Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 15 iunie 2007
Stirile TVA aici
  • Ziua Donatorului de Sange

De Ziua Donatorului de Sange si aradenii au fost prezentiCu acest prilej, Centrul de Transfuzie Sanguina i-a recompensat pe donatorii fideli.
Ziua Mondiala a Donatorului de Sange a fost marcata, in Arad, de Centrul de Transfuzie Sanguina (CTS), care a organizat doua actiuni cu aceasta ocazie.
In fata Palatului Administrativ a fost amplasat un cort, iar trecatorii au avut posibilitatea sa-si masoare, gratuit, tensiunea arteriala si sa afle mai multe informatii despre donarea de sange.
In acelasi timp, la sediul CTS, a avut loc o festivitate de... premiere a donatorilor fideli din Arad.
"Noi i-am invitat pe cei care au peste 30-40 de donari si pe cei cu grupe rare, cu Rh negativ. Dar le-am oferit pachete tuturor donatorilor de sange care au fost, azi (ieri - n.r.), la Centru. In total, am dat 100 de pachete"- spune Voichita Cibian, asistenta sefa la CTS Arad.
Pachetele cu care au fost recompensati donatorii de sange au continut cate un tricou si mai multe alimente (zahar, ulei, margarina, pateuri etc.).
Centrul de Transfuzie Sanguina nu ar fi putut face acest gest fara sprijinul urmatorilor sponsori: Manitoba, Man Protection, Izolta, Fortuna Exim, Astral, Domestic, Confin si o persoana fizica - F. Mihut.
Sangele salveaza vieti
Lunar, 800-850 de aradeni vin la Centrul de Transfuzie Sanguina pentru a dona sange.
Se colecteaza aproximativ 400 de litri de sange pe luna.
Stocul de sange nu este insa prea mare.
"Nu stam prea bine in aceasta privinta. Am avut putin la fiecare grupa, dar am onorat in primul rand urgentele... Consumul e foarte mare" - subliniaza Voichita Cibian.
Nevoia de sange e mare. Sangele salveaza vieti. Poate viata unui coleg, a unui prieten sau a unui vecin... De aceea, fiecare dintre noi ar trebui sa doneze sange.
Nu trebuie decat sa ne adresam CTS Arad, al carui sediu se afla in Piata Spitalului, langa Statia de Salvare. O putem face de luni pana vineri, intre orele 8,00-13,00 si in prima si a treia sambata din luna (intre orele 8,00-12,00).
Orice donator de sange are dreptul la o zi libera de la serviciu, tichete pentru alimente in valoare totala de 51,4 RON, 50% reducere timp de o luna la transportul in comun si decontarea transportului pentru cei care vin din teritoriu cu mijloace de transport in comun.
FACT-BOX
"Salvati sangele pentru a salva maternitatea"
Sloganul propus de Organizatia Mondiala a Sanatati pentru a marca, in acest an, Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange este "Salvati sangele pentru a salva maternitatea".
Asta, pentru a sublinia rolul donatiilor de sange in salvarea vietilor in cadrul ingrijirii materne si perinatale.
Pe cuprinsul globului, sunt mai mult de 500.000 de decese materne pe an, 99% din ele avand loc in tari in curs de dezvoltare.
Imbunatatirea accesului la transfuzii de sange sigure poate ajuta la prevenirea mortalitatii si la imbunatatirea sanatatii multor milioane de femei si nou-nascuti.

D.D. - Adevarul

  • Motociclistii fac legea pe centrul Aradului

Locatarii Aradului sunt nemultumiti de motociclistii care isi tureaza motoareleMotociclisti, zgomot infernal si multe nemultumiri din partea locatarilor, nemultumiri pe care nimeni nu le ia in calcul.
Este imaginea centrului Aradului, imediat ce se lasa seara.
Oameni de noapte, motociclistii ies din barlogul lor si isi tureaza motoarele chiar pe Bulevardul Revolutiei, in apropierea teraselor.
De multe ori, pornesc de la un capat al bulevardului si, pana la celalalt, nimeni nu le sta in cale.
Motoarele fac un zgomot infernal, semafoarele nu au nici un rol pentru si ei, iar cursele se tin lant.
Se intampla in fiecare seara in Arad, dar se pare ca nimeni nu stie nimic de aceasta problema sau nu vrea sa stie.
Probabil ca o tragedie va aduce dupa sine si solutii extreme pentru a-i linisti pe motociclisti.
Locatarii imobilelor de pe Bulevardul Revolutiei, in special cei din zona Gionelli, spun ca nu mai au viata de cand a venit vremea buna.
Noapte de noapte, chiar la ore inaintate, motociclistii pornesc in goana lor dupa extrem si nu mai tin cont de nici o regula.
Ies noaptea pentru ca centrul este liber si isi pot incerca pana la epuizare motoarele.
Dar cum ramane cu cei care la acele ore ale noptii se odihnesc, deoarece a doua zi trebuie sa fie odihniti la serviciu.
"Stau deasupra la fostul Gionelli si balconul camerei mele da spre bulevard. In fiecare noapte, la ora 3, motociclistii fac un zgomot infernal. Nu este posibil. Suntem oameni, avem copii, avem probleme si un serviciu. De cand ma stiu, vara motociclistii isi fac de cap fara sa fie trasi la raspundere de cineva. Nici macar de Politie", a declarat M.O., vadit suparata.
Mai multi locuitorii din centru spun ca situatia nu este actuala si an de an, cum vine vara, motociclistii fac curse pe centru.
"Nu inteleg de ce nu merg in padure, undeva? De ce fac asta pe centru, acolo unde oamenii dorm la orele acelea din noapte. Nu se poate asa ceva. Nu este posibil ca nimeni sa nu ia vreo atitudine. Sigur va face cineva ceva cand vor muri cativa oameni", ne-a spus C.F., locuitor din zona Libelula.
Politistii aradeni spun ca de cand s-a deschis sezonul motociclistilor a inceput razboiul.
"Stim ca motociclistii circula in centrul orasului noaptea. Suntem pe urmele lor. Dar ei au un avantaj. Sunt pe doua roti si se pot strecura repede printre masini, scapand de noi", a declarat Inspector Teodor Tudur, SPR Arad.
Mai mult, politistii de la Circulatie spun ca motociclistii si mopedistii, care circula la fel de zgomotos, reprezinta prioritatea lor numarul unu.
"O alta problema consta in faptul ca nu am reusit sa inregistram toti mopedistii. Speram ca acest lucru sa se finalizeze in luna august, dupa care ii vom putea identifica mult mai usor", a continuat inspectorul Teodor Tudur.
Politistii spun ca zilnic sunt pe urma motociclistilor si mopedistilor indisciplinati si ca sunt inregistrate contraventii pentru nerespectarea regimului de circulatie de catre motociclisti.
Controalele politistilor vor continua si zilele urmatoare.

