Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 14 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Contor Group, o evolutie proprie

Interviu cu directorul general al Contor Group - dr. Tudor CaracioniInterviu cu directorul general al Contor Group, dr. Tudor Caracioni. Desparatirea de grupul Zenner, pasul spre dezvoltare a companiei aradene Contor Group.
Adevarul:
In mass media internationala (Saarbrücker Zeitung si Le Républicain Lorrain ) circula mai multe articole despre concedierile din cadrul grupului Zenner. Ce e adevarat si ce e minciuna in aceste articole?
Tudor Caracioni: Informatiile care circula pe piata sunt adevarate. Tot asa s-a distrus si productia din Ungaria (initial 100 de angajati, apoi 70 de angajati), cea din Germania, unde de la 250 de angajati s-a ajuns astazi la 80 de angajati sau cea din Franta (35 de angajati). Mijloacele de productie de inalta tehnologie ale firmei Zenner au plecat pe rand spre centrele de productie Minol din China. Conform declaratiilor noilor proprietari, uzinele din Ungaria, Franta si Germania nu ar mai fi rentabile.
Adevarul: Dupa cumpararea Zenner de catre Minol Messtechnik W. Lehmann GmbH & Co. KG, a mai continuat "Zenner International" sa produca contoare?
Tudor Caracioni: In 2004 s-a facut mult tam-tam in Saarbrücker Zeitung, ca lichidatorul Eisenbeiß ar fi salvat firma Zenner prin vanzarea sa spre Minol.
Zenner a ramas doar un nume comercial sub care se desfasoara activitatea de vanzari de produse chinezesti marca "Minol".
Adevarul: Totusi, cum ati reusit sa salvati firma din Romania?
Tudor Caracioni: Actiunea de preluare a fost inceputa in 2003 si finalizata la 21.12.2004. Asa am salvat cele 500 de locuri de munca. Banca Saar LB – banca majoritara din pool-ul de banci - finantatorul si pagubasul majoritar - a hotarat, in final, sa obtina urgent lichiditati prin vanzarea unicului centru de profit, pe baza contractului solid de vanzare-cumparare - conceput de KPMG in anii 2002-2003 - intre cei doi parteneri, respectiv Karl Adolf Zenner si Dr. Caracioni (Contor Zenner S.R.L.).
Adevarul: Ce s-a intamplat dupa ce ati obtinut statutul de independenta fata de Zenner?
Tudor Caracioni: Dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni au urmat eforturi financiare si umane deosebite. 2005, 2006 si chiar 2007 au constituit ani de investitii in conceptie si dezvoltare a propriului portofoliu de produse, de omologare pe piata internationala, de obtinere a avizelor si aprobarilor impuse de legislatia Comunitatii Europene. Proiectele de investitii ale companiei in ultimii 3 ani (2005-2007) s-au ridicat la peste 5 milioane euro.
Contor Zenner - o firma in continua dezvoltareAdevarul: Care sunt pietele pe care operati si ce alte piete aveti in vizor pentru viitor?
Tudor Caracioni:
Pana in prezent, peste 60% din productia societatii a plecat predominant spre zona balcanica si spre pietele din Germania si din Franta. Veti vedea politica de extindere spre pietele externe in urmatorii ani: Rusia, Ucraina, tarile arabe, Africa si Orientul Mijlociu.
Adevarul: Care sunt argumentele pe care va bazati?
Tudor Caracioni:
Contor Group detine un centru integrat de cercetare si productie, un personal specializat si motivat, un management cu reputatie si experienta si infrastructura necesara pentru a raspunde prompt cerintelor pietei mondiale. Ne numaram astazi printre cei 5 - 6 competitori majori, activi de contoare din Europa si din lume.
Adevarul: Ati declarat ca veti lista pe bursa un pachet de actiuni in decembrie 2007. Care au fost criteriile care au stat la baza deciziei dvs?
Tudor Caracioni: Ni s-au parut interesante si oportune ofertele de cotare a companiei noastre la bursa de capital din Romania si cred ca am avut inspiratia de a lua decizia potrivita la momentul potrivit. Contor Group urmeaza sa listeze pe Bursa, pana in decembrie 2007, un pachet de actiuni, prin intermediul unei oferte publice initiale.
Carte de vizita: dr. Tudor Caracioni
- 13.01.1951 nascut la Arad
-  Doctor Inginer in domeniul Ingineriei Mecanice
- 1990 - prezent: Director General al Contor Group
- 2005 - prezent: Membru al Consiliului Director al Camerei de Comert si Industrie Romano - Germane Bucuresti

