Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 14 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • De ziua lor, pompierii s-au prezentat aradenilor

De Ziua Pompierilor acestia si-au demonstrat maestia de alpinistiZiua de 13 septembrie a ramas in constiinta neamului romanesc ca o pagina importanta de curaj si sacrificiu.
In urma cu 159 de ani, in lupta din Dealul Spirii, ostasii pompieri din Bucuresti, condusi de capitanul Pavel Zaganescu, s-au opus trupelor invadatoare otomane, venite sa curme aspiratiile de libertate ale Revolutiei Romane de la 1848.
Si au facut-o cu sacrificiul propriei vieti, dupa o inclestare inegala, acoperindu-se in acest fel cu glorie nepieritoare.
Aceasta zi este cunoscuta in memoria neamului romanesc ca "Ziua Pompierilor din Romania".
De altfel, in semn de recunostinta, in anul 1900, chiar pe locul crancenei batalii a fost ridicat "Monumentul pompierilor".
Ca in fiecare an, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" Arad, structura sub care sunt reuniti pompierii aradeni, a sarbatorit "Ziua Pompierilor din Romania".
In fata Palatului Administrativ din orasul nostru, pompierii aradeni au oferit aradenilor "un crampei" din munca lor.
Oamenii care sunt chemati primii in situatii de urgenta, fie ca sunt incendii, inundatii sau cataclisme si-au prezentat o parte din tehnica din dotare.
O masina de interventie in caz de incendiu a fost parcata intr-una din caile laterale de acces spre Palatul Administrativ, in timp ce o autospeciala pentru descarcerare in caz de accidente parea gata-gata sa porneasca spre o noua solicitare.
Corturile militare, necesare in cazul unor interventii care necesita adapostirea populatiei in cazuri de evacuare au fost si ele instalate in centrul orasului.
Pompierii aradeni au facut si o demonstratie de actiune in caz de interventie.
Din turnul Palatului Administrativ, au fost instalate corzi pe care mai multi angajati ai pompierilor au coborat, asemenea celor mai incercati alpinisti.
De asemenea, a fost instalata si o saltea necesara in situatii de urgenta, cand persoanele aflate in pericol nu pot fi salvate altfel, decat sarind de la etaj.
Pompierii aradeni au sarit de la etajul I al Palatului Administrativ, demonstratia fiind una nu foarte spectaculoasa, insa eficienta.
Pentru efortul continuu si implicarea, disciplina si devotamentul de care dau dovada, pompierii aradeni militari, dar si civili deopotriva, merita respectul, stima si pretuirea noastra, a concetatenilor lor.

M.Herta - Informatia Aradului

  • Pregatiri pentru alegeri

Helmuth Duckadam este propus de PNG pentru functia de europarlamentarIncep pregatirile pentru alegerile euro-parlamentare.
Partidul Noua Generatie a pregatit toata logistica necesara alegerilor.
De la cumpararea unui nou autovehicul ti pana la pregatirea filialelor din teritoriu, totul este pus la punct pana in cel mai mic detaliu.
Pregatirile pentru alegeri vor fi supervizate chiar de presedintele PNG Gigi Becali care va fi prezent peste 10 zile in Arad.
Alegerile euro-parlamentare sunt primul barometru oficial pentru filiala locala a Partidului Noua Generatie.
In functie de rezultatele obtinute in cadrul acestor alegeri, va fi aleasa si strategia pentru alegerile locale.
Pe listele de euro-parlamentari va fi si liderul local al PNG Helmuth Duckadam, care spera ca formatiunea sa fie votata de cat mai multi aradeni.
Programul campaniei electorale va fi supervizat chiat de Gigi Becali care va fi prezent la Arad in data de 22 septembrie.
Pana atunci se va stabili si locul pe listele de alegeri ale candidatilor pentru Parlamentul European.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Spatiile comerciale - afaceri bune in Arad

