Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 14 iunie 2007
Stirile TVA aici
  • Timisoara ne ia cursele

Din cauza lungimii insuficiente a pistei, Aeroportul Arad pierde curse aeriene - Virtual Arad News (c)2007Aeroportul din Arad s-a vazut nevoit sa redirectioneze o serie de curse aviatice spre Timisoara.
Aradul face din cand in cand un pustiu de bine Timisoarei si baga banii in buzunarul sau, mai degraba, bugetul aeroportului din vecini. 
Totul, din pricina pistei de aterizare a Aeroportului din Arad, prea mica pentru aeronave de mare capacitate. 
Conducerea Aeroportului a recunoscut nu de mult faptul ca a fost nevoita sa renunte la curse si sa le dirijeze spre Timisoara, pentru ca aeronavele erau prea mari pentru baza aradeana.
Fara sa faca mare lucru, aeroportul din vecini si-a crescut, ca atare, traficul si a adus sume importante la bugetul institutiei. 
Avioane de dimensiuni medii pot ateriza si la Arad, dar cele foarte mari sunt deviate spre Timisoara cu toate ca Terminalul Cargo din Arad e cel mai important din vestul tarii sau ca avionul ar avea ca destinatie orasul nostru.
500 de metri in minus
Aradenilor le lipsesc cei 500 de metri de pista despre care se vorbeste de peste sapte ani, insa sumele pentru realizarea proiectului au parut si atunci, si par si acum, exorbitante. 
100 de metri de pista costa un milion de euro, iar investitia in pista aradeana a fost calculata la minimum 10 milioane euro. Bani care nu sunt de gasit. 
Cateva proiecte au fost facute pentru modernizarea pistei de aterizare, insa pana acum Aradul nu a avut sustinere, din nici o parte, in aceasta chestiune.
Ba mai mult, conducerea aeroportului sustine ca, pana acum, nu se impunea la modul absolut realizarea prelungirii pistei, fapt de inteles daca se analiza numarul aproape inexistent de aeronave care aterizau in trecut pe Arad. 
Traficul a crescut cu mult in ultimul timp, iar acest fapt vine dupa cum se vede si spre beneficiul celor din Timisoara.
China, pe Timisoara   
Desi au fost inregistrate cereri din partea unor companii aeriene care opereaza cu avioane mari, conducerea Aeroportului s-a vazut nevoita sa refuze oferte si sa devieze cursele spre Timisoara. 
"Am avut asemenea solicitari de operare, in special pentru transport cargo de la companii din China, pe care le-am directionat catre Timisoara, avand in vedere ca pista noastra este de numai 2.000 metri, iar pentru aeronavele respective trebuiau cel putin 2.500" , a exemplificat Dan Balacel, managerul Aeroportului Arad.
Conducerea aeroportului a facut, ce-i drept, demersuri pentru a obtine finantare din fonduri europene, proiecte ce ar urma sa fie derulate prin intermediul Ministerului Transporturilor, iar Aeroportul Arad se gaseste pe lista bazelor care au primit unda verde. 
Dar pana la realizarea proiectului calea e lunga, iar cei care s-au ocupat de Aeroportul Arad de-a lungul anilor stiu extrem de bine acest lucru.

Adriana Barbu - Adevarul

  • "Aradul nu este un oras poluat" Sunt de parere aradenii

Masurarea poluarii de catre specialisti demonstreaza ca poluarea aerului se incadreaza in limite normaleDupa cum toata lumea stie cartea de vizita a unui oras consta si in curatenia acestuia. Aradul este un oras mare care in ultima perioada a fost invadat de autoturisme, numarul acestora crescand considerabil.  Pentru a afla care este parerea aradenilor despre orasul nostru in aceasta privinta, le-am adresat intrebarea: „Este Aradul un oras poluat, murdar, sau este un oras curat?”
Florina Andrila, eleva: "Nu sunt  din Arad si nu prea stiu ce sa va spun. Dar dupa cate am vazut in putinul timp petrecut aici este un oras acceptabil. De poluat nu stiu ce sa va spun, dupa ce voi petrece o perioada mai lunga pot sa imi dau cu parerea"
 Octavian Z, jurist: "Este un oras poluat si destul de murdar. Ar putea sa fie mai frumos. Trebuie o mai buna gospodarire a curateniei. Ar trebui sa se infiinteze o firma care sa se preocupe de acest lucru, pentru ca acest oras aproape de granita sa aiba o carte de vizita impecabila. Normal ca fata de alte orase in care am  mai fost este un oras semicurat, ceea ce inseamna ca mai trebuie lucrat".
Iosif Noaghi, pensionar: "Nu pot spune ca este un oras chiar murdar.  Totusi ar trebui un pic aranjat. Si plus de asta poluarea in centru este foarte mare. Masinile vechi  care sunt inca in circulatie polueaza foarte mult. Nu mai vorbim de galagia pe care o fac claxonand.  Cei care stau in centru simt zilnic asemenea poluari".
C.F, conducator auto: "In ceea ce  priveste poluarea, putem spune ca este un oras destul de poluat, dar in ceea ce priveste curatenia nu pot sa spun ca avem un oras murdar. Dupa parerea mea este destul de curat. Doar edilul Aradului poate rezolva problema de poluare. El este cel mai competent sa faca acest lucru".
Denisa Zavornic, pensionar:  "Dupa parerea mea Aradul este un oras extraordinar. Imi place foarte mult. Nu cred ca este mai poluat ca alte orase din tara si nici mai murdar. Mie imi place asa cum este. Se vede ca se fac eforturi pentru modernizarea lui".
Florian Serban, somer: "Nu as putea sa va spun ca este un oras foarte poluat. Intr-adevar este poluat fonic. Prea multa galagie, agitatie.  Iar in ceea ce priveste curatenia, depinde de fiecare cartier in parte. Unele sunt foarte curate, in timp ce in unele zone curatenia lasa de dorit". 

