Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 14 februarie 2007
Stirile TVA aici
  • Valentine’s Day – o sarbatoare in functie de gusturi si de... buzunare

Sarbatoare pentru toate buzunarele14 februarie este cunoscuta ca fiind ziua universala a indragostitilor.
Ce ar putea fi mai dragut decat o zi speciala dedicata dragostei, in care sa poti spune iubitului, sotului, fratelui, mamei cat de mult ii iubesti?
Pentru o persoana iubita nu este simbol mai important ca cel al inimii.
A-i darui cuiva inima ta inseamna a-ti darui intreaga fiinta, pentru ca inima este centrul existentei noastre.
Inima simbolizeaza cel mai nobil si cel mai profund sentiment uman: iubirea.
De-a lungul secolelor, ea a inspirat milioane de oameni si i-a determinat sa se ridice deasupra conditiei lor umane si sa se piarda in fiinta iubita.
Asa ca inima, strapunsa de sageata lui Cupidon, a devenit cel mai faimos dintre simbolurile zilei de 14 februarie.
In contextul celor prezentate, comerciantii nu au decat de castigat.
In incercarea de a-si surprinde iubitul sau iubita, oamenii cumpara tot felul de produse ca simbol al iubirii.
De la inimioare din plus, la lenjerie intima, in special de culoare rosie, la cutii de ciocolata in forma de inimioara…
Indiferent de varsta, de statut social, de venit, iubitii se pregatesc deja pentru ziua de maine.
E adevarat insa ca totusi, cadourile sunt influentate si de nivelul veniturilor…
"Parca anii trecuti pe vremea asta aveam deja mai multe vanzari. Insa acum este destul de slabut. Multi cumpara inimioare simple, micute, la doar 2 lei. Nu mai are lumea bani. Parca de la fiecare an, suntem tot mai saraci, iar asta se reflecta in nivelul vanzarilor. Uitati azi abia am facut 300 de mii de lei. E foarte putin. Macar maine  de ar merge mai bine. Ca stam toata ziua aici in frig", se plange Lenuta Cristina, vanzatoare la o taraba cu cadouri specifice acestei sarbatori. 
"Eu sunt de putin timp cu prietenul meu insa simt ceva deosebit pentru el si ma tot gandesc ce sa ii daruiesc. Vreau sa ii cumpar ceva deosebit care sa ii foloseasca pentru mult timp. La bani nu m-am gandit.  Nu mi-am propus o suma anume. In ceea ce ma priveste, nu imi doresc ceva material. Ii vreau pe el alaturi de mine si e suficient", afirma  Gabriela Bacs. 
Mai sunt si oameni care nu ofera cadouri: "Eu nu am prietena, insa nici daca as avea nu stiu daca i-as darui ceva cu aceasta ocazie. O singura data am cumparat ceva. In rest... nu. Nu sunt eu cu sentimentalismele astea" afirma Andrei Szavarak.
Iar altii cumpara cadouri costisitoare pentru iubitii lor.
"Vreau sa ii cumpar o bijuterie. Pana la vreo doua milioane de lei (200 de lei noi) ca mai mult nu imi permit. E o ocazie speciala si merita toata atentia", considera Bianca Varga.
Barbatii cumpara indeosebi bijuterii sau lenjerie intima: "Sotia mea adora bijuteriile, si lenjeria intima. Nu stiu inca ce sa ii ofer, ca sa ma incadrez in vreo 2 -300 de  lei. Insa fiind vorba de o sarbatoare a dragostei, cred ca ma voi indrepta totusi spre o lenjerie, de culoare rosie", sustine Mihnea Roman.
In privinta preturilor acestor produse, ele sunt extrem de variate.
Dupa cum aminteam,  pretul unei inimioare din plus, cumparata de la tarabe pleaca de la 2 lei si poate ajunge chiar la 50 de lei, cutiutele muzicale in forma de inimioare  costa intre 10 si 15 lei, iepurasii cu doua inimioare – 20 de lei, iar la flori… un buchet de zambile, un fir de trandafir sau un buchet de lalele neputand lipsi din aceasta zi – variaza intre 5 lei – firul de trandafir si 10 lei buchetul de margarete, zambilele se situeaza intre 5 lei si 10 lei ghiveciul, lalelele se gasesc la 3 lei firul si bineinteles pentru cei care dispun de un buget mai serios, un buchet de flori poate ajunge chiar la 100 de lei.
In centrele comerciale si in magazinele de profil, desigur ca preturile sunt mai mari insa si produsele sunt mai de calitate. 
Cele mai cautate in aceasta perioada sunt lenjeriile intime ale caror preturi ajung chiar pana a 200 de lei.

