Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 19 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Aradul a depasit Timisoara

Primarul Falca se declara multumit de dinamica de dezvoltare a AraduluiRevista economica Capital situeaza Aradul pe locul patru la dinamica economica din 15 mari orase cu peste 150.000 locuitori.
Revista economica Capital din Romania a efectuat un top a celor mai mari 15 orase din tara in ce priveste dinamica economica. 
Locul patru ocupat de orasul nostru confirma ceea ce se vede cu ochiul liber.
Pe primele trei locuri  dupa criteriul vitezei de dezvoltare economica se afla Bucuresti, Cluj-Napoca si Sibiu se arata in articolul vizionabil si pe portalul web al revistei, www.capital.ro
Indicatori luati in calcul la masurarera vitezei de dezvoltare au fost: investitiile semnificative in comert, industrie, imobiliare, turism si transport, evolutia bugetului administratiei publice locale in comparatie cu anul precedent, bugetul local pe cap de locuitor, cheltuielile per capita facute de autoritatile publice pentru transporturi, mediu, respectiv cultura si recreere, dar si numarul de evenimente culturale importante.
"Eforturile noastre din ultimii ani se vad astazi in diferite statistici. Asa cum Aradul a ajuns la PIB pe locul cinci in tara, asa am ajuns pe pozitia a patra in statistica privind dinamica economica", a punctat primarul Gheorghe Falca.
Investitii publice masive
In favoarea situarii Aradului pe locul paru, mult inaintea Timisoarei (plasata pe locul 9), au pledat conform Capital " proiectele imobiliare lansate sau dezvoltate in ultimele 12 luni (centrul comercial Armonia, parcul industrial si mallul anuntate de Delta, parcul industrial UTA, parcul logistic CEFIN sau hotelul Continental Vest), insa si performantele administratiei, orasul de pe Mures avand unul dintre cele mai mari bugete din tara raportat la numarul de locuitori (aproape dublu fata de anul trecut)."  

D.S. - Adevarul

  • Comunicat de presa

PSD a lansat oferta politica pentru alegerile parlamentareOrganizatia Judeteana a Partidului Social Democrat Arad a lansat marti Oferta Politica PSD pentru alegerile europarlamentare. Manifestarea, gazduita de Clubul VIVA din Arad, a avut loc in prezenta eurocandidatilor Daciana Sarbu, candidat PSD din partea Regiunii de Dezvoltare V – Vest si Teodora Hotaran, candidatul judetului Arad pe lista PSD.
Deputatul PSD Daciana Sarbu si secretarul executiv al Organizatiei Municipale a PSD Arad, Teodora Hotaran, au prezentat membrilor si simpatizantilor PSD Oferta Politica a partidului pentru alegerile europarlamentare. 
Documentul cuprinde zece teme nationale abordate in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Astfel, PSD promoveaza – ca si politici comunitare in domeniile de maxima importanta pentru Romania si pentru celelalte state membre deopotriva – incurajarea investitiilor in economie prin crearea unui mediu economic stabil si predictibil, dezvoltarea pietei muncii si asigurarea unor locuri de munca sigure si bine platite, implementarea unui sistem public de pensii corelat cu cresterea economica inregistrata in ultimii ani si introducerea pensiei minime garantata in UE, introducerea salariului minim european care sa corespunda valorii cosului minim de consum. 
In domeniul agriculturii, PSD si grupul parlamentar al socialistilor europeni din cadrul Parlamentului European si-au propus acordarea de subventii generoase pentru agricultori cu scopul de a genera o imbunatatire a calitatii vietii in mediul rural si o dezvoltare rurala consistenta intr-un termen relativ scurt in timp ce sanatatea este vazuta ca un serviciu public care sa ajunga la standardele de calitate europene si sa fie garantat tuturor cetatenilor.
Invatamantul reprezinta o alta tema de interes major pentru PSD, care si-a propus sa promoveze prin europarlamentarii sai o reforma in infrastructura scolara si salarizarea cadrelor didactice, doua directii care vor creste semnificativ calitatea actului educational: construirea de gradinite si crese noi, modernizarea tuturor unitatilor de invatamant existente, implementarea de proeicte si programe europene pe educatie si nu in ultimul rand cresterea salariilor cadrelor didactice. 
De asemenea, familia si cresterea copiilor reprezinta prioritati ale politicilor sociale promovate de PSD atat in plan national cat si la nivel european prin Parlamentul UE. 
In acest sens, PSD vizeaza recunoasterea statutului special al familiei tinere in cadrul UE, ocrotirea mamei si asigurarea de medicamente gratuite pentru copii.
Nu in ultimul rand, Oferta PSD aduce in atentie reformarea clasei politice, pentru ca statele Uniunii Europene au nevoie de politicieni orientati catre nevoile familiei si ale comunitatii. 
De aceea, se resimte necesitatea unei noi viziuni asupra rolului pe care il joaca politicul in viata comunitatii, PSD venind in fata electoratului cu oameni tineri si profesionisti care au legaturi directe si stabile cu alegatorii si comunitatile din care provin, acestia fiind totodata capabili sa asigure o reprezentare puternica si credibilia a Romaniei in Uniunea Europeana.

