Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 5 aprilie 2007

 

Stirile TVA aici
  • Incubatorul de Afaceri al Universitatii "Aurel Vlaicu" Arad – un sprijin real pentru mediul economic

Incubatorul de afaceri al UAV sprijina mediul economicIn luna decembrie a anului trecut, UAV – IT Incubator a primit, din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii acreditarea pe inca cinci ani, datorita importantei pe care o are pentru dezvoltarea mediului economic. 
Incubatorul de Afaceri de pe langa Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad a fost infiintat in conformitate cu cerintele Uniunii Europene, potrivit carora universitatile romanesti trebuie sa devina lideri ai dezvoltarii regionale. 
In acest sens, rectorul UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihut, considera ca "o universitate nu are viitor daca nu devine un astfel de lider, in acest context fiind infiintat Incubatorul de Afaceri".
Directorul UAV – IT Incubator, Grigorie Sanda, precizeaza, la randul sau, ca Incubatorul reprezinta un real sprijin pentru IMM-uri, dar si pentru alte organisme economice, autoritati publice locale, dezvoltand o serie de proiecte si sprijinindu-i pe cei interesati in accesarea de fonduri guvernamentale si fonduri structurale europene. 
"La aceasta ora se vorbeste foarte mult despre aceste fonduri europene, dar sunt foarte putini cei care stiu sa intocmeasca proiecte viabile, capabile sa aceeseze astfel de fonduri. Noi avem specialisti care sunt pregatiti special in acest domeniu, prin participarea la cursuri si specializari" – arata directorul Grigorie Sanda.
Incubatorul de Afaceri poate fi, pentru IMM-urile aflate la inceput de drum, un sprijin real, aici asigurandu-se de la spatii de birouri, la elemente de secretariat si comunicare. 
In plus, fiecarei firme i se realizeaza un site propriu pe Internet si este prezentata in toate materialele de promovare ale Incubatorului. 
Ceea ce este foarte important, este faptul ca Incubatorul de Afaceri ofera acestor firme posibilitatea de a-si intocmi planurile si strategiile economice, lucrand pentru ele inclusiv in domeniul gasirii de resurse si parteneri de afaceri.
Dintre activitatile aflate deja in derulare aici, amintim Proiectul "Sistem telematic distribuit pentru managementul si evaluarea inovarii tehnologice", care face parte din programul de Cercetare de Excelenta, aflat in faza a IV-a de derulare. 
Proiectul se deruleaza pe o perioada de trei ani, pana in 2008, iar suma care revine UAV – IT Incubator este de 200.000 RON. 
In acelasi timp, aici se mai deruleaza si alte proiecte de anvergura, inclusiv proiecte de finantare PHARE si protocoale de colaborare cu diferite institutii din Arad. 

Mihaela Cerna - Observator

  • Stop discriminarii

Actiune pentru combaterea discriminariiCare sunt cele mai discriminate persoane, care este profilul discriminatorului si ce se poate face  impotriva  acestui fenomen - sunt doar cateva dintre intrebarile la care a raspuns, la Arad  Consiliul national pentru combaterea discriminarii. 
Studenti, cadre didactice, angajati ai institutiilor private si publice, dar si pensionari aradeni au participat la cursul organizat de Universitatea "Vasile Goldis" in colaborare cu Consiliul national pentru combaterea discriminarii. 
La finalul cursului ce a durat o saptamana participantii au primit diplome de mediatori. 
Consiliul national pentru combaterea discriminarii este o agentie a Guvernului Romaniei infiintata in urma cu 6 ani. 
Rolul consiliului este combaterea si sanctionarea discriminarii de toate formele inclusiv pe baza de etnie, nationalitate, varsta, religie, sex, orientare sexuala, statut HIV, statut social, etc. 
CNCD-ul interpreteaza si aplica legea anti-discriminare din Romania. 
Aradul este al 6 lea oras din tara unde au fost organizate cursuri pentru formarea de mediatori pentru combaterea discriminarii. 
Sondajele arata ca cele mai discriminate persoane din Romania sunt romii, homosexualii si varstnicii, iar profilul discriminatorului este cel al tanarului intelectual din mediul urban.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Comunicat de presa

