Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 7 iunie 2007
Stirile TVA aici
  • Serviciul de Ambulanta Arad versus mult asteptatul SMURD

Serviciul Smurd ar putea functiona si in AradInfiintarea SMURD-ului in Arad, mult asteptata de altfel, nu a atras dupa sine reactii de nemultumire din partea lucratorilor Serviciului de Ambulanta din Arad, asa cum era de asteptat fiind vorba de doua servicii concurente.
Cu toate acestea, angajatii par afectati intr-un anumit mod de ceea ce se pregateste pentru Arad, infiintarea unei unitati de interventie in caz de urgenta, cunoscuta sub numele de SMURD.
SMURD-ul infiintat in tara a primit doar calificative bune, insa lucratorii de la Ambulanta sunt de parere ca in acest fel se face o mare nedreptate.
Nedreptate din punctul de vedere al pregatirii profesionale cerut celor care sunt angajati la Serviciile de Ambulanta.
In cadrul SMURD, angajatii sau voluntarii sunt pregatiti cateva saptamani la unitatea mama din Targu-Mures, lucru pe care specialistii de pe ambulanta il considera superficial.
"Nu am observat vreo reactie anume din partea celor de la Ambulanta, dar par a fi nemultumiti de faptul ca lor li se cer specializari peste specializari. Cu atat mai mult cu cat ei sunt nevoiti sa lucreze in conditii deosebit de grele fara a avea prea multe beneficii. De exemplu, pensionarea se face ca in orice alt caz, fara a se tine cont de modul in care se lucreaza la Ambulanta, garzile de noapte si interventiile", ne-a declarat Robert Schill, directorul Serviciului de Ambulanta Arad.
Acesta ne-a explicat ca se face prea mult caz in ceea ce priveste existenta unui anume con-flict intre Ambulanta si SMURD.
"Nu poate fi vorba de un astfel de conflict. Nici nu ar avea rost, deoarece SMURD-ul are anumite competente, iar Ambulanta, altele. Trebuie spus ca medicii si asistentii de la Ambulanta au competente, tocmai datorita pregatirii profesionale, de diagnosticare a unor boli si tratament. Paramedicii de la SMURD nu isi permit acest lucru tocmai datorita faptului ca sunt pregatiti cateva saptamani pentru munca pe care o vor presta", a continuat Robert Schill. Mai mult, acesta ne-a explicat ca nici macar nu a auzit vreun zvon potrivit caruia un angajat de la Ambulanta ar opta pentru SMURD, daca ar fi posibil.
Se pare ca nici macar faptul ca SMURD-ul va fi dotat mult mai bine nu ii ingrijoreaza pe cei de la Ambulanta.
"Noi nu avem tehnica de descarcerare. In schimb dotarea medicala este cam aceeasi. Mai ales de anul viitor, cand parcul auto va avea masini noi”, a explicat directorul Ambulantei. Veste buna pentru toti angajatii Serviciului de Ambulanta, care in urma cu ceva vreme au protestat impotriva indiferentei cu care erau tratati de responsabilii din Ministerul Sanatatii Publice. Astfel, la jumatatea anului viitor, 45 de ambulante de tip A, B si C vor avea ca destinatie parcul auto al Ambulantei aradene. „In felul acesta vom lucra doar cu masini noi, cele vechi urmand a fi casate. Autospecialele vechi erau cele care ne impiedicau sa ne facem treaba bine, deoarece oamenii sunt extrem de bine pregatiti", a conchis Robert Schill.
Cu toate acestea, daca e sa vorbim de doua servicii care vor functiona in sistem de complementaritate, aradenii asteapta cu nerabdare infiintarea SMURD-ului.
Si asta pentru ca, la nivel de tara, SMURD-ul pare a se bucura de mult mai multa incredere fata de Serviciile de Ambulanta.
SMURD-ul a mai functionat in Arad, ce-i drept sub alta denumire, intre anii 1995-1999.
Pe atunci purta denumirea de SIAMUD si functiona in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
La vremea respectiva, masina si soferul apartineau Pompierilor, iar partea medicala era asigurata de Directia Sanitara.
Chiar daca la inceput unitatea a functionat la parametri normali, spre anul 1999, responsabilii nu au mai dotat SIAMUD-ul cu autospeciale, acestea fiind returnate pentru revizii la sfarsitul fiecarui an.
Astfel SIAMUD-ul a fost desfiintat.

