Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 4 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • Branduri noi la Arad

Flanco World International recent deschis in AradIn centrul Aradului, in zona strazii Banu' Maracine, pe locul unui fost teren de fotbal, ACU Arad, puternic degradat si considerat de unii ca fiind primul stadion din Romania, s-au pus bazele unei zone comerciale in care s-au investit aproximativ zece milioane de euro.
Plus si Flanco au dat startul
Primul care a dat startul a fost magazinul de tip discount Plus. 
Investitia, cifrata la 1,5 milioane de euro, se intinde pe aproximativ 1.400 mp, din care aproape 1.100 mp sunt spatii de vanzare. 
In magazin sunt comercializate o gama de peste 1.500 de produse alimentare si nealimentare. 
A doua inaugurare, la o zi dupa Plus, este cea a Grupului Flamingo International, care a investit 700.000 de euro intr-un magazin Flanco.
"Prin deschiderea acestui nou Flanco World in Arad, Flamingo International ramane dedicat strategiei de dezvoltare pe care a lansat-o la mijlocul anului 2006. Arad reprezinta unul dintre orasele cele mai importante pentru Flamingo International, lucru care ne-a facut sa decidem intarirea prezentei noastre in vestul tarii", a declarat directorul general al Flamingo International, Jiri Rizek.  
Kaufland, in cateva zile
Iar investitiile nu se opresc aici. Potrivit primarului de Arad, Gheorghe Falca, pe acelasi teren va fi inaugurat, in 11 iulie, un magazin Kaufland, in care s-au investit 7.000.000 de euro.
Concernul Kaufland este una dintre firmele de retail de succes din Germania si ofera o gama foarte mare de produse alimentare si nealimentare.
Gheorghe Falca a mai anuntat ca celelalte trei spatii comerciale ramase libere au fost deja luate de trei branduri europene, care vor deschide aici magazine.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest) 

  • Efectele secetei si caniculei – monitorizate permanent de Prefectura

Prefectul Gavril Popescu doreste sa monitorizeze efectele caniculeiLa nivelul intregii tari s-a constituit o celula de criza care monitorizeaza permanent efectele produse de seceta si de canicula care afecteaza si, conform previziunilor meteorologice, vor afecta tara noastra pana in luna septembrie. 
In acest context, si la nivelul judetului Arad a fost constituita o astfel de comisie, sub conducerea Prefecturii. 
Din cadrul acesteia fac parte reprezentantii institutiilor deconcentrate ale statului, specialisti si reprezentanti ai altor institutii din structurile guvernamentale, care monitorizeaza permanent situatia din teritoriu pentru a lua imediat masurile care se impun, pentru diminuarea efectelor secetei si ale caniculei.
Prefectul Gavril Popescu a precizat ca, cel putin deocamdata, seceta nu a produs pagube de nivelul celor inregistrate in alte zone ale tarii. 
In nici unul din bazinele hidrografice cotele apelor nu sunt scazute foarte mult, dar specialistii sunt in alerta permanenta, pentru ca previziunile meteorologice indica faptul ca nivelul precipitatiilor in aceasta vara va fi extrem de scazut. 
"Din fericire, chiar daca precipitatiile cazute nu au fost deloc suficiente, inca nu avem pagube foarte mari, solul avand inca resurse de umiditate" – arata prefectul judetului, Gavril Popescu.
Mai mult, la nivelul fiecarei unitati spitalicesti din Arad au fost constituite stocurile minime de medicamente necesare, in unitatile de primire urgente, astfel incat persoanele afectate de temperaturile prea mari de afara sa poata fi asistate medical fara probleme. 

Mihaela Cerna - Observator

  • Violata de concubinul mamei

Violatorul din Cuied si-a recunoscut faptaO fetita de 11 ani a fost violata chiar de catre concubinul mamei sale. Ambrozie Ciornea in varsta de 28 de ani, din Dieci, a intretinut mai multe acte sexuale prin constrangere cu fetita amantei sale.
O fetita de 11 ani a trait un adevarat cosmar timp de un an si jumatate si nu a spus nimanui nimic. 
Micuta Emanuela a fost fortata de catre concubinul mamei sale, in varsta de 28 de ani, sa intretina relatii sexuale cu el.
Ambrozie Ciornea traia de mai multi ani in concubinaj cu mama fetei. 
Femeia mai are inca sase copii, dintre care unul este al concubinului, iar ce de-al doilea copil al acestora este pe drum, femeia fiind insarcinata in luna a saptea. 
Cea care a descoperit ceea ce i se intampla fetitei a fost chiar invatatoarea copilei. 
Aceasta banuia ca ceva se petrece in familia Emanuelei, insa certitudinea a avut-o atunci cand intr-o seara l-a vazut pe Ambrozie Ciornea cu micuta de mana intrand intr-o gradina parasita. 
Dandu-si seama ce se intampla, invatatoarea a povestit primarului comunei Dieci, Ioan Crisan, ceea ce vazuse si ceea ce banuia ca se intampla cu fetita.
"Doamna invatatoare a venit si mi-a povestit ce a vazut si ceea ce banuia. Imediat dupa ce am aflat, am vorbit cu fetita si a spus tot ce i se intamplase", a declarat Ioan Crisan, primarul comunei Dieci.
Si-a recunoscut fapta
In fata ajutorului sefului de post din Dieci, a asistentului social din cadrul primariei, dar si a primarului, fata de 11 ani a recunoscut ceea ce a indurat timp de un an si jumatate. 
Pus in fata adevarului de catre autoritatile din comuna, Ambrozie Ciornea a recunoscut ca timp de un an si jumatate a fortat-o pe micuta sa intretina relatii sexuale cu el. 
Fetei i s-a facut un control medical in urma caruia s-a stabilit ca aceasta fusese violata. 
Barbatul a fost retinut imediat de catre politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Arad
"Initial, faptele acestui barbat au fost sesizate de catre lucratorii Postului de Politie Dieci. S-a luat masura ridicarii minorei si a internarii sale in centrul de minori, respectiv controlului medical care a reliefat faptul ca aceasta a fost violata. Imediat dupa aflarea rezultatului, politistii l-au retinut pe barbat. Acesta a fost prezentat Parchetului cu propunerea de arestare preventiva, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunii de viol", a declarat Camelia Tuduce, purtatorul de cuvant al I.J.P. Arad.
Starea fetitei este buna
Mama fetitei nu a vrut sa recunoasca nicio clipa faptul ca barbatul cu care traia este violatorul fiicei ei de doar 11 ani. 
Se pare ca barbatul nu este la prima sa fapta de acest gen. 
Oamenii din comuna vorbesc ca sora cea mai mare a Emanuelei, in varsta de 16 ani, casatorita acum, a fost si ea supusa in trecut unui asemenea tratament din partea concubinului mamei sale. 
De la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad am aflat ca, in momentul de fata, se desfasoara o ancheta in ceea ce-i priveste pe ceilalti frati ai Emanuelei. 
"Pentru fetita s-a luat masuri de protectie in regim de urgenta. Minora se afla la centrul de primire minori si va ramane acolo. Ea beneficiaza de consiliere psihologica iar starea ei este una buna. In urma anchetelor, se hotareste daca se vor lua masuri de protectie si pentru ceilalti copii", a declarat Angelica Stana, purtator de cuvant la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad.

