Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 13 august 2007
Stirile TVA aici
  • 26 septembrie - urmatorul termen in procesul Casarom

Proiectul Casarom a iscat un nou conflict intre Primarie si PrefecturaDespre terenul Casarom s-au scris pagini intregi. Despre scandalul iscat intre Primarie si Prefectura pe marginea acestui subiect la fel de mult s-a scris. 
Totul a culminat, dupa sagetile aruncate din ambele parti, Gheorghe Falca- Gavril Popescu, cu atacarea in contencios administrativ de catre Prefectura a Hotararii CLM prin care 26 de hectare reveneau Primariei.
In urma cu ceva vreme, Prefectura a mai fost deranjata si de o afirmatie a celor din Primarie, care au afirmat ca Institutia Prefectului nu a fost reprezentata juridic la una dintre infatisarile din procesul Casarom. 
"Este o dezinformare crunta, prezenta noastra ca institutie putand fi verificata oricand. Noi vrem doar sa fie respectata legea. Prefectura a avut reprezentant juridic in procesul Casarom, fapt ce se poate verifica, pentru ca noi vrem sa facem lumina in acest caz si venim cu puncte de vedere clare. Nu pot fi de acord cu astfel de dezinformari si le atrag atentia celor ce le fac ca vor suporta consecintele legale", a spus prefectul.
Inclusiv in bilantul celor trei ani scursi din mandat, primarul Gheorghe Falca a amintit de cazul Casarom si de faptul ca prefectul nu doreste dezvoltarea orasului.
Intreaga discutie s-a concentrat in jurul terenului disponibil pentru ridicarea, in teorie, a unui stadion. 
Primarul Gheorghe Falca a declarat ca la ora actuala singura suprafata din Arad pe care s-ar putea construi un stadion nou este "terenul Casarom" din zona Subcetate. 
Prefectul, in interventiile sale, a afirmat ca Falca este obligat sa construiasca un stadion nou, pentru ca a demolat unul, numai ca institutia condusa de Gavril Popescu a atacat in contencios Hotararea CLM prin care "terenul Casarom" a revenit din proprietate privata in cea a Primariei.
Terenul Casarom, in octombrie 2006, a revenit la Primarie. 
O luna mai tarziu, o firma italiana s-a interesat de posibilitatea dezvoltarii unor afaceri in Arad, printre obiective figurand si construirea unui nou stadion, in cadrul unui complex care ar fi putut sa cuprinda pe langa stadion, si terenuri de antrenament, hotel, sediu administrativ, si un complex comercial care sa ofere investitorului posibilitatea de a-si recupera, in timp, banii. 
In mai 2007, Prefectura Arad ataca in contencios Hotararea CLM prin care "terenul Casarom" revine la Primarie, cazul urmand sa se judece in Tribunal.
"Pana in prezent au avut loc cinci termene, primul fiind in data de 4 iulie. La toate termenele Prefectura a avut reprezentant juridic. Deocamdata este vacanta judecatoreasca, iar urmatoarea infatisare va fi in data de 26 septembrie", ne-a declarat prefectul Gavril Popescu.
Purtatorul de cuvant al Primariei, Corina Draghici, legat de acest subiect atat de sensibil pentru edilul sef, a avut un raspuns foarte scurt si expeditiv: "Momentan este vacanta judecatoreasca, urmand ca dupa 1 septembrie sa aiba loc o noua infatisare".
Din informatiile noastre, se pare ca si reprezentantii Casarom s-au implicat in proces. 
Insa nu se stie, deocamdata, de care parte, a Primariei sau a Prefecturii. 

A. P. - Observator

  • Modernizarea arterei Kogalniceanu-Condurasilor va fi accelerata

Primaria a grabit finalizarea lucrarilor la strada KogalniceanuPrimaria a grabit finalizarea lucrarilor la proiectul "Reabilitare - modernizare str. Kogalniceanu" pentru a se coordona cu graficul lucrarilor de reabilitare a centrului municipiului.
Artera Kogalnicenu va oferi varianta pentru circulatia tramvaielor si pentru traficul auto odata cu avansul marelui santier catre centrul orasului.
Tronsonul 3 Podgoria – Piata Romana din proiectul „BERD-ARTU” va intra in lucru in trimestrul III al anului viitor.
Termenul de finalizare a arterei Kogalniceanu-Condurasilor prevazut in contract este luna aprilie 2008.
Executantul SC ICIM SA a suplimentat echipele si utilajele pentru a putea da in folosinta mai devreme linia de tramvai pe traseul Uta-Confectii – Alfa – Piata Romana.
Valoarea lucrarilor de modernizare a arterei Kogalniceanu – Condurasilor este de aproape 200 de miliarde de lei vechi.
Fondurile au fost alocate din bugetul local.
Proiectul consta in refacerea totala a infrastructurii rutiere, fundatii, linii de tramvai, carosabil, trotuare si iluminat public pe o lungime de 1,7 km din cartierul Alfa - str. Padurii pana la Piata Sarbeasca.

