Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 12 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Edilul Aradului nu se sperie de DNA

Primarul Aradului Gheorghe Falca nu isi face probleme privind ancheta de la DNAIn urma cu doua saptamani, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Gheorghe Falca, primarul PD al municipiului Arad, "pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave".
Potrivit DNA, in cursul lunii martie 2005, Falca, in calitate de primar al municipiului Arad, a primit de la Demeter Francisc si Radu Vasil, administrator si, respectiv, director al SC Elecon Plus, un imobil mai valoros cu 115.550  de euro decat apartamentul dat la schimb. 
In contrapartida, Falca i-a favorizat pe cei doi mituitori in vederea obtinerii la un pret subevaluat a unui teren apartinand Consiliului Local Arad, situat in centrul orasului. 
Gheorghe Falca este finul de cununie al presedintelui Traian Basescu.
Se va apara fara probleme
"Ne vom apara in instanta fara mari probleme. Tot timpul am spus ca politicienii trebuie controlati si verificati. Ne vom apara in instanta si vom arata nevinovatia institutiei noastre. (...) stiti si dumneavoastra ca nu exista luare de mita cu un an inainte de a se intampla un eveniment. Nu puteam lua mita cu un an inainte de acea vanzare de teren. Ce putem face este sa ne aparam in instanta", a spus Gheorghe Falca.
Edilul-sef din Arad a recunoscut ca cei de la firma aflata in dosar sunt prietenii lui, dar spune ca totul s-a derulat potrivit legii, iar el nu a facut parte din comisia de vanzare a terenului tocmai pentru ca ii cunostea. 
Falca a mai precizat ca nu crede ca ancheta are vreun substrat politic. 
"Astfel de lucruri nu se comenteaza, te duci in instanta si fiecare isi castiga acolo adevarul sau nu si-l castiga", a incheiat Gheorghe Falca.

Alex Negru  - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • In intarziere

Finalizarea la noua Casa de Pensii va fi intarziataFinalizarea lucrarilor de reparatie a noului sediu al Casei de Pensii, amanata cu o luna
Desi la momentul demararii lucrarilor de reparatii curente la noul sediu administrativ al Casei Judetene de Pensii (CJP), directorul Mihaela Vasil isi exprima speranta ne-acumularii unor intarzieri, tocmai asta s-a intamplat.
Firma care se ocupa de aceste lucrari nu a reusit sa se incadreze in termen, finalizarea lucrarilor si, implicit, mutarea in noul sediu fiind amanate cu o luna.
"Datorita problemelor pe care constructorul le-a descoperit cand s-a facut izolarea subsolului, lucrarile de reparatie vor fi finalizate, probabil, la mijlocul lunii decembrie. Mutarea in noul sediu se va face anul viitor" - spune Mihaela Vasil, director al CJP Arad.
Istoric
Viitorul sediu al Casei Judetene de Pensii se afla pe strada Voluntarilor nr. 2/A (vizavi de Kaufland). 
Spatiul a fost achizitionat la sfarsitul lunii noiembrie 2006 cu 800.000 de euro. 
Banii au venit de la bugetul asigurarilor sociale de stat, prin Casa Nationala de Pensii.
La inceputul lunii august a acestui an a inceput repararea si reamenajarea imobilului (ce era pregatit, anterior, sa devina hotel). 
Aceste lucrari costa 300.000 de euro, fiind executate de o firma din Timisoara. 
Spatiul are, in total, 1.900 de metri patrati, suprafata fiind distribuita pe trei nivele: subsol, parter si etaj. 
La subsol va fi amenajata arhiva, parterul este destinat relatiei cu publicul, iar etajul va gazdui birourile personalului.

D.D. - Adevarul

  • Caravana Anticoruptie la Arad

Caravana Anticoruptie a poposit si in AradCum putem recunoaste si combate coruptia, riscurile ei si responsabilitatea morala a fiecaruia in lupta impotriva acesteia! 
Despre toate acestea s-a discutat in cadrul  caravanei nationale anticoruptie, care a avut loc si la Arad!  
Dupa 50 de dezbateri in cele 17 orase participante caravana a ajuns la final. 
Au fost editate brosuri, iar concluziile vor fi centralizate la Bucuresti, urmand ca apoi sa se ia pozitie la nivel local cu factorii de resort.
Proiectul, al carui beneficiar este minsiterul justitiei are in vedere derularea unei campanii publice ce are ca scop constientizarea privind fenomenul coruptiei, educarea si informarea cetatenilor, dar si a reprezentantilor serviciilor publice, sectorului judiciar, educational, sistemului sanitar si ai mediului de afaceri, cu privire la consecintele negative ale coruptiei asupra democratiei si dezvoltarii socio-economice a societatii. 
La cele 4 dezbateri care au avut loc in ultimele satamani au participat zeci de functionari publici, oameni de afaceri, medici, politisti, avocati si profesori. 
Tema ultimei intalniri a fost integritatea publica in afaceri  si administratie.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Catelusul detectiv Codrut si Politistii de Proximitate ii previn pe copii sa fie in siguranta

