Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 14 decembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Strategia Aradului, la final

Strategia de dezvoltare a orasului urmeaza sa fie votata de CLMPrimaria a postat pe site strategia de dezvoltare a orasului, ce va fi supusa votului CLM.
Au mai ramas doar doua etape de parcurs pana cand Aradul va avea o strategie de dezvoltare pe termen mediu, 2007-2012, si pe termen lung, 2013-2020.
Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a sustinut ieri, in cadrul unei conferinte faptul ca strategia e aproape de final, ca aceasta mai trebuie doar discutata in comisia largita pentru a fi corectata si aprobata, dupa care va urma o consultare pe acesta tema cu partidele politice (care si-au spus parerea chiar la lansarea acestui proiect). 
Ultimul pas vizeaza aprobarea strategiei in Consiliul Local Municipal. 
"Strategia de dezvoltare a municipiului s-a realizat si ea este, de astazi, postata pe site-ul Primariei pentru 30 de zile. Dupa aceea si dupa parcurgerea etapelor care au mai ramas, strategia va fi supusa votului alesilor", sustine primarul. 
Gheorghe Falca a precizat si obiectivului propus pentru a fi atins ca urmare a aplicarii acestei strategii: "in 2020, orasul va fi o importanta zona metropolitana in regiune, va avea peste 250 de mii de locuitori, va avea un centru istoric vechi reabilitat, dominat de Cetatea Aradului, transformata in pol turistic" etc.  
Desigur, toate acestea vor fi posibile cu conditia ca cele cuprinse in strategie sa devina realitate, iar proiectele sa fie realizate.
Principala dorinta a oficialului este ca, prin realizarea acestei strategii, Aradul sa devina si un oras turistic.

Adriana Barbu - Adevarul

  • O noua locatie pentru Monumentul Marii Uniri la Arad

Rectorul UVVG - Aurel Ardelean este de acord cu amplasarea la Arad a lucrarii sculptorului Codre FlorinAdunarea Generala Extraordinara a Asociatiei pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri la Arad, care s-a desfasurat ieri in Aula Stefan "Cicio Pop" din cadrul Facultatii de Stiinte Juridice a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, a luat o serie de hotarari privind Monumentul Marii Uniri.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a declarat ca "adunarea Generala este de acord cu amplasarea operei de arta a sculptorului Codre Florin, in municipiul Arad, cu conditia ca aceasta sa fie regandita si imbunatatita cu elemeritele din care sa rezulte contributia Aradului la infaptuirea actului Marii Uniri dela 1918"
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean ne-a declarat ca Adunarea Generaia solicita autorului ca completarea operei de arta si realizarea acesteia sa se faca pana la 1 Decembrie 2008, cand poporul roman v-a aniversa 90 de ani de la infaptuirea marelui act istoric. 
"Avand in vedere evenimentul inaugurarii operei de arta de la 1 Decembrie 2008 si a rolului Aradului in realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, Asociatia pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri va invita Presedintia Romaniei si reprezentanti ai Parlamentului Romaniei sa participe la Arad la acest eveniment", Prof. univ. dr. Aurel Ardelean.

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Imbulzeala la ajutoare

Imbulzeala a pensionarilor pentru ajutoarele de incalzireZeci de pensionari s-au inghesuit, inca din noaptea de miercuri spre joi, la ghiseele deschise la Cantina Municipala, pentru a-si primi ajutoarele financiare pentru incalzirea cu lemne, desi ghiseele s-au deschis, ieri, abia la orele pranzului. 
Primaria a incercat sa previna inghesuiala si a facut programari in ordine alfabetica, dar nimeni nu a tinut cont de acest lucru.
Cei de la Primarie spun ca nu este niciun motiv de ingrijorare pentru localnici, privind epuizarea fondurilor si tocmai de aceea nu este nevoie ca lumea sa vina inainte de termen sau noaptea si sa se inghesuie la cozi. 
In municipiul Arad beneficiaza de ajutoare financiare pentru incalzirea cu lemne aproximativ 2.700 de persoane. 
In functie de veniturile familiei, cei care se incalzesc cu lemne pot primi un ajutor lunar de pana la 500 de lei. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Codul lui Da Vinci" contestat in cartea Voichitei Tulcan Macovei

"Codul lui Da Vinci - roman antibiblic" lansat la Biblioteca A.D. Xenopol din AradProfesoara Voichita Tulcan Macovei si-a lansat in Sala de Arta a Bibliotecii Judetene, cea de-a doua sa carte, intitulata "Codul lui Da Vinci - romanul antibiblic". 
Lansarea a fost marcata de prezenta unui public (ne)asteptat de numeros, fata in fata cu cei care au deschis momentul oficial al lansarii cartii.
Prin cuvantul de deschidere, directorul Bibliotecii judetene Florin Didilescu a aratat ca se simte onorat sa gazduiasca lansarea celei de-a doua carti a prof. V.Tulcan Macovei, o carte-luptatoare pentru triumful Binelui pe pamant. 
Un adevarat orator s-a aratat preotul ortodox Emil Roman, mentorul spiritual al autoarei, deosebit de angajant cuvantul colegului de breasla al Voichitei, prof. Eugen Bocanici care a definit cartea ca fiind o adanca Inchinare adusa divinitatii, alaturi de cuvintele onorante legate de prezenta scriiturii autoarei in ziarul "Observator".
"Codul lui Da Vinci - romanul antibiblic" este o ampla provocare asupra Raului, bazata strict pe litera biblica si exemplul propriei noastre vieti. 
Cartea merita citita pentru lupta si efortul autoarei de a echilibra justificativ si de a anihila, in final, o teorie blasfemiatoare a vietii lui Iisus, in cartea lui D. Brown. V. Tulcan demonstreaza ca mantuirea vine din ADEVARUL ABSOLUT, un etern prezent. 
Voichita Tulcan se "bate" cu raul lumesc, doborand prin argumnetul biblic al crestinului curat, hranindu-se (si) cu cuvantul lui Dumnezeu, exemplul viu de viata in Lumina, dedicata iubirii de Dumnezeu si aproapele, implinitor al supremei porunci divine. 
Iata, cheia Raiului, orice intinare si deturnare a duhului spre Rau, fiind invinsa. 
Voichita Tulcan, un suflet curat, un spirit luminos, dedicat, din ce in ce mai sigur, servirii celei mai nobile cauze, implinirea invataturilor christice, intru mantuire, intru gasirea a ceea ce omul cauta din prima sa zi a caderii, Calea, Adevarul si Viata.

