Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 19 decembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Orasul celor sapte mall-uri

Aradul va fi orasul cu cele mai multe mall-uri dupa BucurestiPana in anul 2012, in Arad se preconizeaza a fi deschise nu mai putin de sapte mall-uri si centre comerciale mari, pe langa supermarketuri.
In vestul orasului, in imediata apropiere a Zonei Industriale Vest, sunt in plina derulare lucrarile la cel mai mare centru comercial din Arad, "Armonia", care va fi gata in primavara viitoare. 
Acesta se va intinde pe 12 hectare si va include hypermarketul "Carrefour", dar si peste 80 de magazine si restaurante . 
In imediata apropiere a acestui zone comerciale, se va ridica o alta, dupa modulul Viena Sud.
Aceasta se va intinde pe 22 de hectare si va cuprinde, printre alte magazine, cel mai mare concurent al IKEA. 
"Aceste doua proiecte fac ca Aradul sa devina, in 2009, orasul cu cea mai mare zona comerciala dupa Baneasa din Bucuresti", a declarat primarul de Arad, Gheorghe Falca.
Nu foarte departe, pe fostul teren de fotbal "Strungul", se va ridica centrul comercial "Mercury", cu un mall si o mare parcare subterana. Va avea peste 20.000 mp construiti.
Pe Calea Aurel Vlaicu, in zona Statiei CFR si a fostei autogari, se ridica centrul comercial "Atrium Center Arad", un proiect in valoare de 50 de milioane de euro, care va avea aproximativ 150 de magazine si un supermarket. 
Suprafata totala construita va ajunge la 68.000 mp si va cuprinde si o parcare. 
Lucrarile vor fi gata in ultimul trimestru al anului 2008. 
Centrul va avea ca target in special tinerii, avand proiectate multiplexuri.
Dezvoltare si in nordul si in sudul orasului
In nordul orasului, pe 50 de hectare, se va ridica complexul "North Gate Park", care va cuprinde atat zone comerciale, un mall cu o suprafata de 50.000 mp,  cat si spatii de birouri si rezidentiale. Va fi gata in 2009. 
In sudul Aradului, spre Timisoara, se va construi, pe 16 hectare, centrul comercial "Ice Plaza", care va cuprinde un hypermarket si un mare centru comercial.
Primarul Gheorghe Falca prezinta noile retele de magazine si restaurante"Arad Palace" e un proiect extrem de ambitios, in valoare de 50 de milioane de euro. 
Se va intinde pe opt hectare si va cuprinde cel mai mare mall din zona centrala a Aradului, centrul fiind ridicat pe teritoriul fostei fabrici de mobila. 
Mall-ul va avea o suprafata de 50.000 de metri patrati si va fi gata in 2009.
La acestea se adauga o galerie comerciala, pe fostul loc al fabricii "Tricoul Rosu", care va cuprinde un magazin Real. 
"Va fi primul magazin Real, realizat pe doua niveluri", a precizat primarul de Arad, Gheorghe Falca. 
In oras se mai deschid si doua magazine Peny Market.
AVANTAJE
Peste 2.000 de joburi
Potrivit primarului Gheorghe Falca, investitiile depasesc 400 de milioane de euro si vor crea cel putin 2.000 de noi locuri de munca. 
"Avantajele unei asemenea dezvoltari sunt mai multe, dar cele mai importante lucruri sunt ca in zonele in care apar astfel de centre comerciale se dezvolta si infrastructura, se creeaza noi locuri de munca, taxele si impozitele la bugetul local sunt mai multe si, in plus, apare o concurenta acerba intre centrele comerciale, ceea ce nu poate fi decat in avantajul locuitorilor", a spus primarul aradean. 
"Vor fi in total sapte mall-uri si centre comerciale mari", a concluzionat primarul de Arad, Gheorghe Falca.
INCEPUTURI
Magazine mari
- In 2004, la Arad s-au deschis doua magazine Profi si unul Billa, primele de acest gen pe piata din oras.
- In 2005, s-au deschis reprezentante Selgros, Metro, Praktiker
- In 2006, s-au deschis cate un magazin Spar si Artima, in doua cartiere mari ale orasului
- In 2007, a fost un adevarat boom in domeniu. Pe fostul teren de sport ACU, din centrul orasului, s-a format o zona comerciala in care s-au deschis magazine Plus, Kaufland, Domo, Flanco, Takko, Deichmann, Staer.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Ajutor pentru un copil