Madiana Mican & Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Prostituatele de pe Valea Muresului - amendate, amprentate si fotografiate

Prostituate la vanatoare de clientiSfarsitul de saptamana nu a fost unul linistit pentru prostituatele care "isi desfasoara activitatea" pe Valea Muresului.
Cei care le-au stricat afacerile sunt politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, in colaborare cu lucratori ai Biroului de Investigatii Criminale si ai Politiei Lipova.
Acestia au organizat o ampla actiune pentru combaterea actelor de prostitutie si proxenetism.
Politistii au actionat in mai multe zone ale judetului – in municipiul Arad si Valea Muresului, respectiv tronsonul Arad – Petris.
Si de aceasta data, politistii le-au gasit pe "fete" la treaba, asteptand clienti in locurile binecunoscute.
Razia politiei a identificat un numar relativ mare de prostituate, 24, toate fiind duse la sediul Politiei, unde au fost amprentate, fotografiate si introduse in baza de date a Inspectoratului Judetean de Politie Arad.
Dintre acestea, o parte erau cunoscute de multa vreme de politisti, iar altele s-a dovedit ca au venit de curand aici, in speranta gasirii unei clientele mai numeroase si mai "darnice".
"Fetele" s-au ales si cu amenzi contraventionale, suma totala a amenzilor aplicate de politisti fiind de trei mii si cinci sute de lei
Tot cu ocazia acestei actiuni, politistii au mai colaborat si cu Inspectoratul Teritorial de Munca, alaturi de care au verificat un numar de sapte unitati publice – discoteci, baruri cu program non-stop.
De aceasta data in centrul atentiei au fost minorii, dar si cei care ii servesc cu bauturi alcoolice.
Dupa cum se stie, legea prevede faptul ca nici un minor nu poate fi servit cu bauturi alcoolice, dar se pare ca unii patroni de baruri si unii chelneri nu tin cont de aceasta prevedere, onorand comenzile de bauturi alcoolice chiar si celor care nu au 18 ani impliniti.
Astfel de situatii au fost constatate si cu ocazia acestui control, politistii si inspectorii aplicand un numar de trei sanctiuni contraventionale personalului din aceste localuri care au servit bauturi alcoolice minorilor.
Stripteuzele din Arad sunt cu actele in regula
Aproape in fiecare sfarsit de saptamana, localurile cu program de streaptease sunt aglomerate.
Printre cei care "au calcat" duminica noaptea aceste localuri s-au aflat si politisti si inspectori ai Inspectoratului teritorial de Munca din Arad, acestia fiind insa in misiune.
Lucratorii politiei si ai ITM-ului au avut drept scop al actiunii desfasurate in comun verificarea legalitatii activitatii dansatoarelor.
Mai precis, a fost verificat faptul daca dansatoarele muncesc legal.
Cu aceasta ocazie, s-a contstat ca cele 16 tinere au toate actele in regula, fiind angajate legal de patroni, cu carte de munca si cu toate darile catre stat platite la zi.

