Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 6 ianuarie 2007
Stirile TVA aici
  • Primavara inaugurarilor

Strada Voinicilor va fi finalizata anul acesta"La nivel de investiiii, in acest an valoarea acestora va depasi cu mult valoarea investiilor din anul trecut, cam se ridica la 1.400 de miliarde lei vechi"
PRIMAR GHEORGHE FALCA

O serie de investitii din Arad au termenul limita de execute stabilit pentru primavara
O serie de investitii din Arad ar trebui sa se finalizeze undeva prin primavara acestui an. 
Este vorba de lucrarea de pe Banu Maracine, acolo unde se ridica un complex comercial si unde ar trebui sa se reabiliteze mai toate strazile din jurul investitiei. 
Obiectivul trebuia finalizat, ce-i drept, in iarna aceasta, dar Primaria a propus, iar CLM a votat o amanare de 6 luni a termenului final, motivul invocat fiind surprizele de pe santier. 
O alta lucrare importanta ce ar trebui finalizata in martie, sau cel tarziu aprilie vizeaza inlocuirea punctului termic 1 Vlaicu cu module termice, moment de la care ar trebui sa inceapa asfaltarea strazilor din zona. 
Tot in primavara ar trebui sa se finalizeze sala de sport din Subcetate si blocul destinat celor cu probleme, sociale (blocul din Sanicolaul Mic de pe strada Frunzei). 
Una dintre cele mai importante investitii de pe piata imobiliara facuta pe terenul Primariei e programata si ea sa se finalizeze in primavara. 
Este vorba de cele sase blocuri din Micalaca (de langa Selgros), dintre care 4 au deja acoperisul ridicat. 
Blocurile din Micalaca vor fi vandute pe credit ipotecar.
Asa cum am punctat deja, surprinzator, iuvestitia de pe Voinicilor, inaugurata deja, va fi si ea finalizata doar in primavara lui 2007.
Finalizate in acest an
In 2007 o serie de alte investitii ar trebui finalizate si ele, conform contractelor semnate in urma licitatiilor: canalizarea din cartierul Gradiste partea dreapta, realizarea utilitatilor in Zona Industriala Zadareni si a subtraversarii Muresului, zona in care ar urma sa se ridice si viitorul Spital Judetean, proiectul de extindere a alimentarii cu apa in Arad pe 30 km, reabilitarea tuturor strazilor din cartierul Alfa etc. 
Tot in acest an ar trebui, potrivit contractelor semnate in 2006, reabilitate unele strazi din municipiu. 
Ar trebui aici poate mentionat faptul ca cele mai dese intrebari din acest sfarsit de an adresate de aradeni Primariei prin intermediul internetului si celor din mass-media fac referire la asfaltarea drumurilor, un sector in care Aradul nu are de ce se mandri.
Pe lista
Parte din cei care au cerut Primariei un raspuns vis-a-vis de momentul in care strada lor se va asfalta, au fost informati ca drumul in cauza este cuprins pe lista de investitii si ca... in cursul acestui an se vor cauta sursele de finantare pentru obiectivele in cauza. 
E vorba, de pilda, de strazile de pamant din cartierele Confectii, Cadas si Silvas, pentru care exista proiecte, dar care nu au surse de finantare, sau strada Clujului, care asteapta si ea banii.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Destinatii de vacanta

Aradenii cauta noi oferte turisticeAbia a trecut Revelionul ca aradenii cu dare de mana  viseaza la noi destinatii, la care unii dintre noi, nici, macar, nu indraznesc sa se gandeasca.
20.000 de aradeni au ales sa isi petreaca noapea dintre ani in strada alaturi de Thomas Anders, alti peste 1.000 la spectacolele dedicate integrarii europene din judet de la Pecica, Nadlac, Pilu si Curtici,  dar au existat si aradeni care au ales destinatii exotice, croaziere la bordul unor nave de lux sau mini-vacante in Dubai sau pe Riviera mexicana.
Si asta pentru ca de Craciun si Revelion  iubitorii de ski nu au avut parte de zapada nici macar in statiunile cunoscute din Austria, Franta ori Italia.
Noi destinatii ii atrag acum la inceput de an pe aradenii cu bani – carnavalul de la Venetia in perioada 9-20 februarie, sejururi romantice de ziua indragostitilor sau cele mai cunoscute partii din tara si strainatate.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Societatile de asigurare "se bat" in oferte cat mai atractive

