Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 17 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Icoana de la Guadalupe

Icoana de la Guadelupe a poposit si la biserica greco-catolica din AradNumerosi crestini au venit ieri dupa-amiaza pe str. Vicentiu Babes la biserica greco-catolica "Nasterea Sfintei Fecioare Maria" pentru a vedea si a se inchina  Icoanei Maicii Domnului de la Guadalupe (Mexic).
Dupa momentul primirii, Icoana a fost asezata pentru venerare si a urmat o videoproiectie cu scurta prezentare a Icoanei. 
Programul - oficiat de un ales sobor de preoti - a continuat cu Sfantul Rozar si devotiuni mariane, pelerinajul credinciosilor la Icoana facatoare de minuni, Sfanta Liturghie solemna, Calea Crucii, procesiune in jurul bisericii cu Icoana Sfintei Fecioare Maria pentru ocrotirea vietii si consacrarea familiilor la Inima Neprtihanita a Sfintei Fecioare Maria.
Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe este facatoare de minuni si nu a fost pictata de mana omeneasca. 
Prin aparitia de la Guadalupe, Fecioara Maria a transmis un mesaj: viata trebuie respectata din momentul conceperii ei.
Aceasta icoana a aparut, in 1531, in mod miraculos pe tilma lui Juan Diego, vizionarul de la Guadalupe (Mexic). 
Este singura aparitie a Maicii Domnului, confirmata de Biserica Catolica, in care ea apare insarcinata.
Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe a fost insotita in pelerinajul la Biserica greco-catolica "Nasterea Sfintei Fecioare Maria" din Arad de  pr. Emil Ghiurca, pr. Ioan Chisarau, catehet Valentin Danciu si dr. Henrieta Stein.

V.F. - Adevarul

  • Vizita pe viitoarele santiere

In cadrul vizitei a fost vizitata si Manastirea GaiPrimaria si consultantul Bancii Mondiale au organizat pentru firmele participante la licitatia de executie a Proiectului de canalizare de cartierele Gai, Bujac si Sannicolaul Mic deplasari in teren, la fata locului. 
Pana acum, 11 consortii, din tara si strainatate, au cumparat caietele de sarcini pentru licitatii.
Data limita de depunere a ofertelor expira in 10 decembrie. 
Potrivit primarului de Arad, Gheorghe Falca, proiectul este in valoare de 50 de milioane euro, 47,2 milioane de euro finantate de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei prin Ministerul Finantelor si 3,1 milioane euro co-finantare de la Primaria Municipiului Arad, si prevede extinderea retelei de canalizare menajera si pluviala in cartierele Bujac, Gai si Sannicolaul Mic, dar si reabilitarea sistemului rutier afectat de realizarea acestor lucrari. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Targul "Ecomediu" - isi deschide portile la Arad

Targul "Ecomediu" la o noua editieExpo Arad International va deschide in perioada 21-23 noiembrie, a V-a editie a Expozitiei "Ecomediu", eveniment international de tehnologii, echipamente, utilaje pentru prepararea apei potabite, canalizare si epurarea apelor rezidualke, managementul deseurilor urbane, industriale, speciale, proiectarea si executia de depozite ecologice regionale pentru deseurile menajere din mediul urban si rural, echipamente pentru investigarea, analiza si controlul calitatii apei, aerului, solului, utilaje de salubritate si igiena urbana. 
La conferinta de presa care a avut loc joi, pe langa conducerea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Arad au participat si delegati din Timisoara si Italia, printre care si Gilberto Tiveron. 
Tot in cadrul acestei expozitii va avea loc si Conferinta "Practici si Experiente in Protectia Mediului - Solidaritate intre generatii" editia a VI a. 
Cele doua evenimente sunt patronate de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile din Romania si Ministerul Mediului din Austria. 
Acest eveniment este sprijinit si de Agentia de Protectie a Mediului Arad. 
Expozitia din acest an reuneste un numar de 102 firme de specialitate din tara si strainatate. 
Aproximativ 40 de firme din Italia, 9 firme din Austria, 3 Germania printre care se numara si firma organizatoare a evenimentului de energii neconventionale REECO, cate una din Ungaria si Belgia. 
Dupa cum declara si organizatorii, acest targ este foarte important pentru firmele aradene, care isi pot achizitiona cele necesare desfasurarii activitatii.
Parteneri inplicati in organizarea acestei manifestari sunt: Unimpresa Italia din Boema Company, Inter Business Promotion&Consulting. 
Scopul pmcipal al expzitiei este schimbul de informatii si experienta bazata pe realizari concrete in domeniul protectiei mediului, prezentarea tehnologiilor aplicate in tara si strainatate. 
Si la acest targ transportul este gratuit, iar pretul biletului este de 2 lei. 