M.C. - Observator

  • Coliziune devastatoare la Simand

Tragica coliziune in apropiere de SimandUn spectaculos accident de circulatie a avut loc pe tronsonul Arad-Oradea, in localitatea Simand, protagonistii acestui grav eveniment rutier fiind doi soferi de tir.
Soferul TIR-ului marca Iveco, A.H. de 30 de ani, din Polonia, se deplasa dinspre Chisineu-Cris, spre Arad, iar in dreptul localitatii mai sus mentionate a pierdut controlul volanului, intrand intr-un impact frontal devastator cu un alt auto-tir marca Scania, condus regulamentar de G.V., de 30 de ani, din Bulgaria.
Impact puternic
In urma impactului deosebit de puternic cei doi soferi au fost grav raniti iar autocamioanele au fost efectiv spulberate.
Conform spuselor lui Dumitru Z., martor ocular al evenimentului Tir-ul inmatriculat in Polonia a trecut direct pe contrasens, fara a mai frana:
" Chiar inainte de impactul celor doua eu ma aflam pe marginea carosabilului si am zatut cu ochii mei cum autotirul care mergea inspre Arad a trecut pe contrasens, iar apoi, dezastrul...".
Intrat pe contrasens
Politistul ajuns primul la fata locului, Gheorghe Blidaru, agent sef, in cadrul postului de politie Simand, ne-a declarat:
"Conform primelor constatari se pare ca soferul polonez a pierdut controlul volanului, intrand pe contrasens, unde s-a izbit frontal de Tir-ul care circula regulamentar pe sensul sau de mers"
"La sectia de primiri urgente au fost adusi doi cetateni straini cu multiple fracturi, unul dintre acestia respectiv cetateanul bulgar fiind in stare grava, avand toate oasele fetei rupte", ne-a declarat Laura Luca, medic al Sectiei de Primiri Urgente, din cadrul Spitalului Judetean Arad.

Robert Barb - Adevarul

  • Drumuri si sute de hectare de teren inundate in judet

Sate inundate si in judetul AradPloile din ultimele zile, precum si topirea zapezilor au provocat inundatii in judet.
Astfel, pe tot cursul Crisului Alb au fost depasite cotele de atentie.
In zona localitatii Gurahont, datorita revarsarii Crisului Alb, mai multe hectare de teren si drumuri judetene se aflau ieri sub ape.
In comuna Dieci, 500 de hectare de teren au fost afectate de viituri.
Si drumul judetean 708, pe portiunea Dieci-Crocna, era acoperit cu o lama de apa intre 20 si 50 de centimetri, pe o lungime de 500 de metri.
Tot pe drumul judetean 708, insa intre localitatile Dieci si Revetis, soseaua era acoperita cu o lama de apa intre 30 si 70 de centimetri, pe o portiune de un kilometru.
Totodata, tronsonul Pescari-Dieci era acoperit cu o lama de apa de 20-30 de centimetri pe o lungime de 300 de metri.
De asemenea, in aceeasi zona, trei podete au fost inundate.
In satul Pescari a mai fost afectata de ape si curtea unei gospodarii, care se afla intr-o zona inundabila.
Nici localitatea Almas nu a scapat de inundatii. Aici 450 de hectare de teren arabil, 120 de hectare de pasuni, si doua podete au fost afectate.
Si pe drumul judetean 792, Alams-Dieci s-a as-ternut o lama de apa de 10 centimetri, pe o portiune de 100 de metri.
Ieri, pe toate drumurile judetene afectate se circula doar cu masini mari sau de teren.
Din informatiile primite de la Prefectura Arad, ieri la statia hidro din Gurahont cota de atentie era de 312 centimetri, iar cota de pericol era depasita cu 12 centimetri, cu tendinte de stationare.
Prefectura a trimis avertizarile de cod portocaliu catre toate Comandamentele pentru Situatii de Urgenta  din judet, Gavril Popescu luand legatura cu toti primarii din zonele afectate pentru luarea masurilor necesare in caz de urgenta.

