Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 8 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Aradenii au aratat suflet

Ajutoare pentru familiile nevoiaseDouazeci de familii nevoiase au fost ajutate cu haine, rechizite scolare si bani, vineri, in fata Palatului Administrativ.
Mai multe persoane sarace, printre care si douazeci de familii nevoiase, selectate de catre lucratorii Directiei de Dezvoltare si Asistenta Comunitara Arad (DDAC), au fost ajutate, ieri, pe platoul din fata Primariei. 
La evenimentul organizat de fundatia "Concordia" impreuna cu Angels Events au raspuns toti cei care au simtit ca trebuie sa faca ceva pentru semenii lor. 
Unii au pregatit din timp pachete si le-au lasat organizatorilor, altii, afland din auzite despre eveniment, au asteptat ore in fata Primariei pana sa poata da un mic cadou, cuiva care are nevoie de ajutor. 
Aradenii au donat din suflet, unii din putinul pe care-l au, dar au dorit sa ramana anonimi. 
"Au fost gesturi care au miscat. Oameni care au avut mai putin, au venit si au donat, insa altii care poate au mai mult nu au facut acelasi lucru. Au fost si firme care au raspuns invitatiei noastre, dar cei mai multi au fost oameni simpli care au dorit sa ajute", spune Adela Raut, reprezentanta Angels Events. 
Desi organizatorii au dorit sa focalizeze ajutorul, au cerut DDAC o lista cu 20 de familii aflate in "stare de risc social", toti cei care au ajuns, ieri, in fata Primariei au primit cate ceva. 
Printre ei se numara si Ana Mardari, care ne povesteste ca "am ajutor social, dar e foarte putin si de aceea cer. Ceva pantaloni mi-ar trebui si papuci".
Ţin legatura
"Numarul celor care au fost ajutati nu reflecta realitatea, dar organizatorii s-au gandit ca ar fi bine ca ceea ce dau sa fie ceva substantial. S-a vazut ca fiecare a fost bucuros ca a primit ceva", spune Lucia Bulboaca, sef serviciu Autoritatea Tutelara din cadrul DDAC. 
Organizatorii au promis atat ca vor mai face asemenea evenimente, dar, mai mult, vor tine legatura cu cele 20 de familii si ii vor ajuta si pe viitor.
Numarul celor care au fost ajutati nu reflecta realitatea, dar organizatorii s-au gandit ca ar fi bine ca ceea ce dau sa fie ceva substantial. 
"S-a vazut ca fiecare a fost bucuros ca a primit ceva", spune Lucia Bulboaca, sef serviciu Autoritatea Tutelara din cadrul DDAC. 
Organizatorii au promis atat ca vor mai face asemenea evenimente, dar, mai mult, vor tine legatura cu cele 20 de familii si ii vor ajuta si pe viitor.

M.S.- Adevarul

  • Bataie pe malul Muresului

Agresorii tinerilor de pe faleza sunt cercetati de politie - Virtual Arad News (c)2007Un grup de sase tineri i-au agresat, in noaptea de 3 august, pe doi tineri care faceau jogging pe faleza.
In urma verificarilor, jandarmii au reusit sa depisteze si sa identifice autorii agresiunii, acestia fiind: H. Silviu Iuliu, de 20 de ani; T. Alexandru, de 16 ani; P. Marius, de 16 ani; I. Madalin, de 16 ani; Z. Szabolcs, de 20 de ani si G. Cristian Alin, de 20 de ani, toti din Arad. 
Cei sase s-au ales cu dosare penale pentru "loviri sau alte violente", iar unul dintre ei este cercetat si pentru port fara drept in locuri publice a unui cutit tip "fluture", din otel, cu lungimea de 23 de centimetri, confectionat special pentru taiere si impungere.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Procesul hackerului aradean s-a amanat