Societatile de asigurari fac oferte tentanteDe la 1 ianuarie, potrivit noilor norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, polita RCA cuprinde si asigurarea Cartea Verde.
Aceasta schimbare a scumpit polita de asigurare obligatorie.
De acum, RCA costa in medie cu 45% mai mult decat in anul trecut pentru persoanele fizice si cu 70% mai mult pentru firme.
Spre exemplu, la Ardaf, polita RCA la o masina cu o capacitate cilindrica de 1.401-1.600 cmc costa pentru persoanele fizice 291,60 lei, iar pentru cele juridice 480,60 lei.
La Asitrans preturile sunt de 252 de lei, respectiv de 588 de lei la firme.
La Interamerican prima este de 315 lei la persoanele fizice si de 615 lei la firme.
Şoferii care au incheiat anul trecut polita de asigurare RCA si care mai este valabila si anul acesta trebuie sa se prezinte la companiile de asigurari pentru a primi gratis Cartea Verde.
Limita despagubirilor – stabilita de o comisie
Limitele de despagubire se stabilesc anual prin norme adoptate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
De la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, limitele de despagubire sunt cele prevazute in Directivele Uniunii Europene.
Pentru anul 2007, limitele maxime ale despagubirilor ce pot fi acordate de Asiguratorul RCA pentru prejudiciile cauzate in unul si acelasi accident de autovehicul produs in limitele teritoriale de acoperire ale asigurarii obligatorii RCA, indiferent de numarul persoanelor raspunzatoare de producerea pagubelor, inclusiv pentru cheltuielile facute de asigurati in procesul civil, in limitele de despagubire valabile la data accidentului, stabilite prin documentul de asigurare RCA sunt: de cel putin 100 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data producerii accidentului, indiferent de numarul persoanelor pagubite, in caz de avariere ori de distrugere a bunurilor, pentru pagube materiale directe si indirecte;
*de cel putin 350 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data producerii accidentului, pentru fiecare persoana, in caz de vatamari corporale sau de deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial.
Contractele de asigurare se vor incheia cu o franciza atinsa – in limita minima de despagubire - de 50 euro echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data producerii accidentului.
Contractul de asigurare se incheie pe o durata nelimitata, asigurarea continuand automat, valabilitatea acesteia mentinandu-se prin plata primelor de asigurare pe perioada de cate 6 sau 12 luni, in functie de optiunea asiguratului; primele de asigurare sunt cele prevazute in Normele privind aplicarea legii in domeniul asigurarilor obligatorii de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, in vigoare la data platii acestora. Asiguratul poate renunta la contract, cu notificarea prealabila a Asiguratorului RCA, care trebuie facuta cu cel putin 30 de zile.
Asiguratorul RCA acorda despagubiri pentru prejudiciile de care asiguratul raspunde, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de autovehicule, precum si pentru cheltuielile facute de asigurat in procesul civil.
Oferte
Pentru a-si atrage clientela, firmele de asigurari ofera tot felul de pachete promotionale, deosebit de atractive.
Unii dintre ei ofera in pretul politei RCA, respectiva cartii verzi si asigurarea de locuinta. Altii practica discounturi.
Altii stabilesc pretul politei in functie de proprietarul autoturismului asigurat, de varsta acestuia, de sex, de mediul (urban sau rural)…
In continuare va prezentam cateva exemple concrete, cu specificatia ca la unele societati de asigurare, cum este cazul Allianz Tiriac-ului, valoarea politelor se calculeaza diferit, de la individ la individ.
La Omniasig spre exemplu,  pentru un autoturism cu capacitatea cilindrica intre 1201 si 1400 cmc,  proprietarul, persoana fizica trebuie sa achite  pe un an 350,00 ( la plata integrala, cu reducere valoare reducandu-se la 333 de lei), pe sase luni – 175 de lei.
Pentru acelasi autoturism, un pensionar  va plati 263 de lei, respectiv 131 de lei pentru sase luni, iar persoanele cu deficiente locomotorii vor beneficia de o reducere de 50%, asta insemnand 175 lei, respectiv 88 de lei pentru sase luni.
Persoanele juridice, pentru un autoturism cu aceeasi capacitate cilindrica trebuie sa plateasca 706 lei noi (671 de lei pentru plata integrala), respectiv 353 de lei pentru sase luni.
Pentru autoturisme cu capacitate intre 1401 si 1600 cmc, persoane fizice: 495 de lei pe un an, respectiv 248 de lei pe sase luni, pensionari: 371 pe an, 186 de lei pe sase luni, persoane cu handicap: 248 de lei, respectiv 124 de lei pe sase luni, iar la persoane juridice  810 lei, respectiv 405 lei pe sase luni.
Intre 1801 si 2000 cmc: persoane fizice: 669 de lei, respectiv 335 lei pe sase luni, pensionari: 502 lei, respectiv 251 de lei, persoane cu handicap: 335 lei respectiv 168 de lei; iar la persoane juridice 1.058, respectiv 529 pe sase luni.
"Acum, la Allianz-Tiriac, tariful pentru asigurarea RCA se calculeaza si in functie de sofer. Astfel, pentru stabilirea primei de asigurare se tine cont atat de caracteristicile autovehiculului, cat si de informatiile referitoare la utilizatorul sau, cum ar fi: varsta, starea civila, data obtinerii permisului auto, frecventa utilizarii autovehiculului. In baza asigurarii RCA de la Allianz-Tiriac se despagubesc pagubele produse pe teritoriul Romaniei, pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene si cele apartinand Spatiului Economic European," afirma Mihai Ciocu Director Allianz Tiriac Arad.

