Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 6 august 2007
Stirile TVA aici
  • Si aradenii se tatueaza

Tatuajul a ajuns si printre aradeni la modaAjunse la moda si in tara noastra, tatuajele sunt din ce in ce mai cautatate, chiar si de aradeni.
Tatuajul fixeaza un desen pe piele prin intepare, ceea ce permite patrunderea pigmentilor sub epiderma. 
Inainte de a recurge la operatiunea de tatuare a unei parti a corpului, trebuie cunoscute cateva lucruri esentiale.
Tatuajul profesionist amplaseaza tusul in derma (al doilea strat de piele), pe cand la tatuajul neprofesionist, acul inmuiat in tus intra neregulat, la adancimi variate.
Clientii trebuie sa semneze o declaratie pe proprie raspundere, inainte de tatuare, iar minorii cu varsta intre 16-18 ani, trebuie sa vina la salon impreuna cu unul dintre parinti, care va semna o declaratie conform careia este de acord cu procedura.
Durata tatuajului
Dupa ce se alege un desen, persoana specializata in tatuaj, copiaza modelul pe o hartie de transfer, dezinfecteaza pielea unde se va aplica desenul.
La un desen mare, gen de pe umar pe spate, desenul se face direct pe piele. 
Desenele simple pot dura de la 15 minute la maxim sase ore, in functie si de rezistenta clientilor.
Cele complexe se executa in cate 3 – 4 sesiuni, de maxim cinci ore una, dar la un interval de doua saptamani, deoarece intre timp pielea intra intr-un proces de vindecare. 
Intre cele doua sesiuni nu se sta la soare, si nu se face baie, doar dus. 
Persoana care executa tatuajul trebuie sa detina un Curs Sanitar special pentru efectuarea tatuajului.
Moda si modele.
Fetele prefera sa isi traseze, printr-un contur tatuat, buzele sau sprancenele, pentru  a aranja formele inegale, sau a da contur proeminent buzelor.
Baietii aleg ca locuri bratele, gambele, pieptul si omoplatul. 
Ei prefera literele chinezesti, tribalele, dragonii, reptilele, portretele si insemnele religioase. 
Fetele aleg, in general, tatuajele in forme tribale, fluturasi, delfini pe zone precum glezna si partea lombara a spatelui.
"Am inceput sa tatuez acum 13 ani, cand am furat meserie de la un baiat din Zimand, care este foarte bun in domeniu, la ora actuala. Prima data mi-am facut doua tatuaje pe propria piele, in talpi. Apoi am trecut la prieteni. De mic imi placea sa desenez, e drept. In Spania, cand era sa ma intorc acasa, din lipsa de lucru, tatuajul mi-a schimbat viata. Am intrat intr-un salon si acolo am lucrat in domeniu si m-am perfectionat. Am urmat si un curs sanitar de tatuaj, care a costat in 2003, 600 de euro, acum poate ajunge la cateva mii de euro" ne-a spus Daniel P, specialist in tatuaje din Arad.

Daniela Mihalciac - Adevarul

  • Municipalul - primul spital care renunta la serviciile externalizate

Spitalul Municipal Arad a renuntat la serviciile externalizateSpitalul Municipal "sparge gheata" renuntand la unul dintre serviciile externalizate.
Dupa ce in urma cu cativa ani, incheierea unor contracte de prestari servicii cu diverse firme privind activitati precum curatenie si cattering, in timp, externalizarea s-a dovedit a fi ineficienta in unele situatii.
Si ne referim aici la serviciile de curatenie prestate in cadrul Spitalului Clinic Municipal Arad, unde, in conditiile in care tarifele erau in crestere, calitatea este diminuata, ajungandu-se la intocmirea a "n" referate din partea personalului de pe sectii cat si a pacientilor nemultumiti de mizeria care treneaza.
In conditiile date, conducerea spitalului a luat decizia rezilierii contractului cu firma timisoreana care castigase licitatia pentru aceste servicii, in urma cu zece ani si reinfiintarea serviciului de curatenie cu personal propriu.
"Am emis deja notificarea de reziliere a contractului pentru acest tip de servicii externalizate, asadar, incepand cu data de 20 august a.c. se va reinfiinta serviciu propriu de curatenie. Am ajuns la aceasta masura in conditiile in care calitatea serviciilor era discutabila, dat fiind numarul extrem de mic de personal al firmei contractante. Din cele 42 de persoane pe care le-a preluat prin contract in anul 1997, acum mai lucreaza 12. Iar pentru un spital ca Municipalul, numarul acestora era extrem de mic. In conditiile reinfiintarii serviciului propriu, reducem costurile si crestem calitatea. Am scos deja 57 de posturi de ingrijire la concurs, numar de personal suficient pentru a asigura serviciile la un nivel normal", afirma ec. Carmen Lucuta, manager al Spitalului Clinic Municipal Arad.
Demersul se bucura si de acordul Autoritatii de Sanatate Publica, dr. Gabriela Tarle, director al ASP sustinand:
"Cazul Spitalului Clinic Municipal este primul in care o unitate sanitara renunta la serviciile externalizate. Pentru spital e important ca lucrurile sa mearga bine, ca serviciile sa fie prestate la un nivel ridicat, iar aici, daca conducerea spitalului considera ca situatia se imbunatateste prin aceasta masura, noi nu avem nimic impotriva".