Procesul hackerului aradean s-a amnat pe sfarsitul luniiVictor Faur s-a prezentat, ieri, la Tribunalul Arad pentru prima infatisare a procesului, insa acesta s-a amanat pentru sfarsitul lunii. 
Victor Faur este acuzat de spargerea codurilor unor institutii din Statele Unite ale Americii, institutii precum NASA (National Aeronautics and Space Administration), Departamentul de Marina US si Departamentul de Energie US. 
Victor Faur a solicitat o amanare a procesului, datorita faptului ca nu a avut avocat, cerand un termen pentru a-si cauta un aparator. 
La infatisarea de ieri, acesta a fost insotit de un avocat din oficiu.
Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Arad ne-a informat ca institutiile americane prejudiciate au trimis trei reprezentanti, care cer despagubiri in valoare de aproximativ 2 milioane de lei. 
De asemenea am fost informati ca reprezentantul Ministerului Public a cerut interzicerea de a parasi tara pentru Victor Faur, dar cum procesul s-a amanat, acest lucru se va discuta la infatisarea urmatoare care a fost stabilita pentru data de 27 septembrie. 
"La expirarea, la sfarsitul lunii iulie, a masurii de interzicere a parasirii tarii, Parchetul nu a solicitat innoirea acestei masuri si astfel, in momentul acesta masura nu se aplica. Mai mult, procurorii nu au motive de ingrijorarea din acest punct de vedere din partea lui Victor Faur", ne-a informat Flavius Bardin, purtator de cuvant Judecatoria Arad.
Victor Faur a fost trimis in judecata de catre procurorii DIICOT pentru savarsirea infractiunii de acces fara drept intr-un sistem informatic, in forma continuata in perioada noiembrie 2005- septembrie 2006. 
Hackerul aradean a fost identificat la sfarsitul anului trecut, dupa ce a accesat retelele institutiilor americane mai sus mentionate, retele care contineau date despre programe spatiale si noi tehnologii. 
Contactat telefonic, Victor Faur nu a vrut sa dea nicio informatie despre procesul in care este implicat: 
"Nu pot declara nimic pana la sfarsitul procesului. Asa m-am sfatuit cu avocatul si cred ca este spre binele meu."
Cazul hackerului aradean a facut mare valva la vremea cand a fost identificat de catre politisti. 
Victor Faur a sustinut ca a ajuns din intamplare, in timp ce naviga pe internet, pe site-urile respective, fara sa fi intentionat sa sparga codurile. 
Mai mult, la acea vreme profesorii de la Facultatea de Informatica pe care o urma spuneau ca studentul nu avea cum sa sparga acele coduri, deoarece nu avea cunostintele necesare unei astfel de proceduri complexe.

Camelia Catean - Observator

  • Enel Banat ridica din umeri

Enel considera ca intreruperile dese se datoreaza echipamentelor invechiteCa urmare a criticilor virulente la care au fost supusi de catre prefectul Gavril Popescu, responsabilii Enel Distributie Banat au emis un comunicat de presa prin care incearca sa-si justifice proasta gestionare a retelelor din judet.
Domenico Cappellieri directorul general Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea sustine ca, "in ceea ce priveste situatia echipamentelor electronice care apartin Prefecturii si Serviciului Pasapoarte, precum si presupusele defectiuni cauzate acestor echipamente de intreruperi in alimentarea cu electricitate, subliniem ca Enel Distributie Banat nu a primit nicio sesizare de la aceste institutii, in termenul prevazut de reglementarile in vigoare."
Operativitate marca Enel
In comunicat se mai precizeaza: "pe parcursul ultimei luni, doua intreruperi in alimentarea cu energie electrica au afectat zona in care se afla Prefectura Arad, cauzate de lucrarile planificate de Enel Distributie Banat, iar o alta intrerupere a avut loc pe data de 20 august 2007, fiind determinata de o suprasarcina in retea. Durata acestor incidente s-a situat intre 18 si 32 minute, iar echipele Enel Distributie Banat au actionat cu operativitate pentru a relua alimentarea cu energie electrica".
De asemenea, responsabilii Enel recunosc ca, in ultimele trei luni, numarul intreruperilor a crescut in judetul Arad, dar dau vina pe conditiile meteo nefavorabile si pe echipamentele invechite.
Conducerea companiei a tinut sa precizeze ca, in cazul in care situatia a cerut-o, numarul echipelor de interventie a fost suplimentat.
Investitii de milioane
"In 2007, compania dezvolta un program de modernizare a retelei, cu o valoare totala a investitiilor de peste 7 milioane euro in judetul Arad, aproximativ jumatate din aceasta suma fiind dedicata municipiului Arad. Mentionam ca interventiile echipelor Enel Distributie Banat pentru a remedia intreruperile in alimentarea cu electricitate din judetul Arad respecta pe deplin standardele de performanta prevazute in Codul Tehnic al Retelelor Electrice de Distributie si reglementarile ANRE. Timpul maxim impus de standardele de performanta pentru solutionarea avariilor si reluarea alimentarii cu electricitate nu a fost niciodata depasit", a tinut sa metioneze responsabilul Enel.