Un copil are nevoie urgenta de ajutorDaria Sarmasan de numai 8 luni are nevoie de ajutorul nostru!
Dupa ce a fost operata, deja, luna trecuta in Germania micuta va suferi o noua interventie chirurgicala in februarie 2008.
Bebelusul are o malformatie craniana, iar insanatosirea ei depinde de medicii germani.
Familia a reusit sa stranga din imprumuturi bancare,donatii de la prieteni si vecini banii pentru prima operatie, iar fondurile pentru cea din februarie vor fi stransi la balul de cristal ce va fi organizat pe 21 decembrie de Primaria municipiului ARAD.
Nu doar administratia locala a luat atitudine deja, o parte din bani a fost stransa de clubul Rotary Arad la balul caritabil ce a avut loc in urma cu o saptamana.
Un bebelus frumos, dar cu ochii tristi si care de mai multe ori pe zi isi pierde cunostinta in cauza bolii - este vorba despre Daria Sarmasan, o fetita de 8 luni pe care am reusit sa o filmam in localitatea Ortisoara.
Desi parintii ei locuiesc in Arad, mama Dariei a fost nevoita sa se mute la bunica micutei in localitatea timiseana pentru a se putea descurca cu copilul bolnav.
Si asta pentru ca sotul ei a plecat in urma cu 3 saptamani sa lucreze in Spania pentru a aduna bani pentru tratarea copilului.
Prima operatie a micutei a avut loc in noiembrie in Germania cu bani imprumutati si din donatii, insa pentru cea de a doua din februarie, parintii nu se mai descurca.
Familia Dariei este nemultumita de sistemul medical romanesc.
Acesta este motivul pentru care mama Dariei a luat drumul Germaniei fara a cunoaste un cuvant.
S-a descurcat cu dictionarul. Pentru ea de a doua operatie sunt necesari 20.000 de Euro.
O parte au fost stransi de clubul Rotary, iar cea mai mare parte a sumei va fi adunata la balul de crystal de saptamana viitoare.
Cazul Dariei este in atentia organizatorilor balului, alaturi de modernizarea mai multor sectii ale spitalelor municipal si judetean.
Cea de a doua editie a balului este organizata de primaria mun, cluburile Rotary, Lions si fundatia Concordia.    

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Dileme de lideri

Traian Deliman - liderul sindicalistilor de la CET AradConsiliul de administratie al CET s-a intrunit, astazi, intr-o sedinta de la care se astepta solutia iesirii din criza. 
Criza generata de cele 54 de miliarde de lei (vechi) pe care societatea este obligata, printr-o hotarare judecatoreasca executorie, sa-i puna la dispozitia salariatilor pentru plata unor drepturi salariale, dar pe care CET nu-i are. 
De aici si starea de nervi ce domneste la CET. 
Pe de-o parte salariatii isi vor banii, pe de alta parte sociatatea nu are de unde sa-i dea, asa ca a apelat la actionarul majoritar care este Consiliul Local.
Care actionar nu prea este dispus sa dea banii, si asa au inceput tot felul de negocieri, unele invaluite in ceata, altele nu.
Liderii sindicali, fara a avea mandat pentru asta de la salariati, au fortat nota si s-au oferit sa renunte la cele 54 de miliarde daca, la schimb, li se satisface dorinta de a fi inlocuiti doi membri ai CA. 
Cam acestea au fost auspiciile sub care a inceput sedinta de azi de la care, intre noi fie vorba, noi asteptam si declaratia de razboi, ce urma sa marcheze terminarea luptelor de gherila intre sindicat si administatie. 
N-a fost asa. Nu a fost nici un fel de batalie, discutiile au fost pasnice, dar si fara rezultat. 
Curios lucru, liderul maxim al sindicalistilor CET, Traian Deliman, prezent la sedinta (dupa ce declarase in presa locala, cu regret, ca nu este invitat la sedintele CA), a tacut pe tot parcursul sedintei. 
La fel a facut si celalalt lider, Lebada, dar asta nu ne mai mira pentru ca nu iese el din cuvantul lui Deliman.
Oare au renuntat la lupta pentru obtinerea banilor? Greu de crezut. 
Ar avea de necazuri cu salariatii care s-ar simti inselati. Sa fi renuntat la ideea de a schimba componenta CA? La fel de greu de crezut. 
Ar avea necazuri cu aceia care, dupa cum se spune, i-au indemnat sa declanseze aceasta batalie pentru CA.
Dar si mai greu este sa stii ca poti contribui la demolarea financiar a CET, insistand pentru acei bani. 
Asadar, de urmarit ce vor face liderii, maximi sau minimi ai sindicatului CET.

