Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 11 iunie 2007
Stirile TVA aici
  • Aradul, gazda la Aerogym

Concursul interjudetean Aerogym s-a desfasurat la AradPalatul Copiilor a organizat prima editie a concursului interjudetean de aerobic sportiv.
Sprijiniti de Centrul Cultural Judetean, Palatul Copiilor a organizat, in premiera, prima editie de aerobic sportiv "Aerogym".
La concurs au participat noua echipe, venite din Targu Jiu, Timisoara, Bucuresti, Craiova, Iasi, Slatina si Arad.
Cele 200 de participante (si un singur baiat) de la clasele I-VIII au fost punctate pentru talent, costumatie si originalitate.
Evenimentul s-a desfasurat pe trei sectiuni: individual, trio si ansamblu.
Pe primele locuri s-au clasat echipele din Arad, Bucuresti si Iasi.
Monica Anghel, inspectorul de specialitate din juriu a spus:
"Toate sunteti campioanele sanatatii, gingasiei si elegantei. Nu victoria este cea mai importanta, ci lupta."
Profesoara de aerobic sportiv din Arad, Elza Farcuta, care a fost si sufletul acestei activitati, impreuna cu Haynalka Krista, directoarea Palatului Copiilor au inmanat fetitelor si indrumatoarelor de grupe premii, diplome, medalii si cadouri.

D.M - Adevarul

  • La Expo Arad International - Masini de inalta clasa, ATV – uri si accesorii

Transport-Ar la a XIV-a editieExpo Arad International a deschis portiile "targului pe roti", denumit Transport-Ar aflat la ceea de a XIV-a editie. 
140 de firme din tara si strainatate expun timp de patru zile pe o suprafata interioara de 1700 mp si o suprafata exterioara de 9000 mp.
Modelele de masini prezentate, marcile si culorile, precum si domnisoarele care le prezinta sunt atractia targului.
Este o expozitie de mare interes mai ales pentru iubitorii de autoturisme.
De la ATV-uri, motociclete, si pana la autocare, remorcii si caroserii se gasesc de toate.
Acest targ este util nu doar pentru cei care doresc achizitionarea unui automobil, cat si pentru cei care doresc sa investeasca bani in vechiul autoturism deoarece in cadrul targului se mai gasesc: lubrifianti, anvelope de toate tipurile si dimensiunile, piese de schimb, componente si accesorii.
Cei care vor sa aiba masina in siguranta isi pot achizitiona la preturi de producator alarme auto, sisteme audio pentru autoturisme, limitatoare de viteza, echipamente electrice si electronice, mecanica.
Presedintele Camerei de Comert Industrie si Agricultura a declarat ca aceasta editie si-a propus sa prezinte noutati, marci de renume, oferte speciale, produse si servicii auto.
La deschiderea  oficiala a targului au participat autoritatile locale alaturi de reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai Autoritatii Rutiere Romane.
Acest targ este un prilej pentru multe firme sa lanseze produse noi.
De exemplu s-a lansat si noul model de autotractor Inveco. 
Cei care nu au reusit sa viziteze ieri expozitia nu trebuie sa isi faca probleme deoarece mai are la dispozitie trei zile.
De exemplu cei care viziteaza astazi targul trebuie sa stie  ca programul de vizita este pana seara la ora 19.00.
In carul programului conex astazi vor avea loc mai multe intalniri: la ora 12.00 va avea loc un concurs de indemanare autoturisme pe 3 clase - Cupa TRANSPORT-AR 2007. Organizatorii sunt Politia Rutiera Arad, ACR, Auto Expert  Onciu si EXPO Arad, iar la ora 15.00 vor avea loc demonstratii OFF ROAD. La ora 17.00 are loc o prezentare  SC ROBUS Resita.
Duminica fiind ultima zi a targului programul de vizitare incepe la ora 10.00 si se termina la ora 16.00.
La ora 15.00 are loc extragerea castigatorului la concursul unde se poate castiga un ATV , un  scuter, 2 bilete 2 pers dus/intors Germania oferite de PLETL si  scolarizare gratuita pentru 1 persoana - Oferita de SC Auto Expert Onciu S.R.L.
Asa ca cei care doresc sa intre in posesia acestor premii trebuie sa viziteze aceasta expozitie.
Pe toata perioada targului se asigura transport GRATUIT pentru vizitatori, cu autobuze pe traseul: Podgoria - Gara CFR-UTA-Fortuna -Expo Arad International si retur.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Incendiu cu explozii la fosta groapa de gunoi de la UTA

