Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 4 decembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Dorinta neimplinita

Bradul din fata Primariei va fi tot unul autohtonMunicipiul de pe Mures urma sa aiba cel mai frumos brad de Craciun, unul de 25 de metri, adus din Austria, contra sumei de 1.000 de euro, insa dorinta autoritatilor s-a lovit de surprize neplacute. 
"Din pacate, in timpul transportului, coroana bradului a avut de suferit, si nu mai e atat de frumos precum am fi dorit, ca sa fie «vedeta» sarbatorilor de iarna din centrul orasului", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici.
Asa ca autoritatile locale au ajuns tot la bradul autohton, mai mic ce-i drept. 
"Avem 15 brazi pe care urma sa-i amplasam in principalele locuri din oras. L-am ales pe cel mai mare, pentru a-l amplasa in centrul orasului", a mai spus Corina Draghici. 
Bradul autohton are cam 15 metri. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Fara protocol penlru Muresel

Senatorul PSD - Dan Vasile Ungureanu a primit raspuns din partea ministrului Dacian CiolosSenatorul PSD Dan Vasile Ungureanu a primit, la inceputul acestei saptamani, un raspuns din partea ministrului agriculturii Dacian Ciolos, in urma unei intrebari ce avea in vedere reabilitarea si intubarea canalului Muresel. 
Astfel, potrivit ministrului, pana in prezent, intre ANIF si autoritatile locale aradene nu s-a intocmit si nu s-a semnat nici un protocol de colaborare si nu se stie nici entitate si in ce conditii va exploata terenul de deasupra canalului intubat.
"Din informative primite de la Administratia National a Imbunatatirilor Funciare - ANIF reiese ca au fost alocate fonduri pentru intubarea a aproximativ 600 metri din Canalul Muresel. De aceea, l-am intrebat pe ministru daca a contactat Primaria Municipiului Arad, daca a intocmit si semnat vreun protocolul, care ar fi continutul acestuia, precum si daca a stabilit - impreuna cu municipalitatea aradeana - ce entitate si in ce conditii va exploata terenul de deasupra canalului intubat. Dupa cum se arata in raspunsul venit de ia minister, abia in data de 22 noiembrie a.c. a fost demarata procedura de atribuire a studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv ceea ce inseamna ca lucrarea va fi gata abia in 2008" , a dedarat senatorul PSD Dan Vasile Ungureanu.

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • De mici intr-un mare proiect

Bobocii din clasa intai de la Scoala "Avram Iancu" impreuna cu invatatorul Olar intr-un nou proiect19 bobocii au inceput pregatirea scolara in clasa I A la Scoala Generala "Avram Iancu" din Arad. 
Impreuna cu invatatorul Olar Alexandru, au inceput un nou ciclu al achizitiilor fundamentale, in aceasta toamna, un numar de 19 elevi, 14 baieti si 5 fetite.
Trecerea de la gradinita la scoala s-a facut pe nesimtite.
Activitatile desfasurate sub forma de joc au facut mai usoara aceasta trecere, elevii insusindu-si elementele grafice ale literelor, familiarizandu-se cu notiunile de sunet, silaba, cuvant, propozitie.
Cunoasterea primelor litere si numerelor pana la 10 nu a ridicat probleme decat unor copii care nu au frecventat permanent gradinita.
Au inceput, de asemenea, sa invete limba engleza cu prof. Cioarsa Cecilia.
Am mai aflat ca bobocii participa la proiectul "Inimi la unison", organizat de I.S.J. Satu Mare, impreuna cu foarte multe scoli din toata tara.
Acum, la inceput de drum in ale educatiei, am dorit si noi sa aflam pentru ce se pregatesc, la ce profesii viseaza...

