Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 6 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Topul firmelor pe 2006

CCIA a anuntat topul firmelor aradeneCompanii aradene- premiate de Camera de Comert si Industrie pentru performanta economica remarcabila.
La sfarsit de octombrie, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad organizeaza un eveniment de exceptie pentru mediul economic aradean: Topul judetean al firmelor.
CCIA promoveaza, recunoaste si premiaza prin intermediul acestui eveniment performantele firmelor din mediul economic local.
In acest an, topul, ajuns la a XIV-a editie  se realizeaza conform unei metodologii unice pe plan national, prin prelucrarea electronica a datelor financiare din bilantul la 31.12.2006, depus la Finante.
"Metodologia este atat de exigenta incat din 13.567 de firme care au depus bilant, au fost eliminate din clasament 12.102, ramanand in top1.465 din care 602 pe locurile 1-10." a declarat presedintele CCIA, Nicolae Bacanu.
Doua sunt criteriile care au dus la eliminarea multor companii aradene din top-ul firmelor: rata profitului curent calculat ca raport intre profitul curent si cifra de afaceri, valoarea acestui trebuind sa fie intre 1 si 100 si inexistenta oriciror datorii la bugetele statului a spus Violeta Muresan Diaconescu, consilier.
Şi tot ca in fiecare an ceremonia de acordare a premiilor pentru erformanta economica va fi si prilejul unui show deosedit.

D.S. - Adevarul

  • Se demoleaza Fabrica de Strunguri!

Pe terenul unde in prezent se inalta Fabrica de Strunguri se vor construi cladiri inalte si un centru comercialIeri s-a perfectat contractul de vanzare-cumparare prin care o societate romano-israeliana a cumparat, pentru o suma care se apropie de 20 de milioane de euro, intreaga suprafata a Fabricii de Strunguri din municipiul Arad.
Este vorba de un teren de peste opt hectare, cu halele aferente.
Cumparatorul nu intentioneaza sa continue traditia industriala a intreprinderii (despre care Francisc Munteanu a scris una dintre perlele literaturii romane, volumul "In orasul de pe Mures").
Potrivit informatiilor noastre, pe locul actualei fabrici se vor construi opt blocuri cu cate 14 etaje, cele mai inalte din Arad.
Investitorii si-ar fi dorit cladiri inca si mai inalte, insa acest lucru nu este posibil din cauza solului si a faptului ca in apropiere e aeroportul, fiind afectata aterizarea si decolarea avioanelor.
Pe amplasamentul fabricii se va construi si un centru comercial.
Dupa unele informatii, ar exista deja chiar si certificatul de demolare a uzinei.
Vestea dezafectarii Fabricii de Strunguri vine dupa ce alti colosi ai industriei aradene – UTA, CPL si Tricoul Rosu au fost deja demolati.

Andrei Ando - Observator

  • Bijuterii rare

Bijuterii rare la Muzeul de ArtaLa Muzeul de Arta  a avut loc vernisajul expozitiei "Pasiuni si colectii. Obiecte de podoaba", organizata de Complexul Muzeal Arad.
Inedita expozitie le ofera vizitatorilor prilejul de a admira obiecte de podoaba, care apartin unor colectii particulare diferite.
Printre acestea se afla si bijuterii care apartin familiei Arghezi.
De altfel, potrivit Adelinei Stoenescu, purtatorul de cuvant al Complexului Muzeal Arad, la vernisaj a fost prezenta si Doina Melania Arghezi, nora lui Tudor Arghezi.
Realizate din argint, metal aurit si argintat, piesele prezente in expozitie sunt decorate cu pietre semipretioase, perle, chihlimbar, corali.
Intr-un cadru elegant sunt expuse diferite obiecte de podoaba, printre care bratari, pandantive, inele, cercei sau fibule, realizate de mesterii bijutieri incepand cu secolul XX-lea si pana azi.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Scandal in Gradiste

Scandal in cartierul aradean Gradiste - Virtual Arad News (c)2007Localnicii dintr-un cartier din Arad s-au luat la harta din cauza strazii pe care locuiesc.
Marul discordiei este drumul care a fost pietruit recent si care se pare ca ii deranjeaza pe unii dintre vecini.
Strada Randunicii din cartierul Gradiste este una linistita, in zona fiind ridicate mai multe vile.
Tihna localnicilor este stricata, insa de o familie, care s-a suparat ca strada a fost pietruita. 
Localnicii din zona spun ca sunt pur si simplu terorizati de familia care detine mai multe autoturisme puternice, si care s-a suparat ca piatra cu care a fost asfaltata strada le strica masinile.
Mai mult chiar, oamenii spun ca vecinii lor i-au amenintat de mai multe ori cu moartea.
La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de Politie si Jandarmerie care au reusit sa aplaneze conflictul.   
Ca sa evite izbucnirea unor altercatii intre localnici o patrula de jandarmi a asigurat linistea in zona pe tot timpul noptii.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • Prima editie a "Zilelor Hasmasului"

La sfarsitul saptamanii Hasmasul va organiza prima editie a zilelor localitatii - Virtual Arad News (c)2007Mare sarbatoare pentru locuitorii Hasmasului in acest sfarsit de saptamana.
Sambata si duminica, respectiv in 8 si 9 septembrie se va desfasura prima editie a "Zilelor Hasmasului".
Spectacolele folclorice, actiunile sportive si culturale vor fi doar cateva dintre elementele care vor intregi manifestarea.
In prima zi, sambata, se vor disputa doua partide de fotbal: una desfasurata intre o selectionata de old-boys a anilor 70-80 si o selectionata locala, iar cea de-a doua partida, care va conta pentru campionatul Judetean Onoare, va pune fata in fata "Codrul" Hasmas si "Vulturul Cherelus".
Mai apoi, seara va avea loc un bal ce va fi condus de solistul Marius Astefanoaie.
Duminica, 9 septembrie, actiunile vor debuta cu slujba de Liturghie, urmata de receptia oferita invitatilor de catre Fii satului.
Manifestarile se vor incheia in parcul din centrul civic, unde vor avea loc spectacole folclorice, la care vor participa: Ansamblul "Cununita" din Santana, formatia de calusari din Aldesti, formatia de dansuri populare din Vladimirescu, formatia "Doina Muresului", dar si comicul Radu Mos.
Invitati speciali vor fi Traian si Valeria Ilea.

Nadia Bodran - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]