Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 13 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Proiecte imobiliare de anvergura, in municipiul Arad

Noi locuinte pentru tineri sunt construite in AradIn ultimul timp, Aradul a devenit orasul in care proiectele imobiliare se dezvolta cu repeziciune.
Gasind o piata de desfacere foarte buna, firmele specializate dezvolta tot mai multe proiecte de acest gen, unele dintre ele fiind foarte ambitioase.
Una dintre firmele aradene care si-au propus sa dezvolte proiecte imobiliare foarte mari si-a facut calculele pentru o investitie de aproape 130 milioane de euro.
Acesti bani sunt necesari pentru punerea in practica a doua proiecte imobiliare, amplasate in Arad, care vor conduce la construirea a 1.288 de apartamente, respectiv 396.
Primul dintre aceste proiecte este pozitionat la intersectia cartierelor UTA si Aurel Vlaicu, in zona industriala UTA, si este compus din 16 blocuri ce vor fi construite in trei etape.
Prima etapa prevede ridicarea a 180 de apartamente, cea de a doua - 228 de apartamente, iar cea de a treia - 880 de apartamente.
Ansamblul rezidential, potrivit planurilor, trebuie sa fie finalizat in anul 2.010.
Pe langa apartamentele propriu - zise, in zona vor mai fi construite un super-market, un centru sportiv, un salon de infrumusetare, un parc, precum si alte servicii conexe.
Cel de-al doilea proiect imobiliar prevede ridicarea unui alt ansamblu rezidential, in cartierul Micalaca, zona Orizont, pe o suprafata de 2.400 metri patrati.
Pentru achizitionarea terenului au fost platiti deja 500.000 de euro, investitia totala in acest proiect fiind de aproape 8 milioane de euro.
In aceasta zona va fi construit un ansamblu rezidential format din 396 de apartamente, finalizarea lucrarilor fiind prevazuta pentru anul 2009.
Pe langa aceste doua proiecte imobiliare, in Arad mai este prevazuta si construirea unui parc industrial si a unuia logistic, UTA 1 si UTA 2, investitia totala fiind de 77 milioane de euro.
Parcul Industrial UTA 1, un proiect in valoare de 56 milioane euro, dispune de zone de teren parcelate, care sunt oferite potentialilor clienti spre vanzare, atat ca teren, cat si ca teren si constructie.
Constructiile se ridica pe baza proiectelor proprii sau cele ale beneficiarilor, suprafata totala a parcului fiind de 116.805 metri patrati, din care pe 74.113 metri patrati se vor afla constructii.
Parcul Logistic UTA 2 reprezinta o investitie de 21 milioane de euro si este amplasat in partea de nord a orasului, cu acces direct la DN 7 si
E 68 Nadlac-Deva.
Proiectul se va intinde pe o suprafata de peste 145.800 metri patrati si aici vor fi peste 64.500 metri patrati de hale industriale, cu spatii de birouri si facilitati administrative.
Perioada de dezvoltare a acestui proiect se intinde pe 4 ani, intre 2007 si 2010, obiectivele pentru acest an incluzand sistematizarea terenului, bransarea la retelele de utilitati si construirea a 3.000 metri patrati de hale de depozitare.

Mihaela Cerna - Observator

  • Simpozion finantat de NATO

Rectorul UAV anunta finantarea de catre NATO a unor proiecteDesi anul universitar nu a inceput inca, Universitatea "Aurel Vlaicu" este ocupata cu importante proiecte finantate din fonduri internationale. 
Universitatea organizeaza in perioada 23-27 septembrie un simpozion finantat de catre NATO. 
La sfarsitul lunii va avea loc simpozionul cu tema "Aplicatiile Spectrofotometriei de masa in Siguranta Vietii"
Manifestarea este organizata de catre Universitatea din Arad in colaborare cu Universitatea din Aachen, Gemania, la Baile Heculane.  
Costurile de organizare si deplasare ale paritcipantilor sunt suportate inregral de catre NATO, iar valoarea se ridica la 38.000 de euro. 
La simpozion vor sustine prelegeri 18 profesori universitari din 7 tari. 
Printre invitati se numara nume importante ale cercetarii in domeniul spectrofotometriei de masa. NATO ofera 3 granturi, respective finantari, pentru profesorii Universitatii aradene, in domenii privind siguranta vietii, textilele inteligente si biotehnologii. 
Conducerea Universitatii aradene va participa la un simpozion care va avea loc la Trencin, in Slovacia. 
Conferinta este organizata de catre ACRU, asociata Universitatilor din regiunea Carpatica, asociatie a carei membru este si Universitatea Aurel Vlaicu. 
Conducerea universitatii aradene doreste sa incheie noi parteneriate in ceea ce priveste schimbul de cadre didactice si studenti.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Aradenii prefera casele