Actiune caritabila a organizatiei PSD AradVenind in intampinarea Sfintelor Sarbatori Pascale, mai multe organizatii locale din componenta Organizatiei Municipale a Partidului Social Democrat Arad au desfasurat ieri o actiune caritabila adresata persoanelor varstnice cu venituri modeste. 
Astfel, organizatiile locale PSD Arad nr. 9, 11, 14, 22 si 23 au distribuit aproximativ 200 de pachete, fiecare in valoare de 50 de lei, printre bunurile oferite pensionarilor aradeni numarandu-se diferite produse alimentare de stricta necesitate dar si specifice sarbatorilor.
Beneficiarii actiunii provin atat din randul membrilor si simpatizantilor PSD cat si din randul varstnicilor cu probleme sociale grave, despre a caror situatie conducerea PSD a luat la cunostinta prin intermediul Ligii Judetene a Pensionarilor. 
Distribuirea pachetelor a avut loc la sediul Partidului Social Democrat, fiind urmata de un bufet oferit participantilor la aceasta actiune.

Biroul de Presa al PSD Arad

  • A pus lacat pe Primarie

Angajatii primariei Frumuseni au fost impiedicati sa intre la serviciuAngajatii Primariei din Frumuseni au fost impiedicati, miercuri dimineata, sa intre in birouri.
Atat angajatii Primariei Frumuseni, cat si parintii copiilor de la gradinita din sat, care functioneaza in aceasi cladire, au avut o mare surpriza, ieri dimineata.
S-au trezit cu portile incuiate.
Lacatele au fost puse de Mariana Monac, administratorul SC Monaco Company SRL, societate ce a cumparat imobilul la o licitatie organizata de Directia Generala a Finantelor Publice Arad.
Cladirea a apartinut SC Agroindustriala Fantanele, dar a fost scoasa la vanzare din cauza datoriilor avute de firma la bugetul de stat.
Nemultumita ca justitia intarzie sa-i recunoasca drepturile, Mariana Monac a trecut la fapte, blocand accesul in primarie si gradinita.
Astfel, timp de o ora si jumatate, autoritatile locale, angajatii primariei si ai gradinitei si nu in ultimul rand cei 70 de copii au asteptat in strada sa vada ce se intampla.
Acuze cu iz penal
Cea care a pus capat asteptarii a fost Maria Todosiciuc, consultantul SC Agroindustriala Fantanele, care pur si simplu a spart cele trei lacate puse pe portile curtii.
Revoltata, Mariana Monac a facut o plangere la Politie.
"Am facut o plangere penala impotriva doamnei Todosiciuc, pe care o voi da in judecata, pentru a vedea cu ce drept a spart lacatul pe proprietatea mea. Speram ca domnii judecatori isi vor face datoria, pentru ca nu e posibil sa asteptam patru luni de zile pentru un recurs", sustine Monac.
De remarcat ca reprezentanta SC Monaco Company SRL nu a fost insotita de un executor judecatoresc, nedetinand o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie.
La randul sau, Maria Todosiciuc spune ca, in situatia in care se va confirma faptul ca lacatele au fost puse de Mariana Monac, va depune impotriva acesteia o plangere pentru tulburare de posesie.
"E adevarat ca eu am spart lacatele puse pe portile de la curte. Doamna Monac a cumparat doar cladirile, iar curtea si gardul sunt ale noastre. Pe de alta parte nu are o hotarare ramasa definitiva, dosarul se judeca inca. Urmeaza sa depunem o plangere pentru tulburare de posesie", a declarat Maria Todosiciuc.
Primarul asteapta
In ceea ce-l priveste, Mircea Mares, primarul comunei Frumuseni sustine ca, inainte de a lua vreo masura pentru identificarea unor noi spatii pentru primarie si gradinite, asteapta o hotarare definitiva a instantei.
"Dimineata am fost sunat de femeia de serviciu ca sunt lacate pe poarta. Am venit aici, am vorbit cu seful de post si am incercat sa mai negociem. Avem un proces pe rol, urmatorul termen fiind pe 26 aprilie. Daca vom pierde procesul ne vom cauta sau chiar vom construi un nou sediu", spune primarul.
Solicitati sa intervina, politistii au luat primele masuri.
"Am intocmit un dosar penal pentru tulburare de posesie pe numele doamnei Monac, care la randul sau a facut o plangere prealabila impotriva doamnei Todosiciuc, pentru savarsirea infractiunii de distrugere", afirma agentul-sef Stefan Balog, seful Postului de Politie Frumuseni.