Valer Marginean - Glasul Aradului

  • Doliu XXL!

Mihai Klimai a fost inmormantat ieri la Cimitirul EternitateaIn tragedia care a spulberat destinele a cel putin trei persoane exista o multime de semne de intrebare, care mai de care mai greu de eliminat. Si o singura veste cat de cat pozitiva: Iza are sanse de supravietuire...
Mihai (Mita) Klimai a fost condus, ieri, pe ultimul sau drum pamantesc, iar Cimitirul Eternitatea s-a umplut de nedrept de multi tineri, colegi, prieteni, rude sau, pur si simplu, aradeni oarecare, care au decis sa-si manifeste astfel tristetea amestecata cu indignare, durere, solidaritate cu familia... cate si mai cate...
Mita si cu Iza au plecat, insa, pe ultimul lor drum impreuna in noaptea fatidica de sambata spre duminica dupa ce au vizionat cateva filme si s-au simtit bine in compania celor mai buni prieteni, in apartamentul celor din urma de pe Bulevardul Stefan Augustin Doinas.
Marius O. are remuscari la fel de nemeritate precum moartea de dimensiuni XXL.
"Daca faceam comanda la alta firma?... Daca mai asteptam 15 secunde?... Daca il duceam eu cu masina?... "
Astea sunt intrebari pentru care in lumea asta nu ai sa gasesti raspuns, ii tot spun – dar Marius e matematician, nu crede in destin, se afla cu Dumnezeu, mai ales acum, intr-o relatie... kantiana: se saluta, dar nu se opresc sa-si vorbeasca.
Mita era superstitios. "Cu cateva ore inainte de a se intampla nenorocirea, Mita mi-a povestit ca acum cativa ani, aflandu-se la mare, mai mult ca sa se distreze, i-a platit unei tiganci sa-i ghiceasca in palma. Aceasta i-a spus ca va muri de tanar, intr-un an fara sot, si ca iubita lui va scapa..."
Sa dea Dumnezeu ca, daca tot s-a indeplinit funebra profetie a tigancii, sa se indeplineasca toata!...
Mita facuse un imprumut bancar de aproape 10.000 de Euro despre care, cel putin pana in dimineata fatala, nu stia decat Iza.
Marius si iubita sa, Lia, au aflat despre asta in momentul in care Mita a pus un plic gros pe masa din cocheta camera in care si-au petrecut, vai!, ultima seara, si au discutat pe marginea investitiei pe care Mita si Iza aveau de gand s-o faca, respectiv intr-o pizzerie.
"Cu banii de pe masina pe care sper s-o vand in dimineata asta, plus astia, sa vezi ce local fain imi fac si, ma crezi sau nu?, daca merge bine, nu am de gand decat sa-mi vad de familie, sa facem copii..." – l-au auzit Lia si Marius pe Mita facandu-si planuri si, avand in vedere ca Mita era un adevarat talent la afaceri (cu studii economice serioase bifate), pas sa-l contrazica.
L-a contrazis blestematul de destin, care a luat forma unui monstru de Mercedes negru ca moartea, blindat, cu numar "XXL", cu viteza si mai si, si cu inconstienta, alcool, cocaina, alt sofer decat cel mort... cum s-o mai vehicula... in fine, credem ca Mita nu mai e curios.
"Sa nu uiti sa scrii ca banii era sa dispara! Dimineata, cand ne-am dus la politie sa recuperam lucrurile lor, s-o sunam pe mama Izei, sa vedem ce mai putem face, plicul cu bani nu era nicaieri. De abia seara ni l-au dat, spunand ca l-au gasit in iarba... Va zic eu ca n-aveau cum!" – ma roaga cineva sa scriu. Iaca scriu, desi cred ca Mita nu mai e curios.
La minutul 2-3 al accidentului, un taximetrist declara ca a vazut un tanar imbracat intr-un hanorac alb cu gluga. Plangea.
Anchetatorilor le ramane sa verifice pista care poate duce la responsabilul moral al accidentului: cel cu care se presupune ca soferul Mercedesului facea concurs pe Victoriei, in virtutea unei, deja, traditii, despre care stie tot Aradul, dar... cu stiutul ramane!
Cititi postarile de pe site-ul nostru sau de pe cel al cotidianului concurent: sunt acolo nume, date concrete, speculatii defel lipsite de logica, legaturi, aluzii la lumea interlopa... chestii pe care noi nu ne putem permite sa le dam, sub semnatura publica in ziar, pentru ca nu avem siguranta ca anchetatorii le pot si proba, sau ca aceiasi anchetatori sunt de partea noastra.
Cereti public sa se deschida o ancheta serioasa pe seama acestei catastrofe rutiere. Noi va vom ajuta...
Si tineti-i pumnii Izei, pentru ca cei care o iubesc ne-au spus ca si-a revenit putin si ca are sanse sa traiasca...
Sute de taximetristi din Arad au participat astazi la pranz la inmormantarea colegului lor, ucis duminica in cumplitul accident de circulatie…
Ceremonia funebra s-a desfasurat in Cimitirul comunei Sofronea, unde taximetristul, tanar si el, locuia.
Isi castiga existenta, impreuna cu tatal sau, pe aceeasi masina, din meseria care i-a fost fatala.
"Era un om bun, un coleg simpatic…", asa isi aduc aminte colegii sai de acest om, tatal unui baietel de 9 ani…
Nicolae Tomuta presedintele Camerei Taximetristilor, zice ca "poate acum realizeaza toata lumea ca ceea ce facem noi e o meserie periculoasa. Toti taximetristii va povestesc, mereu, despre nebunii care sunt un pericol pe sosele, ca mai ales noaptea e periculos…"

