Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 5 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Incepe Festivalul Euromarionette

De luni, la Arad incepe Festivalul International "Euromarionette"Intre 7 si 20 mai, trupe din 11 tari vor juca pe scena Teatrului de Marionete Arad.
In cateva zile, la Teatrul de Marionete Arad, incepe Festivalul International de Arta Animatiei EUROMARIONETTE.
Pe scena festivalului vor evolua trupe din Romania, Franta, Mexic, Germania, Italia, Finlanda, Brazilia, Anglia, Slovenia, Bulgaria, Chile, in perioada 7 - 20 mai 2007.
Spectacolul care va deschide festivalul este "Craiasa zapezii", o productie a Teatrului de Marionete Arad, care se va juca luni, 7 mai 2007, de la ora 12.
In aceeasi zi, de la ora 18, teatrul din Sibiu, va prezenta un spectacol de pantomima.
In fiecare zi vor avea loc 2 - 3 spectacole.
Marti, 8 mai, vor evolua Teatrul MASCA din Bucuresti si Gente Teatro Y Actores din Mexic.
Miercuri, 9 mai - Teatrul Tandarica din Bucuresti si La Capra Ballerina din Italia.
Joi, 10 mai - Teatrul Colibri din Craiova si Duo Amfibios din Brazilia.
Vineri, 11 mai, Teatrul Ariel din Targu-Mures si Akseli Klonk din Finlanda.
In aceste zile, spectacolele sunt programate de la ora 10 si 18.30, zilnic.
Sambata, 12 mai, de la ora 11 - Teatrul din Ploiesti, iar de la 18.30 - Akseli Klonk din Finlanda.
Duminica, 13 mai, de la 11 - Teatrul Puck din Cluj-Napoca, iar de la ora 18.30 - Jose Navarro din Anglia.
Vom reveni cu programul pentru cea de-a doua saptamana a festivalului.

C.L.- Adevarul

  • Birou consular italian la Arad

La Arad s-a deschis un birou consular italianAradul are Birou consular italian, pe strada Decebal nr. 11.
Deschiderea acestuia a avut loc miercuri, in prezenta ambasadorului Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini, prefectului Aradului, Gavril Popescu, presedintelui Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula precum si a celor doi viceprimari ai municipiului, Tiberiu Dekany si Levente Bognar.
Daniele Mancini s-a declarat foarte multumit de aceasta realizare, spunand ca biroul va fi unul foarte util in Arad, avand in vedere numarul destul mare de italieni care au afaceri in municipiu.
Domnia sa a mai punctat ca biroul va fi de folos chiar si romanilor, care vor putea sa ceara informatii despre legislatia italiana.
Sef al Biroului a fost numit corespondentul consular Roberto Sperandio.
Acesta va avea in subordine trei angajati.
"Biroul va fi si o punte de legatura intre oamenii de afaceri italieni si romani", a declarat Roderto Sperandio.
Aradul are 5.000 de cetateni italieni rezidenti, aflandu-se pe locul doi printre orasele din zona de vest dupa Timisoara, care are 10 mii de rezidenti italieni.
Mai mult decat atat, in judetul nostru isi desfasoara activitatea peste 2.000 de firme italiene.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Mai sunt 9 zile

Perioada pentru depunerea cererilor de subventii agricole se apropie de sfarsitPerioada de depunere a cererilor pentru obtinerea subventiilor agricole se apropie de sfarsit.
Pana in 15 mai fermierii pot depune cereri fara sa plateasca penalizari, dar in perioada 15 mai-11 iunie toate cererile depuse vor suporta o penalizare de 1% pentru fiecare zi de intirziere.
Dupa 11 iunie cererile depuse vor fi respinse de la plata subventiei.
Pana in prezent in judetul Arad au fost depuse aproximativ 80% din cereri.
Pentru a obtine subventia ferimierii care detin pina la 50 de hectare de teren se pot prezenta la centrele locale ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura din Arad, Santana, Chisineu-Cris, Lipova, Gurahont, Ineu si Pecica, iar cei care detin suprafete mai mari de 50 de hectare la sucursala judeteana a agentiei.
Programul este zilnic inclusiv duminica, de dimineata pana seara.

Televiziunea Arad - Comunicat

  • Ce fel de "Perla" este Moneasa?

