Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 17 decembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Printul Paul de Romania a fost Mos Craciun pentru familia unui politist aradean cazut la datorie

Printul Paul si Printesa Lia la Catedrala din AradPrima ninsoare inainte de Craciun a adus, ieri, in Arad, vizita unei familii princiare deosebit de simpatizate, Paul de Romania, alaturi de Printesa Lia. 
Perechea regala a participat la sfanta Liturghie duminicala oficiata la noua Catedrala Ortodoxa de la Podgoria, dupa care a impartit carti legate de istoria familiei regale. 
Printul si printesa s-au indreptat, apoi, spre un alt sfant lacas de cult, la invitatia IPS Timotei Seviciu, incercand sa-si faca loc, la iesirea din catedrala, printre cersetori si tigani.
Sfanta liturghie duminicala oficiata la noua Catedrala Ortodoxa a adunat sute de credinciosi - si pentru ca la slujba a fost prezenta familia princiara, Paul de Romania si Printesa Lia, perechea princiara fiind deosebit de simpatizata la Arad, fapt demonstrat de fiecare data cand aceasta a sosit in vizita. 
Printul si printesa au asistat la sfanta slujba, dupa care au inaintat cu greu printre credinciosii doritori sa dea mana cu inaltii oaspeti, urandu-le sarbatori fericite. 
Nimic fad sau ostil, oamenii chiar s-au bucurat de prezenta oaspetilor si au dorit, cei mai curajosi, sa faca o fotografie cu acestia. 
La iesire, Paul si Lia au impartit carti celor de fata. 
Cartea Carol al II-ea "In zodia Satanei" a fost smulsa din maini. Si, din nou, aceeasi nesimtire. 
La fel ca anul trecut de Rusalii, cei doi printi au fost asaltati de tiganii care le-au tras/rupt cartile din maini. 
Sigur, au fost si altii care si-au dorit cartea in scopul de a o citi, nicidecum pentru comercializare, asa cum s-a intamplat si se intampla cu tiganii care au pus mana pe carti, in conditiile in care cei mai multi nu stiu sa citeasca. 
Din pacate, aceste momente penibile si rusinoase nu s-au incheiat decat odata cu intrarea familiei princiare in Porsche-ul negru (B-24 PPR) care a scapat printii de cosmarul tiganesc. 
Tineri cu sugari in brate, sositi ad-hoc, tigani si persoane in carucior s-au prezentat in fata printilor cu mana intinsa, pana cand autoturismul de lux a demarat...
"Am adus un cadou copiilor orfani ai politistului cazut la datorie!"
Am reusit sa depasim aceste momente josnice si sa obtinem un scurt interviu din partea familiei princiare care a spus ca "Aradul este un oras frumos in care ne simtim, de fiecare data, foarte bine, poate si pentru ca mama sotiei s-a nascut aici", Printesa Lia declarand ca este foarte legata de aceste locuri pline de amintri. 
"Mama mea a absolvit Liceul "Elena Ghiba Birta" din Arad, acum Colegiu National. Ea ne-a crescut pe mine si pe sora mea Doina cu spiritul romanesc in suflet si ne-a insuflat de mici mandria de a fi roman. Ma simt acasa la Arad si doresc tuturor aradenilor, fericire si binecuvntare cereasca".
Printul Paul de Romania este unul dintre sponsorii zilei Politiei, dar nu a uitat nici de acei ofiteri de politie cazuti la datorie, in urma lor ramanand vaduve cu copii. 
Astfel, daca la Bucuresti a fost ajutata o astfel de familie, la Arad, fiind informat ca una dintre familiile lovite de tragedie este din acest oras, orasul natal al Printesei Lia, printul Paul a promis ca va veni aici de Craciun pentru a aduce un cadou special celor doi copii orfani – Andreea si Paul - ai ofiterului de politie Neculce, cazut la datorie in accidentul de la Vinga. 
Familia Neculce a primit suma de 70 milioane lei, la fel ca si cea din Bucuresti. 
"Nicio suma de bani nu poate umple golul lasat de pierderea unui tata, dar acesta e un gest marunt venit din inima" – a spus Printul Paul. 
De asemenea, cartile oferite cu titlu de donatie, credinciosilor, reflecta aspecte din viata regelui Carol al II-lea, bunicul sau.
Familia princiara a fost prezenta pentru prima data in noua catedrala ortodoxa, ramanand impresionata de grandoarea acesteia. 
Printul Paul de Romania si Printesa Lia au fost invitati, in continuare, de catre IPS Episcopul Timotei Seviciu sa participe la sfintirea Bisericii Ortodoxe de pe Calea 6 Vanatori, alaturi de un sobor de preoti si numerosi credinciosi.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Titlu academic

