Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 13 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • De luna viitoare, decidem cine ne administreaza pensia privata obligatorie

Directoarea Casei Judetene de Pensii - Mihaela Vasil explica modul de administrare pentru viitorii pensionariDe luna viitoare, trebuie sa ne alegem societatea care ne va administra fondul de pensii private obligatorii. 
Este vorba despre asa-numitul pilon II de pensii, la care vor contribui, automat, toti angajatii care au varsta pana in 35 de ani si la alegere cei cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani. 
Banii pentru pensiile private reprezinta o parte din suma care pana acum se vira la Casa Nationala de Pensii, iar banii vor fi administrati de fondurile de asigurari. 
Angajatii vor contribui la pensiile private obligatorii incepand cu 1 ianuarie 2008. 
Contributia va fi de 2 % din salariul minim brut pe economie. 
In fiecare an se va majora acest procent cu 0,5 %, astfel incat, in termen de 8 ani, administratorul privat sa incaseze 6 % din venitul brut al salariatului.
Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private a autorizat, pana acum, patru companii care vor administra fondurile pentru pensiile private obligatorii. 
Alte 12 societati sunt in curs de acreditare. 
"Angajatii care nu isi vor alege pana la sfarsitul lunii decembrie societatea care sa le administreze pensia privata vor fi repartizati automat de Casa Nationala de Pensii. Asigurarea obligatorie nu inseamna ca se vor retine mai multi bani din salariu, ci doar ca o parte din banii care pana acum erau colectati de Casa Nationala de Pensii vor merge catre un fond privat, supravegheat de stat", ne-a declarat directorul executiv al Casei Judetene de Pensii, Mihaela Vasil. 
Salariatii care sunt nemultumiti de societatea pentru care au optat si vor sa se transfere la o alta companie, mai devreme de doi ani de la inscriere, vor plati o penalitate.

Anca Pascutiu - Observator

  • Aradenii au invadat Gyula

Aradenii iau cu asalt strandul din GyulaLa fiecare sfarsit de saptamana, sute de aradeni migreaza spre strandul din Gyula.
Poti auzi germana sau sarba, dar la tot pasul se vorbeste romaneste. Limba oficiala ramane totusi, maghiara. 
Oricum, cert este ca strandul din Gyula (Ungaria) atrage pe zi ce trece tot mai multi turisti de weekend din Romania. 
Multi aradeni prefera sa parcurga cei 70 de kilometri care ii despart de Gyula numai pentru a avea mai multe posibilitati de distractie.
Pleaca sambata dimineata, cat mai devreme pentru a se mai plimba prin Gyula. 
Mananca ceva la fastfood-urile cu acelasi preturi ca in Arad, apoi se indreapta spre strandul ultracentral, pentru a se "instala" chiar langa bazinul cu valuri. 
Toti asteapta cu nerabdare gongul care anunta, valurile. 
"Imi place ca majoritatea bazinelor au apa termala. Tot timpul esti pazit, nu se fura nimic. La fiecare bazin exista salvamari si trusa de prim ajutor, iar daca faci ceva ce e interzis sau nu te-ai spalat inaite de a intra in apa esti fluierat si scos afara din bazin. Cel mai mult ne place bazinul cu valuri. De aceea ne-am pus asa aproape sa auzim gongul", spune Ioana Todor, in varsta de 28 ani, de profesie operator calculator.
Conditii mai bune la preturi asemanatoare
Bazin sportiv, bazin cu topogane, bazin cu valuri artificiale, centru wellness, diferite bazine pentru tratarea unor boli sau pentru relaxare, baie spumegatoare sau bazinul polip sunt doar cateva dintre posibilitatile de distractie pe care le ofera strandul din Gyula pentru cei 1600 de forinti (aproximativ 17 lei), pe care-i platesti la intrare. 
"Merita. Strandul e mult mai mare si ai foarte multe posibilitati de distractie. Daca vii cu o masina mica, cu inca patru persoane, se imparte benzina, te relaxezi toata ziua, iar in drum spre casa mai faci si cumparaturile din supermarketurile de aici, adica mult mai ieftin, merita pe deplin", ne explica Odetta Filip.
Peste tot scrie in Romana
De asemenea, aradenii apreciaza curatenia, civilizatia si nu in ultimul rand faptul ca se pot informa din orice punct al strandului. 
De la tablitele in maghiara, engleza germana si romana, pana la amabilitatea personalului care misuna prin tot strandul, mentinand atat curatenia cat si ordinea, sau poate de la cele patru stele pe care le afiseaza, aradenii au ramas placut impresionati de strandul din Gyula.

