Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 13 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • A reinceput campania "O zi cu primarul"

A reinceput campania o zi cu primarulCampania "O zi cu primarul" a fost reluata de la inceputul acestei luni.
Reamintim ca, in cadrul acesteia, in fiecare saptamana, primarul Gheorghe Falca isi petrece ziua de miercuri alaturi de un cetatean interesat sa afle in ce consta o zi de munca a edilului-sef .
De aceasta data, 20 de aradeni s-au inscris pentru a participa la aceasta actiune.
Cel selectat a fost Robert Sajgo, in varsta de 18 ani, elev in clasa a XII-a, la Colegiul German.
"Am ales sa particip la aceasta actiune deoarece eram interesat sa vad cum se desfasoara activatatile administrative ale municipiului, mai ales ca am implinit 18 ani si am drept de vot. De dimineata, cand am ajuns la Primarie, agenda primarului a fost una foarte incarcata. Telefoane, discutii cu societatile subordonate, intalniri la Prefectura... Am reusit sa vad foarte multe lucruri in munai cateva ore...", a spus Robert.
Campania continua.
Astfel, cetatenii care doresc sa participe, timp de o zi, alaturi primar la toate activitatile din  cadrul institutiei, se pot inscrie la Serviciul de relatii cu publicul din cadrul Primariei Municipiului Arad, camera 5 (program: de luni pana vineri, intre orele 8–20), pe site-ul www.primariaarad.ro, sau la tel. 284744 , 283213.
Campania O ZI CU PRIMARUL a fost initiata de Primaria Municipiului Arad in luna martie a acestui an, pentru a informa si de constientiza publicului referitor la activitatea din interiorul institutiei, si in mod deosebit la activitatea zilnica si responsabilitatile primarului.  

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Mars al elevilor pentru ca viata are prioritate

Tinerii au marsaluit pentru reducerea accidentelor de circulatieElevii de la mai multe scoli din Arad, alaturi de membri ai Consiliului Local al Tinerilor si al studentilor de la Universitatea "Aurel Vlaicu" au marsaluit, ieri, pe Bulevardul Revolutiei, in cadrul unei informari asupra pericolului la care se expun tinerii si nu doar ei daca traverseaza prin locuri nepermise.
Elevii s-au adunat pe platoul din fata Primariei, unde au fost asteptati de catre Rutieristi.
Inaintea marsului, primarul Gheorghe Falca a coborat din birou pentru a-i felicita pe scolari pentru implicarea lor in acest aspect, in conditiile in care numarul victimelor accidentelor rutiere este mare.
Participantii la mars au impartit pliante pietonilor de pe bulevard, marsul derulandu-se pana in zona Teatrului, elevii revenind in punctul de unde au plecat.
"Actiunea se desfasoara in cadrul proiectului partenerial Stop accidentelor, viata are prioritate. Incercam in acest fel sa-i determinam pe participantii la trafic sa fie mult mai prudenti pentru evitarea producerii unor tragedii. Elevii marsaluiesc pentru ca numarul accidentelor sa scada, mai ales ca datorita orelor de educatie rutiera care au loc in scoli micutii sunt la curent cu legislatia rutiera", ne-a informat subinspector de politie Razvan Meszar.
De asemenea, actiunea a fost organizata si in cadrul "Saptamanii prevenirii criminalitatii", proiect realizat de catre Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Arad.
Printre partenerii evenimentului mai poate fi aminta si Autoritatea de Sanatate Publica, prin reprezentantii Biroului de Promovare Sanatate.

C.C. - Observator

  • Renasterii, amanata pana la anul

Modernizarea strazii Renasterii a fost amanata pana anul viitorPrimaria a decis sa amane lucrarea de modernizarea a strazii Renasterii pana in 2008.
Locuitorii strazii Renasterii mai au de asteptat aproape un an pentru ca strada lor sa fie modernizata, iar cei care intra de pe Voinicilor sa poata circula fara a mai face slalom printre gropi pe acest tronson.
Primaria Arad a decis sa amane deschiderea santierului pe strada Renasterii pana in primavara anului 2008, pe motiv ca daca lucrarea ar incepe acum ar trebui suspendata odata cu sezonul rece, iar lucrarile incepute ar creea mai mult disconfort aradenilor care locuiesc in zona.
Lucrarea in cauza ar fi trebuit, ce-i drept, sa inceapa de ceva vreme, in conditiile in care, inca din iulie, Primaria a adjudecat lucrarea de reabilitare a strazii, in urma unei licitatii, societatii ICIM.
"Firma aradeana a semnat contract cu executivul si pentru aceasta lucrare (ICIM are o serie intreaga de lucrari de infrastructura de executat in Arad), urmand ca sa primeasca de la Primaria Arad ceva peste 30 de miliarde de lei vechi pentru investitia care ar fi trebuit realizata in 12 luni de la semnarea contractului (finalul fiind, ca atare, prin iulie 2008)".
Liniile, o problema
Toate bune si frumoase pana aici, numai ca proiectul care prevedea si refacarea liniilor de tramvai nu a fost in concordanta cu situatia de pe teren, asa ca s-a trecut la refacerea proiectului. Primaria a decis, in cele din urma, ca la realizarea noilor linii de tramvai de pe Renasterii, sa se folosesca acelasi sistem cu cel folosit pe Vonicilor, pentru a elimina orice fel de problema.
"Am refacut, ca atare, proiectarea liniilor de tramvai, cu modificarea indicatorilor si am constatat ca ne va prinde iarna. Asa ca am hotarat sa demaram lucrarile in primavara. Oricum, pentru acest an, pentru lucrarile de pe Renasterii, aveam alocati doar 9 miliarde de lei vechi, diferenta de 21 urmand sa fie alocata doar in 2008, asa cum prevedea contractul. Am decis, in situatia data, cu intarzierea datorata proiectului pentru linii, ca e mai bine decat sa intindem o lucrare pe doi ani, cu pauza din sezonul rece, sa o realizam intr-unul singur. Investitia va fi gata, oricum, undeva prin vara lui 2008", a punctat primarul Aradului, Gheorghe Falca.
Lucrarea de modernizare a strazii Renasterii cuprinde refacerea carosabilului, a trotuarelor, a utilitatilor din zona si montarea unui semafor la intersectia dintre strazile Renasterii si Calea Radnei.