Radu Homescu a primit de la UAV titlul de Doctor Honoris CausaMoment festiv la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad
Trei dintre fostii rectori ai universitatii au devenit de astazi Doctor Honoris Causa ai institutiei pe care au condus-o cu mai multi ani in urma. 
Printre acestia se numara si fostul ambasador al Romaniei in Filipine Radu Homescu. 
Cei 3 fosti rectori ai Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, care mai sunt in viata se bucura de o apreciere extrem de mare, atat din partea colegilor cat si din partea studentilor. 
Profesor universitar doctor Radu Homescu, profesoriul Gheorghe Pacurar si profesorul Gheorghe Halic beneficieaza de unul dintre cele mai importante titluri ale universitatii aradene. 
Titlul de Doctor Honoris Causa, acordat celor 3 fosti rectori este o apreciere la contributia pe careau avut-o la dezvoltarea invatamantului superior din Arad dar si din Romania. 
Conducerea Universitatii "Aurel Vlaicu" sustine ca titurile acordate astazi celor 3 fosti rector, este un gest de multumire fata de contributia pe care au avut-o la dezviltarea institutiei. 
Conducerea universitatii nu a uitat nici ce cei 3 rectori care au trecut in nefiinta si pentru care, s-a tinut un moment de reculegere.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Aradenii lasa curatenia in grija autoritatilor

Aradenii prefera sa lase deszapezirea pe seama autoritatilorNorocul aradenilor cu temperaturile mai ridicate inregistrate ieri dimineata care au reusit in mare parte sa topeasca zapada de pe trotuare. 
Altminteri, Serviciul de ambulanta era asaltat de cei care alunecau trecand prin fata caselor sau a institutiilor. 
Desi proprietarii de locuinte sau spatii comerciale au obligatia sa indeparteze zapada si gheata ori de cate ori este necesar, conform Hotararii Consiliului Local, nr. 162/2006, privind gospodarirea municipiului Arad, majoritatea asteapta ca zapada sa se topeasca, decat sa o indeparteze.
Tot hotararea amintita prevede ca strangerea zapezii se face in locuri in care nu stanjenesc circulatia pietonala, auto sau parcarea. 
In cazul pericolului iminent de cadere a zapezii sau ghetii (turturilor), de pe cladirile inalte, detinatorii au obligatia sa ia masuri de marcare a perimetrului expus, de avertizare si de indepartare a acestora cu mijloace proprii sau prin intermediul firmelor care au dotari specifice. 
Obligatia de a curata trotuarul din fata casei nu este doar un fapt reglementat de lege, ci si o problema de bun simt, care denota gradul de civilizatie al locatarilor. 
Majoritatea insa, ignora acest lucru. Iar curatirea trotuarelor lasa de dorit. 
De exemplu ieri, desi stratul de zapada a fost subtire, proprietarii nu s-au inghesuit sa-l mature. 
Majoritatea aradenilor gasesc tot felul de scuze, preferand sa plateasca amenda decat sa curete. 
"Anul trecut nu am curatat pentru ca nu am avut ce. Iarna asta daca o sa fie zapada, mai vedem. Nu am timp de asa ceva", declara Viorel B., un aradean.
Reprezentantii primariei declara ca inca din prima zi in care se va asterne zapada, vor efectua controale atat pe Bulevardul Revolutiei, cat si in cartiere, iar verificarile se "vor lasa" cu amenzi usturatoare.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Accident cu victime

Cel mai grav accident produs in ultimii ani la Arad s-a petrecut pe Calea VictorieiDuminica dimineata, in jurul orei 4, in centrul municipiului, pe Calea Victoriei, un sofer neatent a accidentat grav un taximetru, impact in urma caruia trei persoane si-au pierdut viata.
"Soferul Mercedesului, un tanar de 26 de ani, din cauza neatentiei in conducere, a intrat pe contrasens, unde a lovit un taximetru, marca Chevrolet, condus regulamentar de un barbat de 31 de ani. Soferii au decedat, la fel si pasagerul din dreapta, un tanar de 22 ani. In accident a mai fost grav ranita pasagera de pe bancheta din spate, o tanara de 19 ani", a declarat Camelia Tuduce-Berar, purtatorul de cuvant al Politiei Arad. Medicii spun ca acesta este cel mai grav accident rutier din municipiul Arad, produs in ultimii ani.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • S-a lansat Monografia Monesei

A aparut noua monografie a localitatii MoneasaCaravana traditiilor si datinilor a poposit, in week-end, in statiunea Moneasa.
Dublu eveniment la Moneasa, acolo unde vineri "Caravana traditiilor si datinilor", actiune initiata de Centrul Cultural Judetean Arad si Consiliul Judetean Arad, a ajuns in localitate.
Evenimentul a coincis insa cu un altul extrem de important pentru viata comunei: lansarea Monografiei localitatii Moneasa, semnata de Felicia-Aneta Oarcea si Spiridon Groza.
Ambele evenimente au avut loc in prezenta presedintelui CJA, Iosif Matula, si a directorului Complexului Muzeal Arad, Peter Hugel.
Aparitia acestei carti se datoreaza sprijinului conducerii Complexului Muzeal Arad si al Consiliului Judetean Arad.
Evenimentul a adunat o serie de politicieni aradeni si importanti oameni ai comunei, curiosi sa regaseasca in albumul lansat istoria, memoria, viata, trecutul si prezentul celor din Moneasa.
"Consiliul Judetean Arad a sprijint financiar aparitia acestei monografii si acum, cand am ocazia sa o rasfoiesc, realizez ca a fost un proiect ambitios, o munca titanica si ii felicit pe autorii ei. Pentru noi, Moneasa a fost si va ramane un punct de reper si vom sustine orice demers care va conduce la reinvierea statiunii", a punctat vineri, la Moneasa, presedintele Iosif Matula.
Caravana traditiilor si datinilor va colinda, pe mai departe, localitatile din judet.

Adriana Barbu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]