Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 10 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Inca doua targuri la Expo - Multimedia 2007 si Fitness

Targul MultimediaExpo Arad International este gazda unei noi manifestari expozitionale, in perioada 11-14 octombrie.
Este vorba despre Multimedia – targ de calculatoare, comunicatii, sisteme audio, sisteme video, website design, tehnica fotografica, software, sonorizari.
"Targul se vrea a fi locul de intalnire a producatorilor si distribuitorilor de produse si solutii in domeniul tehnologiei, informatiei si comunicatiilor, foto, audio, video, multimedia, website design si a reprezentantilor institutiilor de reglementare in domeniu", spune directorul complexului expozitional, Nicolae Grosan.
La Multimedia 2007, vizitatorii si cei interesati vor putea vedea solutii si aplicatii create cu scopul de a eficientiza activitatea utilizatorului, de a optimiza costurile si de a facilita comunicarea si informarea.
Aici este locul unde vizitatorul poate vedea si testa solutii inovative menite sa ii sporeasca confortul din viata de zi cu zi.
In targ vor fi prezente peste 35 de firme, atat din Arad cat si din restul tarii.
Ca si anul trecut, si in acest an se va putea suna oriunde in lume gratuit.
Nu au fost uitati nici cei mici care se vor putea juca in retea diferite jocuri.
Tot in aceeasi perioada cu Multimedia se va desfasura si Targul Fitness & Free Time -targ de fitness, petrecere a timpului liber, infrumusetare, relaxare si wellness.
"Datorita faptului ca astazi exista o tendinta crescanda de a arata si de a te simti cat mai bine, de a trai cat mai mult si sanatos prin diverse modalitati, targul Fitness & Free Time vine in ajutorul oamenilor prin informarea si prezentarea diferitelor metode pentru a beneficia de o stare interioara si exterioara buna, un tonus pozitiv si o viata sanatoasa", mai spune Nicolae Grosan.
La targul Fitness & Free Time veti putea gasi: aparatura fitness, suplimente nutritive, motociclete si echipamente pentru motociclete, piercing, tatuaje, saloane de intretinere corporala, saloane de infrumusetare, cosmetice, tratamente cosmetice, vane cu hidromasaj, fotolii masaj etc.
Vizitatorii vor putea profita si de masaj gratuit, iar pasionatii de tenis de masa isi pot exersa abilitatile intr-un stand special amenajat in targ.
Cei mici se vor putea distra si ei intr-un parc de distractii special amenajat pentru ei intre cele doua pavilioane ale complexului Expo Arad International.
Cluburile Sportive din Arad impreuna cu Palatul Copiilor vor sustine un program conex.
Totodata in perioada targului va avea loc si Cupa Expo Arad la Fotbal, cu opt echipe inscrise de la diferite companii si concurs de Sah.
Pe toata durata celor doua targuri, transportul va fi gratuit pe traseul Podgoria- Gara CFR- UTA- Fortuna - Expo Arad International.
Programul de vizitare este urmatorul:
joi, 11 octombrie, 11-19; vineri, 12 octombrie, 11-19; sambata, 13 octombrie, 11-19; duminica, 14 octombrie, 9-14, iar biletul de intrare costa doi lei.

A. P. - Observator

  • Propunere

Marko Bela vine iar cu o propunere incitantaMaghiarii din Romania isi propun o noua structura administrativ teritoriala din Romania.
Prezent la Arad pentru a participa la comeorarea celor 13 generali, executati in cetatea orasului in anul 1849, presedintele UDMR Marko Bela a declarat ca Romania are nevoie de o restructurare administrativ teritoriala.
Mai exact, UDMR vrea crearea unor noi regiuni economice de dezvoltare,  formate din 2 sau cel mult 3 judete. 
Noile regiuni trebuie sa tina cont de structura culturala, economica dar si etnica a judetelor.
Marco Bela spune ca in cadrul acestor regiuni poate fi si tinutul secuiesc, format din judetele Harghita si Covasna.
Proiectul UDMR va fi prezentat oficial in data de 13 octombrie la Targu Mures.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Taximetrist talharit