A.P. - Adevarul

  • Cele sase ambulante noi inca nu circula

Cele sase ambulante primite inca nu au fost introduse in circuitCele sase ambulante destinate exclusiv consultului la domiciliu nu au fost introduse inca in circuit. 
Motivul este legat de faptul ca nu au fost finalizate procedurile de inmatriculare, neajungand la Arad toate actele necesare pentru lucru. 
Directorul Serviciului de Ambulanta Arad, Robert Schill, spune ca nu poate aproxima data la care cele sase autospeciale vor fi folosite, acest lucru depinzand excluxiv de modul in care se vor realiza toate aceste proceduri care nu depind de serviciul local.
Cele sase ambulante au ajuns la Arad la sfarsitul lunii trecute, dupa ce Ministerul Sanatatii Publice a trimis prima transa de autospeciale promisa. 
Acestea sunt destinate exclusiv consultului la domiciuliu, nu pot transporta pacienti, iar tehnica performanta poate fi folosita doar de catre medici. 
Directorul Serviciului de Ambulanta Arad, Robert Schill, ne-a informat ca urmeaza sa ajunga la Arad, fara a se cunoaste data precisa, o alta transa de masini noi, de data aceasta pentru transportul de pacienti. 
Este vorba despre 7 ambulante de tip A1 si 2 ambulante de tip A2, care sunt destinate transportului nemedicalizat. 

C.C. - Observator

  • Romanii si Italia

Rromii din Italia - subiect de prima pagina in presa internationalaFara nici o urma de indoiala, subiectul principal al presei din ultima vreme a fost situatia imigrantilor romani din Italia. 
Iar acest lucru nu este valabil doar pentru presa din tara noastra sau din Italia, subiectul fiind unul de prim plan-plan pentru presa din toata Europa.
Dupa multa vreme, romanii au reusit iar sa capteze atentia intregii lumi. 
Dar, ca aproape ca de fiecare data, nici acum nu avem de ce sa ne mandrim cu o astfel de performanta. 
De data asta insa nu am fost singurii care si-au creat o imagine proasta, italienii neputand sa se laude cu mai multa simpatie decat poate din partea unei parti a presei italienesti si in randul extremistilor. 
Din pacate, chiar si in aceste conditii favorabile noua, actiunile autoritatilor romane precum si, mai ales, rezultatele acestor actiuni, au lasat foarte mult de dorit aceasta intr-o exprimare eufemistica.
Despre ce este vorba pana la urma? 
Din cauza faptului ca mai multi cetateni romani au comis infractiuni in Italia, opinia publica italiana a fost scandalizata iar autoritatile italiene, dornice sa acumuleze cat mai multe castiguri electorale de pe urma situatiei. 
Astfel s-a ajuns ca, pe baza unui decret al guvernului de la Roma, autoritatile locale sa poata expulza imigrantii originari din tari ale Uniunii europene fara un mare respect fata de drepturile omului si legislatia comunitara. 
Apetenta naturala a presei pentru senzational si exotic, iar jefuirea, violarea si omorarea sotiei unui amiral de catre un imigrant roman de etnie rroma se incadreaza perfect aici, precum si  dorinta politicienilor de a acumula voturi au dus la terfelirea imaginii romanilor si a Romaniei si, foarte grav, la periclitarea situatiei miilor de emigranti romani cinstiti care nu fac altceva sa contribuie la cresterea economiilor italiana si romaneasca.
Ne-am fi asteptat ca intr-o astfel de situatie autoritatile de la Bucuresti sa ia atitudine si sa apere interesele celor care i-au votat si le platesc salariile.
Declaratiile lui Adrian Cioroianu au starnit multa valvaAsta ca sa nu mai vorbim de faptul ca ar fi fost nevoie de o serie de masuri care sa impiedice escaladarea situatiei pana la acest punct: asigurarea unui cadrul pentru dezvoltarea unei economii puternice in Romania, asigurarea de asistenta consulara in strainatate, colaborarea cu autoritatile din tarile respective pentru a combate criminalitatea, etc. 
Nimic din toate acestea nu a fost facut, iar principalii responsabili sunt Traian Basescu si Adrian Cioroianu, cei care ar trebui sa se ocupe de politica externa a tarii si, bineinteles, seful guvernului – Calin Popescu Tariceanu. 
Mai grav este ca nici acum, in al doisprezecelea ceas nimic nu s-a schimbat sau, mai corect spus, nu s-a schimbat in bine. 
In loc sa isi dea seama de necesitatea cooperarii, Presedintele si Prim-Ministrul continua acelasi razboi politic din care nici unul dintre romanii afectati de situatia aceasta, si fiecare dintre noi este afectat mai mult sau mai putin, nu se alege decat cu pierderi. 
Orgoliile politice nu par insa a le permite celor doi sa mimeze macar colaborarea pentru a veni in ajutorul cetatenilor romani.  
Mai mult, ministrul de externe si Seful Statului au facut ei ce au facut si au reusit sa contribuie la inrautatirea lucrurilor atat in plan extern cat si intern.
Cum isi inchipuie ei ca declaratii rasiste la adresa rromilor, domnul Cioroianu ii vrea chiar deportati in Egipt si pusi la munca silnica, pot sa ajute in vre-un fel? 
Si mai greu de priceput este cum avem inca acelasi ministru de externe pe care domnul Tariceanu il crede pocait pentru ca si-a cerut scuze?! 
Dar daca Hitler, pol Pot sau Ceausescu si-ar fi cerut scuze? 
Probabil ca nu au avut ocazia si nici norocul ca opinie publica sa fie un judecator la fel de bland ca domnul Tariceanu.
Din modul de desfasurarea a evenimentelor se poate trage o singura concluzie. 
Da, unii dintre romanii din Italia comit infractiuni grave. 
Da, reactia presei si a autoritatilor italiene este una exagerata. 
Dar vinovatii reali sunt altii si se afla la conducerea Romaniei.