In locul locuintelor la bloc, aradenii prefera caseleIn ultima perioada aradenii instariti care au dorit sa-si cumpere un spatiu de locuit au optat pentru case.
Casa oferind un grad mai ridicat de liniste, intimitate si o suprafata generoasa in interiorul constructiei, dar si in afara ei, unde exista o curte de minimum 40-50 de metri patrati.
Chiar daca toata lumea isi doreste, nu oricine isi poate permite.
Pretul caselor in Arad porneste din jurul sumei de 90 000 de euro.
La pretul acesta casa ce poate fi achizitionata este o constructie clasica, singura in curte, situata intr-o zona de case, insa nu intr-una rezidentiala.
Prezinta conditii decente de locuire, are finisaje clasice, ceea ce necesita o investitie in valoare de cateva mii de euro pentru imbunatatiri.
Acelasi tip de casa se vinde in zonele rezidentiale cu sume ce pot ajunge pana la valoarea de 400 000 de euro.
Agentiile imobiliare aradene acorda o atentie deosebita ofertelor de vanzare de case, intrucat realizeaza un numar mare de tranzactii ce au ca obiect acest tip de imobile.
Oferta imobiliara in privinta acestor spatii de locuit este una deosebit de complexa, pornind de la casele din localitatile apropiate municipiului Arad, care se pot achizitiona cu doar cateva mii de euro, pana la vilele luxoase din cartierele Aradului, unde deja se ajunge la nivelul sutelor de mii de euro.
"Astazi, pe piata imobiliara din Arad majoritatea celor ce doresc cumpararea unei case se orienteaza catre o constructie noua, casele vechi reprezentand o ultima solutie. In oras, cele mai cautate case sunt cele amplasate in zonele apropiate de centru. Aceasta nu inseamna insa ca ele sunt si cele mai bine vandute. Deoarece preturile in aceste zone sunt foarte ridicate, cumparatorii isi indreapta atentia catre constructiile din noile cartiere, care se dezvolta cu repeziciune. Casele noi sunt la mai mare cautare decat vilele, acest lucru datorandu-se pretului mare la care sunt vandute vilele", afirma Andreea Pasca, de la agentia imobiliara Lang.
Specialistii au observat faptul ca achizitionarea acestor constructii este realizata de persoane de un anumit sector de varsta: vilele sunt achizitionate in proportie covarsitoare de catre persoanele care depasesc 50 de ani.
Explicatia cea mai simpla ar fi ca tinerii nu isi permit acest lux.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Cersesc cu copiii

Cersetoria printre TIR-uri s-a instalat si in orasul nostruZeci de cersetoare isi fac veacul, zi de zi, pe soseaua de centura care duce spre punctul de trecere a frontierei Nadlac.
Ziua lor de lucru incepe cu noaptea-n cap.
Atunci, tinerele mame, abia trecute de 18 ani, isi fac aparitia in zona centurii.
Au in brate copii dezbracati si flamanzi.
Femeile spun ca cersesc pentru ca nu au ce sa le dea de mancare plozilor, iar acestia sunt un adevarat magnet de bani.
Purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce Berar, spune ca "persoanele au fost identificate si vor fi sanctionate contraventional".

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Craiul si craiasa Monesei

La Moneasa au fosti alesi "Craiul si Craiasa Muntilor"Inscriindu-se in spiritul manifestarilor prilejuite de "Zilele Judetului Arad", la Moneasa s-a petrecut duminica "Festivalul de traditie si folclor al judetului Arad 2007"
Cocheta statiune balneoclimaterica a gazduit pentru intaia data acest eveniment, ce se doreste repetat in fiecare an.
Desi initial se prevazuse ca specatacolul de muzica populara si concursul de alegere a "Craiului si a Craesei Muntilor - 2008", ce va reprezenta anul viitor judetul Arad la Targul de fete de pe Muntele Gaina, sa se desfasoare la Gradina de vara de langa strand, pana la urma s-a optat inspirat ca reprezentatia sa aiba loc pe esplanada din fata Hotelului PARC.
Organizatorii, adica Agentia de evenimente "Angels Events", reprezentata de surorile Ramona si Adela Raut (secondate cu gratie de bucuresteanca Oana Borlea) si prezentaotrul programului, nimeni altul decat reporterul TV Arad, Adi Moldovan, au adus in fata publicului cele mai interesante ansambluri si formatii populare din judet: Siriana din Siria, Garofita din Simand, Doina Tautului din Taut, Busuiocul din Santana, Spicul din olari, dansatorii din Vladimirescu, Junii Nadlacului din Nadlac, Floarea Dorului din Conop si Taraful din Curtici.
Dupa un regal de muzica populara si dansuri specifice, tarziu in noapte am aflat si cine ne sunt craiul si craiasa: ei se numesc Raut Gratiana si Marchis Marin si ei sunt cei care ne vor reprezenta la Targul de fete de la Gaina.
"Ma bucur ca organizatorii au tinut cont de noi si o parte a Zilelor Judetului Arad s-au tinut la Moneasa. Aceasta inseamna ca statiunii noastre i s-a recunoscut numele de perla a Muntilor Apuseni si sper ca aceasta manifestare sa devina o traditie si sa ne intalnim si la anul aici" a spus primarul Monesei, Terente Condea, care nu s-a codit cu prilejul acestor zile sa puna la bataie un porc si un butoi de tuica.

V.Z. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]