L.S. - Adevarul

  • Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad - Analele Gradinii Botanice Universitare – Macea

Gradina Botanica de la Macea are colaborari cu mai multe tari - Virtual Arad News (c)2007"Aparitia primului volum al Analelor Gradinii Botanice Universitare Macea este un demers care completeaza in modul cel mai fericit oferta Editurii "Vasile Goldis" University Press, iar impreuna cu Index Seminum vor fi mesagerii Gradinii Botanice atat in tara cit si in strainatate" – arata, in Cuvant inainte, prof.univ.dr. Aurel Ardelean.
Consiliul stiintific de conducere al Gradinii Botanice Universitare Macea are ca presedinte pe prof.univ.dr. Aurel Ardelean – rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, Director General al Gradinii Botanice Universitare Macea, care este redactor-sef al "Anuarului".
Din Colectivul de redactie mai fac parte: Prof.univ.dr. Gheorghe Mohan – secretar de redactie si prof. univ. dr. ing. Corneliu Maior, prof.univ.dr. Viorel Soran si lector univ.drd.ing. Ioan Don.
Primele plantatii de specii exotice s-au facut la Macea, in urma cu 300 de ani.
In anul 1968, se infiinteaza aici Parcul Dendrologic MACEA, iar din anul 1994 primeste statutul de gradina botanica, fiind membra fondatoare a Asociatiei Gradinilor Botanice din Romania, devenind un important centru stiintific de cercetare pentru studentii Universitatii de Vest "Vasile Goldis".
In cuprinsul volumului sunt prezentate rezultate remarcabile ale cercetatorilor botanisti de la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" si de la alte universitati din tara.
Studiile sunt insotite de ilustratii color, grafice si anexe cu cele peste 180 de institutii de profil din Europa si Statele Unite cu care Gradina Botanica Universitara Macea are relatii de colaborare stiintifica.
Fiecare studiu publicat are un rezumat in limba engleza sau este scris integral in limba engleza.
Semnalam in acest sens cateva titluri: Gradina Botanica Universitara Macea (Aurel Ardelean, Ioan Don); The Macea University Botanical Graden Collection of Quercus L. Genus (Aurel Ardelean, Corneliu Maior - Universitatea de Vest "Vasile Goldis");
Note floristice din judetul Caras-Severin, municipiul Resita si a imprejurimilor sale (Ilie D. Goga - Resita);
Aspecte ale organizarii ultrastructurale a talurilor (Nicolae Toma, Diana Voicu, Florica Amalia Toma – Universitatea Bucuresti, Facultatea de Biologie);
Contributii la cunoasterea diversitatii macromicetelor din Padurea Fantanele – Dolj ( Ioana Ciortan - Universitatea Craiova - Gradina Botanica "Al. Buia").
Prin tinuta sa stiintifica si prin diversitatea temelor abordate, noua aparitie editoriala a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad este un succes, oferind botanistilor posibilitatea publicarii rezultatelor cercetarii stiintifice.

Vasile Man - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]