Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 7 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Panica in contul unui miliard

Pavel Neamtiu - directorul Directiei Fiscale Arad da explicatiiParte din aradeni s-au speriat cand au primit acasa instiintare de plata pentru impozitele achitate deja.
Scrisoarea anuala a primarului, expediata in aceste zile aradenilor prin posta, a provocat panica in oras.
Zeci de aradeni s-au speriat cand au desfacut plicul in care, pe doua coli A4, erau instiintati asupra taxelor si impozitelor pe care le au de plata la bugetul local si asupra penalitatile ce se vor calcula in cazul neplatii acestora.
O a treia coala A4 vorbea de proiectele realizate si de cele viitoare pe care Municipalitatea are de gand sa le puna pe picioare in Arad.
Disperarea aradenilor a fost cu atat mai mare cu cat parte din cei care au primit scrisoarea acasa isi achitasera deja integral taxele si impozitele pe anul in curs.
Unii dintre aradeni au luat de indata drumul Directiei Fiscale pentru a-si lamuri situatia, suparati ca ar avea de platit din nou darile catre stat, din cauza unor erori apartinand autoritatilor.
Altii, mai atenti, au parcurs toata scrisoare si au vazut ca, la finele acesteia, intr-o nota, se face urmatoarea mentiune "in situatia in care la data primirii prezentei ati achitat sumele metionate in prezentul titlu de creanta, Va multumim!".
Totusi, si acestia s-au aratat indignati pe modul in care Primaria si Directia Fiscala au inteles sa elaboreze scrisoarea cu pricina si au subliniat faptul ca acestia ar fi trebuit sa remita "instiintari de plata" in cel mai bun caz doar celor care nu sunt cu plata taxelor la zi, si in nici un caz celor care si le-au achitat deja.
Parte din cei care si-au spus parerea au sustinut ca Primaria putea cheltui intr-un mod mult mai util suma de peste 1 miliard de lei vechi alocata pentru scrisoarea anuala a primarului, sau putea intocmi mai explicit scrisoarea.
Nici cozile de la Directia Fiscala, create tocmai de aceasta scrisoare, nu au fost pe placul aradenilor.
Peste toate, modul in care se prezinta sediul Directiei Fiscale a sporit disconfortul fizic si psihic al aradenilor care s-au dus sa-si lamureasca situatia.
Vinovata- legea
De cealalta parte, Primaria sustine ca totul in legatura cu scrisoarea in cauza este impus de lege, ca remiterea scrisorii catre locuitorii Aradului este o obligatie ce cade in sarcina Primariei, in baza unei hotarari de Guvern ce isi produce efectele si la aceasta ora.
Ba mai mult, Primaria sustine ca vina ca aceasta scrisoare a ajuns la aradeni doar acum (fapt ce a sporit si mai mult panica si supararea contribuabililor) nu ii apartine, ci ca aceasta are totul de a face cu faptul ca bugetul CLM a fost votat tarziu, ca in absenta acestuia Primaria nu a avut dreptul sa organizeze licitatii, iar cele doua licitatii organizate in martie s-au intins si ele (pentru ca acestea sunt prevederile legii).
Valer Marginean, puratorul de cuvant al Primariei, sustine ca formula in care a fost elaborata scrisoare este si ea impusa de lege si ca nu se poate devia de la acest tipic.

A.B. - Adevarul

  • Nemultumiri

Liderul PC - Gheorghe Ghilinta face atentionari privind strandulPartidul Conservator isi exprima nemultumirea cu privire la aspectul Strandului Neptun.
Conservatorii spun ca deschiderea strandului s-a facut fara nici o pregatire prealabila, iar curatenia si toaletele publice lasa mult de dorit.
Liderul PC Arad Gheorghe Ghilinta spune ca in acest fel, strandul va pierde rand pe rand toti vizitatorii in dauna strandurilor din Ungaria. Conservatorii spun ca deschiderea strandului a fost un esec.
Motivatia este simpla.
La momentul deschiderii oficiale, curitenia lasa de dorit, iarba nu era taiata, iar toaletele publice infundate, astfel ca, multi aradeni s-au vazut in situatia de a nu putea folosi nici macar un WC.
Conservatorii spun ca strandul trebuie sa redevina oaza de liniste si verdeata de alta data.
Asta pentru ca, incet incet, aradeni incep sa se indrepte spre alte locuri de agrement din Ungaria.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Un baiat rebel a pus Politia pe jar

