Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 12 mai 2007
Stirile TVA aici
  • La Universitatea de Vest "Vasile Goldis" - "ZILELE ACADEMICE ARADENE" – editia a XVII-a

"Zilele Academice Aradene" la UVVGProf univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest "Vasile Goldis" a declarat in cadrul conferintei de presa de ieri ca "Zilele Academice Aradene" organizate de UVVG, in perioada 11-13 mai 2007, vine in intampinarea studentilor si mediului academic aradean.
Prof univ. dr. Aurel Ardelean a declarat ca "zilele academice este o manifestare de mare amploare academica care valorifica productia stiintifica a cadrelor universitare, cercetatorilor si studentilor".
In cadrul Zilelor Academice Aradene se cor prezenta productii artistice studentilor, competitii sportive pentru elevi si studenti, mese rotunde, work-shop-uri, dezbateri literare.
De asemenea, sunt inscrise peste 700 de lucrari in 19 sectiuni pentru cadre didactice si 11 sectiuni pentru studenti.
Nu in ultimul rand, la eveniment vor participa Universitati din: Viena (Austria), Moneton (Canada), Cairo (Egipt), Novi Sad (Serbia), Banska Bystrica (Slovacia), Szeged, Debrecen, Szarvas (Ungaria), Caen (Franta), Tubingem, Wiesbaden, Rottemburg (Germania), Ujgorod (Ucraina);
Nu in ultimul rand vor fi prezenti, la manifestarile Universitatii de Vest "Vasile Goldis", academicienii: Acad. Razvan Theodorescu – Academia Romana, Acad. Mircea Ifrim – Presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, Acad. Michael Metzeltin – Academia de stiinte a Austriei, Acad. Grozdanka Cojicov – Academia Serbiei - Muntenegru, Acad. Adam Puslojic – Academia Romana si alte personalitati din elita stiintifica.
Demn de semnalat este faptul ca Senatul universitar va acorda titlul de Doctor Honoris Causa d-lui  Prof. univ. dr. Alexandru Moisuc (Rectorul Universitatii  de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara );
Competitii sportive si literare
La competitiile sportive s-au inscris sute de elevi si studenti au loc sambata si duminica 12-13.V. 2007 pe bazele sportive ale Facultatii de Educatie fizica si Sport, castigatorii fiind premiati.
Duminica 13.05. 2007- ora 15:00 are loc Masa rotunda "Sportul liceal si universitar – incotro?" la care participa cadrele Facultatii de Educatie fizica si Sport si numerosi profesori de sport din liceele aradene.
La dezbaterea literara de la Castelul Macea de sambata 12.V.2007 vor participa Membrii ai Uniunii Senatorilor si ai Cenaclului literar studentesc "Stefan Augustin Doinas".

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Miting de sustinere

Partidul Democrat s-a deplasat la Cluj pentru sustinerea lui BasescuPeste 1000 de aradeni au plecat miercuri la Cluj Napoca pentru a participa la mitingul organizat pentru sustinerea presedintelui Traian Basescu.
Actiunea a fost organizata de Partidul Democrat, iar la miting au fost asteptate peste 15 mii de persoane din toate judetele Transilvaniei.
De la miting nu au lipsit nici reprezentantii Partidului Liberal Democrat, care sunt alaturi de Traian Basescu neconditionat.
Acestia au anuntat la randul lor, ca in joi, vor organiza un miting la Arad.
Cu aceasta ocazie este asteptat sa soseasca si Theodor Stolojan.
Acesta se va intalni si cu locuitorii orasului Sebis iar dupa amiaza va participa mitingul de sustinere a presedintelui Traian Basescu.
Actiunea a fost incheiata cu un concert de muzica populara sustinut de Rapsozii Zarandului, Sava Negrean Brudascu si Nicolae Furdui Iancu.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Stolojan a lansat un apel catre membrii si simpatizantii PLD, pentru a spune "nu" demiterii lui Basescu!