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Au jurat credinta tarii

96 de subofiteri au depus juramantul de credintaPeste 90 de subofiteri din cadrul ISU Arad au depus juramantul de credinta fata de tara.
La Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Vasile Goldis” Arad, 96 de subofiteri au depus, ieri, juramantul de credinta fata de tara in prezenta oficialitatilor locale, dar si a familiilor.
De remarcat este faptul ca dintre cei 96 de subofiteri, majoritatea ocupa functii operative, astfel incat de la inceputul lunii turele de serviciu pentru asigurarea interventiilor la nivelul inspectoratului se asigura pe patru ture. 
In acest fel se vrea eficientizarea interventiilor in cazuri de urgenta.
"Din cei 96 de subofiteri ocupa functii operative fapt pentru care incepand cu 1 noiembrie turele de serviciu pentru asigurarea interventiilor la nivelul inspectoratului se asigura pe patru ture motiv pentru care noi consideram ca interventia va fi mult mai eficienta in cazul situatiilor de urgenta", a declarat ofiterul de relatii publice Lucian Campeanu din cadrul I.S.U Arad.
Proiect pilot
Cu aceasta ocazie a fost prezentat si noul Centru Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei (CJCCI), Aradul fiind ales, printre alte trei judete, sa faca parte din acest proiect pilot care se desfasoara la nivel national.
Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei (CJCCI) a fost inaugurat de curand si a fost finantat in mare parte de Banca Mondiala, de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, o contributie importanta fiind adusa si de Consiliul Judetean Arad.
In acest centrul vor lucra toate structurile deconcentrate ale statului in situatii de criza. 
De asemenea, CJCCI va putea fi activat in functie de ceea ce se intampla in judet, pe patru nivele codate pe culori, verde, galben, portocaliu si rosu, in functie de gravitatea situatiei.
"Inca nu am terminat toate lucrarile care trebuiesc facute, dar pana la sfarsitul anului speram sa reusim sa definitivam acest centru", a declarat colonelul Marcel Lucaciu, inspector sef in cadrul I.S.U Arad.

I. C. - Adevarul

  • Doi elefanti au scapat aseara in Micalaca

Doi elefanti au evadat de la Circul praghezPachidermele gigantice s-au plimbat printre masinile parcate in jurul magazinului Billa si nu au putut fi oprite nici de politistii care au incercat sa le incolteasca.
Doi elefanti au evadat ieri seara de la Circul praghez care sustine in aceste zile cateva reprezentatii in Micalaca.
Incidentul s-a produs in jurul orei 19, in pauza spectacolului de seara, in timp ce lumea incerca sa se pozeze cu ei.
Un spectator ne relateaza: "Probabil o fi ramas deschisa usa de la rulota in care erau tinuti elefantii, iar acestia au profitat de ocazie si au plecat in lume".
Scenele ilare s-au amestecat cu spaima, in jurul magazinului Billa, unde elefantii au scapat.
Timp de cateva zeci de minute a fost haos in zona. Politia a dirijat la fata locului cateva echipaje, ca sa prinda pachidermele.
"Par periculoase. Au intrat in parcarea magazinului, au traversat soseaua, au intrat sub pasajul de cale ferata si s-au indreptat spre strada Renasterii", ne declara un martor ocular.
Elefantii au fost recuperati de angajatii circului dupa circa douazeci de minute, timp in care spectacolul a fost suspendat.

Daniel Berar - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]