Mama minorului care a produs accidentul a fost surprinsa de vizita politieiUn copil de 13 ani a furat masina tatalui vitreg si a alertat sase echipaje de politie dupa ce-a izbit un garaj de pe strada Mucius Scaevola.
Un baiat de 13 ani a alertat sase echipaje de politie in urma cu doua nopti.
Pus pe sotii, s-a furisat din casa, a urcat la volanul autoturismului decapotabil apartinand tatalui vitreg si a plecat la plimbare, in miez de noapte, prin oras.
Dupa ce i s-au alaturat alti doi prieteni (majori) a apasat voiniceste pe acceleratie.
Nazdravaniile micului sofer fara permis de conducere s-au incheiat atunci cand a pierdut controlul masinii, intrand intr-un garaj de pe strada Mucius Scaevola.
Impactul a fost atat de puternic, incat vecinii alarmati au iesit in pijamale sa vada ce s-a intamplat.
Un martor le-a povestit politistilor chemati de urgenta ca masina s-a infipt in garaj, trei persoane luand-o la fuga prin intuneric.
Crezand ca au de a face cu persoane periculoase, politistii au cerut intariri.
Astfel, alte cinci echipaje au ajuns la locul indicat, incepand o urmarire ca-n filme a soferului si amicilor lui prin zona.
Politistii au demarat un plan rapid de prindere a fugarilor, inconjurand zona si blocand strazile.
Dupa doar cateva minute, "periculosii" infractori se aflau in custodia oamenilor legii.
Nu mica le-a fost uimirea cand au descoperit ca cel pe care il urmareau era doar... un copil de 13 ani.
Speriat, baiatul a scos din buzunar cheile masinii pe care o furase din garajul casei sale.
Parintii au fost anuntati de politisti despre aventura nocturna a "soferului".
Mama baiatului a declarat cu stupoare ca nici prin cap nu-i trecuse ca fiul ei va fi capabil de asemenea traznai, fiind sigura ca la acea ora... visa frumos in patul lui.

C.C. - Observator

  • Va invitam la Cetatea Soimos

Cetatea Soimos reprezinta un bun pretext pentru o excursie - Virtual Arad News (c)2007Ansamblul fortificat este situat la extrema de est a localitatii Soimos.
Cetatea a fost ridicata la intrarea in defileul Muresului pe un varf stancos, punct cu importanta strategica, avand control asupra Muresului – principala legatura cu Transilvania.

Cetatea a fost construita la sfarsitul secolului al XIII-lea de catre Paul, ban de Severin (1272-1275), prima atestare documentara datand din anul 1278.
Din secolul al XIV-lea, dupa anul 1315, ajunge cetate regala, asociata cu demnitatea de comite sau vicecomite de Arad.
Donata succesiv, in secolul al XV-lea si-a schimbat adeseori stapanul, in anul 1456 fiind mentionat un castelan al lui Ioan de Hunedoara.
Dupa moartea lui Matia Corvin, cetatea ajungea sub stapanirea fiului acestuia, Ioan Corvin.
Ulterior Soimosul a fost disputat de Habsburgi si familia Zápolya, pentru ca dupa batalia de la Mohács (1526) si proclamarea autonomiei Principatului Transilvaniei cetatea sa devina resedinta principelui Ioan Sigismund si a mamei acestuia, regina Izabela.
Din anul 1552 cetatea a fost ocupata de turci, ocupatie care s-a mentinut pana in 1595 cind a fost recucerita de trupele lui Mihai Viteazul.
Principele Gabriel Bethlen a fost cel care a cedat definitiv cetatea turcilor, stapanita de acestia pana in 26 martie 1688 – momentul ocupatiei austriece.
Pana la inceputul secolului al XVIII-lea cetatea a avut functie militara, dar fara a fi implicata in vreun eveniment imporant.
In anul 1788 a fost parasita oficial si supusa demolarilor.

A.S. - Adevarul

  • Robert Muresan - locul 26 in China

Robert Muresan s-a prezentat onorabil si in ChinaRomanul Robert Muresan a incheiat doar pe locul 26 marele premiu de motociclism al Chinei la clasa 125 cc, Robi nereusind sa-si imbunatateasca pozitia de pe grila de start in ciuda abandonurilor.
Desi Robert Muresan a inceput bine cursa, fiind chiar pe locul 22 in start, romanul a pierdut apoi teren si a incheiat pe locul 26, la aproape doua minute de invingator, cehul Lukas Pesek.
Pesek, de la Valsir Seedorf Derbi, a fost urmat la doar 187 de miimi de spaniolul Hector Faubel, de la Bancaja Aspar, si la 481 de miimi de spaniolul Esteve Rabat, de la Repsol Honda, intr-un final dramatic.
In clasamentul general, Lukas Pesek are doar doua puncte avans fata de ungurul Gabor Talmacsi si patru fata de Hector Faubel. 

M.H. - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]