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Intoxicare fatala la Moneasa

O tunisianca a decedat la un hotel din Moneasa - Virtual Arad News (c)2007Opt tunisiene au ajuns de urgenta la spital cu intoxicatii, iar o alta a fost gasita moarta.
I
n cursul noptii de sambata spre duminica, o echipa de criminalisti s-a deplasat la un hotel din Moneasa, unde a fost gasit in camera cadavrul unei tunisiene in varsta de 25 de ani.
Conform declaratiilor doctorului Gabriela Tarlea, tanara a decedat in urma unei intoxicatii, iar "simptomele celorlalte opt paciente sunt: tulburari respiratorii, convulsii, dilatatii ale pupilelor. Din cele 40 de lucratoare cazate la hotelul din Moneasa, pana acum sunt opt paciente internate, iar o vicitma a fost gasita moarta”.
Doctorul Tarlea a subliniat in mod clar ca "se exclude o toxinfectie alimentara".
Victimele au fost transportate la statie de primire urgente a Spitalului Clinic Judetean Arad cu ambulante atat de la Sebis cat i de la Ineu.
Purtatorul de cuvant al IPJ Arad, Camelia Tuduce, a declarat: "Conform martorilor audiati, un grup de femei din Tunisia, care lucrau la o firma din Ineu, au petrecut noaptea la discoteca hotelului in care erau cazate si au consumat bauturi alcoolice si racoritoare. Una a a fost gasita moarta dimineata, iar la alte opt li s-a facut rau si au fost duse de urgenta la spital".
Politistii si procurorii criminalisti au inceput o ancheta, in timp ce Autoritatea de Sanatate Publica Arad a format o celula de criza la sediul Spitalului Judetean Arad, unde mai multi medici aflati in concediu au fost chemati la serviciu.
De ultima ora
Conform unor surse din cadrul Spitalului Judetean Arad alte trei muncitoare cazate la un hotel din Moneasa au fost transportate duminica seara la Spitalul Judetean.

A.G. - Adevarul

  • Kirchweih la Santana

Kirchweih-ul de la Santana a ajuns la editia 149Kirchweih-ul, sarbatoarea bisericii catolice din Santana, a ajuns in acest an la editia cu numarul 149.
Primarul din Santana, Viorel Enache, spune ca festivitatile au inceput sambata dupa amiaza, cand un grup de tineri in costume traditionale svabesti, insotiti de fanfara si de un alai de neamuri si prieteni, merg cu invitatii care participa la Kirchweih la preot si la autoritati.
Gazdele au invitat grupul in interiorul casei parohiale sau al Primariei, unde se continua cu muzica de fanfara si dansuri germane.
Duminica dimineata, grupul de tineri si autoritatile s-au adunat la casa parohiala, de unde au pleacat in coloana la biserica pentru slujba.
Dupa-amiaza a fost dedicata muzicii si jocului traditional german, si au continuat pana seara tarziu.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • In acest week-end Macea a fost de tot rasul!