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Aviz de inchidere pentru statia de epurare din Zona Industriala Vest

Statia de epurare din Zona Industriala Vest va fi inchisaJoi, cei care gestioneaza statia de epurare din Zona Industriala Vest, Prodcom Andante SRL, au depus la Agentia de Protectie a Mediului avizul de inchidere.
Soarta acestei statii de epurare era oricum batuta in cuie, pentru ca daca nu demarau procedura de inchidere, venea de la ministerial de resort cerere de inchidere a statiei.
"Consecintele imediate ale acestui fapt sunt dintre cele mai grave. In primul rand, apele uzate din zona industriala nu vor mai putea fi epurate, ceea ce duce la sistarea activitatii firmelor de acolo. Noi nu mai putem autoriza activitatea de pe platforma, in caz ca nu se rezolva problema epurarii apelor uzate. Pe langa avizul de inchidere primit, APM va solicita si un bilant de mediu, ceea ce inseamna ca aproximativ in trei luni statia va fi inchisa", ne-a declarat directorul executiv al APM, Dana Danoiu.
Singura solutie pentru ca cele aproxiamtiv 50 de societati ce isi desfasoara activitatea in acea zona industriala ar fi construirea unei noi statii de epurare, care sa corespunda standardelor europene.
"Acest lucru, insa, va dura foarte mult timp. Statia respectiva ar trebui construita pe un teren la care sa nu i se schimbe destinatia. Apoi, pana la obtinerea acordului de mediu vor trece 4-5 luni, iar abia apoi se poate demara constructia propriu zisa. Puse toate cap la cap ar insemna aproximativ un an de zile",- a mai spus Dana Danoiu.

A. P. - Observator

  • Siguranta alimentelor, la mare pret

Alimentele vor trebui sa respecte normele europeneReglementarile din domeniul sigurantei alimentelor sunt mult mai stricte odata cu aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana.
Pentru pregatirea aderarii au fost adoptate o serie de legi care reglementeaza principiile care stau la baza producerii si comercializarii alimentelor.
Astfel, de acum inainte se va pune un accent deosebit pe respectarea normelor de igiena si de calitate, operatorii trebuind sa garanteze ca alimentele produse satisfac cerintele tuturor legilor in vigoare.
In functie de respectarea acestor proceduri, Romania poate obtine mai repede acceptul forurilor comunitare pentru a exporta produse alimentare atat in spatiul Uniunii Europene, cat si in alte tari.
Nu in ultimul rand, se estimeaza o crestere a calitatii produselor care se desfac pe piata autohtona si, implicit, o inasprire a controalelor facute de organele abilitate la adresa producatorilor si comerciantilor.

L.S. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]