Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 12 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • Kaufland si-a deschis portile

Primarul Falca a taiat panglica inaugurala a noului supermarket KauflandUna dintre cele mai mari societati de comert cu amanuntul din Europa, un nume reprezentativ in domeniu, Kaufland,   s-a deschis si in Arad.
O inaugurare la care au fost prezente oficialitati locale in frunte cu primarul Aradului, Gheorghe Falca, care alaturi de Adrian Viman, administrator Kaufland Romania a taiat, conform traditiei, panglica inaugurala.
Investitia din Arad se ridica la aproximativ opt milioane de euro, generand aproximativ 150 de locuri de munca. 
Ea se intinde pe o suprafata de aproximativ 19.700 de metri patrati, cuprinzand magazinul si o parcare de peste 300 de locuri.
Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl& Schwarz Co&KG. Grupul Scwarz, cu peste 200.000 de angajati in intreaga Europa, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 44 de miliarde de euro. 
Remarcabila ramane viteza de expansiune a societatii, in conditiile in care intrarea pe piata romaneasca a avut loc in 13 octombrie 2005, cand la Bucuresti se deschidea primul hipermarket din Romania. 
Kaufland Arad este al 28-lea magazin de acest gen deschis pana acum.
Kaufland se ghideaza dupa principiul "totul sub acelasi acoperis", oferind produse variate, care acopera necesarul zilnic al clientului, un punct forte fiind departamentul de produse proaspete: carne, mezeluri, branzeturi, produse lactate, legume-fructe.
"Kaufland inseamna pentru aradeni in primul rand concurenta, asta mai ales datorita preturilor dar si a locatiei intr-o zona centrala, ceea ce il face foarte accesibil. Sunt sigur ca vom avea multi clienti, iar dintre ei  majoritatea sper ca vor deveni clienti fideli. Ii asteptam…" ne-a declarat Octavian Cojocaru, marketing-manager.

Florin Coita - Informatia Aradului

  • Strandul aradean, un loc din ce in ce mai nesigur

Jandarmii vor asigura paza si pe Strandul NeptunInfractiunile de pe Strandul Neptun au inceput sa inregistreze cote alarmante. 
Jandarmii spun ca este vorba de hotii marunti, de buzunare, in special tinerii, care s-au pus pe furat de telefoane mobile.
S-a intamplat la sfarsitul saptamanii trecute pe strand, cand jandarmii au retinut doua persoane care au profitat de buna credinta a unui concetatean si l-au lasat fara telefonul mobil. 
Cei doi, Sergiu Marius S., de 16 ani, si Cristian Florin C., de 17 ani, au oprit un aradean, l-au rugat sa le imprumute telefonul mobil, invocand o urgenta, unul dintre ei l-a tinut pe acesta de vorba, iar colegul sau a disparut cu telefonul mobil. 
Aradeanul inselat a sesizat jandarmii, iar cei doi au fost retinuti imediat.
Neoficial, pe la terasele de pe strand se discuta de numeroase batai care au loc noaptea tarziu si de furturi de bani si telefoane mobile. 
Cele mai bune exemple sunt bataia de care a avut parte un actor aradean si cea in care au fost implicati trei tineri si personalul de paza de la unul dintre cunoscutele cluburi. 
Cat despre furturi, recomandarile sunt facute periodic de politistii aradeni. 
Tinerii sunt sfatuiti sa aiba mare grija de posete si portmonee, pentru ca de foarte putine ori acestea au fost recuperate. 
Un lucru este cert, strandul nu mai este un loc sigur. 
Si aceasta din cauza faptului ca intr-un spatiu unde la sfarsit de saptamana mii de tineri se aduna pentru a se distra oamenii legii nu au cum sa faca fata numeroselor incidente care se produc. 
Mai mult, un procent destul de mare din infractiunile care au loc nu sunt sesizate la Jandarmerie. 
Iar in ceea ce priveste corectiile corporale care se aplica in acest spatiu, de cele mai multe ori acestea se finalizeaza cu zile spitalizare, fara sa se fi inregistrat vreo plangere la Politie.

