Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 10 martie 2007
Stirile TVA aici
  • Relatiile economice romano-maghiare sunt tot mai bune de la an la an

Intanirea ministrilor Winkler si MerenyiExpo Arad International a gazduit ieri conferinta "Noi piete in industria constructiilor" la care au participat din partea Ministerului Economiei si Comertului din Romania, ministrul delegat  pentru comert Iuliu Winkler, iar din partea Ministerului Economiei Maghiare, secretarul de stat, Milkos Merenyi.  
Pe parcursul conferintei s-a discutat despre evolutia economiei si comertului exterior al Romaniei si al schimburilor bilaterale, despre relatiile economice maghiaro-romane.  
"Pentru dezvoltarea legaturilor de comert si legaturilor economice dintre  cele doua tari este nevoie de instrumente. Intre acestea se numara participarea mixta la expozitii si seminarii. Mai sunt  instrumentele guvernamentale, cum ar fi  Comisia Mixta de Cooperare Economica, precum si  instrumente politice. La Arad avem cel mai important instrument  si anume colaborarea transfrontaliera.  Participam  impreuna  la proiecte. Autoritatile locale i-au decizii comune  deoarece este foarte important  sa sincronizam dezvoltarea pe cele 2 parti ale frontierei. In ceea ce priveste comertul in Romania acesta a crescut  in anul  2006 fata de anul anterior cu  peste 35%. Este cifra din punct de vedere  a exportului romanesc si  este deosebit de relevanta pentru ca este peste dublu fata de cresterea generala a exportului romanesc in anul 2007", declara Iuliu Winkler. 
Investitiile de capital unguresc realizate in Romania au evoluat favorabil. 
Pe baza datelor cumulate  privind capitalul social subscris, valoarea investitiilor realizate  incepand din 1990 pana la sfarsitul lunii noiembrie 2006 a depasit 300 milioane euro, insa daca luam in considerare si majorarile de capital si profilul reinvestit, atunci in realitate acest volum se poate estima la o valoare ce depaseste 1 miliard euro.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Presa aradeana la varf

Lansare de carte despre presa aradeanaUnde altundeva decat in sala incarcata de istorie a fostului Club al Presei, actualul Club Retro, ar fi putut sa se lanseze o carte care cuprinde intre copertile ei 170 de ani de presa aradeana? 
Lansarea volumului "Evolutia si tipologia presei aradene", dupa ani de stradanie si minutioasa cercetare a trei autori, a insemnat un eveniment pentru breasla ziaristilor, care au tinut sa fie prezenti, de la ucenicii intr-ale gazetariei pana la seniorii presei locale.
Cele aproape 400 de pagini ale cartii, aparuta la Editura Fundatiei "Ioan Slavici" Arad, sunt o marturie a efervescentei mass-media si a varietatii publicatiilor care au tinut viu spiritul acestor locuri.
Cei trei autori
Cei trei autori sunt personalitati recunoscute ale presei aradene, fiecare asumandu-si redactarea unor capitole ale cartii. Colega noastra Gabriela Groza s-a aplecat asupra perioadei postdecembriste din presa aradeana (ziare, radiouri, televiziuni), "veteranul" Emil Şimandan a dedicat un important capitol presei aradene romane si maghiare din perioada comunista (1944-1989), iar regretatul profesor Melente Nica a elaborat capitolul inchinat presei aradene de la inceputurile ei (1833-1917).
Ziaristii despre ziaristi
Rolul de gazda a evenimentului a revenit redactorului sef adjunct al ziarului "Adevarul", Doru Sava. 
O competenta si punctuala incursiune in istoria presei a apartinut lui Vasile Filip, seful sectiei Cultura-Invatamant a ziarului nostru, care a circumscris astfel demersul colegilor nostri intr-o viziune mai ampla.
Unicitatea demersului in cadrul Informmedia a fost relevata de redactorul sef Alexandru Seres: "Ziaristii perseverenti scriu carti. Au fost ziaristi din Informmedia de la Oradea, Arad, Resita care au scris carti, insa aceasta este prima dedicata presei". Doru Sinaci, redactor coordonator al ziarului "Adevarul", a intregit echipa care a stat alaturi de autoarea Gabriela Groza.
170 de presa
Gabriela Groza si Emil Şimandan au destainuit din bunele si relele nasterii acestei carti, care da seama nu numai despre cei care s-au incumetat sa consemneze evenimentele din viata de zi cu zi a Aradului, ci si despre pulsul unei comunitati de-a lungul a 170 de ani.