Spatiile comerciale de pe Bulevardul Revolutiei sunt cele mai cautateCine, are un spatiu liber in Arad, pe care il poate inchiria, isi asigura o sursa sigura de venit, spatiile pentru diverse activitati economice fiind foarte cautate in municipiul nostru.
Pentru spatiile comerciale, zona cea mai solicitata pentru inchirieri ramane, in continuare, Bulevardul Revolutici cu strazile adiacente.
Pretul de inchiriere a inregistrat modificari majore in a doua jumatate a anului 2006, cand tot mai multe banci si-au manifestat interesul pentru inchirierea de spatii in vederea deschiderii de agentii bancare.
Acest fenomen a dus la majorarea preturilor de inchiriere pentru spatii comerciale, nu doar in zona centrala sau ultracentrala, ci si in cartiere sau pe principalele artere ale orasului.
Astfel de centre bancare s-au deschis in Piata Spitalului Judetean, Calca Radnei (Micalaca), Calea Aurel Vlaicu, Micalaca (zona Billa), Gradiste, Aradul Nou.
Oferta spatiilor comerciale la vanzare este foarte mica, aproape inexistenta, iar preturile variaza intre 700 si 3.000 euro/mp in functie de amplasare.
In ceea ce priveste preturile de inchiriat in cazul spatiilor comerciale, aceasta filiera in functie de zona amplasamentului.
Astfel, in Zona centrala si ultracentrala se practica preturi cuprinse intre 20-40 euro/mp, in timp ce in cartiere preturile variaza intre 10-20 de euro/mp, chiar si 5-15 euro/mp.
Piata spatiilor de birouri nu este foarte dezvoltata in Arad, majoritatea acestora fiind amenajata in cladiri vechi din centrul orasului sau in apartamente de bloc din diferite zone ale Aradului.
Preturile spatiilor comerciale de inchiriat variaza intre 5 si 10 euro/mp pentru spatiile amenajate in cladiri istorice, case, vile, apartamente, si 10 - 15 euro/ mp in cladirile de birouri.
Oferta de spatii industriale pentru vanzare exista, dar nu este foarte bogata, astfel ca halele mai vechi, restructurate sau nu, se vand cu aproximativ 200-250 euro/mp, pe cand constructiile noi din profile metalice sau constructii din beton, amenajate si dotate la standarde occidentale, se vand cu 300-400 euro/mp. Cei mai multi proprietari de astfel de spatii prefera varianta inchirierii, aici preturile mentinandu-se la nivelul celor de anul trccut (2,5 - 4 euro/mp urcand, chiar pana la 5 euro/mp in functie de facilitatile oferite.
Multi investitori prefera insa sa-si construiasca propriile spatii care sa corespunda cerintelor si standardelor lor, alternativei de a inchiria spatii vechi care necesita investitii foarte mari sau spatii noi pentru care nivelul de chirie implica costuri ridicate.

M.C. - Observator

  • Escrocherie cu lucruri sfinte

La mormantul femeii Desanka continua sa vina zeci de creduliSute de oameni au venit, ieri, din toata tara pentru a se ruga la mormantul unei femei din orasul de pe Mures, Desanka, care a decedat cu sapte ani in urma.
Oamenii care vin intr-un adevarat pelerinaj la mormant si apoi la templul din casa in care a trait femeia sustin ca aceasta a fost si este, nici mai mult, nici mai putin, decat Duhul Sfant, si o plaseaza pe femeia care pana la Revolutia din 1989 lucra la fosta companie de asigurari, direct in Sfanta Treime, dupa cum au spus unii dintre cei prezenti.
Multi o confunda pe Desanka chiar cu Dumnezeu.
Credinta oarba a unora atinge culmea manipularii.
Biserica nu agreeaza asemenea manifestari.
Preotul ortodox Ioan Popa spune ca "biserica nu are nicio legatura cu acest fenomen, il considera o escrocherie, nimeni nu se poate substitui lui Dumnezeu, sau Fiului. E o blasfemie, de aceea biserica condamna lucrul acesta".

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Barbat, 50 ani... la control!