Strandul statiunii Moneasa - loc de recreere pentru turisti - Virtual Arad News (c)2007Eh, cine nu stie povestea "perlei"! O scoica, ranita de un firicel de nisip, il imbalsameaza si rezultatul este superba alcatuire, rotunda si transparenta, numita perla, pe care doamnele o anina in siragul de margele sau il aplica in urechi, in nasuc ori inspre talie.
Statiunea Moneasa a fost numita metaforic "perla Apusenilor", pentru multe frumuseti, atat de multe adunate la un loc.
Decorul monesean provoaca incantari in toate anotimpurile, iar aerul, "doamne ce aer au astia", rostea incantata o domnisoara coborand dintr-o masina cu numere unguresti.
De la cetatea ruinata a Deznei pana spre varful Izoi si mai incolo spre Vascau, spectacolul reliefului colcaie de splendoare, indemnand chiar si pe cei mai insensibili ochi sa fotografieze clipe de fascinatie si de incantare.
Acum, Moneasa se afla in stadiul ranii, a nisipului intrat in pielea atat de fina a scoicii, si cine nu s-ar bucura sa fie in stare sa redevina o perla autentica!?
De la intrarea in localitate, imediat dupa Ranusa (superb nume!), turistul intra intr-un veritabil santier.
Buldozere, pamant decapat, santuri destupate, daramaturi, drumuri taiate, materiale de constructii depozitate, schele, zgomote de basculante si ciocanituri.
Sus, la vila principala, doi-trei oameni lopateaza printre daramaturi, prin parcuri urme de sapaturi pentru canalizare, iar rausorul are susurul mult mai accentuat de deseuri si resturi.
Evident ca pe un santier exista disconfort, praf, zgomot, toate intretinute de o lipsa a esteticii.
Spatiul public este napadit de buruieni necosite, iar plasticurile sunt aruncate peste tot.
Intr-o asemenea atmosfera, turistii isi cauta refugiu in vreun restaurant, dand de chelneri plictisiti, carora le lipseste nu numai cultura profesionala, ci si spiritul de amabilitate.
Daca doresc sa apuce pe traseele turistice sunt stanjeniti de zgomotul permanent al unor ATV-uri inchiriate, pe care tineri imberbi le conduc cu agresivitate, grosolanie si infatuare.
N-am pomenit nici o locatie, desi unele necesita priviri admirative (ex. Parcul copiilor), altele priviri revoltate (ex. Strandul).
Sunt sigur ca ranile facute pamantului din statiunea Moneasa vor incepe sa produca perle.
Ce se intampla in statiunea Moneasa acum nu indeamna la un sejur agreabil, dar se creeaza premisele pentru un loc linistit, fara praf, fara zgomot, fara poluare si fara mutre acre.
E nevoie de o lume noua, cu mentalitate pozitiva si obsedata de estetica existentei spatiale si umane.

Anton Iica - Observator

  • Au dat orasul pe o insula

Multi aradeni s-au mutat pe perioada verii la insula - Virtual Arad News (c)2007Sute de aradeni s-au mutat in casele de vacanta, pe care le au, in apropiere de oras, pe Insula Muresului.
Asta, nu pentru ca a venit vacanta, ci pentru ca vor sa scape de cheltuielile mari de intretinere a apartamentelor de la bloc.
Cateva familii chiar au renuntat definitiv la locuintele din oras, pentru ca, in noile locuinte nu platesc decat energia electrica.
Cheltuieli mai mici
Insula Muresului este o zona de agrement, situata la cativa kilometri de municipiul Arad, in mijlocul unei paduri.
Peste 400 de aradeni si-au ridicat case de vacanta aici si au ajuns sa se mute in ele definitiv, din cauza cheltuielilor tot mai mari de la bloc.
Daca la un apartament platesc in jur de 200 de lei pe luna, in Insula Muresului intretinerea nu depaseste 30 de lei.
"In jur de 70-80% dintre cei ce au case aici vin sa locuiasca pe insula de la inceputul primaverii, pana in toamna, cand incepe scoala", a spus Avram Plesa, presedintele Asociatiei Insula Mures.
Vara, numarul celor ce se stabilesc aici e si mai mare, aerul curat si peisajul extraordinar fiind la mare cautare.
Aproape 30 de familii, in special de pensionari, chiar si-au vandut apartamentele din oras si s-au mutat definitiv in Insula Muresului.

V.O.; L.S. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]