V.S. - Adevarul

  • Amenintat de camatari pentru ca le-a stricat afacerile

Camatarii amenintaUn aradean care sustine ca e victima camatarilor si-a gasit sediul firmei "pictat" cu injurii si calomnii la adresa sa.
Patronul unei agentii imobiliare din Arad si-a gasit, joi dimineata, peretii exteriori ai sediului firmei mazgaliti cu tot felul de injurii la adresa sa. 
Pe exterior erau inscrise cu vopsea, invective dure la adresa patronului, respectiv "hotule", "mincinosule" etc. 
Aurel Popa este patronul agentiei imobiliare cu sediul in cartierul Aurel Vlaicu inca din 1990, cand a infiintat firma. 
In ultimii trei ani, acesta a constientizat ca cea mai profitabila directie in domeniu este achizitionarea de imobile de la persoanele cu datorii si care i se adreseaza, pentru a-si rezolva problemele. 
"Este vorba despre o afacere legala si profitabila. Dar, in acest fel, mi-am atras dusmania camatarilor", a declarat Aurel Popa, patronul agentiei "La Aurel"
Acesta ne-a explicat ca majoritatea clientilor sai este reprezentata de persoane care au facut imprumuturi de la camatari pentru cumpararea unui imobil si nu au reusit sa returneze suma imprumutata la timp. 
Se pare ca aceasta este si modalitatea camatarilor aradeni de a-si investi banii in spatii imobiliare, care aduc profituri mari. 
Astfel, cei care nu reusesc sa returneze suma, plus dobanda, intr-un timp stabilit, raman fara apartamente. 
Astfel, aradenii care se afla in acesta situatie sunt clientii agentiei imobiliare "La Aurel"
"Acesti oameni mi se adreseaza mie, in speranta ca mai pot obtine ceva de pe urma vanzarii si pot si returna banii datorati", a explicat Aurel Popa.
Patronul agentiei imobiliare sustine ca a stricat o serie de afaceri ale camatarilor si mentioneaza ca i s-a atras atentia, in repetate randuri, sa-si vada de treburile lui. 
"Am primit cu ceva timp in urma un telefon de la o persoana care m-a avertizat sa nu ma mai ocup de acest lucru, pentru ca nu va fi bine pentru mine", ne-a relatat patronul agentiei imobiliare. 
Mai mult, acesta ne-a povestit ca a fost amenintat cu cutitul in timpul unei intalniri pentru a vedea un teren. 
"Stiu cine ma tot ameninta si imi murdareste firma, pentru ca nu este pentru prima data cand mi se intampla asa ceva. Cu toate acestea, ceea ce fac eu este legal, ei sunt in afara legalitatii", a explicat Aurel Popa. 
Acesta a mai declarat ca stie si modul in care functioneaza acest sistem de camatarie in oras. 
"Stiu ca exista o persoana, un vames, care se ocupa cu finantarea camatarilor. Acestia cand au nevoie, obtin bani de la aceasta persoana si astfel se realizeaza profitul", a afirmat patronul pagubit.
Patronul agentiei imobiliare a chemat de dimineata si Politia, socat de modul in care ii fusesera murdariti peretii firmei. 
Cu toate acestea, politistii nu pot face nimic, deoarece Aurel Popa nu poate oferi date despre clientii sai. 
"Toate tranzactiile pe care le fac sunt realizate sub semnul confidentialitatii. Nu imi pot trada clientii si stiu ca in aceste conditii politistii nu prea pot face nimic", a conchis Aurel Popa.