Nadia Bodran & Sida Voicu - Informatia Aradului

  •  Aradul muzical - In lumea sonora rusa

Repetitii la Filarmonica inainte de concertClujeanul Petre Sbarcea, dirijor si profesor al Academiei "Gheorghe Dima", cu activitate intensa pe o arie larga, din Vestul european pana in Turcia si Iran, posesor al unor distinctii si ordine romanesti si straine, a onorat inca odata pe aradeni cu prezenta sa.
Remus Manoleanu, cunoscut ca pianist din Rusia pana in Brazilia si Coreea de Nord, cunoscut si aradenilor din manifestari anterioare, ne-a oferit vestita "Rapsodie pe o tema de Paganini" , de Serghei Rahmaninov, ultima lucrare concertanta a compozitorului si totodata cea mai cunoscuta, alaturi de Concertul pentru pian nr. 2.
Cele 24 de variatiuni, alaturi de tema propriu zisa, structurate in trei grupe, ce ar corespunde miscarilor unui concert instrumental, au avut parte la inceput de impulsuri energice si imagini luminoase, pentru ca in grupa mediana, intr-un tempo asezat, variatiunile sa fie atinse de o unda de gravitate si datorita aparitiei vechiului "Dies irae".
Grupului final de variatiuni, interpretii - solist si orchestra- i-au dat straluciri triumfale, avant si bravura.
Astfel, "Rapsodia pe o tema de Paganini", isi continua drumul triumfal prin lumea muzicala, inceput cu peste sapte decenii in urma la Baltimore in SUA.
"Tablourile dintr-o expozitie" de Modest Musorgski sunt un exemplu tipic pentru ceea ce numim creatie romantica.
Transpunerea in imagini muzicale ale unor creatii plastice (ale pictorului Hartamann) sub pana geniala a compozitorului rus a dat lumii muzicale o lucrare complexa, sugestiva, care reprezinta o piatra de incercare pentru pianisti.
Varianta simfonica realizata de un maestru al orchestratiei, Maurice Ravel, a fost al doilea moment al manifestarii de saptamana trecuta, vitalizata de orchestra aradeana aflata sub conducerea lui Petre Sbarcea.
Necesara varietate de expresie si combinatie timbrala, incepand cu tema Promenadei, continuand cu succesiunea tablourilor, realizate de orchestra condusa de Petre Sbarcea, au avut ca rezultat un caleidoscop atragator, elocvent.
Varietate, care este rod fericit al creatiei unui compozitor in care se amesteca subtilitatea cu brutalitatea si intensitatea cerebrala cu instinctualitatea, donate de radacinile sale nobile, combinate cu cele taranesti, mostenite prinr-o bunica de origine modesta.
Orchestra a dat plasticitate diferitelor momente: vointa si suferinta "Gnomului", nostalgia trezita de imaginea "Vechiului castel", zburdalnica joaca a copiilor in gradina "Tuileries",inaintarea indarjita al greoiului car polonez (Bydlo), tablouri intercalate cu variante ale Promenadei.
Ni s-a redat apoi veselia si gratia "Baletului puisorilor in gaoace", dialogul dintre "Evreul bogat si cel sarac", in care s-a subliniat contrastul dintre aroganta primului interlocutor si implorarea plangareata a celui de-al doilea. Forfota vesela, taraboiul, vociferarile, sporovaiala din "Targul din Limoges" au avut pregnanta, ca si atmosfera sumbra, care indeamna la meditatie, a "Catacombelor".
Puternicul contrast dintre vijelioasa "Baba Yaga" in zborul ei impetuos si ultimul tablou, "Marea poarta a Kievului", asteptat totdeauna cu mult interes, a reusit sa impresioneze printr-o reconstruire temeinica, tempoul asezat dandu-i un plus de maiestate luminoasa, grandoare.

Hugo Hauptmann – Virtual Arad

Programul din 15 februarie, dirijat de Cristian George Neagu va cuprinde:
Bedrich Smetana – Uvertura operei “Mireasa vanduta”
Henri Tomasi – Concert pentru trompeta si orchestra,
Solist – Sergiu Cristea
Hector Berlioz – Simfonia fantastica de Berlioz


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]