Felicia R. Gheorghe - Observator

  • Lucrarile din Statiunea Moneasa, aproape de finalizare

Baza sportiva de la Moneasa a fost construita dupa standarde occidentaleBaza sportiva este construita la standard occidentale
Proiectul "Dezvoltarea potentialului turistic al statiunii balneoclimaterice Moneasa" a avasat cu pasi repezi, astfel ca in curand statiunea Moneasa va fi pregatita sa-si primeasca turisii in "straie" noi.
Este un proiect complex care include atat lucrari de apa si canalizare, cat si realizarea unor cladiri, dar si lucrari speciale cum este amenajarea unor terenuri sportive. 
Valoarea intregului proiect depaseste 4 milioane de euro si presupune reabilitarea retelei de apa potabila, extinderea acesteia, o baza sportiva moderna, un centru de informare turistica si punct de prim-ajutor.
Centru sportiv, terenuri....
Constructia la Centrul sportiv este deja finalizata si in curs de dotare cu mobilier, echipamente sportive, sauna. 
De asemenea s-au facut lucrari de amploare la terenurile de sport. 
La terenul de fotbal s-au realizat drenajul, sistemul de irigatii, sistemul de iluminat nocturn, tribuna si imprejmuirile. 
Se monteaza covorul de gazon natural. 
Terenurile de handbal si tenis au stratul de fundare terminat si vor fi acoperite cu mixtura asfaltica, urmand a fi dotate cu porti, fileu, banci.
Nici la Centrul de informare turistica lucrarile nu sunt mai prejos. 
Cladirea este finalizata si se achizitioneaza mobilier, aparatura medicala, calculatoare. 
"Aici vor putea veni in cantonamente se Dinamo, Steaua, Rapidul sau alte echipe de prima divizie. Mai mult, asteptam si oaspeti de peste hotare, intrucat conditiile pe care le vom oferi aici la Moneasa se vor ridica la cele pe care le ofera statiunile din Austria sau Elvetia, iar la noi preturile de cost sunt mai mici" – spune Terentie Condea, primarul comunei Moneasa.
Statiunea Moneasa s-a transformat intr-un mare santierReabilitare si alimentare cu apa
Retelele de apa sunt inlocuite, urmeaza sa se realizeze bransarea locuitorilor la sistemul reabilitat. 
Statia de tratare a apei este finalizata si este dotata cu echipamente de limpezire, eliminarea fierului si dezinfectie. 
Dispeceratul va fi dotat cu un sistem de urmarire a parametrilor tehnici de functionare a sistemului. 
Pe monitorul calculatorului se vor putea urmari functionarea utilajelor, defectele ce pot aparea si locul lor. 
Retelele de canal sunt finalizate, urmeaza sa se realizeze bransamentele. 
Din economie se va realiza o extindere de 850 m. 
Statia de epurare este montata si functioneaza in prezent pe reteaua veche, urmand a fi conectata la reteaua noua. 
Statia este monobloc, cu un debit mediu de 5 l/s, automata, functionand cu tehnologie cu biofilm fixat, produce namol deshidratat si mineralizat care poate fi depozitat sau utilizat in agricultura.
Indicatoare turistice
Reabilitare DJ 792B in statiune s-a reabilitat pe 692 m: podete de acces catre gospodarii, sistem de captare a apelor meteorice, imbracaminte asfaltica. 
Urmeaza sa se realizeze marcajele si indicatoarele rutiere. 
Se vor monta indicatoare turistice pe traseul Arad-Moneasa. 
Cum era de asteptat nu a fost uitat nici parcul din statiune. 
Astfel, s-a amenajat parcul din statiune. S-au finalizat aleile, locul de joaca, bancile. 
Este in curs de finalizare instalatia de alimentare cu apa a fantanii arteziene. 
"In ansamblu, s-a realizat cam 80-85% din proiectul pentru dezvoltarea potentialului turistic al statiunii Moneasa. Drumul se va face de-abia la primavara pentru ca acum ar fi inoportun - am avut sapaturi si de cinci metri, trebuie sa se aseze pamantul... Dar drumul e pregatit pentru circulatia de iarna cu piatra concasata, nivelata cu cilindru compactor" - precizeaza primarul Terentie Condea.

Datele generale ale proiectului
Valoarea totala a contractului: 4.078.660,60 Euro
Finantare nerambursabila(PHARE+Guvern): 3.660.000 Euro (89,76%)
Finantare Consiliul judetean Arad: 278.576 Euro
Finantare Consiliul local Moneasa: 139.079 Euro
Data inceperii: 12 aprilie 2006

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]