Camelia Catean - Observator

  • Comunicat de Presa - Judetul Arad va beneficia de centrale telefonice digitale

Si Aradul va avea o centrala telefonica digitala modernaRomtelecom a inlocuit in luna februarie ultima centrala telefonica analogica din judetul Arad cu o centrala telefonica digitala performanta. 
Schimbarea face parte din planul Romtelecom de investitii in retea, cu avantaje imediate pentru toti clientii sai.
Toti abonatii au fost transferati gratuit si automat, pe parcursul lunii februarie, din centrala analogica in cea digitala, fara a fi nevoie sa isi schimbe abonamentul sau numarul de telefon.
Abonatii Romtelecom din Arad vor beneficia de acum de cele mai noi servicii ale companiei, la o calitate mai buna. 
Cea mai importanta facilitate pe care o ofera centrala digitala este posibilitatea de a efectua direct apeluri in afara tarii, fara a mai fi necesara utilizarea serviciului prin operatoare, disponibil la numarul 971.
De asemenea, in functie de aparatele telefonice pe care le detin, clientii Romtelecom au acces la serviciile suplimentare, care sunt posibile prin centralele digitale, si anume: restrictionarea apelurilor de plecare, cu sau fara parola, apel programat, apel in asteptare, redirijarea imediata a apelurilor, mesagerie vocala, prezentarea identitatii abonatului chemator, restrictionarea prezentarii identitatii abonatului chemator, ISDN etc.
In plus, clientii vor avea posibilitatea de a activa gratuit serviciul de "Restrictionare cu parola a apelurilor de plecare", pentru un mai bun control asupra efectuarii convorbirilor de la postul telefonic respectiv.
Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la magazinul Romtelecom din Arad sau prin apel gratuit la serviciul 930, Vanzari si Relatii Clienti.

Mihaela Paduroiu - Divizia Relatii Publice - Bucuresti

  • Au fost reluate lucrarile la podul de la Savarsin

Vizita inopinata la podul peste Mures de la SavarsinPresedintele CJA, Iosif Matula, a efectuat o vizita neanuntata la Savarsin, pentru a verifica stadiul lucrarilor.
O delegatie a Consiliului Judetean, condusa de presedintele Iosif Matula, s-a deplasat ieri la Savarsin, pentru a verifica stadiul lucrarilor la podul din aceasta localitate.
Autoritatile locale din Savarsin si muncitorii nu au fost anuntati despre aceasta vizita.
Odata ajunsi la fata locului, se lucra de zor la demontarea niturilor.
Acestea erau inlocuite manual, una cate una, fara sudura, ,"la fel cum a fost construit Turnul Eiffel", spunea unul dintre muncitori.
La reabilitarea podului, unul dintre cele mai vechi din judet, de peste 110 ani, lucreaza 25 de muncitori, pe cate trei tronsoane.
"Lucrarile au fost demarate in 2005, iar pana la sfarsitul lui 2006 s-au realizat lucrari de reabilitare in proportie de 85%, cu o valoare este de 914.495,88 lei", a spus presedintele CJA, Iosif Matula.
Valoarea totala a lucrarilor pe 2005 si 2006 a fost de 1.640.575,28 lei, in timp ce valoarea lucrarilor prevazute a se executa in cursul anului curent este de 1.600.000 lei, la care se adauga valoarea pentru reabilitarea infrastructurii.
Alaturi de delegatia Consiliului Judetean a mai fost prezent, la aceasta-vizita prin judet, si deputatul democrat Constantin Traian-Igas.
Acesta a profitat de ocazie, pentru a face unele declaratii politice: "In timp ce unii oameiii politici sunt preocupati de suspendarea presedintelui, pe noi ne intereseaza dezvoltarea judetului, investitiile care se deruleaza in judet. In timp ce alte categorii de oameni politici isi indreapta atentia spre amanarea alegerilor europarlamentare, noi suntem preocupati de construirea de scoli, gradinite campusuri scolare. Cred ca politicienii ar trebui sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult pentru cetateni".
"S-a profitat de conditiile bune de afara si s-a hotarat reluarea in forta a lucrarilor. Am decis ca saptamanal sa verific stadiul lucrarilor pentru a avea certitudinea ca acestea vor fi finalizate la termen, adica pana la sfarsitul acestui an, asa cum ne dorim noi",
a declarat Iosif Matula, presedintele CJA.

Anca Pascutiu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]