A.B.- Adevarul

  • Retragere pe ultima suta de metri

Ioan Cuzman se retrage din cursaDupa ce a anuntat printre ultimii ca intra in cursa  pentru fotoliul de presedinte al PSD Arad, presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman, a anuntat ieri, adica la 24 de ore de la depunerea candidaturii, ca se retrage din cursa.
Potrivit PSD Arad, Ioan Cuzman a trimis la partid o instiintare de retragere a candidaturii pentru alegerile care au loc sambata.
Nu si-a explicat gestul in niciun fel, spunand doar ca se retrage din motive personale.
Ioan Cuzman nu a putut fi contactat pentru a da detalii despre retragerea sa din competitie.
Astfel, in cursa pentru presedintia PSD Arad au ramas patru candidati: actualul lider interimar Florin Remetan, fostul prefect si senator, Avram Craciun, Pavel Sarbu, fostul presedinte al organizatiei municipale si Cornel Scrob, primarul comunei Silindia.
Surse din PSD sustin ca rezultatul alegerilor se stie dinainte, iar Florin Remetan si-a asigurat un mandat cu acte in regula.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Aradul muzical – Clasic si romantic la inceput de stagiune

Concert Beethoven la FilarmonicaDaca la concertul de deschidere a stagiunii Filarmonicii aradene sala mare a Palatului Cultural a gemut de multimea publicului, la al doilea randurile s-au mai rarit, unii, considerand ca odata pe luna (sau pe an ?) e suficient sa ia contact cu minunata lume sonora.
Orchestra, in frunte cu directorul institutiei, dr. Frandes, a oferit un program atragator, care a inceput cu "Leonora a III-a, uvertura in Do major op. 72 C" a lui Beethoven. 
Subiectul "Dragostea conjugala" apartine scriitorului francez din timpul revolutiei, Bouilly.
Actiunea a fost inspirata de o intamplare reala din epoca Teroarei.
Bouilly, a fost martor ocular al eroismului unei doamne "pe care a avut cinstea sa o ajute in actiunile sale nobile" de a-si salva sotul, cazut jertfa razbunarii personale a guvernatorului.
Actiunea a fost transpusa in Spania.
Subiectul a fost tratat de Gavot in opera  "Dragoste conjugala", prezentat la Paris inca in 1798, iar compozitorul italian Paer a prezentat la Drezda "Leonora" sa, nereusind sa o prezinte si in teatrele vieneze, acestia preferand sa-i comande lui Beethoven o opera cu acelasi subiect (A. Alsvang).
Primele doua variante ale noii opera pe textul german al lui Sonnleithner au fost prezentate in 1805 - 1806, ca cea de-a treia sa se impuna incepand cu 1814.
Operei sale Leonora , Beethoven i-a creat de-a lungul anilor patru uverturi. Cea mai expresiva este "Leonora a III-a", executata adeseori sub forma de antract la mijlocul actului al II-lea al operei.
In interpretarea orchestrei aradene, acest poem simfonic avant la lettre, cu muzica sa furtunoasa, navalnica, ce exprima  toate nuantele sentimentelor unor oameni scapati de primejdii ingrozitoare si readusi la viata, a redat confuzia generala , salvatoare pentru soti si dezastruoasa pentru Pizzaro, interpretare ce a dat satisfactie melomanilor aradeni.
Stefan Arnold, format la Wuerzburg, Hanovra, Mozarteum-ul din Salzburg, Berlin, cu concerte in metropolele europene, dar si in Japonia si cele doua Americi, s-a prezentat aradenilor cu "Concertul pentru pian nr. 1 in Do major op. 15" al lui Beethoven.
Orchestra a redat luminozitatea primelor teme, expresivitatea si virtuoza interventie a solistului cu a treia idée muzicala din prima parte, duiosia din a doua miscare, in care clarinetul subliniaza filonul romantic.
Interpretii au subliniat apoi caracterul dansant al temei refren din finalul in forma de rondo, trasatura capricioasa a primului cuplet, umorul celui de-al doilea, veselia cu momente de duiosie ale inchierii acestei parti si totodata a intregii lucrari.
Cu aceasta prima creatie concertanta din sirul celor dedicate instrumentului cu clape, se impusese Beethoven ca pianist la Viena, Praga si in orasele germane.
Orchestra dirijata de Dorin Frandes a subliniat atmosfera poetica, de meditatie melancolica, desavarsita atmosfera romantia, conflictul dintre realitate si vis, dramatismul si profunzimea Simfoniei a VIII-a, "Neterminata" a unuia dintre primii mari compozitori romantici, care a fost Franz Schubert.
Concertul acelei seri de 11 ale lunii octombrie, a trasat o desdchidere spre lumina si frumusetea vastei lumi sonore ce ne va sta la dispozitie in stagiunea ce abia s-a deschis.

Hugo Hauptmann – Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]