Un taximetrist a fost talharit la SambateniUn taximetrist din Arad a trecut prin clipe de groaza dupa ce a fost lovit de cateva ori in cap si transportat in portbagajul propriei masini pe o distanta de doi kilometri. 
In timp ce se afla pe tura de zi, A. Cristian de 25 de ani stationa in statia de taximetre Podgoria. 
La un moment dat un necunoscut a urcat in dreapta lui si i-a cerut sa mearga cu el pana in localitatea Sambateni. 
Ajunsi la locul indicat de client, pe un drum laturalnic, soferul s-a trezit cu cateva lovituri in cap. 
Profitand de starea de ameteala a victimei, agresorul l-a incuiat pe sofer in portbagajul taxiului, dupa care a urcat el la volan. 
Dupa doi kilometri de mers, soferul s-a dezmeticit si a inceput sa strige dupa ajutor din portbagajul autoturismului. 
Agresorul a oprit mai apoi masina, l-a eliberat pe sofer dupa care a fugit. 
Taximetristul a observat ca din bordul masinii i-au disparut si telefonul mobil marca Sagem precum si portofelul cu actele personale in care se afla suma de 400 de lei noi. 
Victima s-a dus imediat la Spitalul Clinic Judetean Arad, avand capul spart. In prezent se afla in afara oricarui pericol. 
Oamenii legii au demarat o ancheta iar dupa cateva ore de investigatii au gasit agresorul. 
Este vorba despre I. Dorin de 19 ani din Sambateni. 
Acesta a fost prezentat ieri Parchetului de pe langa Judecatoria Arad cu propunerea de arestare preventiva sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie. Cercetarile continua.

A.S. - Informatia Aradului

  • Moartea vine pe cablul TV

La Siria un tanar a fost electrocutat prin cablul TVTragedie intr-o familie din comuna aradeana Siria.
Un tanar de 28 de ani a cazut, ca traznit, la pamant dupa ce a atins cablul de televiziune.
Vecinii l-au ingropat imediat in nisip, insa nu s-a mai putut face nimic.
Angajatii firmei de cablu, care au sosit la fata locului, au constatat ca si alti localnici de pe aceeasi strada aveau tensiune foarte mare in cablurile de la televizor si doar o minune a facut ca numarul mortilor sa nu fie mai mare.
Tanarul decedat, avea doi copii.
El terminase de zugravit casa si a intrat in camera pentru a pune televizorul in functiune.
Deoarece firul de la televiziunea prin cablu era sub tensiune, iar omul descult, s-a produs un arc electric, care l-a omorat pe tanar pe loc.
Din primele date, se pare ca "vinovat" e calculatorul unui localnic, care, din cauza unei defectiuni, a trimis tensiune inapoi in retea, iar acest lucru a generat tragedia.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Zeita de turcoaz i-a vrajit pe tineri

Elevii Colegiului "Moise Nicoara" au vizionat imagini ale expeditieiElevii Colegiului "Moise Nicoara" au privit "Cu ochii mari, Himalaya", descoperind muntele Cho Oyu, optmiarul escaladat de Török Zsolt.
O lume fantastica s-a desfasurat inaintea ochilor elevilor Colegiului National Moise Nicoara.
"Zeita mama a zapezilor" (adica muntele Everest) si "Zeita de turcoaz" (muntele Cho Oyu) si-au dezvaluit misterele prin glasul alpinistului Török Zsolt, cel care, impreuna cu alti doi tovarasi de drum, a patruns in misterioasa lume tibetana.
Prin filmul "Cu ochii mari, Himalaya" realizat de Cristian Tzecu si Török Zsolt, elevii au vazut obiceiurile oamenilor care traiesc acolo, greutatile cu care ei se confrunta precum si micile bucurii care le lumineaza chipul brazdat de vantul si frigul Tibetului.
"Mi se pare nefiresc sa pastrez aceste momente deosebite pentru mine. Toti cei care plecam din tara avem datoria de a povesti despre locurile in care am fost si trairile pe care le-am avut" spune aradeanul Török Zsolt.
Invitatie la visare
Cei ce au cutezat sa intre in imparatia "Zeitei de turcoaz" au trecut prin experiente care necesita atat nervi de otel precum si rezistenta fizica si spirituala.
Ei stiu ca pentru a reusi sa escaladezi muntele este nevoie de mult curaj si orice pas inainte inseamna o lupta cu tine insuti.
Poate de aceea alpinistul aradean si-a luat ramas bun invitandu-i pe tineri sa-si urmeze visele, oricare ar fi ele.
Sa lupte, cum a facut si el, pentru ca ceea ce li se pare imposibil la inceput, sa devina mai apoi realitate.

M.S.- Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]