M.S.- Adevarul

  • "Armonia" - cel mai mare centru comercial din Arad

Carrefour isi continua expansiunea si in AradArad, 11 iulie 2007 – RED a inceput lucrarile de constructie la cel mai mare centru comercial din Arad - "Armonia", prin care cea mai importanta retea de hypermarket-uri din Europa – Carrefour - isi continua expansiunea catre Vestul Romaniei. 
Situat la intersectia dintre soseaua de centura a Aradului si drumul spre Nadlac, "Armonia" va fi un shopping center regional de impact, datorita locatiei, suprafetei si ofertei foarte largi de produse si servicii. 
Cu o suprafata totala de 112.500 mp, Centrul Comercial "Armonia" va reuni hypermarketul Carrefour cu o galerie de peste 80 de magazine si restaurante.
Magazinele vor aduce in Arad marci celebre, care acopera o gama extinsa de produse: de la "do-it-yourself", imbracaminte si incaltaminte pentru adulti, articole pentru copii, IT&C, pet shop sau bijuterii la servicii bancare, farmacie, coafor/cosmetica, curatatorie etc., pe o suprafata totala construita de peste 50.000 mp. 
"Municipiul Arad are o importanta strategica pentru comertul din zona de Vest a Romaniei, iar dimensiunea si locatia Centrului Comercial "Armonia" sunt in concordanta cu acest lucru", declara Christian Hiver, Director General al Paladin Management, compania de leasing si marketing a grupului de dezvoltari imobiliare RED. 
"Armonia va fi un succes pentru retaileri si o experienta placuta pentru cumparatori", completeaza Dl. Hiver. 
"Suntem multumiti ca am reusit, ca o dovada clara a dezvoltarii municipiului nostru, sa atragem la Arad constructia celui mai important parc comercial cu hypermarket din N-V Romaniei", a declarat Gheorghe Falca, Primarul Municipiului Arad. 
"Municipalitatea Arad sprijina astfel de investitii care ofera nu numai o crestere a calitatii produselor si serviciilor, dar si noi locuri de munca",  mai arata Gheorghe Falca. 
Centrul Comercial "Armonia" reprezinta o investitie de 50 milioane Euro si va fi finalizat la inceputul anului viitor. 
RED Project One, parte a grupului RED, este compania care va gestiona constructia Centrului Comercial Armonia Arad, iar procesul de marketing si inchiriere a spatiilor comerciale va fi realizat de catre Paladin Management. 
RED este o companie de dezvoltari imobiliare, infiintata cu scopul de a investi in S-E Europei, in principal in Romania. 
Actionarii principali ai companiei sunt fondurile de investitii GED Group (Spania) si Warburg Pincus (SUA). 
RED Management Capital, compania care coordoneaza activitatea grupului RED, acopera intreg spectrul dezvoltarilor imobiliare, de la ansambluri rezidentiale la spatii de birouri, comerciale si industriale. 
In ceea ce priveste Romania, compania a anuntat implicarea in proiecte imobiliare a caror valoare depaseste 400 milioane Euro. 
Iride Business Park, primul proiect in care a fost implicat grupul RED in Romania, a fost vandut in 2004 pentru 63 milioane Euro, tranzactie record pentru piata imobilara romaneasca din acea perioada. 
RED Management Capital gestioneaza in prezent in Romania o serie de proiecte aflate in diferite etape de dezvoltare: Complexul Trident Plaza (Constanta), ansamblul rezidential Natura Residence (Bucuresti) si Centrul Comercial Armonia (Arad). 
Pentru informatii suplimentare: 
Email: office@paladin-management.ro

