Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 20 martie 2007
Stirile TVA aici
  • Viziunea PSD pentru dezvoltarea turistica a Aradului

PSD-ul doreste transformarea Aradului in centru turistic - VIrtual Arad News (c)2007Reprezentantii Organizatiei Municipale a PSD au participat la sfarsitul saptamanii trecute la dezbaterea privind elaborarea Strategiei de dezvoltare a Aradului.
Tematica intalnirii, a, vizat aspectele referitoare la tineret, sport, turism si agrement in municipiul Arad. 
Dupa intalnirea cu primarul Gheorghe Falca, pesedistii au remis un comunicat de presa in care au apreciat ca Aradul trebuie sa-si schimbe statutul din localitate de tranzit in cel de "obiectiv turistic" 
Acest lucru s-ar putea realiza - sustin reprezentantii PSD Arad - prin "valorificarea Strandului, a Cetatii Aradului si a  zonelor limitrofe: albia Muresului, padurea Ceala si padurea Vladimirescu".
In plus, pentru a transforma Aradul intr-o destinatie atractiva din punct de vedere turistic, pesedistii cred ca trebuie o alta strategie pentru investitii. "Consideram esentiala incurajarea investitiilor in afara municipiului, in locatii bine determinate care sa devina in cel mai scurt timp nuclee pentru astfel de activitati economice. In acest fel s-ar produce si o descongestionare a zonei centrale, unde se constata in prezent o aglomerare a activitatilor turistice, aici fiind pozitionat atat Strandul Neptun cat si majoritatea  unitatilor de cazare si de servicii adresate turistilor" - se arata in comunicatul PSD.
Cu aceasta ocazie, reprezentantii PSD au mai supus atentiei primarului Gheorghe Falca posibilitatea stimularii activitatilor hoteliere prin reducerea taxei de 5%, necesitatea eficientizarii activitatilor Centrului de informare turistica si necesitatea implicarii factorilor de decizie de la, nivel local in problema degradarii fatadebr cladirilor istorice din centrul municipiului. 
"Am mai propus Executivului local sa urgenteze reglementarea situatiei juridice a constructiilor de la Trei Insule si sa se implice in amenajarea zonei precum si reabilitarea falezei raului Mures intre Port Arthur si podul rutier din Zona III. Cat priveste activitatea sportiva din Arad, lipsa terenurilor de sport trebuie compensata prin realizarea de terenuri noi in cartiere, unde tinerii sa aiba accesul liber. De asemenea, conducerea Primariei va trebui sa studieze posibititatea ca pe viitor, vanzarea terenurilor apartinand Municipalitatii, in vederea realizarii de investitii, sa fie conditionata de realizarea unor parcuri, zone verzi, fantani arteziene, spatii de joaca sau terenuri de sport", a mai sustinut Marian Melinte, vicepresedintele PSD Arad.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Sindicalistii de la CET Arad picheteaza azi Primaria