V.F. - Adevarul

  • Concert Hrusca

Si la Arad recitalul Stefan Hrusca s-a desfasurat cu sala plinaMiercuri seara s-a dovedit ca organizatorii de concerte nu au dreptate cand acuza publicul aradean de lipsa de interes fata de artistii promovati.
Dupa ce numerosi cantareti romani au sustinut concerte cu salile aproape goale si chiar celebrul Richard Clayderman si-a anulat concertul pe motiv ca nu s-a vandut suficiente bilete, ieri s-a dovedit ca exista artisti care pot sustine concerte oricand cu casa inchisa. De exemplu, Stefan Hrusca.
Stefan Hrusca a revenit in fata publicului aradean dupa o pauza de 2 ani.
Artistul a inceput un turneu de promovare a ultimului sau material discografic.
Fiecare piesa de pe noul album contine in titulatura cuvantul "balada".
Piesele sunt compuse pe versurile regretatului George Tarnea, bun prieten al cantaretului.
Intregul material se doreste a fi o poveste, pe care ascultatorul este invitat sa o descopere.
Piesele sunt compuse de cativa ani, dar, spune Hrusca, orchestratiile au fost elaborate indelung, pentru a suna asa cum trebuie.
La realizarea noului material Stefan Hrusca a lucrat cu muzicieni din Arad, aceiasi care il insotesc si in turneu.
In spectacolul de miercuri seara, Stefan Hrusca a cantat timp de 2 ore piese noi si vechi, iar la finalul concertului a acordat zeci de autografe si s-a fotografiat cu spectatorii.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Hotelul "Codru Moma" a renascut, in doi ani si jumatate, din propria-i cenusa

La Moneasa, Hotelul "Codru Moma" traieste o noua tinereteNu e putin ceea ce noua administratie a facut din singurul hotel de stat care se ingrijeste de sanatatea pensionarilor, iar celor mai sceptici le recomandam, oricand, o "vizita de documentare" la Moneasa...
Haideti sa punem problema... contabiliceste, deci sa lasam cifrele sa vorbeasca de la sine in locul constatarilor reportericesti.
Deci, din iunie 2005, de cand s-a schimbat administratia hotelului de stat (insistam pe acest atribut, ca nu cumva sa-i treaca cuiva prin cap sa sustina ca articolul face parte din cele publicitare
- Hotelul "Codru Moma" are o clientela formata aproape exclusiv din pensionari.
E o baza de tratament, parte a unui "bloc" balneoclimateric si, alaturi de alte 12 asemenea locuri din tara, se ocupa cu oblojirea bolilor specifice batranetii) s-au cheltuit pe reamenajari circa15 miliarde de lei vechi.
Un miliard in a doua jumatate a anului 2005, 4 in 2006 si nu mai putin de 12, anul acesta.
S-au pus geamuri termopan pe toata fatada, s-a reparat holul si toata casa scarilor.
Etajul unu al complexului s-a modernizat complet, iar tot ce a fost depasit sau iesit din uz s-a inlocuit - de la mobilier la instalatii sanitare si de la instalatiile electrice la lenjeria de pat, mocheta, bai sau usile interioare.
Din lucrul la etajul 4, au mai ramas 6 camere.
Cele 2 apartamente... rezidentiale ca sa zicem asa, de la etajele 1 si 2, sunt, dupa documentariile facute de directorul hotelului, Iosif Gulin, "cele mai moderne si mai bine puse la punct din intreaga statiune. "
Toata baza de tratament a fost revopsita, sala de electroterapie a fost modernizata dupa standardele impuse de Uniunea Europeana – iar asta nu e un cliseu, cel putin in cazul de fata.
Pentru spalatorie s-au achizitionat doua calandre electrice si un uscator, blocul alimentar s-a renovat si amenajat conform normelor HACCP, aparatura si utilitatile fiind inlocuite in totalitate (s-au schimbat fluxurile, s-a recompartimentat interiorul).
Fosta magazie de legume s-a refacut in totalitate, fapt la care a contribuit si Primaria Moneasa, spre lauda ei aceeasi contributie avand-o la refacerea digului paraului si a parcului.
S-a construit o filigorie, s-a achizitionat o masina de serviciu noua, in fiecare camera exista televizor si se mai lucreaza, inca, la trotuare, imprejurimi, amenajarea rondourilor si a parcurilor.
In luna aceasta de sfarsit de an, se va pune, integral, la punct, sala de electroterapie, cea de mese si se va achizitiona un cazan de 800 KW, pe lemne.
Proiectele pentru urmatorii ani sunt gata facute, bani publici, slava Domnului, exista suficienti pentru asa ceva, iar ca mentiune nu neaparat esentiala pentru cititorii obisnuiti, dar vitala pentru angajati

Lucian Valeriu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]