  • Se cauta pompierite

Si femeile pot opta pentru meseria de pompierLa Inspectoratele Judetene pentru Situatii de Urgenta au inceput inscrierile pentru noua sesiune de angajari, acum fiind puse la bataie aproape 300 de locuri la Timisoara si 250 de locuri la Arad. 
"Cei care aspira sa devina pompieri trebuie sa indeplineasca niste conditii generale, care sunt legate de varsta, de pregatire, sa aiba minim liceul terminat, nu mai este obligatoriu sa fii satisfacut stagiul militar. Sunt si niste conditii de studii sau vechime in activitate pentru a putea face fata postului scos la concurs, dar asta pentru posturile auxiliare. Limita de varsta a coborat fata de anul trecut, de la 35 la 30 de ani pentru servantii pompieri, limita de varsta pentru conducatorii auto a ramas aceeasi, adica 40 de ani, si pentru personalul auxiliar e tot 40 de ani. La acest concurs pot participa si femeile, cu conditia sa indeplineasca si baremele fizice, pentru ca una din probele de concurs este pregatirea fizica", a declarat seful ISUJ Arad, colonel Marcel Lucaciu.
Inscrierile se fac pana pe 20 iulie, la ora 15, iar dosarele pot fi depuse pana in 3 august. 
Bibliografia de concurs si alte detalii sunt disponibile la sediile inspectoratelor judetene. 
Zeci de tineri si tinere s-au interesat de conditii si examene, inca din prima zi.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Muresul - o "bogatie" pe care nu avem voie sa o distrugem

O excursie prin canalele Muresului lasa amintiri de neuitatMuresul, important rau transilvanean a fost folosit de comunitatea riverana inca din cele mai vechi timpuri si ca o cale insemnata de comunicatie si transport. 
Plutaritul este atestat documentar inca din timpul stapanirii romane prin mentionarea asociatiei plutasilor "Collegia Nautarum" de la Apulum. 
Acesta asigura transportul marfurilor (lemn, sare, grane, etc.) din provincia Dacia in Imperiul Roman.
Dezvoltarea activitatii economice incepand cu a doua jumatate a secolului  IX a determinat intensificarea plutaritului, documentele arhivistice mentionand ca in preajma revolutiei din 1848 anual coborau pe Mures intre 10.000 si 12.000 de plute.
Din pacate, ultima data cand s-a dragat Muresul a fost in 1923, astfel ca navigatia a devenit ceva imposibil in zilele noastre. 
Tocmai de aceea, o plimbare cu barca pe Mures poate oferi mult mai multe decat v-ati putea imagina. 
Aflat in canoe sau in caiac, poti descoperi o lume mirifica, avand senzatia ca asisti la un adevarat spectacol al lumii. 
Poti sa vezi un peste de un metru sarind din apa, cormorani, lisite, starci, pescarusi care zboara prin apropiere, cu un pic de noroc chiar o vidra sau un cerb lopatar. 
Decorul este de-a dreptul fascinant, parca decupat din filmele de aventuri din zonele exotice. 
Insule pe care nu se stie daca a calcat vreodata picior de om, bancuri de nisip, vegetatie luxurianta, arbori majestuosi, perdele de liane si verdeata sau frunzis, canale ale Muresului, de parca esti intr-un tunel verde. 
Te astepti sa rasara parca de nicaieri un crocodil sau un peste piranha, atat de mult seama locurile cu celebra Amazonie.
Manastirile Bodorg sau Bezdin, Rezervatia naturala Prundul Mare, Observatorul ornitologic Andras Libus din apropiere de Bezdin pot reprezenta atractii turistice de cea mai mare importanta.
Legatura omului cu natura a ajuns in impas. 
Apa vie de odinioara, care era axa comuna mai multor judete, azi a devenit loc de deversare, depozit de deseuri. 
Haideti sa nu exploatam Muresul privandu-l de bogatiile naturale, sa-l ajutam sa traiasca pentru ca si el o sa ne ajute sa traim. 
Cuvintele nu au cum sa redea sentimentul unic de "contopire" cu natura, cand simti ca faci parte dintr-o lume de-a dreptul extraordinara, pe care oamenii o distrug parca contra-cronometru. 
Intr-o barca plutesti intre apa si cer!

M.H. - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]