Caricaturistul de valoare internationala Popa Popas este nelipsit la Festivalul umorului de la MaceaIntre 3-5 august a.c. a avut loc in comuna Macea traditionalul "Festival de satira si umor satesc Gura satului" aftat, iata\ la cea de-a XIII-a editie.
Ca in fiecare editie, si in acest an la Macea au participat numerosi concurenti, festivalul bucurandu-se si de o multime de invitati, care mai de care "cu nume".
Avand ca organizatori principali Consilul Local si Primaria Macea, Caminul Cultural Macea, Consiliul Judetean Arad, Fundatia Popa's Timisoara precum si inca alte cateva organismc culturalc si do intcrcs public din judetul Arad. manifestarca din comuna aradcana a cuprins un Salon International dc caricatura, si unul al artistului fotograf aradean, Virgil Jireghie, precum si o expozitie personala de caricatura a artistului de talie internationala, Stefan Popa Popa's, expuneri care au avut loc pe tot parcursul festivalului.
Vineri, in prima zi a "Gurii satului", dupa cuvantul de bun sosit al primarului Ioan Mercea, s-a desfasurat concursul formatiilor satirice si al interpretilor individuali, precum si vizitarea expozitiilor de caricatura, in urma careia juriul (presedintc, evident, Stefan Popa Popa's) urma sa desemneze castigatorii.
In cea dc-a doua zi, sambata, a avut loc o lansare de carte (orele amiezii) dupa care s-a continuat concursul de interpretare.
In cursul zilei de duminica a avut loc jurizarea salonului de caricatura si a concursului de interpretare (presedinte al juriului, Dorel Visan, bine-cunoscutul actor clujean).
Actorul Dorel Visan la deschiderea "Festivalului Gura Satului" de la MaceaUltimul punct al festivalului i-a apartinut, fireste, lui Dorel Visan care a oferit macenilor si invitatilor lor un reusit recital, starnind tuturor veselie si voie buna.
De allfel rasul n-a lipsit nici un moment pe timpul manifestarii macene.
Nu putem incheia aceste randuri fara a reproduce doua versuri celebre in zona, care reda fidel spiritul de umor macean: "Io mis Patru de la Macea - cu buricul cat pogacea".
Una pestc alta, glumind putin, putem spune ca in acest week-end Macea a fost de tot rasul.
Lansare de carte: "Macea, alean si dor"
In cadrul "Festivalului de satira umor satesc Gura satului", un punct foarte distinct a fost lansarea cartii "Macea alean si dor" de Carol Feher, Elena Feher, si Florica Ranta-Candea, tustrei autorii fiind maceni.
Avand ca loc de desfasurare superbul local al restaurantului Ravani, unul dintre numerosii sponsori ai festivalului, lansarea de carte a adunat numerosi omeni de cultura si arta, fete bisericesti, un public local provenind din toate categoriile sociale.
Manifestarea a demarat cu intonarea rugaciunii Tatal nostru, urmat de un moment de reculegere pentru macenii disparuti.
A urmat un inedit moment, cand Fata popii din Moneasa a cantat pe melodia "Din copita murgul bate" o parafraza scrisa de Florica Ranta-Candea, in care se facea referire la ocupatia principala a macenilor, aceea de a cultiva paradaici si lubenite.
Au urmat cuvantari rostite dc directorul festivalului, Ioan Chiscoan.
Florentina Mercea, bibliotecara, studenta Miruna Cartojan (care a rostit cuvinte din partea profesorului Anton Ilica de la Universitatea "Aurel Vlaicu").
Expozitia de foto-caricaturi a profesorului Virgiliu Jireghie a incantat prin originalitateUn moment asteptat de auditoriu a fost acela in care Vasile Dan, presedintele Uniunii Scriitorilor - Arad a punctat cateva cuvinte despre situatia aparitiilor editoriale, cand aparitia unei carti nu mai este un eveniment.
Evcniment este politichia - spune Vasile Dan - banii, banii si iar banii.
Referitor la cartea lansata considera ca este o monografie spirituala a comunei Macea, iar macenii poate, cea mai frumoasa comunitate din tara.
Presedintele scriitorilor aradeni se foloseste de prilej si face o scurta prezentare a cartii "Calatorie - Exil" a scriitorului Gheorghe Mocuta, care, zice el, locuieste la marginea Macei, adica in Curtici.
Scriitoarea Lucia Cuciurcanu spune ca Macea este o lacra fara fund in ceea ce privestc traditia populara.
Horia Truta considera cartea o lucrare stiintifica, iar Gheorghe Mocuta (care a predat franceza ani buni copiilor maceni) socoteste ca sufletul cartii este Florica Ranta-Candea, in timp ce sotii Feher, sunt creierul ei.
La finalul lansarii, autorii dezvaluie cateva din culisele editarii lucrarii semnate de ei.
Dupa ce Traian Tolan a lui Pirchita, imbracat in straie locale, canta o priceazna, Dorel Visan are numai cuvinte de lauda despre Macea si maceni, spunand ca vine in acest loc intotdeauna cu mare placere.
O interventie plina dc umor o are, la sfarsit de tot, Traian Lapadus, care a incantat asistenta cu vorbe neaose locale.
De mentionat ca la aceasta lansare de carte au participat si parintii Tulcan si Ineuan, fii ai satului Macea.
Ca amuzament, la sfarsitul mesei de pranz, Traian Tolan a lui Pirchita a trecut de la cantatul priceznetor la unele mai laice, spre buna dispozitie a scriitorului Vasile Dan, a lui Horia Truta si a unor elevi, care l-au indemnat pe ad-hocul solist sa le prezinte din repertoriul personal cat mai multe asemenea nestemate folclorice.

Petre Don - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]