Informatia Aradului

  • Contrabanda cu marfa din Serbia

Politia a decoperit o noua filiera de traficanti de tigariTraficantii cu tigari de contrabanda se reorienteaza.
Dupa ce magazinele duty-free din punctele de trecere a frontierei din judetul Arad au fost inchise, aradenii au cautat alte locuri de aprovizionare.
Politistii de la Investigarea Fraudelor din judetul Arad au facut, la inceputul week-end-ului care tocmai s-a incheiat, o captura de proportii.
La intrarea in judetul Arad, politistii au tras pe dreapta un autocar inmatriculat in Serbia, in care se aflau 40 de persoane, majoritatea timisoreni si aradeni, care fusesera plecati la cumparaturi in Serbia.
In urma controlului, politistii au constatat ca bagajele oamenilor erau burdusite cu marfa de contrabanda. 
Au fost gasite peste 10.000 de pachete de tigari, zeci de pachete de cafea si sticle cu alcool dublu rafinat. 
Valoarea capturii depaseste 20.000 de euro.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Deficit de cateva sute de asistenti medicali in spitalele aradene!

Asistentii medicali migreaza spre alte tari unde sunt mai bine platitiCifra alarmanta a rezultat in cadrul unei dezbateri organizate de cabinetul deputatului Gheorghiof, impreuna cu responsabilii din sistemul sanitar
Directorul ASP, Gabriela Tarle, a precizat ca in unele unitati medicale este nevoie de cadre medicale, in special de cele cu pregatire medie.
Gheorghe Domsa, directorul CAS, a spus ca numarul cadrelor medii, la nivelul judetului, este cu cateva sute sub normative.
Cauzele acestei situatii sunt lipsa banilor in sistem si oportunitatile care li se ofera cadrelor medicale de a lucra in strainatate.
"Normativele sunt foarte generoase. Ele sunt insa orientative – se spune cati oameni trebuie sa fie, nu ce face fiecare. Cheltuielile cu personalul sunt oricum foarte mari, iar spitalele aradene au datorii. In plus, sunt cei care au ales sa munceasca in strainatate. Exista acum aceasta posibilitate, si se poate face o comparatie intre salarii, plus conditiile de munca" a afirmat directorul Domsa.
Daca deficitul de personal este luat ca atare de responsabilii din sistem, ingrijoreaza scaderea drastica a donatorilor de sange.
Potrivit Gabrielei ̃arle, comparativ cu anul trecut, numarul acestora a scazut cu 2000!
Una dintre cauze este, se pare, atitudinea unor angajatori, care nu privesc cu ochi buni faptul ca salariatii lor doneaza sange, avand ulterior dreptul legal la o zi de concediu!
Cauza principala este insa probabil noua lege, prin care donatorii nu mai sunt remunerati.
Deputatul Gheorghiof a organizat dezbaterea pentru a vedea, concret, care sunt problemele principale ale sistemului sanitar si cum se poate interveni pentru a le rezolva.
Acesta a precizat ca, daca se vor obtine avizele necesare pana la 15 septembrie, exista promisiunea ferma a guvernului pentru prinderea in bugetul anului 2008 constructia unui spital judetean, la iesirea spre Zadareni.
Deputatul a primit asigurari din partea directoarei ̃arle ca demersurile pentru documentatie sunt in grafic.

Flavius Ghender - Observator

  • Doi pui de vulpe fericiti

Puii de vulpe au fost adoptati de cabana de vanatoarePersonalul de la cabana de vanatoare Cladova au "adoptat" doi pui de vulpe, Johnny 1 si Johnny 2
Doi pui de vulpe, n varsta de sase luni, au ajuns mascotele Ocolului Silvic Radna.
Puii s-au atasat atat de mult de personalul cabanei de vanatoare Cladova, incat au ajuns sa manance mancare din mana vanatorului.
Personalul cabanei povesteste ca cei doi pui de vulpe obisnuiau sa stea pe colina dealului si sa asculte muzica populara care se auzea de la cabana.
Incet, incet pe zi ce trecea, puii se apropiau tot mai mult de cabana.
De cateva zile se pare ca micile vulpi au prins curaj intrand chiar pana in cabana, spre mirarea vanatorilor.
Gasind de mancare la cabana, cei doi pui s-au atasat de personalul care i-au botezat Johnny 1 si Johnny 2.
A doua familie
Pentru a-i chema la cabana, seful pazei de vanatoare Iosif Mergel, le pune celor doi pui o muzica populara din zona Lipovei, ii cheama prin doua-trei fluieraturi, ii striga pe nume iar acestia apar imediat si stau cu personalul la chef pana noaptea tarziu.
Cei doi Johnny sunt atat de curiosi incat se urca pe masa si mananca din farfurie, ba chiar au inceput si sa cotrobaie prin cabana.
Cu toate ca vulpile sunt animale de prada (rapitoare) si sezonul de vanatoare este deschis tot timpul anului, personalul de paza al asociatiei le ocroteste.
Puilor li s-a facut si un tratament antirabic urmand apoi sa le fie pusa o zgarda in semn de recunoastere si pentru a nu fi impuscati de ceilalti vanatori.
Se pare ca Johnny 1 si Johnny 2 au gasit in personalul de la cabana de vanatoare Cladova, o a doua familie care le poarta de grija.

V.O.- Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]