Doctorul Ioiart da sfaturi barbatilor trecuti de 50 de aniDe "Ziua prostatei", medicul specialist atrage atentia asupra implicatiilor bolii. Interviu cu dr. Ioan Ioiart, seful Clinicii de Urologie.
Adevarul:
Domnule doctor, ce este prostata?
Ioan Ioiart:
Prostata este o glanda cu secretie interna si externa localizata intre vezica si uretra si care are un rol predestinat pentru sexualitate.
La nastere, prostata are un gram, iar la maturitate, la 25 de ani, ajunge la 15 grame. La 40 de ani, incep modificarile. Prostata incepe sa creasca si formeaza, progresiv, una din bolile cele mai populare: adenomul de prostata. Bolnavul nu are nici un semn de boala, dar boala exista. La 50 de ani, leziunea e si mai mare, dar bolnavul nu are nici acum vreo suparare importanta.
Adevarul: Ce l-ar putea face, totusi, pe bolnav sa apeleze la medic?
Ioan Ioiart: Oricine urineaza mai mult de o data pe noapte trebuie sa se gandeasca ca ar putea avea suferinta la prostata. Durerile in perineu, intre scrot si intestinul gros, durerile in spate sunt date, de asemenea, de infectarea prostatei. Dar bolnavii nu vin la consultatie in primul rand din ignoranta. In al doilea rand, oamenii cred ca asa este normal: cu cat sunt mai batrani trebuie sa urineze mai des. In al treilea rand, le e frica ca doctorii le-ar putea gasi indicatie de operatie sau un cancer de prostata. Si atunci ignora problema aceasta.
Adevarul: Care sunt riscurile la care se expune bolnavul ignorant?
Ioan Ioiart: Riscul este direct proportional cu varsta: incepe de la aproximativ 50 de ani, iar cu cat esti mai batran, riscul e progresiv mai mare. Atat riscul adenomului, cat si al cancerului de prostata. Deci, orice barbat trecut de 50 de ani, care are sau nu are vreo manifestare clinica, trebuie sa mearga la un medic instruit in acest domeniu - fie medic de familie, fie medic specialist urolog - pentru a fi examinat, adica pentru a i se face tuseu rectal, ecografie si PSA (antigen specific prostatic-n.r.). Fara aceste trei examinari, diagnosticul nu poate fi pus la timp.
Adevarul: Cum se pot trata problemele de prostata?
Ioan Ioiart: La ora actuala, datorita medicamentelor care au aparut, adenomul de prostata poate fi tratat atat de bine incat numarul operatiilor a scazut in ultimii zece ani cu 60%. Cu conditia ca bolnavul sau potentialul bolnav sa mearga, daca are peste 50 de ani, la consultatie medicala. In functie de gradul de suferinta si de volumul prostatei, i se stabileste tratamentul. Acest tratament trebuie corelat cu schimbarea stilului de viata ori de cate ori se impune.
Adevarul: Ce inseamna „schimbarea stilului de viata ori de cate ori se impune”?
Ioan Ioiart: Cand ai in fata ta un bolnav obez, cand constati ca se impune schimbarea stilului de viata, il instruiesti si cu privire la regimul alimentar. Pentru ca e dovedit ca alimentatia bogata in grasimi animale, in lipide, saraca in fibre, influenteaza evolutia bolii. Obezitatea duce la cresterea volumului prostatei. Atunci, ii schimbi bolnavului stilul de viata, ii dai tratamentul adecvat si asociezi si forme de medicina alternativa si complementara: suplimente nutritionale, anumite alimente. Laptele de soia, urzicile, polenul de ovaz, ghimpele, prostamolul - un extract din palmierul pitic - sunt foarte bune pentru bolnavii de prostata. Inclusiv cate un pahar de vin rosu are efecte foarte bune, dar si sucul de rosii sau semintele de dovleac. Schimbarea stilului de viata inseamna sanse de 52% ca boala sa nu progreseze si sa nu fie nevoie de tratament.

D.D. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]