Catelusul detectiv Codrut si politistii de proximitate la scoala din GradisteAstazi, in curtea Scolii Generale Aron Cotrus din Gradiste, elevii din clasele I-IV au fost vizitati de catre catelusul detectiv Codrut, care a ajuns cu autoturismul politiei, impreuna cu politistii aradeni si le-a inmanat chiar el cartea cu povesti intitulata "Prietenul meu Codrut" care a fost lansata cu aceasta ocazie.
In aceasta carte, personalizata si dedicata fiecarui elev, este vorba despre catelusul Codrut si politistul de proximitate, care le povestesc elevilor - personaje din poveste, cum sa se comporte in diferite situatii pe strada, la scoala sau acasa atunci cand intalnesc persoane straine pe care nu le cunosc, pentru a nu deveni victime si pentru a fi in siguranta.
De asemenea, Codrut si politistii ii sfatuiesc pe copii sa ceara sprijinul parintilor, invatatoarelor si a politistului de proximitate atunci cand au nevoie de ajutor.
Aceasta carte a fost realizata cu sprijinul cadrelor didactice si a parintilor elevilor de la Scoala Generala Aron Cotrus, a politistilor de proximitate si a elevilor care au fost foarte entuziasmati de acest proiect.
Au fost prezenti la aceasta lansare de carte cu sfaturi preventive: conducerea scolii, invatatoarele, parintii si elevii din clasele I-IV de la Scoala Generala Aron Cotrus, inspectorii educativi din cadrul ISJ, Seful Politiei Municipiului Arad, politistii din cadrul Biroului Politiei de Ordine Publica, Politiei de Proximitate, Compartimentului de Prevenirea Criminalitatii alaturi de mascota care a fost primita cu urale de catre copii, catelusul detectiv Codrut.

Informatia Aradului

  • Oferta impresionanta pentru fermierii si detinatorii de terenuri agricole din Tarnova

La Tarnova investitorii italieni vor construi  o moderna fabrica de prelucrarea lapteluiNiste investitori italieni vor construi o fabrica de produse lactate, o ferma de crestere a animalelor si o instalatie de biogaz
In urma unor studii si a ofertelor primite, niste investitori italieni au ales Tarnova.
De ce ne spune reprezentantul firmei Domenico Bettinelli: "La Tarnova am gasit localizarea potrivita, pentru apropierea cu pietele occidentale si din est, disponibilitatea manoperei din acest sector, legislatia adecvata, piata locala in puternica crestere, o deschidere a autoritatilor, indeosebi a primarului Florin Farcasiu. Aici este zona cea mai potrivita pentru constructia unei filiere complete de lapte cuprinzand atat o societate agricola, ferma de crestere a animalelor cat si o fabrica de produse lactate".
Planul prevede in primul rand inchirierea si / sau achizitionarea de terenuri cu destinatie agricola.
Va urma apoi ridicarea de grajduri si initierea unei crescatorii de vaci de lapte (rasa Frisona) de dimensiuni suficiente pentru a justifica construirea unei fabrici de produse lactate.
Totodata, se va pune la punct o crescatorie de bovine care deriva din cota de masculi nascuti pentru productia de carne de calitate.
Ulterior acestor investitii va urma o alta, respectiv construirea unei fabrici de produse lactate pentru productia de lapte alimentar si de branzeturi pentru piata locala si europeana. In fine, investitorii se gandesc si la construirea unei instalatii de biogaz cu impact poluant zero pentru scurgerea tuturor dejectiilor animalelor.
Cat despre fermierii din Tarnova acestia vor avea de castigat nu numai prin posibilitatea de a arenda terenurile sau de a vinde laptele la noua fabrica, cat mai ales prin posibilitatea de a invata.
Spunem acest lucru deoarece investitorii doresc sa puna la punct o Scoala de Lapte pentru formarea personalului specializat in conducerea de firme agricole si de crestere a animalelor.
Pentru a avea necesarul dorit, investitorii au calculat ca au nevoie de 1.000 – 3.000 ha de teren, aici urmand a fi executate acele culturi specifice pentru productia de furaje si hrana pentru animale.
Terenurile sunt asezate in principal pe teritoriul comunei Tarnova, toate avand acum destinatie agricola, sunt nivelate si fertile, chiar daca unele sunt necultivate de cativa ani.
Primarul Tarnovei - Florin Farcasiu crede ca fabrica de lapte si instalatia de gaz vor rezolva mai multe probleme economiceEste in curs incheierea unor contracte de arendare cu proprietarii terenurilor, pentru circa 3.000 ha, la pretul convenit de 600 kg/ha plus alte cateva facilitati.
Pentru moment a fost deschisa oferta de arendare a terenurilor agricole disponibile.
Punctul central al proiectului este cresterea de vaci de lapte. Initial vor fi 600 de bovine aflate in lactatie.
Crescatoria va spori numeric in primii trei ani, pana va ajunge la un regim de 1.200 de bovine in lactatie.
Fabrica de produse lactate este partea industriala a proiectului si va avea un potential productiv zilnic de 500 ql de lapte, din care buna parte va fi asigurat de la bovinele producatorilor locali.
Totodata, din zona, de la fermierii din Tarnova, va fi asigurat laptele de ovine, caprine si bivolite. Sediul fabricii va fi tot pe teritoriul localitatii Tarnova.
Demararea lucrarilor este conditionata de obtinerea autorizatiilor de constructie a structurilor agricole de la autoritatile locale.
Ceea ce, dupa cum ne-a asigurat primarul Florin Farcasiu, nu va fi o problema.
Initial, fabrica va prelucra doar laptelor micilor producatori locali de lapte bovin, ovin si de bivolita. S-a calculat ca in aceasta faza initiala nu va depasi 100 ql de lapte pe zi.
Biogazul va fi o instalatie complet automatizata care va exploata dejectiile din grajduri si anumite produse agricole pentru a produce energia electrica pentru necesitatile interne si ale zonei.
S-a calculat ca va putea avea o putere instalata de 1 Mwh.
Instalatia de biogaz va fi complet automatizata si va folosi toate dejectiile de la crescatoria de vaci de lapte, de la crescatoria de tauri de carne etc.
Aceasta va permite si obtinerea unui fertilizant foarte echilibrat pentru mentinerea capacitatii de productie a terenurilor cultivate.
Un alt avantaj important este micsorarea poluarii din zona si indepartarea mirosurilor.

Anca Pascutiu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]