Camelia Catean - Observator

  • Noi suspiciuni de botulism

La spitalul de contagiosi au fost internate noi cazuri de botulismDupa doua cazuri confirmate si o suspiciune, apar noi suspiciuni de botulism.
Directorul spitalului clinic judetean Arad, dr. Mirandolina Prisca, a declarat ca "in aceasta dimineata (joi dimineata n.r.) s-au prezentat la sectia de boli infectioase-adulti, doua persoane, sot si sotie, din Santana, care sunt diagnosticati de catre colegii mei din sectie, ca si suspecti de botulism. Diagnosticul de certitudine nu se poate preciza decat dupa rezultatul serologic de la Institutul Cantacuzino. Au consumat sunca de casa, neprelucrata termic".
Directorul a mai precizat ca cei doi pacienti, suspectati de botulism, nu au nicio legatura cu cei doi aradeni in varsta de 33 si 37 de ani, care fusesera si ei tratati pentru botulism.
Autoritatile medicale aradene au anuntat, miercuri, ca doi frati din municipiul Arad au fost internati pentru botulism.
Boala s-a confirmat intr-un singur caz, pentru celalalt fiind asteptate alte analize de laborator. in acest an, in Arad fost confirmat un caz de botulism, la o eleva de 14 ani.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Antena 1 - "Mereu aproape"

La sfarsitul saptamanii trecute la turneul "Mereu aproape" Antena 1 aradenii s-au plimbat cu ATV-urileZeci de mii de aradeni au luat parte la sfarsitul saptamanii trecute la turneul Antenei 1 – "Mereu aproape".
Programat pe parcursul zilei de vineri in orasul nostru, cel mai mare spectacol de televiziune al verii a inceput inca de dimineata.
Au avut loc curse cu ATV-uri iar in piata Avram Iancu, a fost amplasat un parc de distractii gonflabil pentru cei  mici.
Seara de la ora 20,30 la strandul Neptun a avut loc un megaspectacol de muzica usoara, lasere si artificii.
Invitatii au fost  vedete ale Antenei 1 si trupele Akcent, DJ PROJECT si Directia 5.
Partenerul acestui eveniment a fost Primaria Municipiului Arad.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • La Ineu si Arad - Bursa muncii pentru romi

La Arad si Ineu bursa muncii pentru romiPersoanele de etnie roma din Arad si Ineu vor avea astazi ocazia sa isi gaseasca un loc de munca.
Conform contractului de performanta manageriala incheiat pentru anul 2007, AJOFM organizeaza astazi incepand cu ora 9.00 bursa locurilor de munca pentru romi.
La  Ineu bursa va avea loc la Primaria din localitate, iar la Arad la Restauranul Bucegi (fosta sala Bingo), Piata Garii, nr.11. 
Inca de la inceputul anului in Arad se organizeaza burse ale locurilor de munca pentru diverse domenii.
Tot maine la  Arad se incheie "Saptamana ocuparii fortei de munca in domeniul industriei usoare".
Şi de aceasta data modul de organizare a bursei este cel obisnuit.
"Se organizeaza  standuri cu participarea reprezentantilor firmelor ofertante de locuri de munca, la care vor fi prezentate persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca prin intermediul bursei materiale promotionale si informatii utile in domeniul industriei usoare, avantajele si dezavantajele acestui domeniu. Avantajul acestei actiuni consta in informarea directa a persoanelor care vor tranzita sediul agentiei in scop de viza, mediere, informare si consiliere profesionala despre domeniul industriei usoare si despre ocazia de a gasi la bursa un loc de munca", declara  Alexandra Duckadam - inspector Comunicare AJOFM Arad.

Claudia Untaru - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]