Biroul de Presa – PSD Arad  

  • Copii cu viroze

Copiii cu viroze respiratorii au ajuns in spitalele de pediatrieZeci de copii cu varste cuprinse intre o luna si 3 ani au ajuns la spital cu viroze respiratorii in ultimele zile datorita scaderii bruste a temperaturii exterioare.
La sectia pediatrie a spitalului judetean sunt internati in prezent 40 de copii care au fost adusi cu febra mare si tuse puternica.
Medicii recomanda parintilor sa se prezinte cu copiii la doctorul de familie la primele simptome ale bolii iar acesta va decide daca este cazul de internare.
De asemenea parintii sunt sfatuiti sa nu le administreze copiilor medicamente decit la indicatia medicului si sa ii izoleze de restul membrilor familiei daca prezinta semne de imbolnavire.
Seful sectiei Pediatrie de la Spitalul Judetean Arad, anunta ca mai multi copii cu varste cuprinse intre o luna si 3 ani au ajuns la spital cu viroze respiratorii in ultimele zile datorita scaderii bruste a temperaturii exterioare.
La sectia pediatrie a spitalului judetean sunt internati in prezent 40 de copii care au fost adusi cu febra mare si tuse puternica.
Medicii recomanda parintilor sa se prezinte cu copiii la doctorul de familie la primele simptome ale bolii iar acesta va decide daca este cazul de internare.
De asemenea parintii sunt sfatuiti sa nu le administreze copiilor medicamente decit la indicatia medicului si sa ii izoleze de restul membrilor familiei daca prezinta semne de imbolnavire.
Seful sectiei Pediatrie de la Spitalul Judetean Arad, drarste cuprinse intre o luna si 3 ani au ajuns la spital cu viroze respiratorii in ultimele zile datorita scaderii bruste a temperaturii exterioare.
La sectia pediatrie a spitalului judetean sunt internati in prezent 40 de copii care au fost adusi cu febra mare si tuse puternica.
Medicii recomanda parintilor sa se prezinte cu copiii la doctorul de familie la primele simptome ale bolii iar acesta va decide daca este cazul de internare.
De asemenea parintii sunt sfatuiti sa nu le administreze copiilor medicamente decit la indicatia medicului si sa ii izoleze de restul membrilor familiei daca prezinta semne de imbolnavire.
Seful sectiei Pediatrie de la Spitalul Judetean Arad, dr. Cristian Geanta spune ca este prematur sa se vorbeasca despre o epidemie de viroza iar cresterea numarului de imbolnaviri din ultimele zile este o consecinta a scaderii bruste a temperaturii exterioare cu 10 grade fata de valorile normale pentru aceasta perioada.    

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • Regimul armelor isi schimba… regimul

Noi conditii pentru obtinerea si exploatarea armelorConditiile pentru obtinerea si utilizarea armelor neletale vor fi mult mai severe.
Proiectul pentru modificarea legii care reglementeaza regimul armelor si munitiilor a fost supus dezbaterii in sedinta de Guvern de miercuri.
Initiativa a avut la baza o statistica ingrijoratoare conform careia, numai in acest an, au fost inregistrate peste 50 de agresiuni in care s-a folosit acest tip de arme.
Propunerea Ministerului Internelor si Reformei Administrative incrimineaza ca infractiune uzul de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, fara drept, pedeapsa fiind inchisoare de la 6 luni la 3 ani, in conditiile in care legea actuala sanctioneaza doar contraventional orice abatere.
Mai mult decat atat, pentru achizitionarea unor arme neletale va fi nevoie de autorizare, iar pentru detinere, port si folosire va fi nevoie de permis de arma.
In judetul Arad, peste 2500 de persoane poseda arme de foc.
Dintre acestia, peste 900 detin pistoale cu gaze si arme cu aer comprimat.
In total, judet si municipiu, peste 5000 de persoane detin arme de diferite feluri.
Surse din cadrul IPJ Arad ne-au informat ca numarul infractiunilor a crescut semnificativ, si datorita faptului ca tot mai multi aradeni solicita certificate de detinator.
Daca anul trecut au fost inregistrate 232 de solicitari, anul acesta 291 de aradeni au solicitat certificate pentru detinere de arme neletale.

C.C. - Observator

  • Tarifele la tramvaie vor creste

Tariful pentru calatoria cu tramvaiul va crestePreturile biletelor si abonamentelor de tramvai vor creste.
Primaria Arad a scos la transparenta un proiect privind aprobarea unor noi tarife pentru transportul public local de calatori cu tramvaiele.
Astfel, preturile stabilite la abonamentele pentru mediul urban se situeaza intre 39 lei si 230 lei fata de preturile actuale (35 lei – 210 lei), iar la bilete tarifele vor fi de 1,5 lei, fata de 1,2 lei cat costa acum.
Preturile la transportul preorasenesc la abonamentele pentru se vor situa intre 26 lei si 90 lei (fata de 24 lei si 85 lei, preturile actuale), iar la bilete intre, 1,50 lei si 5 lei (fata de 1,3 lei si 4,20 lei, preturile actuale).
In cadrul proiectului, Compania de Transport mai specifica si principalele cauze datorita carora s-a ajuns la propunerea de majorare a tarifelor.
In speta: indicele de crestere al preturilor de consum pentru servicii este de peste 10 la suta; in anotimpul rece cheltuielile de exploatare si intretinere cresc in medie cu 15 – 17 la suta fata de restul perioadei; majorarea salariilor angajatilor Companiei de Transport cu 27 la suta; lucrarile de infrastructura vor avea o mai mare amploare, afectand o tot mai mare portiune a caii de rulare, ceea ce va conduce si la diminuarea numarului de calatori.

Nadia Bodran - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]