L.S. - Adevarul

  • Pregatiri pentru Zilele Orasului Pecica

Painea de Pecica a incetat sa fie doar un simbol reprezentativ al orasului PecicaImediat dupa ridicarea Pecica la rangul de oras, in 7 aprilie 2004, administratia locala a vrut sa marcheze evenimentul asa cum se cuvine.
De atunci, in fiecare primavara localnicii au parte de mai multe zile de programe cultural-sportive, iar Zilele Orasului au intrat in randul sarbatorilor locale traditionale, alaturi de Praznicul de Pita Noua, hramurile bisericilor mari, Moto-Rock etc.
In acest an ziua in care Pecica a fost proclamata oras cade in Sambata Mare, motiv pentru care edilii au ales sa decaleze evenimentele cu o saptamana.
Astfel, cea de a treia editie a Zilelor Orasului se va desfasura in perioada 13-14 aprilie, vineri si sambata.
Pentru ca cele doua zile sa ofere un program cat mai variat si fiecare sa gaseasca ceva pe placul lui, organizatorii - Primaria, Consiliul Local si Casa de Cultura a orasului - au inceput in timp util pregatirea evenimentului, iar in aceste zile s-a reusit definitivarea programului.
La fel ca si anul trecut, Zilele Orasului vor incepe vineri la ora 12,00 cu marsul pecicanilor pe ruta liceu - primarie, atmosfera fiind asigurata de fanfara si majoretele din Nadlac.
O ora mai tarziu urmeaza deschiderea festiva, cuvantul oficialitatilor si premierea campionatului de box desfasurat cu ceva timp in urma.
Dupa-masa este dedicata sportului: de la ora doua incepe Cupa Orasului la fotbal in sala (in Sala dr sport), iar de la cinci urmeaza pe stadion meciul Progresul-Taut, contand pentru Campionatul judetean.
De la ora 18 se va organiza concursul de frumusete Miss Pecica, spectacolul fiind intregit de formatiile locale de dans Pass si Fantasy, respectiv Paula Cordea.
Momentul principal al serii va fi la 20:30, cand va incepe concertul celor de la Simplu, urmata de o discoteca in aer liber.
Sambata de la 11 continua meciurile din cadrul Cupei Orasului, iar la ora 13, in sala festiva a Scolii Generale nr. 2  va avea loc sedinta festiva a Consilului Local.
La ora 15 va incepe meciul de fotbal old boys Progresul-UTA.
Seara de la sase debuteaza spectacolul folcloric, care promite a fi foarte complex.
Pe langa participarea formatiilor locale de dans popular Búzavirág, Pastratorii Traditiei si cea a Clubului Copiilor, nu vor lipsi nici solistii, precum Ionas Florin - "Generalul"-, sau Ducu Caraneant.
Potrivit viceprimarului Petru Antal, Zilele Orasului se vor incheia cu un foc de artificii de la ora 22, care va tine un sfert de ora si va fi urmat de o discoteca in aer liber.
Spectacolele de seara vor avea loc pe platoul de langa primarie, iar in caz de vreme nefavorabila la Casa de Cultura.

Daniel Albu - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]