Camelia Catean - Observator

  • Comunicat de presa

Programul Zilelor Aradului urmeaza sa fie discutat si cu aradeniiIn vederea realizarii unui program cat mai diversificat, dedicat Zilelor Aradului – 2007, astfel incat sa satisfaca exigentele unui numar cat mai mare de aradeni, Primaria Municipiului Arad pune la dispozitia celor care doresc sa propuna introducerea in program a anumitor actiuni ori sa faca sugestii menite sa imbunatateasca nivelul calitativ si organizatoric al actiunilor, site-ul www.primariaarad.ro, sectiunea forum si adresa de e-mail: pma@  primariaarad.ro.
In aceleasi conditii se pot adresa Primariei Municipiului Arad si cei ce doresc sa se implice direct in organizarea actiunilor dedicate Zilelor Aradului – 2007 si sa participe la derularea acestor actiuni ce vor avea loc in perioada 22 – 26 august.
Propunerile si sugestiile, precum si cererile de inscriere in echipa de organizatori pot fi depuse si in scris, la Serviciul de Relatii cu publicul (camera 5), pana in data de 15 iunie a.c.
 "Dorim sa oferim aradenilor posibilitatea de a se implica activ in conceperea programului dedicat Zilelor Aradului din acest an si va asigur ca toate propunerile si sugestiile vor fi analizate de membrii Comisiei de Cultura a Consiliului local municipal, impreuna cu cei ai Biroului de Activitati culturale", a declarat Primarul Municipiului Arad, domnul Gheorghe Falca

  • Pentru un mediu mai curat

Cercetasii aradeni participa la reinprospatarea parcurilorCu ocazia zilei internationale a mediului, micii cercetasi din Arad au trecut la curatenie.
Asociatia Cercetasilor Centrul Local "Phoenix" Arad, impreuna cu compania Rombat si cu sprijinul Primariei Arad, a organizat o campanie de curatare si reimprospatare a parcurilor din Arad, cu ocazia zilei internationale a mediului.
Campania se desfasoara si pe plan national in orasele Bistrita, Craiova, Constanta, Mangalia si Arad, impreuna cu organizatiile cercetasilor din orasele mentionate si compania Rombat.
De la curatarea gradinilor, vopsirea bancilor si amenajarea spatiilor de joaca, micii cercetasi dau un bun exemplu pentru toti aceia care au uitat importanta protejarii naturii si a mediului inconjurator.
"Misiunea cercetasiei in societatea romaneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o promisiunea si o lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv in societate", a declarat Valentin Goran, presedinte Organizatia Cercetasilor Centru Local Arad "Phoenix".

I.C. - Adevarul

  • Aradencele sunt asteptate la prima editie a Vest Fashion 2007

Targul Vest Fashion si-a deschis portile pe Strandul NeptunEste vorba despre un targ cu vanzare de produse de imbracaminte, incaltaminte, marochinarie si lenjerie intima, desfasurat in perioada 6-10 iunie, la Strandul "Neptun"
Pentru prima oara in Arad, o firma privata organizatoare de targuri si expozitii din Timisoara, vine in orasul nostru cu o manifestare expozitionala de imbracaminte si incaltaminte.
Astfel, Expo Timisoara International organizeaza incepand de astazi si pana duminica inclusiv, Vest Fashion 2007, manifestare expozitionala cu vanzare la preturi de producator, unde vor fi expuse articole de imbracaminte, incaltaminte, marochinarie si lenjerie intima.
Locul ales de catre organizatori este Strandul "Neptun", unde a fost amenajat un cort imens care adaposteste expozantii, iar orarul de vizitare este 11-20.
"Un grup numeros de firme romanesti, cu precadere producatori in domeniul industriei usoare, ne-au solicitat o accedere mai facila pe piata aradeana de profil, prin participarea la un targ organizat in municipiul de pe Mures. Am gasit un sprijin foarte bun si intelegere in primul rand de la autoritatile locale. Cu exceptia cortului, adus de la Bekescsaba, toate serviciile specifice organizarii unei expozitii au fost realizate de firme din Arad", ne-a declarat directorul general al Expo Timisoara International, Vladimir-Pompiliu Culea.
Asadar, de astazi si pana duminica, 45 de firme, dintre care doar trei sunt din Arad, isi vor expune produsele pe cei 700 mp, reprezentand 13 localitati din tara si cate una din Ungaria si India.
Va mai fi prezenta si o firma din Timisoara care va realiza, cu un aparat special, pictura pe unghiile doamnelor.
Agentii economici expozanti prezinta, in egala masura, mostre expuse pentru vanzare, in vederea realizarii marketing-ului direct, cat si pentru contractare spre a se comercializa ulterior pe piata aradeana.
"Este important ca preturile cu care se prezinta firmele in expozitie sunt cele de producator. Suntem convinsi ca vizitatorii aradeni, cu gusturi alese si rafinate, deschisi mereu la nou, vor regasi in expozitie ceea ce isi doresc", a mai spus directorul general Expo Timisoara International.
Totodata, sambata, va avea loc o parada a costumelor de baie, organizatorii dorind ca in week-end programul de vizitare a targului sa fie prelungit.

