Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 19 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • CLM, fara serviciu juridic

Consilierul Coloman Edeleni cere desfiintarea serviciului juridic al CLMColoman Edeleni cere desfiintarea serviciului juridic in cazul in care CLM angajeaza avocat.
Consilierul local, Coloman Edeleni nu este de acord cu hotararea prin care Consiliul Local Municipal a decis angajarea unui avocat care sa le apere interesele in procesul Elecon.
Alesul a decis sa isi faca publice motivele pentru care este impotriva acestei hotarari si solutia pe care o vede aplicata in acest caz. 
"Pe mine nu ma poate reprezenta camarila lui Falca, adica Manta, Ovidiu Marian sau Costin. Ei nu pot sa hotarasca in numele meu. Daca acceptam hotararea, inseamna ca le dam putere deplina acestora. Consiliul local are un serviciu juridic care ar trebui sa reprezinte interesele CLM. Altfel, trebuie sa ii destituim pe acestia daca nu fac lucrurile pentru care sunt angajati. Noi nu avem nevoie de nici un avocat", ne-a declarat Coloman Edeleni. 
Adresa catre instanta Alesul crede ca "daca exista suspiciunea ca functionarii publici de la Serviciul juridic nu sunt capabili, atunci avem o problema.
Numai ca, daca mergem pe aceasta varianta, atunci ar trebui sa angajam cate un avocat pentru fiecare proces pe care il avem si pentru fiecare hotarare pe care o luam. Avem un serviciu juridic care are tocmai rolul de a merge in instante, si in cazul, in care CLM este prejudiciat, sa reprezinte interesele acestuia in fata judecatorilor. Nu cred ca trebuie sa cheltuim bani in plus din buget pentru alti juristi si avocati".
 
Coloman Edeleni a decis sa actioneze si a sustinut ca va face, in zilele viitoare, o intampinare catre Tribunalul Arad, in care va arata ca "nu putem fi reprezentati de camarila lui Falca, in cazul in care CLM nici macar nu trebuie sa se apare pentru ca nu e parte in proces. Noi doar ne putem constitui parte civila in procesul penal". Bani pentru toti?
Consilierul a mai propus, totodata, desfiintarea serviciului juridic al Primariei Arad, in cazul in care acest serviciu nu este capabil sa apare interesele CLM.
"Avem un serviciu juridic incompetent si, ca atare, trebuie desfiintat, daca tot platim o firma care sa ne apere interesele in instanta.
Aceasta este singura mea concluzie, pentru ca nu putem si nu trebuie sa-i platim pe toti. Putem, atunci, sa facem, de pilda, un contract pe un an cu o firma de avocatura, care sa ne reprezinte interesele, daca ai nostri nu pot"
, a conchis Coloman Edeleni.

A.B.- Adevarul

  • Nu se pot face transplanturi prin formularul European E112

CASS ar trebui sa elibereze formularul european E112In Arad au fost doua solicitari pentru E112, insa nu a fost eliberat niciunul pana acum, din cauza neindeplinirii conditiilor necesare.
Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, cetatenii romani capata dreptul la anumite servicii medicale in celelalte tari membre. 
Printre altele, este vorba despre deja celebrul formular E112. 
Acest document se elibereaza persoanelor asigurate, pentru lucratorii si membrii lor de familie care, dupa ce au dobandit dreptul la asigurarea de sanatate intr-un stat membru UE, sunt autorizati de casa de sanatate din acest stat sa revina pe teritoriul statului membru UE in care isi au resedinta, sau sa-si transfere resedinta pe teritoriul unui alt stat membru. 
Sau pentru toate persoanele asigurate si membrii lor de familie, care sunt autorizati de casa de asigurari de sanatate sa se deplaseze pe teritoriul unui alt stat membru UE, pentru a primi acolo tratamentul adecvat starii lor de sanatate.
Pentru situatia trimiterii la tratament medical in baza acestui formular, trebuie indeplinite doua conditii: tratamentul respectiv sa se regaseasca in pachetul de servicii medicale de care beneficiaza asiguratii in Romania si ca acest tratament sa nu poata fi obtinut in intervalul de timp necesar, sau sa nu existe conditiile materiale necesare pentru acordarea lui, in tara. 
Daca cele doua conditii sunt indeplinite, Casa de Asigurari de Sanatate nu poate refuza eliberarea acestui formular.
Important de retinut este faptul ca in acest pachet de servicii, asigurat de formularul E112, nu este inclus transplantul de organe sau tesuturi, asta deoarece transplantul nu este inclus in sistemul de asigurari medicale din Romania. 
Pentru cei care au nevoie de un asemenea serviciu, exista comisiile institutiilor de stat, care aloca bani de la bugetul de stat, nu din fondurile asigurarilor de sanatate, si care trimit in strainatate aceste cazuri, insa fara sa aiba nicio legatura cu formularul E112.
Daca cele doua conditii de mai sus sunt indeplinite, casa de asigurari de sanatate nu poate refuza eliberarea acestui formular, ce ar trebui sa aiba la baza si un raport medical care sa ateste starea de sanatate a solicitantului
Documente necesare pentru eliberarea formularului E112 sunt: cerere, copie b.i., dovada calitatii de asigurat, raportul medicului de specialitate in care este trecuta starea de sanatate a persoanei, diagnostic, tratament, perioada si motivatia necesitatii efectuarii tratamentului in UE, recomandare medicala. 
Regula generala este ca acest formular se elibereaza inainte de plecarea persoanei la tratamentul planificat.