Pichetarea salariatilor de la CET a Primariei a fost anuntata de liderul sindical DelimanSindicalistii de la CET Arad ies azi in strada, pentru a cere aplicarea contractului colectiv pe ramura si in aceasta societate, precum si continuarea investitiilor.
Acestia acuza membrii Consiliului de Administratie, remunerati cu 12 milioane de lei pe sedinta!
Astazi, intre orele 11,00 si 12,00 sindicalistii de la CET Arad vor picheta Primaria municipiului Arad, dorind sa isi manifeste astfel totala nemultumire pe care o au fata de felul in care Primaria si Consiliul Local Municipal Arad gestioneaza situatia la aceasta societate comerciala aflata in subordinea sa.
Liderul dc sindicat Traian Deliman precizeaza ca nemultumirilor angajatilor vizeaza atat probleme de ordin economic si organizatoric, cat si de ordin salarial.
Noul conflict aparut intre angajatii CET si municipalitate vizeaza reglementarea cat mai rapida a doua chestiuni stringente pentru societate si pentru personalul angajat.
In primul rand, se cere ca plenul CLM Arad sa aprobe noile tarife privitoare la energia termica, tarife pentru care s-a primit avizul de la Bucuresti, dar care nu pot fi aplicate din cauza faptului ca CLM nu le doreste.
Peste doua sute de sindicalisti vor iesi azi in strada, dupa ce, cu o saptamana in urma au renuntat "pe ultima suta de metri" la greva.
Odata cu aceasta noua iesire in strada, sindicalistii cer atat aprobrea noilor tarife, "cat si continuarea investitiilor la CET si aplicarea contractului colectiv pe ramura si la nivelul acestei societati". 
In cadrul unei conferinte de presa, liderul Traian Deliman a aratat ca, din punctul de vedere al sindicalistilor, membrii Consiliului de Administratie al CET ("care au fost numiti politic de domnul primar si nu sunt profesionisti in domeniu" - spune Traian Deliman) aduc mai mult deservicii decat servicii CET Arad. 
"Membrii Consiliului de Administratie sunt cei care iau bani multi de la CET. Fiecare castiga cate 12 milioane de lei vechi pe cate o sedinta, iar deciziile pe care le iau ne aduc doar deservicii" - arata Traian Deliman. 
Mai mult, liderul sindical spunc ca, prin refuzul de a aproba cresterea tarifului la energie termica, Consiliul Local Municipal Arad conduce aceasta societate spre faliment "CET pierzand lunar miliarde de lei, care nu se vor putca recupera niciodata"
Atunci cand vorbesc despre cresterea pretului la energia termica, liderii de sindicat subliniaza ca populatia nu ar trebui sa resimta acest lucru, daca bugetul local ar suporta o subventie rnai mare. 
"Autoritatile locale incearca sa ne scoata pe noi vinovati, dar nu e normal ca o societate sa vanda mai ieftin decat cheltuiestc pentru productie" mai spune Traian Deliman.
Nici faptul ca se intentioneaza trecerea in conservare a CET H nu li se pare sindicalistilor o masura buna pentru societate, intrucat CET-ul pe hidrocarburi reprezinta, de ani buni incoace, alternativa la CET pe lignit, rezerva tehnica a centralei, deservind orasul atunci cand este cazul. 
In plus, liderii mai arata ca doar cazanele de aici corespund normelor europene, din punctul de vedere al noxelor emise. 
In acest context, Traian Deliman spune ca "poate se urmareste un interes anume cu terenul pe care se afla aceasta centrala. Dar noi nu dorim ca vreodata aici sa fie un fel de CPL sau de alta unitate economica aradeana care acum se darama", in privinta salariilor, sindicalistii cer ca si la CET sa se aplice prevederile Contractului colectiv pe ramura, care a intrat deja in vigoare. 
Potrivit acestuia, in aceasta ramura industriala salariul minim pe luna trebuie sa fie de 620 dc lei, pe cand in CET Arad exista si acum angajati care castiga mult mai putin. 
"Atunci cand a iesit in presa si a spus ca la CET angajatii au salarii de zeci de milioane de lei, primarul Aradului nu a spus adevarul" - arata liderul Traian Deliman 
"Cei care spun acest lucru probabil ca vor sa ne ridice populatia Aradului in cap, nu sa faca lumina in aceasta chestiune".
Dupa ce vor picheta Primaria, sindicalistii vor urmari evolutia situatici de la CET si vor decide pasii pe care ii vor urma in continuare, in privinta acestui conflict de drepturi pe care l-au deschis.

Mihaela Cerna - Observator

  • Sarbatoare la pasapoarte

A fost dechis noul sediu al Serviciului Pasapoarte de pe strada Vicentiu BabesConducerea Prefecturii a vizitat Sediul de evidenta a pasapoartelor si cel de inmatriculari
Angajatii Serviciul de evidenta si eliberare pasapoarte simple au sarbatorit ieri 95 de ani de la prima lege a pasapoartelor din Romania si Ziua pasaportului romanesc.
Evenimentul a fost onorat de prezenta staff-ului de la conducerea Prefecturii, prefectul Gavril Popescu si subprefectii Carmen Ila si Levente Horvath.
Mai marii Prefecturii au folosit momentul pentru a inaugura, in mod oficial, noile sedii ale Serviciului de pasapoarte si Servicului de inmatriculari auto si pentru a face turul pe care il fac aradenii care se adreseaza acestor institutii.
Oficialii s-au aratat incantati de faptul ca in ambele cazuri au fost eliminate cozile, iar sediile noi ofera mult mai mult spatiu, prefectul facand abstractie de criticile aduse de politicieni, considerand ca realitatea vorbeste de la sine.
Ioan Ganda a prezentat, la randul sau, o scurta istorie a pasapoartelor, de la momentul aparitiei primei legi, in timp ce prefectul s-a aratat convins de faptul ca "in UE pasaportul va deveni o amintire, dupa parerea mea".