Anca Pascutiu - Observator

  • Dupa zeci de ani de la comiterea faptelor - Un detinut ajuta la reconstituirea propriilor crime

Detinutul Gheorghe Toma ajuta la reconstituirea propriilor crimeTalhar, proxenet si asasin, cam asa poate fi descris in doar cateva cuvinte Gheorghe Toma, omul cunoscut ca fiind cel mai periculos criminal in serie pe care l-a avut Aradul vreodata.
Si-a sectionat si transat fiica si concubina
Povestea cutremuratoare incepe in anul 1974 cand barbatul este condamnat la 25 de ani de inchisoare pentru omor calificat.
Folosindu-se de un topor, criminalul i-a transat pe doi batrani, sot si sotie, in propria lor casa.
A doua zi de la cumplita crima, Gheorghe Toma este arestat, iar dupa 14 ani de detentie, gratiat de Nicolae Ceausescu.
Mai tarziu, barbatul ajunge din nou in inchisoare acuzat fiind de furt si proxenetism.
In anul 1997, trei femei din Arad sunt date disparute: fiica criminalului, concubina acestuia si o prostituata.
Primul suspect al procurorilor este nimeni altul decat celebrul asasin Gheorghe Toma.
In toti acesti ani insa cadavrele celor trei femei nu au mai fost gasite.
In urma unei reconstituiri Gheorghe Toma povesteste tot ce s-a intamplat in urma cu zece ani
Gheorghe Toma are acum 67 de ani si este in prezent incarcerat in penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova.
Barbatul i-a povestit in aceste zile unui coleg  de celula cum si-a sectionat si transat propria fiica in varsta de 23 de ani iar mai apoi concubina de 36 de ani, dupa care le-a aruncat in paraul Muresel.
Aceasta marturisire a ajuns si la urechile conducerii penitenciarului, mai apoi la anchetatori, iar cazul a fost redeschis.
Astfel, in cursul zilei de ieri zeci de procurori de la Parchetul General Bucuresti, precum si reprezentanti de la Parchetul din Arad, au inceput cautarile de-a lungul Mureselului.
Ore in sir s-au facut sapaturi cu ajutorul unui excavator insa cadavrele nu au fost descoperite.
Mai mult, criminalul a fost adus la Arad, iar cu ajutorul lui, anchetatorii au intocmit o reconstituire la locul unde asasinul si-a aruncat victimele.
Foarte senin, criminalul a povestit tot ce s-a intamplat, aratand cu exactitate locul unde si-a aruncat fiica si concubina.
Potrivit anchetatorilor fiica criminalului a fost data disparuta in anul 1997, iar concubina acestuia in 1998.
Asasinul este principalul suspect si in cazul crimei din 2003, cand a fost transat un italian stabilit in Arad.
Imediat dupa ce a fost eliberat in urma dublei asasinari din 1974, Gheorghe Toma a plecat in Franta.
De aici a inceput sa trimita mai multe scrisori de amenintare cu moartea la adresa procurorului care s-a ocupat de caz la acea vreme.
In urma acestor amenintari, criminalul a fost acuzat pentru ultraj si condamnat in lipsa la noua ani de detentie.
Anul trecut, criminalul in serie a fost extradat din Franta si incarcerat in penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova.
***
Anchetatorii continua cercetarile, sapaturile in parul Muresel fiind continuate pana la inchiderea editiei, insa fara nici un rezultat.
Cert este ca dupa cinci crime la activ, Gheorghe Toma nu mai are nicio sansa, el isi va petrece urmatorii ani din viata dupa gratii.

Ana-Maria Stoica - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]