I.C. - Adevarul

  • Strandurile din Ungaria – magnet pentru aradeni

Strandurile din Ungaria sunt invadate de aradeniIn ultima perioada, tot mai multi sunt aradenii care prefera sa-si petreaca sfarsiturile de saptamana la strandurile din Ungaria. 
In contextul in care Aradul se mandrea pana nu demult cu unul dintre cele mai mari si mai frumoase stranduri din tara, am intrebat ieri cativa aradeni ce parere au de aceasta tendinta a unora dintre noi de a frecventa zonele de agrement din tara vecina.
Onisim Bogoserl, elev: " Personal, nu am fost la strand in Ungaria insa am cunostinte care le frecventeaza. Din cate am inteles, un motiv consta in curatenia de acolo, aspect care lasa de dorit pe strandul din Arad".
Erika Neteda, casiera: "La noi la strand e o mizerie de nedescris. Anul trecut am fost cu copilul pe strand si mi s-a imbolnavit de la apa mizera din bazinul mic.  Nu este posibil… Si atunci ne mai miram ca exista o asemenea tendinta a oamenilor de a-si petrece timpul liber dincolo…"
Gelu Baloc, muncitor: "Eu nu frecventez strandurile in general, asa ca nu pot spune daca e bine sau nu nici la Arad, nici in Ungaria. Tine de gusturile si pretentiile fiecaruia".
Luzica Ket: "Prea mult zgomot si prea multa mizerie pe strandul aradean. Normal ca fiecare cautam un loc cat mai placut pentru a ne petrece timpul liber. Din cate am inteles nici preturile practicate in Ungaria nu sunt extrem de mari si firesc ca toti dorim conditii mai bune. Aici, la Arad, se arunca resturi de mancare si de ambalaje aiurea, apa din bazine e plina cu paie si tot felul de alte mizerii… Anul trecut am fost pe strandul aradean cu niste musafiri din Franta. Mi-a fost jena de conditiile pe care le ofeream acolo…".
Natalia Minaglead, studenta: "Eu merg destul de rar pe strandul aradean, iar despre cele din Ungaria nu se poate discuta in ceea ce ma priveste pentru ca sunt cetatean strain si nu pot iesi dincolo. Am auzit insa ca sunt multi aradeni care merg acolo, mai ales in week-end-uri".
Maria Sverceak, pensionara: "Chiar pentru saptamana viitoare ne-am propus sa mergem la strand in Ungaria pentru ca am auzit numai lucruri bune despre zonele de agrement de la ei. Pe de alta parte, nu cred ca se pune numai problema conditiilor oferite. Consider ca prea multi ani ni s-a refuzat dreptul de a vedea ce se intampla in afara granitelor tarii si mi se pare normal ca acum, cand se poate, sa profitam de acest drept".

Madiana M. & Florin C. - Informatia Aradului

  • Scoala de vara

Scoala de vara UAV se deschide in sediul rectoratuluiAradenii sunt asteptati la scoala de vara organizata de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad. 
Cele mai importante cursuri sunt dedicate comunicarii, mass-media si culturalitatii, teme preferate in acest an de Uniunea Europeana
Scoala de vara din acest an este cu atat mai importanta cu cat, o parte a cursurilor vor fi sustinute de profesori importanti din Canada dar si de la alte universitati de prestigiu din Europa. 
Cursurile se desfasoara atat in limba romana cat si in limba engleza. 
La cursuri sunt asteptati in special studenti ai universitatii dar si aradeni interesati de aceste domenii. 
Cursurile scolii de vara incep joi la ora 10 dimineata in sala festiva a Rectoratului Universitatii "Aurel Vlaicu" si se incheie in data de 10 iulie.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]