Dana Mirea - Observator

  • Lucrarile pe DN7 s-au oprit

Lucrarile pe DN7 promise de ministrul Orban au fost sistateLansate cu mare pompa, chiar de catre ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, lucrarile pe sectorul din Arad al Drumului National 7 s-au oprit la scurt timp dupa momentul festiv.
Autoritatile au gasit, insa, explicatia cu care incearca sa se scuze.
Motivatii puerile
"Lucrarile s-au oprit la granita cu Aradul dintr-un motiv foarte simplu. Pentru ca nu s-a putut pune in functiune statia de asfalt, din cauza faptului ca nu s-a dat acordul de catre Romgaz. In contractul propus spre semnare, termenul de realizare a acordului era de un an de zile, o bataie de joc la adresa dezvoltarii infrastructurii. Din momentul in care s-a semnat contractul, acest proiect a fost torpilat literalmente de catre baietii de la Romgaz. Eu am avut o discutie pe aceasta tema si sper ca in maximum doua saptamani statia de asfalt sa devina functionala", a declarat, ieri la Arad, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. 
Lucrarile continua pe teritoriul judetului Hunedoara. 
Ministrul a acuzat Romgaz de birocratie.
Lucrarile pe DN7 in judetul Arad au fost demarate luna trecuta, cand muncitorii au fost scosi la lucru pe ploaie, pentru ca ministrul sa poata vedea un adevarat santier. 
Atunci, vizita ministrului a blocat DN7 mai mult de o jumatate de ora.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Vaccin antigripal

Vaccin antigripal pentru etapa a doua este disponibilAcestea sunt destinate celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare care a demarat inca de saptamana trecuta. 
Gabriela Tarle, directorul ASP Arad a informat ca aceasta a doua etapa are deja alocate dozele de vaccin antigripal.
"Am mai primit, 27 300 de doze de vaccin, astfel incat campania de vaccinare antigripala continua fara probleme", a declarat aceasta.
In etapa a doua vor fi vaccinati gratuit circa 25% dintre  adultii cu afectiuni pulmonare sau cardiovasculare, adultii si copiii din institutiile de ocrotire sociala, precum si salariatii din aceste institutii, personalul medical si membrii familiilor acestora.
Finalul acestei etape este programat pentru finele lunii noiembrie, atunci cand este programat startul etapei a treia care vizeaza vaccinarea  persoanele peste 65 de ani si adultii dispensarizati pentru boli metabolice cronice si cu disfunctii renale.

C.A - Informatia Aradului

  • UTA, zece la suta din buget!

Echipa fanion a Aradului - UTA s-ar putea alege cu peste zece milioane de euroClubul fanion al Aradului s-ar putea alege cu peste 10 milioane de euro din bugetul local pe 2008.
Zece la suta din bugetul pe 2008 pentru echipa UTA.
Aceasta este propunerea consilierului Ioan Dolha pentru proiectul care va fi supus votului CLM in sedinta extraordinara de astazi.
Alte variante vechiulate pentru UTA, pana la momentul la care aceasta ar urma sa se transforme in societate pe actiuni (iar CLM sa fie actionar) vizeaza plata deplasarilor echipei din bani bugetari, desi e clar ca aceasta suma nu ar putea salva UTA din situatia financiara dificila in care se afla.
Suma propusa de Ioan Dolha ar putea reprezenta solutia pentru UTA, fiind vorba de peste 10 milioane de euro, insa aceasta va ridica cu siguranta numeroase controverse in CLM, legate cel mai probabil de prioritatile orasului.
Un lucru e insa sigur: consilierii se ingramadesc acum sa-si faca publica dragostea pentru UTA si sa-si aroge merite in privinta initiativei legate de salvarea echipei.
Dolha, cel care a ridicat primul aceasta problema in CLM, a impartit initiativa proiectului de hotarare cu alti trei colegi, pentru a avea o garantie ca, fiind promovat si de colegi de la alte partide, proiectul va avea mai multi sorti de izbanda la momentul votului.

A.B. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]