Stolojan a lansat un apel catre simpatizantii PLDVicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde, crede ca dupa referendum premierul Tariceanu ar trebui sa demisioneze iar PSD sa initieze o motiune de cenzura
Liderul PLD, Theodor Stolojan, insotit de Raluca Turcan si de vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde, s-au adresat ieri aradenilor, in cadrul programului de campanie electorala, cerandu-le sa spuna "nu" demiterii lui Traian Basescu.
Acestia au reluat temele deja bine conturate ale campaniei de sustinere a presedintelui suspendat: lupta impotriva coruptiei, a oligarhilor care vor sa foloseasca puterea politica pentru a-si spori averile, complotul fortelor politice etc.
"Am lucrat cu Traian Basescu si cred cu convingere ca aceasta confruntare, de pe 19 mai, este intre cei care doresc o Romanie moderna, dar si curata, si cei care vor o Romanie in care lucrurile sa se desfasoare ca si pana acum" a spus Theodor Stolojan.
In plus fata de aceste mesaje, Stolojan a adresat un apel membrilor si simpatizantilor PNL, prin care ii indeamna sa ignore semnalele primite de la lideri si sa voteze impotriva demiterii lui Traian Basescu.
"M-am intalnit cu membri ai PNL, care mi-au spus ca le este jena sa se intalneasca cu oamenii, sa le transmita mesajul cerut de conducerea PNL" a precizat Stolojan.
Sorin Frunzaverde si-a concentrat discursul pe perioada care va urma referendumului din 19 mai.
"Cei care au cerut suspendarea presedintelui au uitat ca Romania este locuita. Unde ei aduna 5000 de oameni, noi adunam 35 000!... Daca populatia va vota in aceeasi proportie, de 7 la 1, pentru Traian Basescu, premierul Tariceanu ar trebui sa isi dea demisia. Daca nu o face, eu cred ca PSD ar trebui sa introduca o motiune de cenzura impotriva guvernului."

Flavius Ghender - Observator

  • "In privinta Cetatii, mingea e in terenul administratiei locale"

Vizita de lucru a ministrului Melescanu la cazarma din CetatePrezent la Arad pentru o vizita de lucru la unitatea militara din Cetate, Ministrul Apararii, Teodor Melescanu a declarat ca reintroducerea cetatii in circuitul civil este o chestiune care deja tine strict de autoritatile locale.
Mai exact este vorba despre faptul ca din punctul de vedere al ministerului, actele si documentatiile sunt deja intocmite astfel incat unitatea militara care functioneaza acum acolo sa fie transferata in Gai.
Singurul aspect al problemei care inca nu a fost rezolvat este cel al unei suprafete de aproximativ 10 hectare de teren pentru amenajarea unui poligon de instructie, teren pe care autoritatile locale trebuie sa-l puna la dispozitia ministerului.
Cat priveste vizita la Arad, scopul acesteia este unul pur lucrativ, "pentru ca atunci cand vorbesc despre Batalionul Mixt, sa nu vorbesc doar din acte si cifre, ci sa discut despre oameni", a declarat Melescanu.
In plus acesta s-a aratat deschis unor discutii cu cadrele militare din Cetate pentru a afla si eventualele probleme de natura sociala pe care acestia le au, pe langa discutiile legate de dotari, logistica si pregatire.
In acest sens, Melescanu nu a exclus posibilitatea ca ministerul pe care il conduce sa faca o solicitare administratiei locale pentru o suprafata de teren sau o constructie, necesare amenajarii de locuinte de serviciu pentru cadrele militare.
Ministrul a mai declarat ca daca timpul ii va permite, va incerca sa aiba o scurta intrevedere si cu colegii sai de partid din filiala aradeana a PNL.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • S-au intalnit de ziua lor

Medicii veterinari s-au intalnit de ziua lorMedicii veterinari au sarbatorit 146 de ani de la infiintarea primei scoli de profil.
Medicii veterinari din Arad au participat vineri, la o masa rotunda, prilejuita de Ziua Medicului Veterinar, care se sarbatoreste pe 15 mai.
Printre invitati s-au numarat reprezentanti ai Colegiului Medicilor Veterinari si ai Camerei Medicilor Veterinari din judetul Bekes (Ungaria), doi profesori de la Facultatea de Medicina Veterinara de la Timisoara, dar si numerosi medici veterinari de libera practica din judet.
"La 15 mai 1861 a luat fiinta, la Bucuresti, prin ordin al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, prima scoala veterinara din tara, iar la 15 mai 1871 a fost infiintata Societatea de Medicina Veterinara, care a fost prima forma de organizare a noastra, transformata apoi in Asociatia Generala a Medicilor Veterinari", sustine doctorul Florin Radu Nicoara, presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Arad.
Printre temele abordate la simpozion s-au numarat integrarea europeana, armonizarea legislatiei nationale cu legislatia europeana, precum si despre viitorul profesiei in Uniunea Europeana.
In judet isi desfasoara activitatea 350 de medici veterinari, membri ai colegiului, care deservesc 72 de circumscriptii sanitar veterinare.

L.S. Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]