Claudia Untaru & Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • 80 de ani

Cu ocazia implinirii varstei de 80 de ani maestrul Tolan a fost felicitat de cei apropiatiUnul dintre cei mai mari artisti plastici aradeni in viata a aniversat zilele trecute frumoasa varsta de 80 de ani.
Cu acest prilej, la sfarsitul saptamanii, Ioan Tolan a deschis o expozitie retrospectiva.
La vernisaj au luat parte numerosi oameni de cultura din tara.
Expozitia retrospectiva reuneste lucrari representative pentru diferite etape din creatia artistului aradean.
Au fost expuse lucrari de sculptura mica, majoritatea din bronz, dar si din lemn de nuc, busturi ale unor personaje istorice, desene academice, precum si macheta monumentului Marii Uniri. 
Ioan Tolan  este membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1955, iar din 1993 membru al Asociatiei Internationale a Artistilor Plastici.
Pentru contributia adusa culturii aradene, sculptorul a primit de-a lungul timpului, numeroase distinctii- diploma de merit a Ministerului Culturii "La 80 de ani de la Marea Unire", premiul special al UAP pentru sculptura, Diploma de Onoare a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" si titlul de Cetatean de Onoare al Orasului Arad.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Sala de lectura a Bibliotecii Judetene a intrat in renovare

Sala de lectura a Bibliotecii Judetene intra in reparatiiUnul dintre planurile pe care directorul Bibliotecii Judetene "A. D. Xenopol" Arad, prof. Florin Didilescu, si le-a propus pentru acest an a inceput deja sa se materializeze.
Pe la inceputul anului, domnia sa spunea ca doreste sa renoveze si sa schimbe complet infatisarea salii de lectura, unul dintre locurile cele mai frecventate de apropiatii bibliotecii.
Iata ca de ieri acest plan prinde contur, lucrarile demarand.
Tot mobilierul a fost scos iar acum se zugraveste si se igienizeaza, iar atunci cand aceste lucrari vor fi gata, aici va fi adus un mobilier nou (care a si fost comandat deja), care va cuprinde inclusiv veioze pentru fiecare masa.
Chiar daca acest spatiu a intrat in renovare, nu inseamna ca cei care vor sa studieze aici sunt refuzati.
Acestia sunt indrumati catre sala de lectura a sectiei pentru copii, acolo unde acum este suficient spatiu.
De altfel, decizia de a efectua renovarea salii de lectura in aceasta perioada a anului a fost luata tinandu-se cont de faptul ca, in perioada verii, numarul celor care frecventeaza sala de lectura este mai redus decat cel din restul anului.
Sala va fi redeschisa peste aproximativ o luna de zile.

Mihaela Cerna - Observator

  • Viorel e sanatos

Viorel Danila este sanatos cu sprijinul unor binevoitoriAsociatia "Millenium Plus 2005" l-a transformat dintr-un copil necajit intr-unul sanatos.
Luna viitoare implineste cinci ani.
Il cheama Viorel Danila si v-am facut cunostinta cu el, in decembrie anul trecut, pe cand era un copil necajit.
Avea probleme de sanatate si necesita urgent o operatie la inima, ce se putea face numai la Timisoara.
Parintii sai nu-si puteau permite sa suporte cheltuielile legate de interventia chirurgicala. Asa ca ne-au solicitat sprijinul.
Din fericire, articolul publicat in Adevarul a reusit sa rezolve necazul lui Viorel.
Povestea baiatului a fost citita (si) de Nicoleta Nistor - presedinta Asociatiei "Millenium Plus 2005".
Suflet mare, ea nu a stat deloc pe ganduri si a decis sa-l transforme pe Viorel intr-un copil fericit.
Cu sprijinul financiar al unor persoane fizice si juridice, Nicoleta Nistor, a strans banii necesari operatiei copilului, a platit o femeie care a stat o luna de zile cu el in spital si s-a ocupat intrutotul de cheltuielile cu tratamentul post-operator pe care a trebuit sa-l urmeze baiatul.
A avut grija de Viorel ca de propriul ei copil.
Multumiri
"O iubesc pe Nicoleta pentru ca mi-a cumparat de toate: haine, danone, prajitura, mancare... Si m-a dus la profesorul Socoteanu sa ma opereze" - marturiseste, inocent, Viorel.
E un copil vesel, dezinvolt, simpatic, foarte vorbaret si, mai presus de toate, e un copil sanatos.
"«Contractul» cu doamna Nicoleta s-a incheiat in urma cu putin timp. Ajutorul ei a fost, este extrem de valoros pentru noi, pentru Viorel... De aceea, doresc sa-i multumesc din tot sufletul pentru ceea ce a facut - si ei, si fundatiei, si tuturor sponsorilor, oameni simpli sau firme care nu au ezitat sa ne ajute" - subliniaza tatal baiatului.
Presedinta „Millenium Plus 2005” l-a inscris pe Viorel la o gradinita, asa ca din toamna baiatul va deveni... absolut normal, asemeni tuturor copiilor de varsta lui.
"Daca va fi nevoie, il vom ajuta si in viitor, atat cat putem" - incheie Nicoleta Nistor.

D.D. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]