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Aradenii platesc mai mult la tramvai pentru ca in Compania de Transport Public nu exista o persoana capabila sa aduca bani marunti la ghisee!

Consilierii CLM au aprobat scumpirea biletelor de tramvaiConsilierii locali au aprobat ieri scumpirea biletelor de tramvai. 
Scumpirea a avut o serie lunga de justificari, insa, una dintre ele atrage atentia in mod deosebit 
Directorul Directiei tehnice a Primariei, Razvan Popa, i-a informat pe consilieri ca realul cost al unei calatorii cu tramvaiul este de 1,35 lei. 
De la aradeni se cere insa 1,5 lei pe un bilet de tramvai, "din cauza monetarului", adica angajatele de la ghisee nu au bani marunti sa dea rest!
Incredibilul s-a produs ieri la Consiliul Local, in momentul in care s-a scumpit calatoria cu tramvaiul de la 1,2 la 1,5 lei. 
In oricare alta tara din UE notiunea de "nu am sa va dau rest" (atat de cunoscuta la noi) nu exista! 
La Arad, insa, aceasta a ajuns sa fie chiar... justificare la scumpiri. 
"Costul real al calatoriei cu tramvaiul este de 1,35 lei. Problema este cu monetarul, asa cum stiti, astfel s-a ajuns la valoarea de 1,5 lei", i-a informat Razvan Popa, directorul Directiei tehnice a Primariei, pe consilierii locali. 
Acestia, la randul lor, au aprobat scumpirea, cu 16 voturi pentru, doua voturi impotriva si patru abtineri. 
Prin votul lor, consilierii (extrem de rar zariti in vreun mijloc de transport) sunt de acord ca aradeanul sa plateasca de fiecare data cand ia tramvaiul, cu 15 bani mai mult, doar pentru ca o societate ca si Compania de Transpot Public nu detine nici un om capabil sa aprovizioneze ghiseele cu bani marunti! 
Scuza exprimata pentru grosolania amintita este ca doar 19% dintre cei care calatoresc cu tramvaiul platesc bilete, restul beneficiind de gratuitati sau avand abonamente.
Niciunul dintre consilieri nu s-a interesat sa vada de cate persoane este vorba.

Simona Butaru - Arad Expres

  • Pictura, sculptura si grafica

La Arad a fost deschisa prima bienala de artaIn aceste zile, a avut loc in orasul de pe Mures prima editie a "Bienalei Internationale de pictura, sculptura si grafica, ARAD BIENNIIAL 2007". Evenimentul cultural reuneste aproximativ 200 de lucrari artistice, realizate de tot atatia artisti. 
Artistii care expun la Arad sunt din Romania, Ungaria, Croatia si Cehia.
Bienala se desfasoara in trei locatii: la Muzeul de Arta Arad, Sala Clio, Galeria de Arta Delta. 
La Bienala au aderat orase partenere si viitoare partenere ale Aradului. 
Este vorba de Pecs (Ungaria), Plzen (Cehia) si Osijek (Croatia). 
Bienala Internationala de pictura, sculptura si grafica ramane deschisa, la Arad, pana pe 2 decembrie, dupa care expozitia va fi dusa la Pecs, Ungaria.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]