Lucian Valeriu - Observator

  • Ryanair vine la Arad

Directorul Dan Balacel anunta ca o noua companie low-cost va opera pe Aeroportul AradO noua companie low-cost, va opera, incepand cu anul viitor, pe ruta Arad-Milano-Bergamo.
Dupa Blue Air, un nou operator low-cost va opera pe Aeroportul din Arad. Este vorba de Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa.
In cadrul unei conferinte de presa organizate la Consiliul Judetean Arad (CJA), Wilhelm Hamilton, managerul pentru Europa de Nord al Ryanair a prezentat cateva din planurie de viitor ale companiei in legatura cu Aradul.
"Noua ruta, dintre Arad si Milano Bergamo va opera de trei ori pe saptamana, martea, joia si sambata si va fi inaugurata la 1 aprilie. Pentru noua destinatie estimam 40.000 de pasageri. O mare parte din aceasta cifra va fi reprezentata de persoanele care vor veni la Arad. Consideram insa, ca exista potential si pentru alte destinatii", spune Hamilton.
Sub pretul pietei
Managerul promite ca Ryanair va opera sub preturile celorlalte companii de pe rutele pe care le acopera.
"Un bilet pe ruta Arad-Milano va fi de 12,99 de Euro, cu toate taxele incluse. Preturile vor fi ajustate in functie de numarul de pasageri, dar cu siguranta vom avea destule bilete la 12,99 de Euro", mai spune Hamilton.
Dan Balacel, directorul Aeroportului Arad, a tinut sa mentioneze ca, noul operator isi face astfel intrarea pe piata romaneasca.
"Am negociat timp de un an cu Ryanair, dar am lucrat si la modernizarea aeroportului", a declarat Balacel.
La randul sau, Iosif Matula, presedintele CJA, a tinut sa aprecieze eforturile facute de conducerea aeroportului pentru aducerea la Arad a acestei companii.

Lucian Serban - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]