, directorul CET spune ca nu exista nicio modalitate prin care deseurile sa fie pastrate in depozite cand vantul este puternic.
Vantul puternic de ieri a dat de gandit si specialistilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" Arad.
Astfel s-a anutat cod galben de atentionare impotriva vijeliei la nivelul intregului judet.
Conducerea ISUJ Arad a anuntat toate primariile pentru a-si lua masurile de siguranta.
Codul galben de atentionare va ramane in vigoare pana in aceasta seara la ora 19.00.
Pana aseara, doar localitatea Zimand a fost lovita de vijelie.
Vantul puternic a rupt copacii de pe marginea soselei care traverseaza localitatea, iar doua autoturisme s-au tamponat.
Este vorba despre un microbuz si un autoturism marca Logan, una dintre pasagere fiind ranita si transportata la spital.

C.C. - Observator

  • Targul de case - o necesitate

Targul de case are in ultimul timp o mare dezvoltarePentru dezvoltatorii de proiecte imobiliare, numarul de targuri de case din Arad este prea mic.
Piata de imobiliare din Arad a cunoscut, in ultimii doi ani, o foarte mare dezvoltare.
In sensul ca pe acest segment, al constructiei si vanzarii de locuinte (apartamente sau case), concureaza mai multe societati, profitul nefiind deloc de neglijat. Multi pun acest fenomen pe seama lipsei investitiilor pe care statul, prin administratia locala, le-ar putea face, adica sa aloce bani pentru construirea celebrelor ANL-uri sau a altui gen de proiecte imobiliare.
Avand in vedere faptul ca, la sfarsitul saptamanii trecute, Primaria Arad a organizat un targ de oferte imobiliare, hai sa-i spunem "targ de case", ne-am propus, pentru astazi, sa vedem in ce masura aceasta actiune a avut un rezultat pentru unii dintre aceia care si-au expus produsele (a se intelege ofertele imobiliare) la standuri.
Sunt bune, dar rare
Pentru Flavius Esnican, manager de marketing la Bermo Grup, targurile de acest gen "sunt utile dar, din pacate, in Arad, destul de rare".
"Cred ca ar mai fi loc de inca doua, cel putin. Sunt destui oameni interesati, ne-au vizitat la stand destui aradeni. Dar, in nici un caz nu ne asteptam sa vindem pe loc ceva. Oamenii vin abia dupa un astfel de eveniment sa vada si sa cunoasca toate detaliile legate de modul in care pot sa-si cumpere o locuinta", ne-a precizat Esnican.
Din punctul dumnealui de vedere, pe viitor, avand in vedere raritatea targurilor de imobiliare din Arad (fata de Bucuresti, unde sunt mult mai multe), dezvoltatorii de proiecte imobiliare trebuie sa-si indrepte atentia si spre alte genuri de targuri, la care sa-si prezinte ofertele.
"De exemplu, acum dorim sa mergem la un targ de turism, unde sa prezentam o oferta de urmatorul gen: cine cumpara o casa, primeste un weekend intr-o locatie din strainatate", ne-a explicat managerul de marketing de la Bermo Grup.
Referindu-se la urmarea targului de saptamana trecuta, Flavius Esnican ne-a spus: "Vor fi, cu siguranta. Am mai participat la targuri. Stim asta pentru ca am dezvoltat, pana acum, un proiect imobiliar cu 18 vile, in Aradul Nou. L-am vandut si suntem la al doilea. Oamenii vin, dar trebuie sa ai rabdare".
Organizarea a lasat de dorit
Din punctul de vedere al organizarii, am discutat cu toti interlocutorii nostri. Florin Mos, director de marketing al SC UTA SA (cunoscuta si sub numele de ARED), societate care are o oferta importanta de apartamente in zona UTA. "Din punctul meu de vedere, feed-back-ul la aceasta manifestare este OK. S-au dublat vanzarile noastre. Organizarea? Se putea si mai bine. Si spun asta gandindu-ma la promovarea evenimentului.
Nu cred ca a fost indeajuns promovat. Si noi am aflat destul de tarziu ca se organizeaza asa ceva. Mai mult, va spun ca locatia - Piata Avram Iancu - a fost perfecta, in schimb, a lasat de dorit cortul invechit in care ne-am prezentat ofertele",
ne-a explicat Florin Mos.
In ceea ce priveste prezenta la alte targuri de acelasi gen, directorul ARED ne-a subliniat ca a participat, "dar nu in calitate activa, ci doar ca observator pentru a cunoaste cererea si oferta de pe alte piete".
Piata deficitara
Razvan Bucurestean, proprietarul Real Investment, agentie imobiliara care vinde case in Cartierul Verde, situat la intrarea in Arad dinspre Oradea, s-a declarat foarte multumit de targ.
"Din punctul nostru de vedere, a fost o reusita. Bineinteles, nu ne asteptam sa facem contracte chiar acolo, insa oamenii (si au fost destui) au avut posibilitatea sa vina si sa studieze oferte. Oferte despre care spun ca, spre deosebire de alte locatii din tara, sunt destul de putine. Cred ca Aradul este deocamdata deficitar la constructii", ne-a precizat domnul Bucurestean.
***
Deocamdata, cam atat. Insa, pe viitor, ne propunem sa studiem foarte atent acest aspect, al constructiei si ofertei de case si apartamente, al ofertei de servicii pe care le are fiecare societate dezvoltatoare de asemenea proiecte.

Alin Olteanu - Adevarul

  • Rose caffe - O noua aroma in Arad

In Arad a fost inaugurata o moderna fabrica de cafeaIeri, la Arad a avut loc inaugurarea unei noi fabrici de cafea. In urma unei colaborari, in cursul anilor 2005-2006, intre S.C. Sfera Company SRL.
Arad si Elit S.R.L. Italia, precum si in urma exprimarii dorintei  societatii italiene de a realiza productie in Romania, s-au pus bazele unei societati mixte  care sa impleteasca experienta  pe piata  romaneasca a Sfera Company cu experienta in productie. 
Societatea nou infiintata, in luna octombrie, si-a inceput activitatea in urma cu trei saptamani. 
In momentul de fata in Arad nu mai exista nici un alt producator de cafea.
Marca  de cafea este "Rose cafee", fiind un nume deja folosit in piata cafelei de catre partenerii italieni.
Rose caffe este o cafea expresso italiana produsa cu o tehnologie de ultima generatie.
"Investitia s-a facut in mare parte din surse proprii si in proportii egale, respectiv 50 % de catre ambele parti, dar nu putem ignora increderea si ajutorul financiar primit din partea bancii Transilvania, inca dinaintea inceperii activitatii, ceea ce ne da avant. Valoarea totala a resurselor angrenate in aceasta afacere depasesc deja 500.000 euro. Noi urmarim doua segmente de piata. Unul care se adreseaza revanzatorilor sau mai bine spus baruri, restaurante, cafenele pentru care producem o gama de cafea  boabe expresso in trend cu noua tendinta a pietei   de cafea, unde avem momentan doua produse diferentiate prin amestecul de cafea folosit. Iar un alt segment pentru care avem tot doua produse momentan, respectiv cafeaua macinata impachetata la 125 g si 250g  care este adresata consumatorului casnic. De asemenea ne-am mai propus sa deschidem pana la sfarsitul anului o cafenea proprie", declara Stelian Malita director fabrica.  Fabrica se afla pe strada Eftimie Murgu.

Claudia Untaru - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]