Camelia Catean - Observator

  • Pe perioada verii, patinoarul se transforma in skatepark

Pe perioada verii patinoarul va fi transformat in skateparkPrimaria Arad a decis ca patinoarul care a fost construit la finele anului trecut sa capete pe perioada verii aspectul si utilitatea unui skate park.
Pentru a veni in sprijinul tinerilor, practicanti ai sporturilor cu role sau skate-uri, Primaria Municipiului Arad a montat in incinta patinoarului artificial din Subcetate sase rampe speciale, specifice skatepark-urilor.  
Noul loc de agrement pentru tinerii pasionati de acest sport va fi deschis zilnic, inclusiv sambata si duminica, intre orele 10 – 22.
Cei interesati sa-si petreaca timpul liber acolo, vor trebui sa achite pretul biletului de intrare care este de 3,6 lei pentru o ora si jumatate, plata putand fi facuta si fractionat, in functie de durata solicitata.
Se vor putea inchiria si patine, contravaloarea inchirierii unei perechi de patine cu rotile costand 4 lei.  
Accesul in incinta skateparkului este permis tuturor tinerilor.
Municipalitatea recomanda totusi practicantilor de astfel de sporturi sa fie dotati cu echipamente de protectie adecvate, respectiv casti si aparatori, pentru evitarea oricaror eventuale accidente.

C.A.- Informatia Aradului

  • Moneasa, trasee deplorabile

Studentii de la UAV au parcurs la Moneasa trasee montaneIn cadrul cursului de orientare turistica, studentii anului II de la educatie fizica ai Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, au trebuit sa parcurga, recent, cateva trasee turistice montane
"Am ales zona Moneasa, pentru ca traseele nu sunt foarte dificile", ne-a spus Viorel Ardelean, asistentul universitar specializat in culturism, ski si orientare turistica, sufletul activitatii.
In cele sapte zile de excursie, studentii au parcurs zilnic 30 de km, pana la sapte ore de mers. Au dormit in cort iar masa de pranz au luat-o la tabara din Moneasa.
Cheltuielile si transportul au fost suportate in intregime de studenti. "Cortul, un sac de dormit si un izopren, m-au costat 200 de lei iar masa si transportul inca 300 de lei", ne-a spus Alexandru Florenta, unul dintre studenti.
La organizarea cursului, singurul sprijin pe care l-a primit profesorul Viorel Ardelean, a fost cel de ordin logistic, de la Asociatia Speologica "Liliacul" si de la "Condor Club" Arad.
Marcaje netrasate
Tinerii ne-au spus ca traseele din zona sunt intr-o stare deplorabila, multe marcaje lipsesc, si chiar s-au ratacit de multe ori. Conform HG nr. 77/2003, referitoare la accidentele montane, se spune ca alocarea unor fonduri pentru intretinerea traseelor turistice ar trebui sa vina de la Consiliul Judetean si Consiliile Locale.
"In statiunea Moneasa, una dintre cele mai frumoase si mai dotate din judetul nostru, nu s-au refacut traseele de cinci ani", ne-a declarat Dorel Gureanu, presedintele asociatiei care raspunde de zona Moneasa, Muntii Codru Moma, Muntele Gaina, "Condor Club" Arad.
Din cei 30 de studenti, doar doua au fost fete, care au ajuns deseori in fruntea plutonului.
In cele 30 de ore de mers ale saptamanii, tinerii au vizitat ruinele Cetatii Dezna, Pestera Liliecilor, cariera de marmura, cuptorul de topit fier din Moneasa si multe peisaje de belvedere.
"Am facut un indrumar cu informatii despre trasee pentru fiecare, iar in final am adaugat cantece folk", a incheiat profesorul Viorel Ardelean.

D.M.- Adevarul

  • Modernizarea drumurilor

Presedintele CJA - Iosif Matula doreste sa aduca drumurile de la granita la nivelul celor din UEAutoritatile locale au inceput lucrarile de modernizare pe drumurile DJ 709 C, pe ruta Variasu Mic – frontiera, in lungime de 1 km, si DJ 709 B, pe ruta Graniceri – frontiera, in lungime de 2,78 km.
Lucrarile fac parte din proiectul de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere transfrontaliere intre judetele Arad si Bekes.
Aderarea la Uniunea Europeana ne obliga sa aducem drumurile noastre la nivelul celor din celelalte tari membre. 
Modernizarea tronsoanelor de drum Variasu Mic – Dombegyhaz si Graniceri – Elek va duce la o legatura mai usoara intre noi si Ungaria si, deopotriva, la decongestionarea traficului pe la punctele de trecere a frontierei de la Turnu si Varsand, a declarat Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad.
Lucrarile sunt finantate prin programul Phare CBC Ro-Hu 2004, iar valoarea acestora este de aproape 750.000 de euro.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]