A.B. - Adevarul

  • Incepe curatenia de primavara - Comunicat

A inceput actiunea curateniei de primavaraPrimaria Municipiului Arad demareaza, incepand cu data de 19 martie 2007, o ampla actiune de curatenie generala de primavara in municipiu.
Campania de curatenie se va desfasura in mai multe etape, in perioada 19 - 31 martie 2007, cand vor fi colectate, transportate si depozitate deseurilor din toate zonele si cartierele municipiului, conform urmatorului program:
Cartier                              Perioada
Aurel Vlaicu                       19 - 21 martie
Gai                                     19 - 20 martie
Gradiste                              22 - 24 martie
Bujac                                  20 - 22 martie
Cenru, Centrul istoric,         26 - 28 martie
Faleza Sud-Confectii           23 - 27 martie
P-ta Mihai Viteazul -
Zona Micalaca Veche         28 - 29 martie
Aradul Nou                        28 - 29 martie
Zona 300 – Praporgescu    30 - 31 martie
Sanicolaul Mic                    30 - 31 martie
In cadrul Campaniei "Curatenia de primavara" se colecteaza deseuri voluminoase, deseuri de echipamente electrice si eletrocasnice, obiecte de uz casnic si gospodaresc, deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor si a spatiilor verzi din jurul imobilelor.
Persoanele fizice care domiciliaza in municipiu, precum si persoanele juridice si asociatiile de locatari cu sediul pe raza municipiului Arad, sunt rugate sa sprijine municipalitatea in acest demers. 
Deseurile din categoria celor mentionate vor fi depuse langa bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia rutiera sau pietonala, astfel incat, in functie de programare, deseurile sa poata fi ridicate de masinile operatorilor specializati.

Televiziunea Arad

  • Un tanar si-a pierdut viata si alti trei sunt grav raniti

Accident grav pe soseaua Arad-OradeaUn tanar de 20 de ani a decedat, altul se zbate intre viata si moarte si inca doi adolescenti sunt grav raniti.
Acesta este bilantul unui cumplit accident rutier petrecut in cursul noptii de duminica spre luni, in jurul orei 23.00, pe drumul national 79, in afara localitatii Livada.
Din primele cercetari ale politistilor s-a constat faptul ca tinerii aflati intr-un autovehicul marca Honda CRX circulau cu o viteza mult mai mare decat cea legala.
In timp ce se afla la volanul unui autoturism tot Honda dar Civic, C.T. de 24 de ani din Arad, s-a angajat in depasirea celeilalte masini marca Honda CRX, condusa de catre B. Sabin din Simand (masina in care se aflau cei patru tineri, trei baieti si o fata).
In momentul depasirii, C.T. l-a acrosat cu partea dreapta fata pe B. Sabin, si asta deoarece cele doua masini incercau sa se intreaca ca la un concurs de raliuri.
Cei doi soferi au pierdut controlul volanului, astfel incat primul autovehicul, Honda Civic a parasit partea carosabila, ajungand in sant, in timp ce cea de-a doua masina, Honda CRX, a intrat frontal intr-un copac de pe marginea drumului.
In urma impactului, C. Alex, de numai 20 de ani din Paulis (pasager al autovehiculului marca Honda CRX) a decedat pe loc.
Un alt pasager al aceleiasi masini se afla in coma de gradul II la sectia ATI a Spitalului Clinic Judetean, iar alti doi, B. Sabin si B. Paul sunt grav raniti internati si ei la spital.
Din fericire, soferul autovehiculului Honda Civic si pasagerul din stanga s-au ales doar cu cateva leziuni si o sperietura sora cu moartea.
Cercetarile politistilor continua..

A.M. Stoica - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]