Din nou foc la rampa de gunoaieZi deosebit de incarcata pentru detasamentul de pompieri din Arad.
Orele serii au insemnat apelul celui de-al 4-lea incendiu pe ziua de vineri.
Focul a izbucnit pe amplasamentul fostei gropi de gunoi de pe strada Campul Linistii nr. 1, desi spatiul destinat deseurilor menajere a fost dezafectat de mai multi ani.
Trecem prin spatiul ingust care desparte zidurile dintre SC Metalcomp si fosta ICRA si dam de niste ridicaturi imense de pamant batucit cu gunoaie.
Cum de s-a ajuns din nou la depozitarea gunoaielor cand zona a fost dezafectata de cativa ani?!
Movilele de pamant scuipau foc continuu, parca din ce in ce mai puternic, secondat de explozii si scantei incendiare ridicate la mare inaltime.
Privim munca tacuta si anevoioasa a pompierilor.
Se incearca anihilarea focului care tasneste din pamant de parca n-ar fi simtit suflul apei.
De peste tot se aud bubuituri, explozii, miroase ingrozitor a gaz... minute in sir nu se aude decat vajaitul flacarilor izbucnite din adancul movilelor de pamant si furia apei care incearca sa opreasca marea de flacari.
Stam de vorba cateva clipe cu plutonierul adjutant Ioan Oana: "Am intervenit cu trei autospeciale. Opinia noastra este ca s-au aprins reziduurile aflate dedesubtul ridicaturilor de pamant, gunoaiele, resturile de aluminiu, cupru, metale supraincalzite. Exploziile sunt frecvente, periculoase, tocmai de aceea nu putem sa rasturnam pamantul pentru a putea stinge focul, mai ales ca s-a format si biogaz. Cred ca vom sta la interventie toata noaptea!"
Cineva este vinovat pentru acest incendiu si nu pot fi decat aceia care au aruncat in continuare gunoi intr-un spatiu eliberat de deseuri menajere de cativa ani.
Dar cine respecta vreo lege in tara asta?!

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Nedeia de la Tacasele

Nedeia de la Tacasele aflata la editia 86In duminica a doua dupa Rusalii, pe Valea Tacaselelor din satul Avram Iancu, com. Varfurile are loc o mare serbare campeneasca, ajunsa la a optzecisisasea editie.
Raul care curge printre cele doua dealuri, Togeru si Magura sunt acoperite cu paduri de brad, atrage tot mai multi turisti in tot timpul verii.
La deschiderea acestei sarbatori un sobor de preoti in frunte cu preotul paroh Stefanita Muj au oficiat o slujba de sfintire a troitei si a animalelor care au fost scoase la pasune.
Primarul comunei, Giurgelia Radu, a premiat in bani pe cei mai buni crescatori de animale cu cele mai frumoase exemplare la cabaline si bovine dupa cum urmeaza: La cabaline, locul I l-a obtinut domnisoara Mariana Iova din Avram Iancu, Codrean Ionut si Pavel Rot din Vidra, la bovine Violeta Nicoara din Avram Iancu locul I. Cornelia Feier si Gheorghe Cosma din Avram Iancu care au luat locul II.
Nu au lipsit la aceasta manifestare parlamentarii aradeni si personalitatile judetene carora primarul comunei le-a adresat un bun venit.
N-au lipsit nici traditionalii mici, tuica si berea facand concurenta bauturilor racoritoare.
In deschiderea programului artistic, grupul de copii ai doamnei profesoare Simona Iuga din Avram Iancu au prezentat un program de dansuri si cantece din zona.
Prezenti au fost si dansatori din Simand si nu in ultimul rand ansamblul Doina Muresului a Casei de Cultura din Arad.
Dupa terminarea programului, personalitatile au fost invitate sa serveasca masa si placinta specifica zonei cu foi subtiri cu branza dulce si sarata, petrecerea intinzandu-se pana dupa apusul soarelui.

Voicu Sida - Informatia Aradului

  • Cu ochii pe Himalaya

Aradeanul Torok Zsolt are amintiri vii de pe HimalayaIn sala mare a Teatrului "Ioan Slavici", Torok Zsolt a povestit vizita facuta la Zeita de Turcoaz.
Iubitorii de natura si munte ai Aradului au umplut sala cea mare a teatrului, pentru a viziona proiectia "Cu ochii mari, Himalaya".
Proiectia a surprins momente emotionante traite de Torok Zsolt, impreuna cu colegii sai, Cristian Tzecu si Catalin Neacsu, care au plecat sa cucereasca unul dintre optimiarele lumii, varful Cho Oyo, din Himalaya (8.201 m).
Povestea a fost emotionanta prin sinceritatea cu care Zsolt marturiseste ca mai avea 500 de metri pana sa ajunga in varful numit Zeita de Turcoaz, insa o boala inopinata nu l-a mai lasat sa inainteze.
"Legatura care s-a creeat intre noi, a fost mai presus decat ascensiunea. Mi-am dat seama ca cele mai importante lucruri in viata sunt doua: sanatatea si libertatea. Sanatatea este un cadou de la Dumnezeu”.
Primarul Gheorghe Falca, prezent la manifestare ca sustinator principal al proiectului, a marturisit:
"Dorinta lui Zsolt de a ajunge sus este un exemplu de vointa care sper sa se transfere si tinerilor aradeni".
In spatele filmului au stat 150 de ore de lucru, iar acest fapt si multe altele a reusit sa impresioneze spectatorii care au aplaudat indelung gestul facut de curajosi.

D.M. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]